De “gematigde” islamitische geleerden industrie

Screenshot_26

(Door: Dr. Majid Rafizadeh – Vertaling: E.J. Bron)

Dr. Majid Rafizadeh (foto) is business strateeg, afgestudeerd aan Harvard, politieke wetenschapper en heeft meerdere boeken over de islam en de Amerikaanse buitenlandse politiek geschreven. Hij is afkomstig uit Iran en heeft daarom veel inzicht in de islam.

Gatestone Institutejournalistenwatch

Toen ik net in de Verenigde Staten was, nam een zogenaamde “gematigde” islamitische geleerde terzijde en gaf me enkele “vriendelijke” adviezen:

“In het Westen is sprake van een trend. Als je die volgt, zul je veel succes hebben, meer dan je je kunt voorstellen. Het is heel eenvoudig, je hoeft maar een paar simpele regels op te volgen. Wat je ook doet en welke politieke opvattingen je ook hebt, je moet een islamitische apologeet zijn – een apologeet voor de radicale islam – en je naar buiten toe presenteren als ´gematigde´ islamitische geleerde. Als dat je lukt, zal het je aan niets meer ontbreken. Je zult gemakkelijk rijk worden en een van de meest gevraagde ´gematigde´  islamitische geleerden in het Westen worden!”, en hij voegde er aan toe: “Omdat je het voordeel hebt dat je uit de regio komt, zul je authentiek overkomen.”

Zijn advies was juist. Er bestaat een enorme industrie van zogenaamd “gematigde” islamitische geleerden, die eigenlijk apologeten voor de islam zijn. Deze industrie begon na de catastrofe van de terreuraanslagen van 11 september te groeien en breidt zich sindsdien uit.

Er lijkt een symbiotische relatie tussen de mainstream media en de linkse organisatie enerzijds, en de “gematigde” islamitische apologeten anderzijds te bestaan.

Het zijn deze “gematigde” islamitische apologeten, commentatoren en organisaties, die – direct of indirect – de opkomst van het islamitische extremisme en zijn terrorisme creëren. Zij bieden de schuilplaats voor allerlei soorten kwaad: van de verkrachting van vrouwen en kinderen tot aan de bomaanslag op openbare plaatsen of het overrijden van mensen met vrachtwagens en kleine transportbussen.

Dit zijn de mensen die verhinderen dat er positieve veranderingen of hervormingen plaatsvinden. Door de extremisten niet te bekritiseren, mislukken ze niet alleen aan het fundamentele probleem van extremisme en islamitisch terrorisme. Ze leiden de aandacht van de wortel van het probleem af.

Er lijkt een directe correlatie tussen de expansie van deze “gematigde” islamitische apologetenindustrie en de toenemende terreuraanslagen in het Westen te bestaan. Wanneer politici en autoriteiten er werkelijk in geïnteresseerd zouden zijn om levens te redden – in plaats van gewoon aan islamitische kant te gaan staan om hun baan te behouden – zouden zij van de kans gebruik moeten maken om de waarheid achter de fundamentalistische islam en het islamitisch terrorisme te onthullen. Zo niet, dan zouden ze uit hun functies verjaagd moeten worden.

Het Westen moedigt deze “gematigde” islamitische apologeten er helaas toe aan hun valse opvattingen verder te verbreiden: men mag extremisten niet beschuldigen, niet zeggen dat de schuld in de islamitische leer zit, dat al deze radicale en radicaalislamitische terreuraanslagen “niets met de islam te maken hebben”.

Deze apologeten hebben alle mogelijkheden om aan geld te komen. Ze mogen overal spreken, worden uitgenodigd voor internationale forums, krijgen boekverdragen, studiebeurzen en krijgen banen met elitaire, maar valse titels zoals “Islam- en terrorisme-expert”. Waarom zou iemand er onder zulke omstandigheden ooit mee ophouden deze opvattingen te verspreiden?

Ondertussen worden de ware geleerden van de islam, zoals Robert Spencer, die het publiek voor exact deze apologeten waarschuwen, “islamofoob” genoemd, vergiftigd, vaak ontslagen, gecensureerd op sociale media en mogen zij democratische landen zoals Groot-Brittannië niet meer binnenkomen.

Het is niet eens belangrijk dat veel van deze zogenaamde “gematigde” islamitische apologeten in het Westen nooit in een islamitische land gewoond of uit eerste hand te horen hebben gekregen hoe het is om door extremisten geregeerd te worden. De meerderheid van hen is in een democratisch regeringssysteem geboren en opgegroeid, waarin ze hun mening vrij kunnen uiten en hun religie zonder angst voor vervolging kunnen uitoefenen. De concepten waarover ze spreken – zoals de sharia, de Jihad of de “ware” interpretatie van de islamitische leren – zijn hen net zo vreemd als iedere andere westerling.

Ik heb jarenlang in het Midden-Oosten gewoond en met eigen ogen de wreedheden en mishandelingen gezien die plaatsvinden onder extremistisch islamitisch recht. Ik heb de kreten van gezinnen gehoord, toen hun familieleden vanwege de meest eenvoudige handelingen gefolterd en afgeslacht werden – zingen, dansen, een mening uiten of gewoon een niet-moslim zijn – dat zijn allemaal misdaden in de islam.

Als we het spel van de desinformatie en de misleiding van de mensen onder de naam “islamisme” spelen, door irrelevante analogieën te maken om geweld en terrorisme, die door het islamitisch fundamentalisme worden geproduceerd, te verdoezelen, indoctrineren we letterlijk miljoenen onschuldige kinderen, die of de volgende daders of slachtoffers van radicale islamitische terreuraanslagen zullen zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Dr. Majid Rafizadeh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

28 reacties op De “gematigde” islamitische geleerden industrie

 1. koosv8 zegt:

  De eerste moslim die danst drinkt en plezier maakt, en tevens vrouwen met respect behandeld moet ik nog tegen komen.

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Ik zie genoeg hypocriete moslims die zich het apelazarus zuipen!

   Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Ik heb een jaartje in de Verenigde Arabische Emiraten gewerkt en op afgelegen plekken stonden vaak Rolls Royces , Bentleys en peperdure Mercedessen geparkeerd .
   De andere morgen lagen daar dan steevast EEN AANTAL lege flessen , van Whisky en dergelijke , gewoon uit het raam gemieterd !
   Stom natuurlijk , zo laat je wel een spoor achter !

   Hoe zo iemand dan weer heelhuids thuiskomt is me een raadsel .

   Ook tijdens de ramadan zijn ze hypocriet .
   Je hebt daar diagnoseklinieken , die stellen een diagnose , maar doen niks aan behandeling .
   (Daarvoor moet je dan weer naar een echt ziekenhuis) .
   Als je ziek bent mag je gerust eten tijdens de ramadan .
   Met zo’n boterbriefje ben je dan mooi gered !

   Van enige rechtlijnigheid is absoluut geen sprake !

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Als je daar geweest bent, weet je hoe die gasten auto rijden, Zelfs in nuchtere toestan zij ze dan levensgevaarlijk.

    Like

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  In Brussel zitten ook apologeten: EU apologeten; ze verdedigen de EU met hand en tand omdat het zo goed voor Europa zou zijn en ondertussen helpen ze Europa naar de kloten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Anna zegt:

  Een goed artikel!

  Like

 4. aad zegt:

  Wij waarschuwen al zolang, als er al naar ons word geluisterd, is het vaak met de verkeerde instelling.
  worden wij beschouwd als racist, oproerkraaiers, moslimhaters, als ik alleen voor mij zelf spreek is dat zeker niet waar.
  het bovenstaande artikel wist ik al, maar die genen waarop wij zouden moeten kunnen vertrouwen zijn niet te vertrouwen.
  Naar mijn mening moet iemand toch als politicus een beetje of twee een verkeerde instelling hebben als je niet naar je eigen volk luistert, maar wel naar een vreemde, waarvan je zelfs de taal niet eens spreekt, de cultuur niet van je zelf is, respect ver te zoeken is en mensenrechten aan hun laars lappen, de goeden uitgezonderd uiteraard.
  Ik heb gisteren met volle bewondering gekeken naar het programma over Martin Luther King.
  Daar kan ik mijzelf en kunnen zich heel veel mensen bij aansluiten.
  Deze man is altijd al een leidraad geweest in mijn leven, daar is nooit een verkeerd woord uitgekomen, en toch werd hij gevreesd.
  Wat maakt het dan zo aantrekkelijk om een cultuur te volgen die van alles het tegenover gestelde teweeg brengt.

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Weer eentje die gestudeerd heeft in het buitenland Ik heb nog nooit gehoord over universiteiten in de prachtlanden Die zullen wel bestaan maar , zeker als je voor imam leert maar voor echte kennis moeten zij naar het westen gaan

  Like

 6. Elisah zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2018/04/06/islamitische-politieke-partij-wil-voor-mannen-en-vrouwen-gescheiden-busvervoer-in-heel-belgie/
  Islamitische politieke partij wil voor mannen en vrouwen gescheiden busvervoer in heel België
  Ondertussen in Troje blijkt gegeven paard verrassing in petto te hebben, precies zoals voorspeld (en gewaarschuwd)

  Like

 7. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/04/06/de-zweedse-omvolking-een-miljoen-meer-immigranten-honderdduizenden-zweden-minder/
  Vandaag heeft het Zweedse Centraal Bureau voor de Statistiek, SCB, cijfers vrijgegeven op basis van de Zweedse volkstelling gegevens in 2017. Berekend vanaf de millenniumwisseling is er sprake van een dramatische verandering betreffende inwoners met een Zweedse en buitenlandse achtergrond. Terwijl de immigranten met meer dan 1,2 miljoen zijn toegenomen, zijn de Zweden met iets meer dan 20.000 of iets meer dan 130.000 verminderd, afhankelijk van hoe men telt.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Een van de belangrijkste opmerkingen die Rafizadeh maakt is deze: ”Er lijkt een directe correlatie tussen de expansie van deze “gematigde” islamitische apologetenindustrie en de toenemende terreuraanslagen in het Westen te bestaan.”
  Dat klopt helemaal wanneer wij beseffen dat de islam twee ogenschijnlijk tegengestelde jihadistische methoden hanteert die beide precies het zelfde beogen:DE OVERNAME VAN HET WESTEN .
  Er is een zogenaamd”zachte”, ”gematigde” kant, die wordt gebruikt om het Westen in slaap te sussen (en geloof mij, dit is precies wat de ”goedmenschen” het liefste zouden willen doen: wegdoezelen en wegkijken van alle problemen die de aanwezigheid van de islam met zich meebrengt! )
  De stokebranden van de islam hebben de westerse mentaliteit perfect bestudeerd!
  Westers ogende gedachten spinsels doen het altijd goed en politiek correct trapt er voortdurend in.
  Maar één ding is zeker: wanneer het moment is aangebroken,waarop de fundamentele moslims gaan denken dat er nog ÉÉN zetje nodig is om het Westen definitief voor de bijl te doen gaan, dan zal dat zetje zeker worden gegeven, met alle geweld dat daar voor nodig is.
  Het Westen doet er goed aan deze methode serieus te nemen.

  Moslim strategen passen het geweldsmiddel dus toe wanneer ze erg zeker van hun zaak zijn geworden… En naarmate er meer mensen in gezaghebbende posities zich fors hebben laten corrumperen op allerlei mogelijke manieren en de moslims meer en meer hun zin geven, komt een gewelddadige toekomst sneller dichterbij dan menigeen denkt.
  Het zal het wakker geworden GEWONE volk moeten zijn dat met ALLE MIDDELEN het kwaad afstopt.

  Geliked door 2 people

  • Frans Brassens zegt:

   Maar het GEWONE volk slaapt grosso modo, Henk. En dat weet jij net zo goed als ik.
   Wakker worden doet dit volk pas, wanneer het onderhevig is aan een aanslag, een verkrachting, een beroving of nog andere kwalijke zaken.
   Maar deze ‘wekmiddelen’ vinden kennelijk te weinig plaats in eigen omgeving om indruk te maken.

   Men mist kennis van zaken en wuift – ook grosso modo- die kennis weg als iemand ze die aanreikt. Waardoor een visie op de dreigende toekomst hen ontbreekt.

   En wát als, bij ongewijzigd beleid, de islam-overrompeling mettertijd door zal gaan?
   Ik heb er weinig hoop op dat dan alsnog ALLE MIDDELEN zullen worden ingezet.
   De gemiddelde Nederlander behoort tot het klootjesvolk.

   Like

 9. BertG. zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   De bezetters roeren zich !!!! Trap ze het land uit, nu het nog mogelijk is en vergeet niet hun linkse vriendjes er achteraan te trappen !!

   Like

  • Wachteres zegt:

   https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180406_03449213

   Felle reacties op Islam-partij: “Ik walg hiervan. Dit is spuwen op Europa”

   De scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer: het is een opmerkelijk voorstel van de partij Islam, die komende verkiezingen al zeker in 28 gemeenten naar de kiezer trekt. Vanuit Vlaamse hoek klinkt er alvast kritiek op het idee. “Dit is flagrant in strijd met de grondwet”, reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke.

   De boodschap van de partij Islam is simpel: een honderd procent islamitische staat. “Maar zonder dat we daarbij willen raken aan de Belgische grondwet. Het gaat ons om de waarden van onze religie”, zegt het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch. “Met de invoering van de sharia bedoelen we de weg van de profeet en de Koran, niet dat we handen zullen afhakken of vrouwen zullen verplichten om een hoofddoek te dragen. We willen ook niemand verplichten om halal te eten.”

   Like

  • boorzalf zegt:

   “Met de invoering van de sharia bedoelen we de weg van de profeet en de koran, niet dat we handen zullen afhaken”. Maar dat doen we later als we de macht hebben.

   Like

 10. Republikein zegt:

  Gewichtige uitspraken van Duitse rechters om zelf niet de klos te zijn-denk ik toch dus angsthazen- en de waarheid onder het tapijt te vegen zijn o.a.

  Het lage opleidingsniveau van de booslim, geen onderwijs genoten.
  Zijn religieuze achtergrond (hij is moslim).
  De oorsprong ervan- de misdaad- ligt in een uiterst traditionele samenleving.
  Is nog maar enkele maanden in Duitsland.
  Geen Duitse sociale contacten – met uitzondering van contacten met de autoriteiten.Uitkering?

  Is dit rechtspreken?
  https://schluesselkindblog.com/2017/06/13/deutsche-richter-kein-mord-wenn-muslime-toeten/

  Deze is ook wel aardig, groenlinks-achtige gekte.
  https://schluesselkindblog.com/2018/04/06/fluechtling-schlaegt-erzieherin-blutig-sie-will-ihn-heiraten/

  Like

 11. Republikein zegt:

  Waar geen Duitser wil wonen, en toedeledoki.
  Ik ook niet.
  Kan een zusterstad van Amsterdam zijn trouwens, kweenie!
  https://www.journalistenwatch.com/2018/04/06/die-weltoffene-soziale-stadt-mit-120-nationalitaeten-in-der-kein-deutscher-leben-will/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s