Hongarije: Overweldigende verkiezingsoverwinning voor Viktor Orbán

Screenshot_81

(Vertaling: E.J. Bron)

“We hebben een overwinning behaald die over ons lot beslist, een mogelijkheid gecreëerd Hongarije te verdedigen!” Met deze woorden verkondigde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán gisteravond laat de verkiezingsoverwinning van zijn partij Fidesz. 134 zetels in het 199 zetels tellende parlement betekenen voor Fidesz de twee derde meerderheid en voor Viktor Orbán zijn in totaal vierde ambtsperiode.

PI News (2)

Na zo´n overwinning zou men echter bescheiden moeten zijn. “Ik wil eerst alle kiezers bedanken. De hoge opkomst heeft aan alle twijfel een einde gemaakt”, verklaarde Orbán in een statement over de uitslag, en persoonlijk aan zijn kiezers gericht: “Het was goed met jullie te strijden.” Hongarije zou weliswaar nog niet zijn waar het naartoe zou willen, maar wel op de goede weg. “Samen zullen we deze weg tot het einde gaan. Het zou erom gaan of Hongarije een “immigratieland” wordt of zijn identiteit kan behouden, aldus de regeringschef en liet daarmee geen twijfel bestaan over zijn koers.

Vanwege de hoge verkiezingsopkomst van 68,8% en de desbetreffende drukte bij de stembureaus werd gingen deze in plaats van om 19.00 uur om 23.00 uur dicht. De rekening van de oppositie dat een hoge verkiezingsopkomst gunstig zou zijn voor haar ging echter niet op. Orbán had voor de verkiezingen ook heel duidelijk verklaard dat alleen hij er de garantie voor zou zijn dat Hongarije  niet met migranten overstroomd zou worden en dat pensioenen en gezinsbijstand blijven bestaan.

Gelukwensen kwamen er al uit Frankrijk van Marine Le Pen. Ze twitterde over “Viktor Orbán´s grote en duidelijke overwinning”:

De ommekeer van de waarden en de door de EU bepleite massa-immigratie worden opnieuw afgewezen.

Uit Nederland feliciteerde Geert Wilders met het uitstekende resultaat. En Beatrix von Storch (AfD) twitterde:

Screenshot_82

Van harte gefeliciteerd Viktor Orbán! Een slechte dag voor de #EU #Vaderlanders # Natiestaten  #Geen migrantenquota # Culturele identiteit

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

67 reacties op Hongarije: Overweldigende verkiezingsoverwinning voor Viktor Orbán

 1. ildiko zegt:

  viva Orban en viva Hongarije ! viva het Joods- christelijke cultuur en geschiedenis ! Viva VRIJHEID !

  Geliked door 4 people

  • Klaas zegt:

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nu de felicitaties van de EU nog.
   Ze zullen Orban tandenknarsend feliciteren.
   Hongarije ontvangt èlk jaar nog steeds 6 miljard uit de EU-pot!
   Oostenrijk gaat hetzelfde spel spelen.
   Ook Kurz zal de grenzen van Oostenrijk officieel sluiten en daarna zoveel mogelijk tuig het land uit gooien.
   De EU zal daar niets tegen kunnen doen omdat Oostenrijk een hechte coalitie met de Balkan-landen zal sluiten.
   De EU is in feite gekneveld omdat ze zich niet kunnen permitteren deze landen strafmaatregelen op te leggen.
   Nederland zal tot het bittere einde de EU trouw blijven.
   Het is voor mij duidelijk dat Rutte zich verkocht heeft aan die vervloekte ondemocratische Nazi-organisatie!

   Geliked door 1 persoon

 2. T.Troubadour zegt:

  Geweldig ees opstand in 1956 tegen de USSR,nu met overweldigend meerderheid de huidige koers van de EUSSR afgewezen.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Viktor Orban. Een van de redders van Europa hopen wij.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Louis-portugal, Orbán is zeker één van de redders. Zonder zijn hek waren we nog veel meer dan in 2015 overspoeld met gelukzoekers. Hij weet ook wel raad met de George Soros kliek waar nog vele politici mee dwepen en de EU voorop.

    Het is heel fijn dat Viktor Orbán de verkiezingen gewonnen heeft.

    Like

 3. Thomasson zegt:

  Van mij krijgt Viktor Orban de warmste felicitaties voor zijn overwinning. Hij is een premier die achter zijn woorden staat en zich 100% waar heeft gemaakt. Zijn betoog van: “We hebben een overwinning behaald die over ons lot beslist, een mogelijkheid gecreëerd Hongarije te verdedigen!”. HADDEN WIJ MAAR ZO’N PREMIER GEHAD? Een vent die achter Nederland en de Nederlanders staat en niet achter de vunzige valse zooi genaamd EU en hen bazen bij Bilderberg en NWO.
  Bij de Hongaren krijgt de Kalergi-Plan geen schijn van kans.

  Geliked door 3 people

 4. Elena zegt:

  VIVA Viktor Orban !!!
  VIVA Hongarije !!!!

  Like

 5. Peter zegt:

  Zeer in mijn nopjes met de uitslag !!
  Orban is een held die zorgt dat de christelijke cultuur in ieder geval in zijn land niet om zeep gebracht wordt. Ik hoop dat Hongarije met zijn buurlanden een eind maakt aan de massa immigratie.

  Like

 6. koosv8 zegt:

  De toekomst ziet er in het oosten kleuriger uit voor de oorspronkelijke bewoners dan in het alsmaar zwarter en irritanter wordende westen.

  Like

 7. Arthur Schop zegt:

  Lichtpuntje in de duisternis.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Hartelijk gefeliciteerd met uw overwinning vanwege Kampers Rene vanuit Thailand (dat zal hem zeker plezier doen ) U betekend een lichtpuntje in Europa

  Like

 9. abouneenee zegt:

  Als Wilders in Nederland minimaal zo’n overwinning behaalt, en niemand verdient dat meer dan Wilders, zal hij Nederland de juiste richting op stuwen, dan zal iedereen die op hem heeft gestemd, maar zeker ook de struisvogels die steeds op de gevestigde politiek stemt, inzien dat de angstkwekerij voor de persoon Wilders compleet en totaal uit de lucht gegrepen zijn. Resultaten behaalt begin vorige eeuw bieden bieden geen garantie voor de toekomst, Wilders is niet meer gefrustreerd dan je mag verwachten van iemand die sinds 2005 zonder rationele reden in het verdomhoekje geplaatst is. Die frustratie kan hij mooi gebruiken tegen de Pechtolds en Timmerfransen van deze wereld die ons land laten kaalvreten door Allah-oe-Hakbar roepende testosteronbommen. Zij zijn namelijk de echte criminelen. Islamieten mogen het vuile werk voor hen opknappen, daartoe zijn zij geïmporteerd uit den vreemde omdat hun behaalde resultaten helaas voor ons wel een garantie bieden voor de toekomst, al 1400 jaar lang. Struisvogels overzien niet.

  Geliked door 3 people

 10. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Het Hongaarse volk heeft duidelijke taal gesproken. Viktor Orbán heeft de lummels van de EU even een flinke klap in hun gezicht gegeven. Hun verdiende loon !!! En de “liefdadige” Soros, die de zaak zat te saboteren, zal wel stampvoetend en ongenietbaar lopen grommen. Laten we hopen, dat in Europa de Hongaarse taal nu wordt verstaan.

  Geliked door 3 people

 11. Statler & Waldorf zegt:

  TOP!

  Geliked door 1 persoon

 12. Hendrik zegt:

  In een woord: GEWELDIG!

  Geliked door 1 persoon

 13. Blaffertje zegt:

  Geweldig.

  Geliked door 1 persoon

 14. Johan de derde zegt:

  Gefeliciteerd Victor Orban, had graag gezien dat wij een minister president hadden die ook zo als u was helaas hebben wij er een die liegt bedriegt en zonder ballen zit.

  Geliked door 2 people

 15. Margareta zegt:

  Viktor Orban is een geweldige staatsman met een gezonde toekomstvisie.

  Geliked door 1 persoon

 16. Cathja zegt:

  GRANDIOOS !!

  Van harte proficiat, Viktor Orbán en het Hongaarse volk! Strijd de goede strijd, en blijf dapper jullie mooie land verdedigen!

  Een voorbeeld voor alle EU-lidstaten!

  Geliked door 3 people

 17. Ekster zegt:

  Wat een enorme opluchting. Na de recente nederlagen van de nationalisten in Frankrijk en bij ons, is dit precies wat Europa nodig heeft; een regeringsleider die NIET klakkeloos doet wat de EU dicteert, maar in plaats daarvan opkomt voor de belangen van zijn volk. Wat jammer dat wij in Nederland zitten opgescheept met trekpop Rutte.

  Geliked door 2 people

 18. Japio zegt:

  Gefeliciteerd Victor Orbán en gefeliciteerd Hongarije.

  Geliked door 2 people

 19. Republikein zegt:

  Mooi, helaas hier niet.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik ben er zeker van dat er met de uitslag van verkiezingen in NL wordt gefraudeerd.
   Kàn niet anders!
   Wilders had bij de laatste verkiezingen tussen de 25 en 30 zetels moeten behalen.

   Like

   • Pietersen zegt:

    ‘Had moeten behalen’, maar het gebeurde niet.
    De campagne was waardeloos toen hij statistisch op 30-34 zetels kon komen zo’n 2 mndn voor de verkiezingen, voerde hij nauwelijks campagne.
    Het slotdebat met Segers was een wanvertoning, waarbij Geert bijna depressief aan het smeken was om Segers zover te krijgen zich tegen ‘die vreselijke islam’ uit te spreken. Segers ging daar niet in mee en Geert stond met lege handen. Dat heeft hem veel, heel veel stemmen gekost.

    Let wel, ik ben een PVV-aanhanger, maar wat ik schrijf is zoals ik het ondergaan heb.

    Like

   • abouneenee zegt:

    @Pietersen:

    Ik weiger mij te laten manipuleren door de media of ze daartoe zelfs maar de kans te geven, ik heb geen debat gezien. Jammer is het wel dat tv-debatten kennelijk (uw woorden) het enige zijn waarin “veel, heel veel” mensen zich laten overtuigen, terwijl slechts de harde alledaagse realiteit genoeg moet zijn om de dames en heren struisvogel te overtuigen op een sterke leider te stemmen. Ik begrijp best dat mensen graag in een sprookjeswereld leven. Verkrachtingen, straatterreur, vernederingen en andere ongein waardoor mensen besluiten niet langer zich te begeven naar bepaalde delen van de stad maken helaas deel uit van de zo gewenste culturele verrijking. Mensen, culturele verrijking hoeft niet geïmporteerd te worden, meer dan genoeg is er te vinden in De Efteling. Als we doorgaan met importeren krijgen we (nog meer) een monocultuur en dat vernietigd alle zelfstandige culturen en overschrijft ze in het geval van Europa met de islamitische..

    Like

 20. fons zegt:

  wat een overwinning voor het Hongaars volk, ik drink er een grote pot bier op. PROOST !!!

  Geliked door 1 persoon

 21. bertje zegt:

  deze man moet toch de president van Europa worden.

  Geliked door 1 persoon

 22. Henri Okken zegt:

  Noem hem maar een racist, maar laat wel duidelijk zijn dat er een chronisch gebrek aan dit soort racisten is !

  Geliked door 2 people

 23. hans zegt:

  Nou dat in ieder geval binnen! Nu merkel nog die af moet treden en opgesloten word en berecht, de AFD 60% en Rutte die neerstort met een vliegtuig na een coup en nog veel meer van dat lekkers.

  Geliked door 1 persoon

 24. Henk.V zegt:

  De grote overwinning van Viktor Orban’s partij is een klap in het gezicht van de EU.
  EEN REDEN TOT GROTE TEVREDENHEID, dus 🙂
  Hij is een van de weinige politieke leiders in de EU die begrijpt waar de EU voorstaat: vernietiging van onze nationale identiteit, afbraak van al onze verworvenheden, van onze vrijheid, onze cultuur, afbraak van de heersende joods-christelijke (en humanistische) cultuur, ONDERWERPING AAN EEN MEEDOGENLOZE ideologie: de islam.
  WIE KAN OOIT VOOR ZO’N NIEUW CONCEPT ZIJN??
  Tegenover deze EU past maar één houding: TOTALE AFWIJZING ERVAN.
  In plaats daarvan moeten de Europese landen besluiten een bondgenootschap te vormen van zelfstandige landen..
  NIEMAND van de huidige EU structuur mag daar ooit deel van uitmaken.
  Achter de tralies met dat volk!

  Geliked door 5 people

  • Cathja zegt:

   @Henk.V

   ***Like***

   Like

   • Harry zegt:

    Pas op Cathja , let op je woorden , hij is getrouwd hoor !
    En niet met de eerste de beste !

    Like

  • Wachteres zegt:

   Dank je,@Harry 😀

   Like

   • Wachteres zegt:

    En…niet te geloven … al meer dan vijftig jaar!

    Like

   • Haksteeg Anton zegt:

    Helemaal juist kommentaar

    Like

   • Harry zegt:

    Nou , graag gedaan hoor !
    Maar vijftig jaar , is dat niet om moedeloos van te worden ?
    Ik heb het een keer vijftien jaar volgehouden .
    Daarna een keer zeven .
    En twee keer was ik het spoegzat .
    Ja , ik ben een recidivist ( wat dat betreft , dan ) .
    Doe het nóóit meer !
    Maar ik leer het wél snel af, hé? 15-7-0

    Maar een halve eeuw ?
    Voor mij hebben jullie de Nobelprijs verdiend hoor !
    Maar dat je iemand in vijftig jaar nóg niks bij hebt kunnen brengen qua tuinen , als docent nog wel , dat roept toch weer de nodige vraagtekens op !

    En zo blijft het altijd wát .

    Like

   • Henk.V zegt:

    Het is heel gerusstellend dat Harry over ons welzijn waakt, Wachteres 😉

    Like

   • Cathja zegt:

    @Wachteres op 9/4 om 21:18

    Heb ik uw toestemming om Henk.V te liken? Ik ben mijn wachtwoord al heel lang kwijt, en doe het daarom af en toe maar op bovenstaande manier.
    En ach…, ik ben ook al 34 jaar getrouwd. Harry hoeft zich echt geen zorgen te maken.
    Ik heb niets te klagen.

    Like

  • Henk.V zegt:

   Het Hongaarse volkslied :

   Like

 25. Taljaard zegt:

  Eindelijk eens GOED NIEUWS.
  Dikke vinger in de richting van Timmermans.
  Eljen a Magyar!!!

  Geliked door 1 persoon

 26. simon borgers zegt:

  Nederland kan hier wel een voorbeeld van aan nemen maar dat zullen de Linkse Landverraders niet doen

  Geliked door 3 people

 27. Yvonne zegt:

  blij toe, prachtig, maar we juichen hier wel maar dat zooitje bij ons in Den-Haag zijn we nog niet vanaf, o wat zal vriendje Soros nota bene in Hongarije geboren kwaad zijn

  Geliked door 2 people

 28. christdus zegt:

  Genieten jullie ook zo van die haat-imam en die Aboutaleb ?
  Eindelijk krijgt zo’n PvdA – corrifee zijn moSSelbagger eens over zijn eigen kop uitgestrooit !
  Heerlijk , ik hoop dat ie em flink knijpt – en dat er nog vele PvdA – hotemetoten mogen worden
  verklaard voor afvallige , ik lach mijn lul uit mijn broek !!

  Like

 29. Eric zegt:

  Dit is een bijna Poetiniaanse overwinning die duidelijk maakt dat de Oost-Europese volkeren in meerderheid sterke blanke mannen met verstand, inzicht en gevoel aan eigenwaarde verkiezen boven flikkers allerlei, islamofielen en islamieten, gedegenereerde vrouwen, decadente transgenders, groene idioten, corrupte provocateurs, charmezangers en wat weet ik al meer. Kortom, in Oost-Europa wordt politiek bedreven terwijl in West-Europa een permanent spektakel wordt opgevoerd dat, zoals in de Romeinse tijden, tot de ondergang van een grote beschaving met een unieke geschiedenis zal leiden. Eat this, Soros ! Viva Orban, die het goede voorbeeld geeft ! Leve de échte democratie !

  Geliked door 1 persoon

 30. Nemesis zegt:

  Gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

 31. Peter zegt:

  Aan ambassade Hongarije verstuurde mail.
  Ter navolging !! mission.hga@mfa.gov.hu
  De ambassadeur is de heer András Kocsis,

  Dear Mr. András Kocsis,
  I’m very happy with the victory of Mr. Viktor Orbán .
  Like him a lot or perhaps the majority of the Europeans do not want mass imigration.
  With warmest regards,

  uw naam

  Like

 32. Pietersen zegt:

  NOS en NPO berichttten zeer negatief over hem en ook de OVSE is nu aan het janken. Het Hongaarse volk laat zien dat het niet gek is maar gezond verstand heeft.
  Gefeliciteerd ook met Jobbik rechts-nationalistische partij dat 20% kreeg. Hopelijk gaat de trend in de EU draaien.

  Like

  • Eric zegt:

   Vergis je niet in Jobbik, die zijn linkser dan Orban, verdedigen Soros, kijken op naar Turkije etc. Geen haar te vertrouwen dus.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Kan zijn dat ik me compleet heb verslikt in Jobbik. Ik dacht rechts-nationalistisch is +1 tegen de islam.

    Like

   • Eric zegt:

    In de westerse pers worden ze verkeerdelijk afgeschilderd als rechtser dan Orban, extreem-rechts dus. Maar ook hier schetst de westerse pers de realiteit niet, maar de waanbeelden in het eigen achterhoofd. Vermits Orban de hele rechterzijde van de Hongaarse samenleving incarneert is Jobbik sterk naar links opgeschoven om niet helemaal nutteloos te worden. Met als resultaat dat deze partij minder eurokritisch is dan Orban, dat ze Sorosminded is en zich over islam en migratie nauwelijks uitspreekt. Typisch voor een ‘ex’-antisemitische partij om dan de linkse toer op te gaan en dus in werkelijkheid antisemitisch te blijven.

    Like

 33. Margareta zegt:

  Al de derde maal behaalde hij de tweederde meerderheid. De linkse oppositie is helemaal ingestort.
  Dit zou moeten gebeuren in heel Europa.

  Like

 34. Eva110 zegt:

  Mijn felicitaties voor het Hongaarse volk en hun held Victor Orban.

  Like

 35. Jan zegt:

  Hongaren in jubelstemming

  1. Fidesz-KDNP 48,86% (134 zetels) Nationaal Conservatief
  2. Jobbik 19,36% (25 zetels) Nationalisten
  3. MSZP-Parbeszed 12,26% (20 zetels) Groenvolk
  4. LMP 6,88% (8 zetels) Liberalen
  5. DK 5,54% (9 zetels) Socialisten en EU aanhangers

  Minister van Buitenlandse Zaken gaf te kennen dat tegen alle NGO zal worden opgetreden die met Soros samenwerken en de staatsveiligheid ondermijnen
  https://voiceofeurope.com/2018/04/viktor-orbans-fidesz-wins-crucial-two-thirds-majority-in-hungary/#.WsuTT4HP23c.twitter

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Jan, mooie foto en goed nieuws dat de Hongaarse minister van BuZa te kennen gaf dat er word opgetreden tegen NGO’s die met Soros samenwerken. Dat zou hier ook moeten gebeuren maar ook politici die met Soros samenwerken zoals Han ten Broeke van de VVD.

   Like

 36. Trucker zegt:

  Orban een man van het kaliber als Poetin, opgetrokken uit nationalisme en iemand die weet dat de massale invasie van islamieten in het voormalige Avondland dit omvormen tot eurabia.
  Deze doelbewuste invasie wordt omzeggens door niets of niemand (en niet in de laatste plaats de ratten uit de eu regeringen) meer gehinderd of verhinderd… integendeel nog net niet wordt de rode loper uitgerold.
  Hij zal deze fout niet maken en ik ben er vrijwel zeker van dat hijzelf niet islam minded is integendeel en dat daardoor een prominente plaats geeft in zijn beleid.
  Wat een schril contrast met de slippendragers in de eu van de HQ brussel dictators/demagogen, Orban doet wat de meerderheid van de bevolking wil en dat is primo : geen islam(ieten) in zijn natie.
  Wij in de Lage Landen zitten opgescheept met ratten en volksverraders als regeringsleiders, La Veuve ze mag opgepoetst worden en het blad geslepen…

  Geliked door 1 persoon

 37. Jan zegt:

  Hongarije is een bedreiging voor de wereldvrede, of zoiets

  Like

 38. Haksteeg Anton zegt:

  Orban fully deserved victory

  Like

 39. Peter zegt:

  Berlin, 9. April 2018.

  An Seine Exzellenz Viktor Orbán
  Ministerpräsident der Republik Ungarn

  Wir gratulieren Ihnen, Herr Orbán, zu Ihrem großartigen Wahlerfolg!

  Das überragende Ergebnis des Ungarischen Bürgerbundes FIDESZ ist die Bestätigung Ihrer bisherigen Politik durch die Mehrheit des ungarischen Volkes.

  Durch Ihre standhafte Haltung in der europäischen Asylkrise und Ihre Verdienste um die Sicherung der EU-Außengrenzen haben Sie auch allen anderen Staaten Europas einen unschätzbaren Dienst erwiesen.

  Für Ihre nächste Amtsperiode wünschen wir Ihnen viel Erfolg und politische Durchsetzungskraft zum Wohle der Völker Europas.

  Mit freundlichen Grüßen

  Prof. Dr. Jörg Meuthen
  Dr. Alexander Gauland
  Bundessprecher der Alternative für Deutschland

  Like

 40. willem zegt:

  Bij de volgende verkiezingen niet op zaadbal Rutte stemmen en de rest van dat linkse zootje!

  Like

 41. Jan zegt:

  BBC verdient de Leni Riefenstahl-prijs

  Hongaarse Minbuza, Szijjártő maakt gehakt van de EU
  https://www.bitchute.com/video/xFQ879XnRo6h/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s