Afwijzing van open grenzen: Oostenrijk wil EU-binnengrenzen blijven controleren

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Herbert Kickl (FPÖ), zal grenscontroles blijven laten uitvoeren. In een brief aan de Europese Commissie en aan zijn Europese collega´s kondigde hij nu aan “dat vanaf 11 mei 2018 voor een periode van zes maanden controles aan de binnengrenzen met Hongarije en Slovenië zullen plaatsvinden”.

Duits - Zuerst

Weliswaar zouden er in de afgelopen maanden minder asielaanvragen en “arrestaties van zich illegaal in het land bevindende personen” hebben plaatsgevonden, schrijft Kickl aan de Europese commissie, desondanks zou de situatie niet stabiel genoeg zijn. “Daarom heeft Oostenrijk besloten controles aan de binnengrenzen met Hongarije en Slovenië uit te voeren”, staat er in de brief, die de komende dagen verstuurd zal worden.

“Vooral smokkelorganisaties zouden het afzien van grenscontroles als verkeerd signaal opvatten en hun activiteiten intensiveren”, motiveert de minister van Binnenlandse Zaken zijn plan, waarop hij al heftige kritiek kreeg van andere EU-landen. “Oostenrijk is zich er wel degelijk van bewust dat controles van de binnengrenzen slechts als laatste middel ingezet moeten worden”, zei hij. In de huidige situatie zou er echter geen andere mogelijkheid zijn.

Volgens de ideeën van Kickl dienen het personen- en goederenverkeer zo weinig mogelijk beïnvloed te worden. Maar ook de “latente bedreiging door het terrorisme is de hele Europese Unie” zou desbetreffende controles gebieden om de “binnenkomst van potentiële bedreigende personen” te voorkomen. Kickl behoudt zich bovendien het recht voor dat met het begin van het Oostenrijkse voorzitterschap van de Europese Raad op 1 juli tot het eind van het jaar dat “controles van de binnengrenzen indien nodig, tijdelijk, punctueel en selectief met alle buurlanden van Oostenrijk uitgevoerd worden.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Afwijzing van open grenzen: Oostenrijk wil EU-binnengrenzen blijven controleren

 1. Haksteeg Anton zegt:

  Oostenrijk heeft volkomen gelijk en geen moslim toelaten dat volk hoort hier niet. Zie wat er in Londen aan het gebeuren is Engeland is nog erger dan Zweden.

  Geliked door 2 people

 2. hans zegt:

  Even off topic, maar weten jullie (ik i.i.g. wel) dat die redacteur van de DDS een moslim is!?

  Like

 3. hans zegt:

  Los daarvan kwam die al over als een VVD kwal, maar bij deze.

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Hier word ik een klein beetje blij van. ‘Een klein beetje’, omdat het helaas maar tijdelijk is. Maar de Oostenrijkers laten met deze maatregel duidelijk zien dat ze het zat zijn dat alles zomaar binnen kan lopen. Brussel zal wel knarsetanden, maar dat moeten wij zo vaak als daar besluiten genomen worden die dwars tegen de wil van zeer veel Europeanen in gaan.

  Een goed besluit van Oostenrijk. In het slappe Nederland zal zoiets ondenkbaar zijn. Hier willen ze zelfs het gevaarlijke salafisme niet eens verbieden, en vertikken ze het om uitgeprocedeerde illegale krakers het land uit te gooien!

  Like

  • fleckie zegt:

   Over….BRUSSEL…gesproken: zouden ze in ..HET..GLASPALEIS ..zich…ook zo …GASTVRIJ…opstellen,zoals…ze..van..de..volkeren..in..EUROPA…EISEN?…. ( DOET men ..ook..aan..rondleidingen? …….opdat men kan zien …..HOE… en…….WAARIN…….ONZE…’OPBRENGSTEN!’…….deels! …GEINVESTEERD…zijn!

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Geeft maar weer eens duidelijk aan uit welke moslimhoek de wind waait. Brussel zal en moet Europa kapot maken. Ik stel om de eu. kapo’s kapot te maken, met alle middelen.

   Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Houd de grens in ere, als was het maar dat het busje met gestolen spullen gecontroleerd kan worden. Verhoog de pakkans en de misdaad zal echt dalen.
  Maar men moet natuurlijk wel illegalen uitzetten. Doet men dat niet, dan heeft geen enkel grens zin.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   En hoe kan men die ‘illegalen’ lokaliseren? …….terwijl men weet dat ze door ..HEEL NEDERLAND..ronddolen.( bivakkeren op…’wisselende…adressen!’)

   Like

   • Cathja zegt:

    @ fleckie

    De krakers die de laatste dagen in het nieuws zijn dolen niet heel Nederland door, maar zitten op een min of meer vaste stek. Het is doodsimpel om ze massaal van hun bed te lichten en ze uit te zetten. Ze weten al 6 jaar lang dat ze niet mogen blijven.
    Het probleem is onze overheid, die hen de hand boven het hoofd houdt en ons wijs wil maken dat ze niet gemakkelijk uit te zetten zijn, omdat ze aan allerlei verdragen gebonden zijn.

    Dat zal best, maar daar hadden ze dan maar niet voor moeten tekenen. Wij willen die lui kwijt. Liever gisteren dan vandaag.

    Like

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Het is heel eenvoudig. Als er iemand op straat loopt met een ander kleurtje dan blank dan is het simpel om even naar de identiteitspapieren te vragen. Je vangt altijd wat. illigaal ? Dan opsluiten voor uitzetting .Maar dat mag dan weer van de antidiscriminatiewetgeving in dit volledig verziekte linkse kutland. Wat wel mag, dat Marokkaanse- en Turkse agenten aan oude mensen naar hun ID.kaart vragen. Bij niet kunnen tonen krijgen ze direct een boete. Dat is de wetshandhaving in nederland. Turkse wijkagenten die de buurt terroriseren met hun miereneukerijen. Let op, het wordt alleen maar erger. Geert Wilders heeft gelijk, bij het gezag ( of wat daarvoor doorgaat) moeten 2 paspoorthouders geweerd worden. Kijk naar Belgie, daar willen de moslims gescheiden busvervoer voor mannen en vrouwen. Het gaat nog veel erger worden want al die 2 paspoorthouders hebben volledig stemrecht, net zoals in nederland. De heer Donner van de raad van state, (onderkoning van nederland) zei het jaren geleden al, als de kiezers de sharia ingevoerd willen hebben, dan gebeurt dat ook. Ik stel voor om de democratie in nederland af te schaffen want door de democratie van Donner, gaan we volledig naar de kloten en krijgen we straks een turkse- of marokkaanse onderkoning. Als dat gebeurt (en dat gaat gebeuren als het zo doorgaat), dan gaat de islamitische zweep erover en is helemaal gaat met ALLE vrijheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s