Samen lossen we het op!

Screenshot_72

(Door: “bozeoudeman”)

We leven in een tijd dat ergens in zijn met slotgrachten omgeven kastelen de club totaal van de pot gerukte technocraten, bureaucraten en andersoortig geestelijk gestoorden VN-malloten voor de hele wereld bepaalt wat er dient te gebeuren. Waarom? Nou, daarom! Omdat zij weten dat het vierkante wiel het best rijdt. Of omdat zij allen een universitaire studie hebben gevolgd, wat in hun ogen moet betekenen dat ze intelligent zijn, daarom. 

Een voorbeeld hiervan is roken. Dat losten we eens ‘samen wel op’. Nu niet meer, de antirook groep bepaalt via een vorm van terreur dat de wereld hier subiet mee dient te stoppen. Goed of verkeerd? Ik vind het laatst, zoals ik dat met alles vind wanneer een pressiegroep alle anderen dwingt zijn manier van leven of denken over te nemen. Het doet er niet toe of die groep gelijk heeft of niet, ik verwerp bij voorbaat alles dat met een vorm van geweld wordt afgedwongen.

Om nooit meer oorlog te hebben, besloten gekken in de jaren-50 om Europa tot testgebied te maken. Dat kon prachtig, want alles lag hier in puin dus konden de Frankenstein architecten hier fijn in hun zandbak gaan spelen. Dat je een proces als wat zij wensten te gaan uitvoeren ook deskundig dient te begeleiden, dat kostte te veel centjes, dus dat moest uit de blauwdruk worden geschrapt. Want alles moet en moest van dit soort nu eenmaal op een koopje.

Van gewelddadige kinderziektes, die de door hen gecreëerde anarchie nu eenmaal met zich meebrengt, hadden en hebben zij geen last in hun ommuurde landhuizen. Dat mag het gewone volk voor de kiezen krijgen om dit voor hen, de elite, op te lossen. Een veelheid aan problemen? Daar kunnen de briljante, humanitaire genieën zich nu eenmaal niet mee bezighouden in hun narcistische wens tot het verrichten van grootse daden om vervolgens hun naam in geschiedenisboeken te zien verschijnen. Net als bij de stoomtrein zijn er vast wel wat mankementen en kinderziektes die overwonnen moeten worden, maar daar is het volk toch voor. Zeg nu zelf als lid van het ‘noblesse oblige’ corps.

Net als in de jaren-80, toen krakers en junks massaal werden gedoogd, is het nu de beurt aan een immigratie-invasie om te worden gedoogd. Dit ongeacht de zo nu en dan best wel irritante aanslagen met wat doden en gewonden als ingecalculeerd bijverschijnsel. Het volk is met velen, een lijfeigene meer of minder, wie ligt daar nu wakker van? Precies zoals regenten van toen het ook best acceptabel vonden dat gewone burgers zo nu en dan misschien wat overlast ondervonden van die gedoogde krakers en junks.

Je woonde nu eenmaal in de grote stad kreeg je van de PvdA-ambtenaar, die als braaf dienaar zijn regent verdedigde, te horen als je het zat was en eiste dat het tuig boven je hoofd eens werd ontruimd. Dat je als gewoon burger soms door studentikoze junks en krakers met de dood werd bedreigd, mocht de pret niet drukken. Ach, dat bedoelden die jongens niet zo. Dat je in je woning werd geterroriseerd door zogenaamde kunstenaars en uiteindelijk maar, als een van de velen, verhuisde. Ah, zeur niet zo. Waar gehakt wordt vallen spaanders, zoals sommige heren van de SP indertijd stelden ten aanzien van de gevolgen van de grote Culturele Revolutie van Mao, en ongeveer vergelijkbaar was de houding van de progressieve stadsbestuurders ten aanzien van de gevolgen van hun toen grootse daden, en die houding hebben zij nog steeds.

‘Het volk heeft het maar uit te voeren’ ‘Ze moeten hun bekken houden’ ‘Of ze het nu leuk vinden of niet, de immigratie gaat gewoon door’, slechts een kleine greep uit de trommel ‘democratische’ opmerkingen geuit door sommige leden van ons hedendaags bestuur en aanverwante narren die daar bij betrokken zijn. Maar ze hebben gedeeltelijk ook wel gelijk, want zij doen gewoon wat zij wensen en niemand die hen stopt. Net als buren van vroeger, die niet onder de junkies woonden, heel ‘solidair en heldhaftig’ stelden geen last te hebben om daarna weer snel achter hun tv neer te ploffen om naar ‘Jos van der Valk presenteert’ verder te gaan kijken. Zo ook nu.

De massa vandaag consulteert vandaag bij verkiezingen voor een groot deel een van de vele stemwijzers om er achter te komen wat zij denken dat zij denken. Dat weet die almachtige stemwijzer en daarvoor heb je internet toch. Mocht de stemwijzer geen uitkomst brengen, dan kan een televisieavondje dat wellicht wel. Wie oogt er het leukst en wie ziet eruit als ingeslapen zak. Wie is net als jij belastingconsulent, sociaal rechercheur of paashaas, dan stem je daar op, omdat die vast en zeker dan net zo denkt als jij denkt te denken. Dat kan gewoon niet missen.

Zo zijn en blijven mensen die wel verstand hebben meegekregen de dupe van een bijna hersenloze meute en zullen helaas weer een oorlog moeten meemaken voor er verandering komt. Zal het daarna beter zijn? Hebben we eindelijk eens iets geleerd? Of liever gezegd, heeft die deels hersenloze meute afgestudeerde klonen eens iets geleerd? Helaas. Het zal na twintig jaar of zoiets opnieuw de kop opsteken. Weer zullen er van alle kanten clubjes ‘progressieve’ lieden verschijnen die zich ‘humanisten’ en ‘socialisten’ of iets in die geest noemen, die ‘weten’, en omdat zij weten te weten, zal het wiel dus opnieuw vierkant moeten zijn.

Het monster politiek moet worden getemd. Maar hoe? In ieder geval niet door gewoon maar wat te doen en dat dan weer te schrappen als het je niet uitkomt, zoals het referendum. Misschien is het een idee om naar Amerikaans voorbeeld kiezers zich eerst te laten registreren als kiezer, waardoor die kiezer duidelijk maakt wellicht iets meer te begrijpen waar politiek en dus verkiezingen om handelen. Dit in plaats van iedereen boven de achttien gewoonweg een oproepkaart te sturen, dus ook iedereen die vaak geen  idee heeft waar verkiezingen voor zijn. In ieder geval niet om die Klaver zijn guitige smoeltje, of om welk wel of niet vriendelijk ogend personage dan ook, maar om waar die vaak mooipraters ons heen wensen te voeren. Een idee? Wat denkt u? Wat stelt u voor? Samen lossen we het wel op, net als roken!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Samen lossen we het op!

 1. Deze “club totaal van de pot gerukte technocraten, bureaucraten en andersoortig geestelijk gestoorden” zijn de uitverkorenen. Uitverkoren door de lui die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Touwtjes waarmee ze via deze Uitverkorenen het gepeupel in de greep trekken en houden en waarmee ze dus het meeste profijt van deze slaven kunnen hebben.

  Democratie, referenda, stemmen, verkiezingen, commissies voor tegen de bezwaarschriften, rechtbanken en eerlijke procesgangen, het gaat enorm goed met de economie of dat het aantal asielzoekers is teruggelopen zijn de koekjes die ze af en toe de schapen toewerpen. Omdat ze weten dat zolanf de sukkels nog maar een sprankje hoop hebben er niets zal gebeuren. Ja, af en toe een spandoek dat ze zelf dan ook nog eens gemaakt hebben en waar een club van totaal van de pot gerukte technocraten, bureaucraten en andersoortig geestelijk gestoorden achteraan gaan lopen.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Alleen revolte kan ons redden. Iemand een idee hoe je dat organiseert?

   Geliked door 1 persoon

   • Door de knap georchestreerde verdeeldheid krijg je dat hier nu niet meer voor mekaar. Misschien was het 50 jaar geleden nog mogelijk geweest. Dat is pas mogelijk als er miljoenen tribaal georganiseerde stammen zijn binnengehaald die opeens geen koekje meer bij de koffie krijgen. Dán zult Gij een aap zien neuken!

    Like

   • koosv8 zegt:

    Nee, maar eigenlijk wel noodzakelijk. Alles maar laten gaan, hoe vaak zijn er al mensen gedood door figuren die door de overheid weer op vrije voeten gesteld worden. Oog om oog tand om tand. Maar uiteraard wel onderzoek en rechtzaak, dat als eerste.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Het zou inderdaad is tijd worden om het samen op te lossen, voor eens en altijd !
  Haal de guillotine’s maar vast uit het vet !

  Geliked door 2 people

 3. ed zegt:

  Alles is elke vorm van redelijkheid al ruimschoots voorbij geschoten van zielige ezeltjes tot wat dan ook gaat om ik (geld) baantjes beschermen en macht (1984) kleine groep zich boven het gepeupel plaats zonder afrekening al vele jaren lang,tv word gebruikt door de zelfde elite,komt aardig overeen met de waanbeelden van onze sprookjesboek volgers zei het anders maar ook last van tunnelvisie .

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Een guillotine, ja dat lijkt mij wel wat, op een aanhanger. Dan rij ik daarmee achter de rijdende rechter aan. De rijdende beul, na een eerlijk proces maken we er zo snel mogelijk een eind aan. Case Close!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Zuip met maten.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  @bozeoudeman

  U ziet het weer scherp.
  Aan deze toestanden kon ik mij in de jaren `80 ook al mateloos ergeren.
  Maar goed, woonde niet in de Randstad en had er geen last van.
  Tegenwoordig is die hele zooi echter ook al naar het platteland overgewaaid.
  Vluchten kan niet meer; zelfs niet meer naar andere Europese landen, want het is bijna overal de zelfde tinnefzooi, of zelfs nog een graadje erger.
  En heel Holland bakt, ziet autistische boerenstuntels klungelen met tweede en derdehands vinex-trutten, heeft een onbegrijpelijke fascinatie voor een stelletje gepigmenteerde, of anders gemankeerde, maar in alle gevallen getatoeerde, lutsers die wezenloos achter een met lucht gevuld stuk leer aan draven, en laat zich manipuleren door de MSM, waarvan de boodschap naadloos aansluit op datgene wat er hen op school al is ingeramd, etcetera et ad nauseam.
  Verwacht dat, wanneer de onvermijdelijke pleuris losbreekt, dit voor het merendeel van onze lamlendige landgenoten net zo’n ruw ontwaken uit hun heerlijke dromen van tolerantie, liefde en vrede zal betekenen als op de 10e mei van 1940.

  Geliked door 4 people

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Volksverlakkerij die staatsloterij De kans dat je hoofdprijs wint is kleiner dan dat je zonder raket op de maan komt. Idem de postcodeloterij, de vriendenloterij en wat voor ellende er nog meer zich loterij mag noemen. (met staatsvergunning natuurlijk want de staat is overal de handophouder)

  Geliked door 2 people

 8. Elisah zegt:

  Off topic maar verontrustend.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/04/Voer-voor-populisme-Rijkste-1-heeft-straks-twee-derde-alle-welvaart-in-bezit
  Meeste lage- en midden inkomens zullen verhoudingsgewijs minder welvaart hebben dan hun ouders

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s