Nog een escalatie: Ankara oefent druk uit wegens Egeïsche eilanden

Screenshot_100

(Vertaling: E.J. Bron)

In het Middellandse Zeegebied driegt nog een escalatie. Turkije oefent in toenemende mate druk uit in het conflict rondom de soevereine rechten over enkele eilanden in de Egeïsche Zee. In de afgelopen tijd zijn er weer meer Turkse provocaties tegen Griekenland waar te nemen: schendingen van het Griekse luchtruim door de Turkse luchtmacht, een geramde patrouilleboot, een door Turkse oorlogsschepen geblokkeerd boorschip en twee gearresteerde Griekse grenssoldaten zijn de voorlopige tussenbalans van de afgelopen weken.

Duits - Zuerst

De achtergrond is dat Turkije het grensverloop in de Egeïsche Zee wil veranderen en daarbij probeert aan te knopen bij het Ottomaanse verleden.

Daarbij kan Erdoğan op partijoverstijgende sympathie rekenen. De opvatting dat veel van de bij Griekenland behorende eilanden in werkelijkheid Turks zijn, is niet alleen wijdverbreid bij de regeringspartij AKP, maar eveneens bij de kemalistische oppositiepartij CHP.

Staats- en regeringschef Erdoğan goot onlangs nog olie op het vuur en kwam met de oplossing: “We zullen definitief het grote Turkije bouwen. Indien nodig zullen we ons leven geven. Indien nodig zullen we levens nemen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, demoniseren, Geschiedvervalsing, Griekenland, Historie, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nog een escalatie: Ankara oefent druk uit wegens Egeïsche eilanden

 1. theresageissler zegt:

  Het is misschien ook wel geen wonder, dat die klootzak ondanks alles in Turkije vast in het zadel zit: Hij appelleert hoogstwaarschijnlijk wonderwel aan het Turkse ego!

  Geliked door 1 persoon

 2. fleckie zegt:

  Wat altijd ‘verwonderlijk is’ dat de OORLOGSHITSERS zelf altijd in de ‘WIJ-VORM’ spreken, maar zelf ..’buiten schot blijven’, …blijkens hun ..ouderdom!!

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Erdogan gaat zo ver dat hij binnenkort diagonaal-verticaal-ondersteboven komt te hangen.
  Dat zal pijn doen…!

  Like

 4. Marijke zegt:

  Noord-Syrië behoorde ook tot het Ottomaanse Rijk. Geen wonder dus dat Erdogan daar “de grenzen moet beschermen|”.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ik denk dat Erdogan naast de islamitische expansie opdracht nog andere goede redenen heeft zich breed te maken in de Oostelijke Middellandse Zee

  https://www.geotrendlines.nl/strijd-om-aardgas-oosten-middellandse-zee/

  Like

 6. renato zegt:

  De inflatie giert de pan uit. Voor 1 euro reeds 5 lira. Dus zoals gewoonlijk wordt de aandacht verlegd en het volk misleid. Een beproefd middel om door middel van wapengekletter een instortende economie toe te dekken.

  Like

 7. T.Troubadour zegt:

  Boycot Turkije, ga er niet op vakantie ondanks de gedumpte prijzen.Boycot de fascisten.

  Geliked door 2 people

 8. Qvic zegt:

  Als hij toch met de geschiedenis bezig is, dan was het huidige Turkije vroeger christelijk en de islam bestond vroeger nog niet. Dus is de islam een veroveringsideologie, die andere niets gunnen. Dat zijn typische karakter trekken van psychopaten, die vinden dat zij altijd achtergesteld zijn en daarom meer rechten denken te hebben, als andere. Elke oorlog is tenslotte ontstaan door toe doen van psychopaten. Grootheidswaanzin en machtsgeil en profiteren in alle vormen en maten van andere zijn ook karakter eigenschappen ervan.

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Met een vakantie in Turkije financiert men hun oorlog.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  De meest gevaarlijke man momenteel voor Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s