Tweede Kamer eist openheid van kabinet: wat doet onze regering eigenlijk in Brussel?

Screenshot_96

(Door: Michael van der Galien)

Een goede vraag.

De Tweede Kamer heeft de buik vol van de geheimzinnigheid die het optreden van de Nederlandse regering in Brussel omringt. Natuurlijk roept het kabinet-Rutte III dat het heel transparant zal zijn, maar — klagen parlementariërs — er is geen enkele manier waarop zij dat kunnen controleren.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt legt uit in De Telegraaf waarom het zo belangrijk is dat de Kamer weet wat de regering allemaal uitspookt in de EU:

“Het gaat hier wel om wetgeving, die direct in Nederland van kracht is. Daarvan kunnen we nu niet controleren hoe die tot stand komt.”

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Nederland, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tweede Kamer eist openheid van kabinet: wat doet onze regering eigenlijk in Brussel?

 1. guusvelraeds zegt:

  Geloof maar nooit dat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een klinkende carrière gaat afronden op het einde van zijn politieke en maatschappelijke loopbaan. Voor hem geen toegang tot de banen carrousel, geen klinkende voorzitterschappen en geen lucratieve commissariaten.

  Dat zal hem leren. Deze luis in de pels.

  Geliked door 2 people

 2. Boze ouder zegt:

  Zijn ze vergeten in de 2e kamer waar hun kabinet staat? Stiekem weggelopen

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Zouden die oelewappers in de Tweede Kamer nu echt denken, dat Rutte openheid van zaken gaat geven over zijn rol bij de besluitvorming in de EU.???

  Die zijn gek. Dat doet Rutte niet. Dat is hij helemaal niet van plan. Hij zet gewoon een rare grijns op zijn smoel en gaat kostelijk lachen. We kennen Pinokkio toch langer dan vandaag.

  En zouden die lummels in Brussel in willen stemmen met transparantie ??? Gelooft u het ??? Ik niet !!! Transparantie, dat is niet de bedoeling. Daar hebben Timmerbaard en Dronken Schullie immers helemaal geen behoefte aan.

  Dit is de zoveelste reden om de EU snel de rug toe te keren. We moeten niet langer soebatten. Ze hoeven niet aan te komen met verhaaltjes, dat de EU zo goed is voor onze economie. Want die smoesjes deugen niet. Onze euroconomie is toch al lang kapot. Merkt u al iets van herstel in uw portemonnaie ??? Nou dan.

  NEXIT, NEXIT, NEXIT,NEXIT, NEXIT !!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Japio zegt:

  “Wat doet onze regering in Brussel”? Nederland in de uitverkoop doen, zakken vullen, snode plannetjes smeden, islamisering bespoedigen, belastinggeld verkwisten, burgers uitwringen, baantjes veiligstellen enz enz. Maar dat weet de tweede kamer allang hoor.

  Geliked door 2 people

 5. Guardiacivil zegt:

  Rutte lid geworden van de nazi clan?

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Ondertussen in china…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/malle-iq-goochelaar-rutte-gaat-vol-yernaz-in-china-chinezen-zijn-het-slimste-volk-op-aarde/
  Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was dé ophef die rond FVD-kandidaat Yernaz Ramautarsing. Hij had namelijk allerlei vreemde uitspraken gedaan rondom IQ, en hoe dat per volk zou verschillen. Ramautarsing moest zich er uiteindelijk voor terugtrekken. Vandaag herhaalt premier Rutte in China soortgelijke uitspraken, over de vermeende superieure intelligentie van Chinezen

  Geliked door 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  Het is de taak van de Tweede Kamer om de regering te controleren. Stiekem gedoe achter de gesloten deuren in Brussel is niets anders dan een uiting van minachting voor het Nederlandse volk.
  Omtzigt heeft gelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s