Telegraaf-interview met Geert Wilders – “Hardvochtig? Het gaat om overleven”

Screenshot_56

Geert Wilders maakt zich grote zorgen over de toekomst van ons land. Massa-immigratie en de dubbele nationaliteit zorgen er volgens hem voor dat Nederland er steeds minder voor de ’Nederlanders’ is. In een exclusief interview met De Telegraaf ontvouwt hij zijn plannen om de Grondwet aan te passen, omdat we ons land volgens hem ’aan het kwijtraken zijn’.

Vlak na de gemeenteraadsverkiezingen schoof Geert Wilders (54) alweer aan voor een urenlange sessie in het kantoor van zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Volgende maand beginnen de zittingen voor het hoger beroep in de zaak ’minder minder Marokkanen’. Veel tijd om de verkiezingen te evalueren is er niet geweest, terwijl enkele schandalen rond kandidaat-raadsleden de campagne van de jonge partij leken te overschaduwen. Zelf vindt Wilders de commotie wel meevallen. „Terugkijken is altijd gemakkelijk. We hebben in tientallen gemeentes de goede keuze gemaakt en het is ook een keer fout gegaan. Dat is bij andere partijen ook zo.

Lees verder>>>
(h/t J.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Geert Wilders, gezond realisme, Nederland, PVV. Bookmark de permalink .

50 reacties op Telegraaf-interview met Geert Wilders – “Hardvochtig? Het gaat om overleven”

 1. Petra DeBoer zegt:

  Het CDA is ook tegen de dubbele nationaliteiten. Dus snel die dubbele nationaliteiten afschaffen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hendrik M. zegt:

   Oww, ze waren anders gewoon akkoord met dat Zweedse Trollonkreng.
   In de 2e Kamer zit voor het CDA de heer Mustafa Amhaouch, geboren uit Marokkaanse ouders en islammerts opgevoed; door geboorte de Markkaanse nationaliteit, waar hij waarschijnlijk geen afstand heeft gedaan…

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Hendrik M., Ollongren is van D’66 maar die Marokkaan bij het CDA klopt. Desondanks wil het CDA ook af van 2 nationaliteiten. Geert Wilders zijn voorstel gaat verder dan het CDA en ik kies voor het voorstel van de PVV maar ze zijn wel steun nodig van andere partijen want anders word het helaas niks.

    Like

   • Asgard zegt:

    Petera/ Tineke,..stemmen heeft geen zin, nu niet meer,..het naderende onheil dendert gewoon door, is geen ontkomen meer aan, de oorlog is al aan de gang,..de MSM die censuur pleegt over de dader van de aanslag van Munster, het knip en plak werk van de NOS, jullie zijn beiden Godslievend, hou je vast aan zijn schrift want het is de waarheid, bereid je gewoon voor op wat er komt!

    Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   @Petra DeBoer
   “Het CDA is ook tegen de dubbele nationaliteit”
   Voor de verkiezingen wel ja,was ie daarna ook snel vergeten.
   Ik hoor hem in de kamer debatten en in praattafelrotzooigesprekken er ook nooit meer over.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @tinekevanschagen, in het regeerakkoord 2017-2021 staat het volgende:

    “Het kabinet bereidt in samenhang voorstellen voor ter modernisering van het nationaliteitsrecht. Het betreft een verruiming van de mogelijkheid van het bezit van meerdere nationaliteiten voor aankomende eerste generatie emigranten en immigranten. Gelijktijdig komt er voor volgende generaties een verplicht keuzemoment dat daadwerkelijk leidt tot het behoud van niet meer dan één nationaliteit”.

    Het CDA wil maar één nationaliteit en dat is opgenomen in het regeerakkoord. De verruiming van meerdere nationaliteiten is bijvoorbeeld voor Nederlanders in het VK die met de BREXIT zitten. Hoe dat allemaal uitpakt weet ik niet maar het voorstel van Geert Wilders heb ik het liefst. Omdat de VVD, CDA, D’66 en de CU samen een meerderheid hebben kan sowieso dat keuzemoment tot het behoud van niet meer dan één nationaliteit doorgevoerd worden maar het zou beter zijn om Geert Wilders zijn voorstel in te voeren.

    In elk geval zal er wat gebeuren met het nationaliteitsrecht en dat werd hoog tijd.

    Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Zo te lezen hebben we straks ALLEEN maar Marokkanen aan het roer.
   We hebben er al 2 als boergemester, voorzitter tweede kamer, in iedere partij zitten er wel een paar die straks ook naar de voorgrond willen schuiven om Nederland nog verder uit te wissen.
   Ik kan er met mijn pet niet bij waar dit (inmiddels) KLOTE land nou mee bezig is. Zelfs als je hoofd vol zit met popcorn weet je dat dit verkeerd gaat aflopen.
   Maar ja, de afbraak zal vast wel volgens plan gaan zoals onze buurlanden die hetzelfde doen.
   Maar wat men er uiteindelijk mee wil bereiken blijft mij een raadsel. Degene die al deze mooie plannetjes bedacht hebben worden straks ook gewoon uitgemoord of verjaagd, dan blijft er alleen nog één groot oorlogsgebied achter zoals in het Midden Oosten!
   Maar ja… ik zal het vast wel niet snappen, dat kan natuurlijk ook.

   Like

   • Steven zegt:

    Volgens mij zijn de regeringsleiders zelf getroffen door al die CHEMTRAILS die worden uitgestort over het volk.

    Like

   • laura van der storm zegt:

    Steven, je snapt het helemaal! Helaas snappen nog een HELEBOEL mensen het niet, dus de trein dendert voort!

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad.
   Het leven is hard en vochtig…

   Like

 2. Japio zegt:

  We hebben onze eigen Victor Orbán, en hij heet Geert Wilders. Geert for president en de islam kan in Nederland z’n biezen pakken. Moet je je voorstellen, een islamvrij Nederland. Geen moskeeën meer geen hoofddoeken en geen in Golfjes rondrijdende klootzakken meer. De criminaliteit daalt met 90% en vrouwen en dochters kunnen nagenoeg weer veilig over straat. De Joodse medemens kan weer ongehinderd met keppeltjes over straat. Ik kan er zo naar verlangen, maar ja…..

  Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   Hier droom ik van, maar het zal waarschijnlijk eeuwig een droom blijven zolang dat linkse addergebroed prominente functies vervuld.
   Je krijgt ze niet weg als burgemeester, tachtig procent van de Nederlandse burgemeesters is links.
   Ook het CBS en het CPB zijn linkse organisaties die de regering van informatie voorzien wat vaak klakkeloos word overgenomen.
   Je zou het beter desinformatie kunnen noemen.

   Desinformatie is opzettelijk misleidende informatie verspreiden. Deze wordt publiekelijk bekendgemaakt of uitgelekt door een overheid, onderneming of andere entiteit om te voorkomen dat een doelgroep juiste conclusies kan trekken of correcte meningen kan vormen. (bron.Wikipedia)

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Japio.
   Je vergeet het belangrijkste.
   We worden ook nog schatrijk.
   Bovendien
   Zullen onze voorouders opstaan uit hun graven, en niemand zal meer een dag hoeven te werken…!

   (Vrij naar Jeff Geeraerts VL.)

   Like

 3. Pietersen zegt:

  Inderdaad, dubbele nationaliteit afschaffen anders GEEN kiesrecht. Een moedige poging van Geert die zich blijft inzetten voor de echte Nederlanders.
  Het is heel logisch, als je twee paspoorten of meer hebt ben je niet betrouwbaar en loyaal aan Nederland. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.
  De islam moet tot de bodem worden afgebroken.

  Like

 4. Haksteeg Anton zegt:

  Dhr. Wilders heeft volkomen gelijk en hij wenst net als velen van ons met de islam af te rekenen. weg met dat vervuilde spul zie wat er de afgelopen tijd in London is gebeurd en de laatste 4 jaar in England met 1400 jonge meisjes. Onvoorstelbaar als daar je dochter bij is voor haar leven verminkt en ze gaan maar door die moslim bendes het is en blijft tuig maar nee de EU onder leiding van die verschrikkelijke Mogherini gaat maar door net als dat stopzinnige zweedse mens waar natuurlijk D666 ons mee opgezadeld heeft

  Like

 5. Roeland zegt:

  Nederland zinkt weg. Langzaam als de “Titanic” ooit zonk. Een hele beschaving gaat ten gronde.
  Mijn voorouders , die generaties keihard hebben gewerkt en hun leven gegeven hebben voor deze desolate moerassen , in deze rivier delta.
  Zij draaien zich om in hun graf. Zoveel verraad. Al dat gel*l , dat Geert Wilders ons gaat redden is natuurlijk apekool. We hebben een veel sterkere leiding nodig, die ons hier uit gaat redden. Niet een ex HAVO- VVD er. De problemen benoemen is nu al genoeg gebeurd. Tijd voor een nieuwe politiek en leider! Wilders, ik heb bewondering voor je moed, maar je verhaal heeft weinig opgeleverd. Lijkt ook wel wat gestuurd. Trump wilde (of kon) je niet eens ontvangen.
  Kom op Nederland! Er zijn toch wel sterkere personen , of zijn we al zo verzwakt? Laat Putin de zaak dan maar overnemen. Ik ben het wachten en de mooie praatjes van een Wilders en Baudet zo zat! Over de rest van de politiek wil ik het niet eens hebben, die hebben het land alleen maar schade toegebracht! Wilders en Baudet zijn grote helden in vergelijking met die andere weekdieren.Maar ze zijn te lief! Het gaat inderdaad om het overleven, daar zijn ideologisch geschoolde harde personen voor nodig. Nederland scoort wat dat betreft niet bepaald hoog.
  Nederland heeft na 1940 nooit zijn eigen problemen zonder hulp van anderen kunnen oplossen.
  Een jammerlijke natie.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Iemand met HAVO uit Wilders tijd is beter opgeleid dan de universitaire opleidingen politicologie of vrijetijdsmanagement van heden…
   Beluister en bekijk: https://www.facebook.com/Hendrik.Morren/videos/1922367664449531/

   Like

   • Harry zegt:

    Goed gezien , Bert 4.01 !!!

    Dát is het , graag in de picture treden !
    Proberen op de voorgrond te komen !

    Met als gehoopte kers op de taart dat Wilders hare koninklijke hoogheid nog eens zou verzoeken om voor de PVV alle speeches te schrijven en het beleid te bepalen !
    En de toespraken op de TV voor hem te doen .
    Dan hoeft het ineens ook geen ledenpartij meer te worden , want dan hebben ze al iemand die het voor iedereen al het beste weet .

    En dan misschien later ooit nog eens de functie van vice minister president ………………
    Het meest ondergewaardeerde talent in Nederland , wat ik je brom !

    Like

   • theresageissler zegt:

    (Proest!) Verkeerd gemikt.
    Nu komt m i j n reactie op de plek, waar déze bedoeld was.
    (Geen zorgen, @Hendrik M: Dit is allebei níet voor jou bestemd!

    Like

  • Harry zegt:

   @ Roeland ,

   Kun jij één naam noemen van iemand die het WEL zou kunnen dan ?
   Wie is die sterkere man ?
   Fortuyn had het gekund , maar die is er helaas niet meer !
   En verder ???

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Alle respect voor Fortuyn maar Fortuyn had het NIET gekund!
    Fortuyn was veel te zwak.
    Er is er maar één die wij kennen die het kan, en dat is Wilders.
    Maar dan moet hij wel de mogelijkheid hebben

    Like

   • theresageissler zegt:

    @paulzwueste, 20.02u: Dat geloof ik nou ook, dat hij te zwak was:
    Tenslotte was en bleef het een nicht, zeg, wat je wilt.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik vraag me oprecht af wat iemand met zo’n mening eigenlijk te zoeken heeft op een Pim Fortuyn herdenking.

    ” dat hij te zwak was:Tenslotte was en bleef het een nicht, zeg, wat je wilt.”
    “Overtuigen door te beledigen.”

    Je kan zeggen wat je wilt, maar je bent er behoorlijk overtuigend in, beledigen.
    Of gaat dat toch meer om het zien en gezien worden, jou aanwezigheid daar, want daar lijkt het dan wel heel erg op.

    Geliked door 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    @BertG., 4.01:En jij bent duidelijk blij, dat je dènkt, weer iets gevonden te hebben om mij mee op mijn nek te springen.
    Wat dat plotseling is met jou…’t lijkt wel een plotselinge bezetenheid.
    Maar enfin…Zeg het eens, m’n jongen: Wie wil ik dan overtuigen en wie wil ik dan beledigen?
    Fortuyn maakte er bij zijn léven niet eens een geheim van, dat-ie een nicht was!
    Blijft over, dat ik denk, dat-ie ergens inderdaad te zwak was. Nou, dat is geen belediging, dat is een méning.
    En wie wil ik overtuigen? Paul hoeft niet: Die zei het zelf al!
    Nee, joh, jij hebt hier gewoon even een opmerking elders van mij gejat en daarmee probeer je nu “toe te steken”.
    Maar helaas net mis; het slaat als een tang op een varken.
    En wat dat “aanwezig zijn om gezíen te worden….Nou, dat zet dan toch nog altijd meer zoden aan de dijk dan níet gezien te willen worden, of niet soms?
    Als niemand gezien wilde worden, kon de organisatie bij voorbaat wel afnokken! LOL!

    Like

  • Ad de Koning zegt:

   Roeland, zo lang er niets gebeurt waardoor de mensen een beetje realistischer worden kan Geert Wilders net zo min als Thierry Baudet iets veranderen omdat ze te weinig zetels hebben en er geen andere partij is die ze wil steunen, dat is toch zo duidelijk als wat.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Bovendien Roeland.
   Waren alle helden uit de Nederlandse geschiedenis geen intellectuelen met universiteitsopleiding.
   Michiel de Ruyter was potdorie maar een bootsjongen toen hij zijn roemrijke carriërre begon.
   Ik weet niet wat je bedoeld met “te lief en te zwak of zacht” of zo.
   Wilders is een keiharde basalten held die voor de duivel nog niet bang is!
   Wat is dat voor een gezemel; van je over andere sterkere personen…?
   En dan wordt Wilders bovendien vergeleken met die pianoligger Baudet!
   Ideologisch geschoolde personen heb je nodig…zeg je?
   Wat bedoel je daar nou weer mee?
   Elke doorsnee moslim is ideologisch geschoold.
   Ik zeg het je maar even.
   Alsof je het islam-probleem in Nederland zomaar even kan oplossen door een nieuw politiek leider op te dampen.
   Je hebt genoeg van al dat mooi weer praten.
   Oké…
   Binnenkort zal je op je wenken bediend worden als de grote chaos zal losbarsten waarbij de Joegoslavische burgeroorlog vergeleken ’n leuk theepartijtje zal zijn…!

   Geliked door 3 people

   • laura van der storm zegt:

    En zo zie ik het ook!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.
    Wij hebben samen gelijk.
    Pim Fortuyn was ’n weke zachte man.
    Als het er op aankwam gaf hij toe.
    Natuurlijk was Fortuyn ’n ziener maar tegelijkertijd ’n bijzonder ijdel mens.
    En BertG je moet je niet zo door je emoties laten leiden.
    Leer nadenken en wordt volwassen

    Like

   • Roeland zegt:

    Van die HAVO opleiding, dat had ik niet moeten zeggen. Dat neem ik ook terug. Opleiding heeft niets te maken met intellect en mens zijn. Bovendien leer je in het latere leven meer dan je ooit op een (linkse) universiteit zal leren… Was niet mijn beste posting!
    Mea Culpa!

    Geliked door 1 persoon

 6. Thomasson zegt:

  Het wetsvoorstel van Wilders m.b.t. het kiesrecht voor mensen met dubbele nationaliteiten is letterlijk van levensbelang. Iedere dag dat zulke mensen in Nederland mogen stemmen en gekozen worden, brengt de Armageddon dichterbij. Het verkort ons recht van bestaan in dit land. Men kan gerust van levensgevaarlijke situatie spreken. Wilders heeft gelijk. Ieder mens met gezond verstand maakt zich grote zorgen over de toekomst van Nederland. De massa immigratie, m.n. uit islamitische landen en Afrika, zorgt ervoor dat Nederland steeds minder is voor de Nederlanders. In sommige gebieden- vooral binnen de randstad – is Nederland AL HELEMAAL NIET MEER VAN DE NEDERLANDERS, maar van de stemmers van DENK en NIDA. Zij worden door deze stemmers en door de autoriteiten behandeld als afgeschoten wild. In extreme gevallen zijn NEDERLANDERS zelfs vogelvrij verklaard. Maar ook in minder excessieve omstandigheden heeft dubbele loyaliteit grote nadelen voor de Nederlandse samenleving. De lange arm van Erdogan, of de islam zit als een lintworm binnen het politieke lichaam van de gemeente, de provincie of de Tweede-kamer en parasiteert openlijk. Men moet altijd kiezen, voor de-radicalisering trainingen en integratiecursussen of voorzieningen voor arme kinderen die niet naar een schoolreisje kunnen, men moet kiezen tussen bouwen van moskeeën of huisvesting voor parasiterende asielzoekers of de huisvesting van Nederlanders die vaak meer dan 10 jaar op een huis moeten wachten. Kiezen tussen voorzieningen voor islamitische vrouwen en criminele kinderen met islamitische achtergrond of voorzieningen voor Nederlandse ouderen?

  Echter de suggestie van Wilders m.b.t. de dubbele nationaliteit van Turken en Marokkanen is niet verstandig. Juist de dubbele nationaliteit maakt het mogelijk islamitische criminelen en/of moslims met terreursympathieën (inclusief het hele nest) eruit te sodemieteren. Deze mensen hebben dubbelen nationaliteit, dus bij deportatie vallen ze niet onder stateloosheid. Geen internationale wet wordt overtreden.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Wilders gooit een reddingsboei naar de Nederlanders maar de meeste van zijn medeburgers verzuipen nog liever dan hun geloof in de menschlievendheid en de correcte politiek te moeten opgeven.Ze sleuren met hun blinde zogezegde naastenliefde iedereen mee naar de Islam afgrond

  Like

  • Pietersen zegt:

   Bovendien worden er allerlei positieve statistieken op ons los gelaten door de ‘overheid’ om iedereen nog positiever en optimistischer te stemmen, want wat de overheid zegt is voor veel mensen waarheid.
   Armzalig Nederlands klootjesvolk.

   Like

 8. Tistochwat zegt:

  Het is een nobel streven van Geert Wilders, maar wát als de leugenachtige mohammedaan kiest voor alleen het Nederlands paspoort?
  Dan mag de mohammedaan zich verkiesbaar stellen en op andere mohammedanen ‘met ‘slechts’ één paspoort’ stemmen.
  Maar aangezien de mohammedaan altijd bezig zal blijven met de uitbreiding van het ‘kalifaat’, zal hij zijn plan gewoon stiekem blijven uitvoeren. Dat moet van ‘allah’.
  Ook met één paspoort kan de mohammedaan blijven liegen (taqiyya).
  Hij zal nog harder lachen dan hij al deed.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Dit beweerde ik dus al, dan worden we alsnog over genomen.
   Maar dan door mossels met maar 1 paspoort.
   Volgens mij heeft Geert hier helemaal niet goed over nagedacht, en wat dan de gevolgen kunnen zijn.

   Geliked door 2 people

   • theresageissler zegt:

    Hij heeft, zo blijkt langzaam maar zeker, wel over méér niet al te goed nagedacht, maar zeker als ík dat in het midden breng, zijn de “schei nou toch eens uits”, de “begin dan een eigen partij’s” en de “Ga dan liever naar het FvD’s” hier niet van de lucht.
    Nu goed: Wait and see. De tijd zal het leren.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, Erdogan wil zijn onderdanen houden om verschillende redenen, en de Turkse regering werkt zeer slecht mee als een Turk in Nederland zijn Turkse nationaliteit niet meer wil. Ebru Umar was/is daar mee bezig en tot nu toe is het haar niet gelukt om haar Turkse nationaliteit kwijt te raken. Zij is gewoon in Nederland geboren en toch heeft ze ook de Turkse nationaliteit.

    Het gaat niet om paspoorten maar om de nationaliteit van mensen, en volgende generaties van Turken zijn ook automatische Turks ook al zijn ze er niet geboren. Turken moeten ook hun dienstplicht vervullen in Turkije maar hebben door hun 2e nationaliteit ook voordelen zoals het erfrecht. Verder hebben ze een soort van sofi nummer in Turkije en dat levert voordelen op als ze een huis in Turkije kopen of bezitten.

    Als er een keuzemoment komt en Turken moeten kiezen welke nationaliteit ze als enige willen, zullen velen kiezen voor de Turkse (zeker de Erdogan fanboys en girls) en dan mogen ze in Nederland niet meer stemmen, mogen niet meer in een publiek bestuur zitten enz. Dan wonen ze hier met een verblijfsvergunning en kunnen ze uitgezet worden als die niet verlengd word.

    Bovenstaande geld ook voor de Marokkanen en andere nationaliteiten in Afrika omdat die regeringen hun onderdanen willen houden. Prima, maar dat is niet ons probleem want wij willen geen dubbele nationaliteiten en als ze er niet vanaf kunnen komen dan gaan die mensen maar lobbyen bij de regeringen van Turkije, Marokko en andere landen.

    Een paspoort is zo in te leveren maar dan ben je de nationaliteit nog niet kwijt. Het voorstel van Geert Wilders maar wat het kabinet wil zal zorgen dat velen de Nederlandse nationaliteit opzeggen en dan zijn we ze snel kwijt want dan hebben ze veel minder rechten.

    Geert Wilders wil al vele jaren dat 2 nationaliteiten afgeschaft worden en in wezen is dat ook al een wet maar er zijn nu teveel uitzonderingen. Die uitzonderingen moeten afgeschaft worden want een Nederlander die bijvoorbeeld naar Duitsland emigreert en zich tot Duitser nationaliseert raakt dan zijn Nederlandse nationaliteit kwijt en de Turken en Marokkanen niet. Zij behouden hun eerste nationaliteit als ze Nederlander worden en dat is discriminatie.

    Laat alle Erdogan fanboys en girls maar snel naar hun leider vertrekken. Dat scheelt ons veel ellende.

    Like

  • Helena zegt:

   Tistochwat, hier sla je de spijker keihard mee op de kop.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Helena 8 april 2018 om 13:01

    Ik vrees dat BertG. en ik gelijk hebben.
    Maar wat kan Geert Wilders nu in vredesnaam nog doen?
    Gedemoniseerd, tegengewerkt, met de dood bedreigd…
    Hij kan moeilijk toegeven dat hij het ook niet meer ziet zitten.
    Wat blijft er dan nog over?

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Je kunt er gevoeglijk van uitgaan, Tis, dat lang niet alle islammelingen zullen kiezen voor de Nederlandse nationaliteit. Al was het maar omdat ze door het oorspronkelijke thuisland worden gechanteerd met hun familie, hun eventuele onroerend goed en hun inreisformaliteiten. Dus het gedeelte dat kiest voor de Nederlandse nationaliteit zal hoogstwaarschijnlijk van weinig betekenis zijn.
   Dat betekent twee dingen: ten eerste zullen er weinig islammelingen zijn om zich verkiesbaar te stellen; ten tweede zullen er weinig zijn die erop stemmen. Volgens mij zal de PVV en Geert Wilders meer last hebben van de D66-ers en wat dies meer zij, dan van allochtonen die opteren voor één nationaliteit, te weten de Nederlandse.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • BertG. zegt:

    Dus jij denkt werkelijk dat ze hier hun uitkering zullen opgeven en al het andere wat ze hier gratis aangeboden krijgen.
    En daarmee alle rechten gaan verspelen die ze hier hebben.

    “Marokkanen én Turken kunnen wel van hun paspoort af trouwens, het is een fabeltje dat dat niet zou kunnen.”
    https://fenixx.org/2018/04/07/wilders-dubbele-nationaliteit-stem-kwijt/#comment-108460

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, een paspoort kan elke Turk of Marokkaan vanaf maar de nationaliteit niet.
    Wat er is er nu zo moeilijk aan om te begrijpen dat een nationaliteit geen paspoort is.

    Like

   • BertG. zegt:

    Petra, een nationaliteit is een gevoel, een gedachte gang dat je ergens bij hoort.
    Dus juist die loyaliteit waar je mee bezig bent is van belang.
    Als je je als Turk met alleen een NL paspoort, je nog steeds denkt dat je een Turk bent, dan maakt het dus niet uit.
    Een nationaliteit is geen paspoort maar een instelling.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, klopt dat nationaliteit ook een gevoel kan zijn maar nationaliteit is ook het Nederlanderschap wat in de rijkswet op het Nederlanderschap is vastgelegd.

    http://wetten.overheid.nl/BWBR0003738/2017-03-01

    Zulke wetten zijn er ook in bijvoorbeeld Turkije en Marokko, en die landen willen hun onderdanen houden waardoor een Turk en een Marokkaan zijn nationaliteit slechts met moeite op kan zeggen. Het paspoort is een identiteitsbewijs en kun je laten verlopen maar daarmee is je nationaliteit niet verlopen en sta je nog altijd geregistreerd als onderdaan in de Turkse burgerlijke stand met alle rechten en plichten (zoals de dienstplicht) van dien. Als een Nederlander immigreert naar Duitsland en op een gegeven moment de Duitse nationaliteit wil, en middels een inburgeringscursus ook krijgt, dan verliest diegene de Nederlandse nationaliteit en word uit het burgerlijk register gehaald en mag in Nederland o.a. niet meer stemmen.

    Omdat Turkije en Marokko het niet of nauwelijks toestaan dat Turken en Marokkanen hun nationaliteit kunnen opzeggen, kunnen deze mensen niet kiezen en zullen ze, of ze het nu leuk vinden of niet, hun Nederlanderschap kwijtraken.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Tistochwat.
   Wilders weet ook dat zijn voorstel nooit geaccepteerd zal worden.
   Wilders weet ook wel dat de enige oplossing is al het gajes het land uit te zetten.
   Dat zal betekenen dat alléén de 5 % politieke vluchtelingen (die bovendien ook nog eens gescreend zullen moeten worden) over mogen blijven.
   Wilders blijft voorstellen indienen die noodzakelijk uitgevoerd zouden moeten worden, of de aandacht blijven vestigen op het islam-probleem.
   Wilders kan het islam-probleem uitsluitend en alléén oplossen als het volk massaal voor hem zou kiezen of er een coalitie met Wilders, zoals in Oostenrijk, gevormd zou kunnen worden.
   Daar is het wachten op.

   Geliked door 2 people

 9. Ad de Koning zegt:

  Geert Wilders heeft gewoon groot gelijk, ik heb een brief gestuurd aan de Telegraaf, benieuwd of ze hem opnemen, ik schrijf wel meer maar een enkele keer komt hij er in maar lang niet altijd. Dat de Turken eigenlijk alleen met Erdogan te maken willen hebben wordt elke keer weer duidelijk want voor hem gaan ze de straat op, nooit voor iemand anders en de Marokkanen idem dito. Afschaffen die dubbele nationaliteit en wel meteen en ook met terugwerkende kracht dus ook voor de eerste migranten.En inderdaad ook voor Maxima hoe populair ze ook is en dat moet ze dan maar begrijpen.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Ze zouden dan direct 2 burgemeesters en een berg gemeenteraadsleden moeten ontslaan.
  Wie daar in gelooft dat dat dan ook gaat gebeuren, snapt er weinig van in wat voor land wij leven.

  Geliked door 1 persoon

 11. Giny zegt:

  Roeland
  U bent vast niet verder gekomen dan het voortgezet lager onderwijs!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s