Politie verijdelt mes-aanval op halve marathon van Berlijn

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Verdachte behoort tot het milieu van Anis Amri

Volgens informatie van de “Welt” heeft de politie van Berlijn vandaag een aanslag op de halve marathon van Berlijn verijdeld. Speciale eenheden pakten vier mannen op, onder wie een hoofdverdachte die tot de private omgeving van Anis Amri behoort. Hij zou van plan geweest zijn om met messen toeschouwers en deelnemers van de sportmanifestatie te doden.

PI News (2)

Een van de doorzochte woningen in de City West werd ook kort na de aanslag op de Breitscheidplatz kort voor kerst 2016 doorzocht.  In de woning van een vermoedelijke handlanger van de vandaag door de SEK overmeesterde verdachten begonnen speciaal in explosieven getrainde honden in de kelder aan te slaan. Een hoge politieman zei tegen de “Welt”: “We zijn nog aan het beoordelen. Maar dit was waarschijnlijk op het nippertje”.

De hoofdverdachte zou voor de uitvoering van zijn bloeddaad twee extra scherp geslepen messen bij zich gehad hebben. Volgens informatie van de politie wilde de man met de mes-aanval de dood van zijn vriend Amri wreken.

Een gelukte aanslag in Berlijn zou, net zoals de daad zaterdag in Münster, een zeer goed bezochte binnenstad getroffen hebben, waarin veel mensen bijeen en onderweg waren. Aan de 38e halve marathon van Berlijn hebben nog nooit zoveel deelnemers meegedaan als dit jaar: ongeveer 32.000. Het warme lenteweer lokte veel toeschouwers aan.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Politie verijdelt mes-aanval op halve marathon van Berlijn

 1. Valt ’t niet op dat er tijdens de meeste aanslagen op dit soort manifestaties een oefening tegen een aanslag aan de gang was? Een oefening met crisisacteurs, ME, scherpschutters en fotografen. Je zou bijna zeggen dat die oefening bedoeld was om een oefenaanslag te spelen en die als reclame voor Kijk Ons Eens Beveiligen zou worden gebruikt. Dus als echte aanslag zou worden tentoongesteld aan de schapen. Ja, en als er dan een echte échte aanslag de zaak bederft moet je wel wat, dan moet je een echte verwarde oppakken.

  Like

 2. abouneenee zegt:

  Goed werk, dat verijdelen!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Natuurlijk niets met de islam te maken,zeker een verwarde man !

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic: vanavond zend VPRO tegenlicht om 21.15u. de docu “De slag om de Donau” uit over Hongarije, Soros, Victor Orbán e.a. Ik neem aan dat het daarna wel in “uitzending gemist” is te zien.

  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/Slag-aan-de-Donau.html#

  Ik ben benieuwd of het een beetje objectief is.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Helemaal niet objectief. Alleen de zienswijze van de SOROSkliek werd belicht. Het viel mij op dat VPRO zich bedient van zeer versluierd taalgebruik om hun werkelijke linkse opvattingen te camoufleren. Daar hebben ze wel een taalpsycholoog op gezet om de boodschap zo te verpakken dat het de gewone kijker niet zou opvallen. Voor mij was het puur een propagandaverhaal pro brussel. smeerlappen bij de vpro

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @scherpschutter1943, de vraagstelling was inderdaad tenenkrommend en er waren wat items bij die zo links als de pest waren maar gelukkig kwamen er ook mensen aan het woord die goed aangaven wat er werkelijk aan de hand is, zoals waarom de Hongaren soeverein willen blijven en niet stapje voor stapje dat af willen staan aan de EU.
    Al met al vond ik het toch een interessante uitzending.

    Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Er zal op grote schaal meer gaan gebeuren.
  het effect van de oproep van Erdogan om aanslagen te gaan plegen twee maanden geleden.
  Het is het begin van een reeks eindeloze aanslagen.
  Ach we werden destijds afgestompt door de aanslagen in Beiroet, daarna de vele autobommen in Bagdad, nu in Pakistan en India en andere Werelddelen waar geloofsgroepen elkaar het leven zuur maken.
  Het klinkt gek, maar hier zal men er ook aan gewennen, als het maar vaak genoeg gebeurt.
  Waarom? Omdat Nice, Barcelona, Londen, Brussel, Berlijn alweer “bijna vergeten zijn”……door het hectische bestaan van de Westerse individu ………te druk met hun eigen wereld van geld verdienen en alle verplichtingen die eraan zijn verbonden!
  “Slaven krijgen geen tijd om na te denken”

  Like

 6. Steven zegt:

  Zal vast wel weer een islamiet zijn die zijn pilletje vergeten is in te nemen!
  Maar op TV vertellen ze vast dat het een verwarde Duitser is zoals gewoonlijk. Over Münster loog met blijkbaar ook!

  Like

 7. Bagul zegt:

  Ik lees ergens anders ….met scherp geslepen messen hadden de lafaards willen toeslaan in Berlijn. In Aken? In Den Helder? In Vlissingen? In Herentals? In Luik? Het had overal kunnen gebeuren. Iedere dag loert het gevaar bovenop het gevaar van alledag. En dat is bijzonder stressvol. En niemand verwacht het! Niemand rekent erop. Want het is heeeerlijk weer en de terrassen lonken. Lekker fietsen. Naar buiten. De wind in je haar! Heerlijk! Maar o wee….als het tijd is. Jouw tijd. Dan is de tijd op. Voorbij. Mensen, vermoord worden met een mes is een gruwelijke dood. Vaak is één keer steken niet genoeg. De rest bespaar ik u. Ik ga nooit…maar dan ook nooit ongewapend de deur uit! Dus lees het goed…zonder wapens ga ik niet de deur uit. Nooit maar dan ook nooit zal ik de agressor zijn dus, ik handel veilig. Maar o wee als ik midden in één of andere vorm van geweld terecht kom…dan leren jullie mij kennen. Letterlijk. Want ik laat mij niet afslachten. Het moraal van mijn priet praat is….bewapen u! Zorg dat u zich kunt verdedigen. Ten alle tijden. Pepperspray nee. Een Taser nee. Bijtend zuur nee. Een goed mes? JA! WANT binnen de marge van veilig handelen is een mes het allerbeste. Zeker als u onderweg bent. Verdiep u in messen. Zij doen het ook! En ze weten wat ermee te doen. De honden! Kijk op YouTube. Kijk op websites. Ga naar winkels die erin zijn gespecialiseerd. En voel! Voel ze in uw hand. Koop en maak het uw beste vriend. Niet over praten maar doen! Geen opinel of ander simpel dingetje. Nee…een echte. Groot genoeg om enorme schade mee aan te richten. Ik raad het u aan! Het is van levensbelang. Ik draag er altijd twee bij mij. Discreet en integer. Niks aan mij te zien. Een mes…misschien voor nu een taboe voor u maar…..in nood uw beste vriend. En enige hulpmiddel. Op verzoek wil ik graag hier op deze site voorzien in advies. Ik hoor het wel als er animo is. Sterkte in uw strijd om te overleven op deze mooie aarde die verziekt is door het allerergste tuig dat er bestaat…

  Geliked door 2 people

  • tinekevanschagen zegt:

   @Bagul
   Ik denk dat je gelijk hebt,
   Maar hoe zie ik dat voor me?
   Ik ben een. klein ,tenger vrouwtje,die als ze overrompeld wordt,hoogstwaarschijnlijk in paniek raak.
   In een tas kost te veel tijd.
   Waar draag je zo een ding dan als vrouw?

   Like

   • Bagul zegt:

    Tineke..ik krijg de indruk dat je alleenstaand bent. Klein en tenger. Nee… jezelf verdedigen met een steekwapen zal geen succes brengen. Ik adviseer je eens een bezoek te brengen aan een schietclub. Erg interresant en leerzaam. Misschien komt een klein kalibertje nog wel eens van pas! Ik zeg doen. Wapens genoeg te krijgen om je mee te verdedigen…

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Advies ? Altijd goed, graag zelfs.

   Geliked door 1 persoon

 8. hendrikush zegt:

  Brekend nieuws.
  De aanslag in Münster is gepleegd door een moslim, een Koerd met de Duitse nationaliteit.
  Erdogan heeft al lopen schreeuwen dat dit in Frankrijk ook gaat gebeuren en dat het veroorzaakt wordt omdat we de terroristen (koerden) in het westen niet aanpakken.

  Like

 9. Het NOS gisteren; “de dader van Münster had geen terroristisch motief, de verwarde man is gewoon een Duitser (autochtoon) en dat getuigen twee mensen uit het bestelbusje in Münster zagen springen zijn geruchten die niet kloppen.” Het NOS vanavond; “de mannen die een aanslag wilden plegen tijdens een marathon in Duitsland was loos alarm. De verdachten zijn inmiddels allemaal vrij gelaten”.Ik lees op internet heel andere dingen over die aanslagplegers!!!

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Als de bende van vier terroristen zou slagen en X aantal mensen doden, dan zouden wij het volgende horen: Verwarde mannen met te hoge bloedsuiker pleegden een aanval op Berlijnse racisten. Er zijn X aantal mensen te betreuren.
  Minister die en die en mijnheer die en die hebben kransen gelegd op plaats delict.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s