Arabische ondersteuning voor Israël in de sociale netwerken

Screenshot_97

(Vertaling: E.J. Bron)

De situatie was duidelijk. Hamas wist dat ze door sturen van tienduizenden Palestijnen, die moesten proberen het grenshek te doorbreken, in de media zou scoren tegen Israël, dat geen andere keuze had dan zijn grenzen te verdedigen.

Israel Heute

Maar terwijl een groot deel van de westerse media niet in staat was om tussen de regels door te lezen (of er te drum mee bezig waren in te slaan op Israël), zagen in de Arabische wereld velen de schuld daar waar ze werkelijk ligt, bij Hamas.

Het cynische misbruik van de burgerbevolking door Hamas had een goed effect op de westerse media, maar wordt in de Arabische wereld al lange tijd veroordeeld, zelfs door diegenen die weinig sympathie voor Israël hebben.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat zijn Arabischtalige sociale netwerken verbazingwekkend veel ondersteunende boodschappen gekregen zouden hebben na de onlusten van afgelopen vrijdag tussen Israëlische strijdkrachten en de door Hamas aangevoerde meutes langs de grens met de Gazastrook.

Van Saoedi-Arabië via Irak tot aan Jordanië toe zeiden veel Arabieren dat ze Israël bij deze huidige escalatie gesteund zouden hebben, terwijl ze Hamas ervan beschuldigden burgers in gevaar gebracht te hebben.

Iemand schreef: “Mijn hart is bij mijn joodse neven. Je komt niet om het feit heen dat de Palestijnse terreur van Hamas onvermijdelijk zal stoppen.”

Iemand anders uit Irak riep zijn Palestijnse broeders op zich niet door de terreuraanslagen van Hamas te laten koeioneren, die alleen maar schade zouden toebrengen aan de Palestijnen.”

Vanuit Jordanië kwam kritiek op Hamas duizenden autobanden in brand gestoken en zodoende een verwoestende luchtverontreiniging voor de kinderen van Gaza veroorzaakt te hebben.

Een commenter uit Saoedi-Arabië herhaalde Israël´s eigen verklaringen waarom de vrede met de Palestijnen nog niet bereikt is: “Het lijdt geen twijfel dat de terreurorganisatie Hamas iedere optie voor vrede blokkeert en ermee bezig is haat en geweld te verbreiden. Israël bezit internationaal erkende soevereiniteit.”

De Israëlische nieuwssite “Ynet” meldde dat het aantal ondersteunende boodschappen van Arabieren in de regio overeenkwam met het aantal vijandige nieuwsberichten tegenover Israël. Het was er opnieuw een bewijs voor dat er een herbezinning plaatsvindt. Een groot deel van de Arabische wereld  begint een nationalistische Palestijnse beweging overbodig te vinden, die zich traditioneel verbonden heeft met de meest gehate spelers in de regio, zoals de Moslimbroederschap en Iran.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Midden-Oosten, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Arabische ondersteuning voor Israël in de sociale netwerken

 1. Cathja zegt:

  Er gloort toch een sprankje hoop voor Israël, nu zelfs de Arabieren richting Hamas wijzen als veroorzaker van het geweld. Ook de kroonprins van Saoedi-Arabië heeft openlijk gezegd dat Israël recht op een eigen land heeft, al heeft hij met deze uitspraak de staat Israël (nog) niet erkend.
  Er zijn zelfs enkele vooraanstaande imams die zeggen dat Israël het thuisland van de Joden is, en dat Jeruzalem en het Joodse volk met elkaar verbonden zijn door eeuwenoude banden.

  Helaas denken zeer velen in Europa nog steeds dat Israël de stoorzender in het Midden-Oosten is. Ook bij de VN wordt Israël keer op keer beschuldigd van de meest uiteenlopende zaken, waardoor de ‘Palestijnen’ nog steeds geen eigen staat hebben en in vrede kunnen leven.

  Het westen is doof en blind. Het is tijd dat daar eens verandering in komt. De westerse wereld zal vroeg of laat excuses moeten maken voor elke foute uitspraak waardoor Israël is benadeeld.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  De regeringen en media in “het Westen” deugen niet, het zijn een stel fascistische smeerlappen !

  Geliked door 2 people

 3. mardik6 zegt:

  Sommige bevolkingen en landen gaan vooruit in hun denken. Dit is te zien bij SA dat drastisch het roer aan het omgooien is dank zij de nieuwe Koning. Anderen blijven gewoon hangen in het verleden en zullen uiteindelijk ten onder gaan. Als het westen nu eens ophoud met het sturen van geld? Want dat verdwijnt rechtstreeks in de zakken van de Hamas vriendjes van onze Minister van Buitenlandse zaken, Sigrid Kaag. Zij was er als de kippen bij om enige weken geleden, zodra zich de mogelijkheid voordeed, 13 miljoen naar het gebied over te maken.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Heeft Jesse Klaver nog niet gereageerd over de gevolgen voor het klimaat betreffende de tienduizenden autobanden die in de hens zijn gezet door zijn vrienden van Hamas. Winnie Mandela kan helaas niet meer reageren op de autobanden maar dat is weer een ander verhaal.

  Geliked door 3 people

 5. paulzwueste zegt:

  Hamas en links vernietigen zichzelf.
  Halleluja!!!!

  Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Dit is geopolitiek gerelateerd want het is Hamas wat gelieerd is aan het moslimbroederschap wat tegen de Arabische landen is. Dus met Turkije en Qatar tegen Saoedi Arabië en andere Arabische landen. Elke simpele idioot in de Arabische landen weet dat Turkije hun hersteld Ottomaanse rijk weer willen en dan zijn ook Arabische landen de klos.

  Sowieso is Hamas een vreselijke organisatie wat hun eigen kinderen en vrouwen inzet om hun doelen te verwezenlijken.

  Geliked door 1 persoon

 7. likoednederland zegt:

  Al Jazeera heeft nota bene wel gemeld dat het de bedoeling van Hamas was om “de harten van de Israëli’s uit te rukken” – de Nederlandse media niet.
  Zie: https://likud.nl/2018/04/berichtgeving-gaza-rellen-schiet-tekort/

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @likoednederland, de emir van Qatar was vandaag in het witte huis om Trump te spreken en dan wil Al Jazeera (gefinancierd door de emir) wel wat zeggen in het voordeel van Israël omdat dit staatsmedium van de emir weet dat Trump achter Israël staat en de emir Trump nodig heeft inzake de boycot van de GCC landen tegen Qatar.

   Trump en de emir zijn vandaag in elk geval overeengekomen dat Qatar stopt met het financieren van terroristen in Syrië.

   https://www.aljazeera.com/news/2018/04/trump-qatar-ties-work-extremely-180410135820276.html

   Like

   • hendrikush zegt:

    Het wordt met de dag moeilijker om te begrijpen hoe de strijd in Syrië wordt gevoerd.
    Wie vecht er tegen wie? Waar komen alle wapens vandaan? Wie draagt de kosten?
    Gelukkig hebben we de Sultan aan de Bosporus nog.
    ‘Rebellen’ die zich overgeven worden, compleet met hun gezinnen, in luxe touringcars afgevoerd naar de Turkse grens om daar de Koerden tegen te houden.
    Snapt U het nog?

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @hendrikush, inmiddels heb ik een goed beeld van wat er in Syrië gaande is en wie de zo geliefde “rebellen” van de msm financieren of financierden. De CIA leverde wapens aan de jihadisten van al Qaida/al Nusra maar betaalden ook hun soldij. Daar heeft Trump vorig jaar een streep doorgehaald. De deep state van Amerika wilde “Regime change” en Qatar, Frankrijk, het VK, Turkïje, Israël en Saoedi Arabië zijn de landen die deze proxy oorlog steunen, mede financieren, wapens leveren en eigen of buitenlandse strijders opriepen om er te vechten. De “rebellen” zijn in hoofdzaak buitenlanders en geen Syriërs.
    De start in 2011 werd uitgevoerd door aanhangers van het moslimbroederschap uit andere landen en niet door Syriërs.

    Nederland heeft ook miljoenen gegeven en dat is ook in handen gevallen van jihadisten maar inmiddels heeft Nederland de betalingen stop gezet naar aanleiding van een onderzoek door een Britse krant. De vreselijke “White Helmets” van al Qaida/al Nusra hebben december 2016 voor het laatst een miljoen euro gekregen van Koenders.

    Er spelen allemaal belangen voor de genoemde landen in Syrië zoals landje pik door Turkije om het Ottomaanse rijk te herstellen maar ook om de Koerden een genadeslag te geven, het brengen van het wahabisme door Saoedi Arabie, olie, gasleidingen, de eeuwige strijd tussen sjiieten en soennieten, wereldheerschappij door de deep state van Amerika, imperialisme om Syrië onder de bankenheerschappij van de Rothschild familie te brengen want de Syrische staatsbank was zelfstandig en het land had geen staatsschuld.

    Het is een hele vieze proxyoorlog en vele landen hebben bloed aan hun handen evenals in Irak, Libië, Afghanistan, de Balkan oorlog en vele andere landen. Al deze landen behoren voor een oorlogstribunaal met Bush, Bill Clinton en Obama voorop. Zij hebben als gevolg van deze proxy oorlogen genocide op hun geweten op minderheden zoals de christenen en Jezidi’s in Syrië.

    Assad onderhandeld altijd met rebellen groepen want hij wil gek genoeg niet elke jihadist naar de eeuwige jachtvelden sturen en die rebellen worden dan naar de provincie Idlib gestuurd waar ze worden ondersteund door Erdogan maar ook door andere landen zoals Qatar. IS aanhangers kregen dat niet en werden voor zover mogelijk ter plekke afgeschoten door de SAA (Syrisch Arabische Army). IS werd en word ook door Turkije gesteund. De ellende is wel dat al die jihadisten zich weer afscheiden van bepaalde groeperingen en het overzicht voor ons ingewikkelder word. Voor mij en vele anderen geld gewoon dat het jihadisten zijn en allemaal het kalifaat nastreven maar ze worden in wezen misleid en misbruikt door de deep state van Amerika en de andere landen want die willen Assad weg hebben om de buit te verdelen.

    In elk geval word het de komende dagen spannend wat Trump gaat doen en toch de deep state volgt of voor de schijn de deep state volgt om ze met hun eigen wapens te verslaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s