Graaiwatch: Voor tientallen miljoenen gefraudeerd met PGB

Screenshot_14

(Door: Willem Treur)

Criminele organisaties zien PGB als een soort pinautomaat

Er is de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen gefraudeerd met het persoonsgebonden budget, dat meldt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws. “Dit is een serieus maatschappelijk probleem” stelt het OM.

PGB-broers

Vanochtend heeft de politie samen met de Inspectie SZW een inval gedaan bij meerdere panden van een thuiszorgbureau van twee broers in Utrecht. De broers worden verdacht van jaren lange stelselmatige fraude met persoonsgebonden budgetten. Bij de invallen is beslag gelegd op bankrekeningen en maar liefst tien auto’s waaronder een Porsche, BMW, Landrover en een Audi.

De twee broers ‘leverden’ vooral zorg aan cliënten van Turkse komaf. Hoewel leveren een groot woord is aangezien de broers vooral veel incasseerden en weinig zorg leverden. Het OM vermoedt dat de PGB-broers meer dan zes miljoen euro buit hebben gemaakt.

Lees verder>>>
Post online
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Weg met ons!", Criminaliteit, Graaien, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Graaiwatch: Voor tientallen miljoenen gefraudeerd met PGB

 1. Astrid zegt:

  Iemand nog verbaasd?
  Mensen die op een lager niveau vibreren en teveel vrije tijd hebben, zoals de meeste economische opportunisten uit islamitische hoek, moet je nooit dezelfde vrijheden geven die je aan Westerse mensen zou geven.
  Dat PGB is sowieso een drama voor veel mensen, zo heb ik begrepen. Ik hoop dat de twee turkjes overspoeld mogen worden met dikke karma, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, ze krijgen vast excuses van onze roverheid en sultan erdogans zal zich er wel weer mee bemoeien.

  Weet waarvoor u werkt, mensen, niet voor uzelf, maar voor de import van buitenlandse parasieten en de Belastingdienst.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Het woord ‘schandaal’ is nog veel te zacht uitgedrukt. Het zijn doodgewoon criminele zaken die nu aan het licht komen.
  Maar is het eigenlijk niet ‘logisch’ dat wanneer je budgetten ‘uitdeelt’ er dan mee gefraudeerd kan worden? Onze overheid is zó allemachtig naïef in tal van opzichten, daar zijn geen woorden voor!

  NEDERLAND = FRAUDELAND!

  Let er maar eens op hoe ook verzekeringsmaatschappijen getild worden door mensen die allerlei schadeclaims indienen voor bijvoorbeeld niet verloren gegane (vakantie-)spullen. Het is te gek voor woorden.

  Dat hele PGB moet op de schop. Laat gemeenten maar toezicht houden op het uitgeven van geld, en zet er controleurs op. Als dit niet stopt zal de burger steeds meer belasting moeten gaan betalen voor alle tekorten die overal ontstaan.

  Het is een prima zaak dat bovengenoemde fraudeurs nu zijn aangehouden, maar de buit die ze inmiddels hebben binnengesleept is bedroevend hoog! Uiteindelijk is het hoe dan ook gemeenschapsgeld wat is geroofd.
  Smerige oplichters!
  Laat ze maar voor jaren achter de spijltjes verdwijnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Turken frauderen.
  En met hun 2 paspoorten kunnen ze het gejatte geld veilig stellen in de zandbak.
  Onze overheid faalt totaal, misdadig gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thomasson zegt:

  Op Nieuwsuur van gisteravond (4 april) werd het Kamer-debat over de Mocro-Maffia toegelicht. Een of andere ‘jankdoos’ een ‘expert’ (dat zijn ze altijd)over jeugd criminaliteit van de Leidse Hoge School was aan het woord en natuurlijk ook mijnheer de Grappenmaker van Justitie en anderen. Zij waren allemaal over een ding mee eens: dat de rotzakken die onze straten doorzeven met kogels en hebben geen enkel probleem met vermoorden van onschuldige mensen, zijn HEEL ZIELIG. Ze komen uit een zwak milieu, hen ouders – die ook in de criminaliteit zitten – houden hen niet in de hand enz.. Hetzelfde verhaal werd tevens opgedist toen de burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, aan het woord was. Wat raden ons de Pippo’s van Justitie en de Leidse ‘Jankdoos’ met zijn expertise? Nog meer miljoenen van onze belastinggeld in de multiculturele plee te spoelen om de jongens (en de rest van hen familie) op het rechte pad houden.

  HET IS ALTIJD ONZE SCHULD! Welke rottigheden allochtonen (m.n. moslims) ook uitvreten. Nu probeert men ons wijs te maken dat fraude met PGB gebonden budget komt bij zeer hechte gemeenschappen van alle pluimage en niet enkel bij Turken (of Marokkanen). In Nederland zijn er ook hechte (christelijke) gemeenschappen: Bijvoorbeeld: in de Zuid Hollandse eilanden, Urk, Staphorst, de omgeving van de gemeente Barneveld en sommige dorpen in Friesland.
  Men zou graag willen weten HOEVEEL FRAUDEGEVALLEN MET PGB GEBONDEN BUDGET KOMEN VOOR IN DEZE HECHTE CHRISTELIJKE GEMEENTEN? En s.v.p. die te vergelijken met de gevallen in de islamitische hechte gemeenschappen?

  Niemand durft erover te spreken, maar Nederland gaat langzaam ten onder; niet door het toedoen van haar eigen bevolking, maar vooral door gevaarlijke buitenlanders met dubbele nationaliteiten. Zou dat niet verstandiger zijn om deze buitenlanders terug te deporteren naar het land van herkomst? Land waar ze op de eerste plaats onderdanen zijn?
  OPGERUIMD STAAT NETJES.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Hadden we anders verwacht dan ??? Het Nederlandse systeem is voor medelanders als “de kat op het spek binden”, liegen en bedriegen mag tegen ongelovige, dus de boel belazeren ook !

  Like

 6. Yobe Sommer zegt:

  Hoe is het mogelijk dat dit jaren door kan gaan

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Een schrijnend voorbeeld van een opportunistisch duo die ‘in het klein’ het goede voorbeeld namen, dat onze regering in het groot doet, namelijk iedereen veel meer laten betalen dan zij ooit terug zullen krijgen, privatisering is beter voor de consument/patiënt/hulpafhankelijke,……er werd helaas niet bij vermeld dat het beter is voor anderen i.p.v. de rechtmatige belastingplichtigen.
  Het is daarom een interessante casus dat bovengenoemd duo word vervolgt maar ons kabinet ongemoeid word gelaten…….raar hé.
  Opmerkelijk is ook de politieke hetze tegen onze binnenlandse economie, alles duurder maken en kapot belasten, maatregelen opdringen om aan milieuafspraken van 2120 te voldoen, zodat Nederlandse bedrijven zachtjes gewurgd worden, om onze economie van import en export als een door de overheid geregisseerde en gedirigeerde pinautomaat voor Brussel, waarbij de consument betaalt voor zijn dagelijkse behoeften wat de EU-overheid bepaalt.
  Met de afschaffing van onze algemene privacywetgeving, (sleepnetwet) kunnen de ambtenaren feilloos berekenen hoe de belastingbetalers en werkende Nederlanders geen dubbeltje (1%) van hun netto inkomen overhouden om vrij te besteden, zogenaamd om het zwartgeldcircuit te bestrijden van de zwarte markt en de georganiseerde misdaad, waarbij wederom aangetoond word dat de ‘gewone arbeider’ in Nederland zelfs de klos is als de regering criminaliteit wil tegengaan die slechts hun kans grijpen die de regelzuchtige ambtenaren hen bieden.
  Ik heb er de BÛÛK VAN VOL, van al die goede voornemens uit Den Haag en Brussel, geen symptoombestrijding meer, niet goedwillende en hardwerkende mensen bescherming bieden tegen criminelen, maar tegen overheidsinstellingen.
  Gelegenheid maakt de dief, maar de Linksche Politiek draait ons de nek om………GRRRRR

  Like

 8. ReaGluurder zegt:

  Is niet de eerste keer hoor, dit gaat al decennia! Paar jaar geleden;
  ‘Enorme Fraude met toeslag kinderopvang; Honderden jonge moeders uit de Surinaamse, Antilliaanse en Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam Zuid-Oost hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan een georganiseerde miljoenenfraude met de toeslag van kinderopvang. Hoewel zij geen kinderen op de opvang hadden, ontvingen zij daarvoor wel de overheidsbijdrage, die kon oplopen tot meer dan 100.000 (!!!) euro. De totale schade is naar schatting 6.000.000,00 euro. Omdat de belastingdienst tot voor kort de toeslagen met terugwerkende kracht tot maximaal 16 maanden uitbetaalde, konden de fraudeurs in korte tijd vele 10.000en euro’s op hun bankrekening ontvangen. Dit was dus al jaren aan de gang en is begin 2013 pas opgemerkt!!! Schande, hoe is dit mogelijk!! De zaak staat overigens niet op zichzelf: in augustus 2012 bleek al uit een brief aan de Kamer dat er op dat moment voor 40 miljoen euro aan kinderopvangtoeslagfraude was vastgesteld’. Gottegot, je voelt je elke keer weer van je verstand beroofd, als je dit hoort! Wat zijn het ook een stel Lullo’s op Het Binnenhof! Maar wat wil je ook als het bijna allemaal van die ‘Keesies’ zijn. Dom. onnozel, naïef etc etc. Geen redden meer an!

  Like

 9. Steven zegt:

  ..En de daders hebben vast al heel wat geld over gemaakt naar Turkije…die smeren hem straks nu ze zijn gesnapt naar bovengenoemd land, gaan daar lekker rest van hun leven van het Nederlandse belastinggeld leven en het OM heeft weer het nakijken!

  Like

 10. Peacepipe zegt:

  Gelegenheid maakt de dief!
  En de overheid heeft de gelegenheid gegeven!
  Soortgelijke verhalen zijn al eerder in de pers verschenen. We weten natuurlijk lang niet alles. Ik vrees dat de schade véél groter is.

  Voorts ben ik van mening dat de term: “vrijheid van godsdienst” gewijzigd moet worden in: “vrijheid van GÉÉN godsdienst”!

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Over de ‘criminele’ woningcorporaties in de grote steden wenst niemand zich te buigen, de getto’s ontstaan niet vanzelf, die worden gecreëerd door islamitische organisaties met een Turkse agenda.
  Er is Zoveel mis in dit land dat het niet meer opvalt, behalve Bij de belastingdienst, belastingplicht als morele leidraad …..de vele autoverhuurbedrijfjes waar Wajongende waaghalzen hun ‘vette waggies’ huren zonder aan te hoeven tonen hoe zij aan de middelen komen.
  Als de bovengenoemde gebroeders hun thuiszorgbureau in een stichting zonder ANBI ondergebracht hebben, is er zelfs geen bewijs van malversatie, wel recht op restitutie en schadeloosstelling van gemaakte proceskosten.
  Nederland loopt voorop in de Optocht Der Islamisering, scanderend over gelijke kansen en de non-discriminatie voor etnische minderheden, met Turkse en Palestijnse vlaggetjes, en uit voorzorg, een snijbestendig Hamas(PLO) sjaaltje om de nek, wat een PaysBah.

  Like

 12. BertG. zegt:

  En in afwachting van hun proces worden ze weer op straat gezet, waarna ze snel verdwijnen naar Turkije en ze zijn ze al het geld kwijt.
  Het zal niet de 1ste keer zijn.

  Like

 13. Donnie zegt:

  Dit zijn de Turkse soldaten van DENK en Erdoğan!

  Tevens worden inheemse blanke Nederlandse longen vergast met zeer sterke luchtverontreiniging
  door deze notoire type allochtone bendes…met volledige medewerking en goedkeuring van de Nederlandse overheid!

  Wat is Nederland toch walgelijk geworden…

  Like

 14. Elisah zegt:

  Hetzelfde was meerdere keren aan de hand met geld voor de kinderopvang, er werd bijv ook geïncasseerd voor honderden niet bestaan de kinderen.
  https://www.ad.nl/den-haag/miljoenenfraude-met-toeslagen-kinderopvang~a4e0a95e/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s