FOTO: Viktor Orbán wordt in 1987 gearresteerd door de communistische politie

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Alfred Albion“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op FOTO: Viktor Orbán wordt in 1987 gearresteerd door de communistische politie

 1. Mary zegt:

  En nog steeds zit hij dictatuur flink dwars in dit geval de EUSSR, geweldig voor Hongarije dat hij dat de aankomende jaren kan blijven doen en hopelijk neemt niet alleen Oostenrijk zijn voorbeeld over maar sluiten meerdere landen zich bij hen aan!!!. In ons geval Wilders zeker, Rutte & Co zeker niet!!!.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Kijk dat zijn de echte helden. Die loopt niet omwille van een stickertje naar Saoedi Arabië om moslims in hun achterste te kruipen. Voor geen goud.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Orbán is geen opportuun verbinding zoekend weekdier zoals Pechtold en zijn soort. Verbinding uitkramen omwille van politieke winst je moet er het karakter voor hebben. Orbán is geen beroepspoliticus. Orbán heeft een missie zoals ook Wilders een missie heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Toen het NCR nog zinnige berichten schreef:

  ————————————————————

  Een verwend kind is een verwaarloosd kind
  Het lijkt goed bedoeld, maar het is schadelijk: kinderen behandelen als ‘kleine keizertjes’ die alles mogen en zogenaamd in alles uitblinken. Red de verwende ‘applausgeneratie’.
  Freek Schravesande
  10 januari 2012

  Geen alcohol, was de afspraak. Wordt een leerling in 3-vmbo op het Kerstgala toch gesnapt en verzocht zijn ouders te bellen, dan komt vader hem na veel bombarie ophalen. ‘U bent zeker zelf nooit jong geweest’, zegt die tegen de leraar. ‘Kom maar mee jongen, dan gaan we naar de kroeg.’

  Ouders die blindelings achter hun kind aanlopen – vraag pedagoog Willem de Jong naar een voorbeeld en hij dreunt zo een aantal op. Leerlingen die hun vergeten broodtrommel door moeder krijgen nabezorgd. Leerlingen die een ‘ziekbriefje’ meekrijgen terwijl ze gewoon hun huiswerk vertikken te maken. Leerlingen die met instemming van thuis een werkstuk jatten van internet.

  Zeker vijftig scholen per jaar bezoekt De Jong om leraren voorlichting te geven over stoornissen. Autisme, ADHD, depressie, psychose, zelfverminking. En in elke groep of klas hoort hij wel over één of twee gevallen van een gedragsprobleem dat nog nauwelijks wordt erkend: ‘problematische verwenning’. De Jong schreef er een boek over, Het verwende kind syndroom, dat onlangs verscheen.

  Eén tot twee kinderen per klas, ruim honderdduizend kinderen. Zoveel hebben er in Nederland last van, schat De Jong op basis van zijn gesprekken met leraren – onderzoek ontbreekt. En het zijn niet altijd de bergen speelgoed die het kind verpesten. Net zo vaak is het probleem: emotionele verwenning, door ouders die hun kind nooit ‘nee’ verkopen, geen grenzen stellen en elk gedrag vergoelijken: „Ouders die meer buddy zijn dan opvoeder.”

  Manipulatief

  Ze kweken kinderen met ‘primadonna-gedrag’. Egocentrische kinderen zonder zelfreflectie en zonder eigenwaarde. Kinderen die geen rekening kunnen houden met anderen, slecht presteren op school, manipulatief, koppig gedrag vertonen en het gevoel hebben de buitenwereld niet aan te kunnen. Het zijn kinderen, zegt De Jong, aan wie de schoolpsycholoog soms het label ‘oppositioneel opstandige gedragsstoornis’ (ODD) hangt om ze vervolgens psycho-educatie met ritalin voor te schrijven. „Terwijl ze geen stoornis hebben maar een opvoedprobleem.”

  ‘Kleine keizer-syndroom’, ‘snobisme-syndroom’, ‘pampered child syndrome’. De Jong duidt een gedragsprobleem dat de laatste jaren al heel wat stempels kreeg. Gemene deler: ouders die de ontwikkeling van hun kind belemmeren. Ze houden het kind uit de wind, geven het geen verantwoordelijkheid en verwaarlozen daarmee hun belangrijkste taak: een kind tot volwassenheid brengen.

  Natuurlijk is verwennen van alle tijden, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. „In elke straat woonde wel een jongen met een leren bal.” Maar ook Pont ziet steeds meer extremen. Deels doordat er gewoon meer geld is. Deels omdat de maatschappij geneigd is meer toe te geven aan kinderen.

  Het verwende kind syndroom is volgens Pont een uitwas van de ‘applausgeneratie’: kinderen die wordt bedolven onder de complimentjes en afgeschermd van frustraties. „Kijk in de supermarkt. Vroeger kreeg alleen het kind met de mooiste kleurplaat een prijs. Nu verdienen alle kinderen stickertjes en Disney-figuren zolang ouders maar genoeg boodschappen doen.”

  Steven Pont deed onderzoek op dagverblijven en zag dat eenvijfde van de ouders zo overbeschermend is dat ze de ontwikkeling van hun kind remmen. „Abnormale eisen hangen er op briefjes aan de muur: ‘mijn kind mag alleen gefilterd water’, ‘zingen voor je de slaapkamer binnengaat, anders schrikt Basje zo’.”

  Maar het zijn niet alleen de ouders die te ver gaan. „Een meisje op de crèche dat het laatste blokje bovenop haar toren wilde zetten, werd door een pedagogisch medewerker tegengehouden: doe maar niet, dan valt ’ie om.” Het afschermen van frustraties, concludeert Pont, zit tot in de haarvaten van de pedagogiek.

  De neiging is er volgens hem langzaam ingeslopen. Was je tot in de jaren 50 een goede opvoeder als je je kind fatsoenlijk grootbracht (‘geen gaten in de kleding, voldoende voedsel in de maag, met twee woorden spreken’), in de jaren 60 veranderde het opvoedideaal. „We wilden geen fatsoenlijke kinderen, maar gelukkige kinderen.”

  Nederland heeft daardoor, volgens onderzoek van Unicef, de gelukkigste kinderen ter wereld. Ook de generatiekloof is hier het kleinst: ouders staan dicht bij hun kinderen. Maar aan elke methode zitten rafelrandjes. Pont: „Fransen noemen onze kinderen verwend en onuitstaanbaar. Ze maken lawaai, noemen iedereen bij de voornaam en als ze iets niet willen eten, hoeft dat niet.” Nederland, zegt hij, heeft de brutaalste kinderen ter wereld. Faalangst en narcisme nemen toe en het percentage twintigers in therapie is een van de hoogste wereldwijd.

  ‘Say Yes to No’

  Crèchemedewerkers zien het probleem maar durven het niet aan te kaarten. Pont: „Vierduizend uur zitten kinderen op een dagverblijf. Valt het kind eens een buil, dan zie je medewerkers meteen zenuwachtig worden.”

  Kan de leraar op school aan ouders niet duidelijk maken dat ze hun kind verwaarlozen door verwenning? Vertelt Willem de Jong op scholen over problematisch verwennen, dan ziet hij altijd wel leerkrachten knikken. Maar aankaarten bij de ouders doen ze niet. „Iedereen houdt zijn mond. Ouders dulden het niet als je iets over hun opvoedstijl zegt.”

  Grenzen stellen, ‘Say Yes To No’. In de VS is onlangs een beweging opgestaan die ouders overtuigt hun kind niet langer op een voetstuk te plaatsen. Dat gaat niet vanzelf, weet ook De Jong. Maar slaande deuren horen nu eenmaal bij de show. „Soms moet je een kind gewoon laten gaarkoken in z’n sop.”

  Like

 5. Elena zegt:

  E ven wat anders, kzie zojuist berichtje op mijn PC van de viezerikken Amnesty.

  Hoe durven zij?

  Doodvallen mag Amnesty van mij.

  Beste heer/mevrouw xxxx
  Gisteren heeft de Fideszpartij van premier Orbán wederom de parlementsverkiezingen in Hongarije gewonnen. In rap tempo breekt Orbán de democratie af en beperkt hij de vrijheid en gelijke rechten van Hongaren. Orbán maakt critici zwart en bestempelt vluchtelingen, seksuele minderheden en mensenrechtenverdedigers tot vijanden van Hongarije.
  Daarom vragen we je vandaag de mensenrechtenverdedigers in Hongarije te steunen met een donatie van € 1,-.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Ach Elena.
   Je zou die cryptocommunesten een mailtje kunnen sturen met een paar opmerkingen zoals: democratisch verkozen en bijna geen last van asiel import en geen moslimgedram en zo.
   Tussen neus en lippen even aantippen dat zij degenen zijn die proberen Orban te demoniseren, wat dus een tandje erger is dan zwart maken.
   Op het einde van je epistel even erop wijzen dat je zeker niet gediend bent van manipulatieve post en Ik garandeer je dat je van hen niet meer zulke onzin binnen krijgt.
   Maar hou het netjes.

   Mvgr. Henk.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Bovendien zijn die Hongaren (de grote meerderheid) die op Victor Orbán gestemd hebben xenofoob, racistisch, islamofoob, fascistisch, laaggeletterd, nazistisch, anti Europa (lees anti EU) en het zijn natuurlijk allemaal geïndoctrineerde vuilbekken die het rechts extremisme aanhangen.

   Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Tja, die communisten hielden niet zo van rechtschapen mensen…

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   De communisten zijn de oer uitvoerders geweest van het politiek correcte denken en handelen. Politiek correcte mensen praten de heersende macht na binnen de lijnen die dezelfde heersende macht heeft uitgezet. Dit zijn alles behalve rechtschapen mensen. Er zitten zelfs types bij die het politiek correcte denken tot hun tweede natuur hebben gemaakt. Het is wat je noemt laag opportunistisch volk. Als morgen Wilders minister president is zul je ze langzaam zien opschuiven in de richting van de nieuwe machthebber.
   Politiek correcte mensen hebben geen eer.

   Like

 7. Viktor Orbán weet beter dan WÍE ook in Europa wat VRIJHEID betekent! Dit zouden figuren als Mark Rutte moeten meemaken…

  Geliked door 1 persoon

 8. Klaas zegt:

  Viktor Orban and his family.

  Notice that the European leaders who have a family often don’t want the Muslim immigration.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Sterkte Viktor.
  Wij de echte europeanen hebben jou en anderen nodig tegen het verraad door onze eigen politici

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s