De grote soap

Screenshot_110

(Door: “bozeoudeman”)

Net gelezen op internet. Iets waar links vroeger iets aan probeerde te doen, voordat bijna alle linkse rakkers zelf in de centen-pot begonnen te graaien: ruim 70% van de mensheid bezit slechts 2,7% van alle welvaart. De miljonairs bezitten 45,9% (onder die miljonairs zijn dus ook hieronder genoemde dubieuze miljonairs).

Zelfs een miljardair kan zo te zien de pineut worden in dit land. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen. Wellicht heb ik een te ver doorgeschoten idee over eerlijkheid, recht en zo. Als ik mij goed herinner, is het geloof ik in Amerika zo dat iemand geen extra financieel gewin mag hebben van de door die persoon uitgevoerde criminele daden, bijvoorbeeld via de opbrengst van een boek of een film.

Criminelen in Nederland mogen blijkbaar wel na mensen te hebben ontvoerd, waar zij fors wat miljoenen aan losgeld mee incasseerden, in latere instantie ook nog op legale wijze aan die criminele daden verdienen door het schrijven of laten schrijven van een boek, waar weer wat later ook nog eens een film uit voortkomt. Ik kan er niets aan doen dit alles nogal vreemd te vinden.

Die criminelen zelf hebben hier wellicht geen direct voordeel bij, maar soms familie en erven wel. Sommigen van hen doen het ook nog eens voorkomen alsof ze daar gewoonweg recht op hebben. Een soort omgekeerd rechtssysteem in mijn ogen dus.

Natuurlijk kan men stellen dat ik er nu fors naast zit, want dat boek is niet door die criminelen zelf geschreven en ook die film is niet van hun hand. Op zich is dit correct, maar hebben familieleden en erven van ontvoerders dan daarom recht op het behouden van crimineel verkregen geld en als extraatje ook nog eens de eventuele inkomsten uit boekverkoop en filmrechten over die ontvoering?

Ik vind dit een hele rare zaak. Geen enkel moreel besef of bezwaar lijkt bij sommigen aanwezig over de bron van hun geldelijk genot: de ontvoering van Heineken en Doderer in dit geval.

Laten we wel zijn, als die criminele familieleden zich niet schuldig hadden gemaakt aan ontvoering was er ook van losgeld nooit sprake geweest, was er ook geen smeuïg verhaal voor een boek geweest, noch voor een film.

Een boek over hoe moeilijk het is om met een zware psychische last te moeten leven vanwege wat een familielid heeft aangericht, is dit boek namelijk niet. Noch dat het handelt over een zoektocht naar achterliggende motieven hoe dat familielid zo heeft kunnen ontsporen om tot een gruwelijke daad als ontvoering te komen. En ook handelt het boek niet over de vraag of afstand van al het geld doen niet het juiste zou moeten zijn.

Of anders, dat de totale opbrengst naar Heineken en Doderer of hun erven zou moeten gaan als enige, echte slachtoffers van dit alles, of van mijn part op z’n minst een deel van die opbrengst. Misschien is dit gebeurd en dan heb ik een minder gore smaak in mijn mond.

Zonder ogenschijnlijk enige morele bedenking schijnt men iemand een leven te laten leven zoals die dit boekhoudkundig gezien helemaal niet financieel leven kan. Als die persoon de belastingen maar betaalt. Een voorbeeld hiervan is bijna te absurd om waar te zijn: een man die met enkel een baan als schoonmaker vier dure splinternieuwe Mercedessen op zijn naam had staan. Maar hierop aangesproken werd hij lange tijd niet!

Hoe doet zo iemand dat, dat wil ik graag weten, dan doe ik dat ook en wie niet. Het lijkt in Nederland fors te stinken. Of is ‘lijkt’ hier het understatement of the year? Alles wat ik de laatste tijd lees en hoor over nu die zussen Holleeder brengen kotsneigingen bij mij teweeg.

De dames doen het voorkomen alsof zij de slachtoffers zijn. Van wie? Van Willem? Maar hoe dan? Vanwege zijn miljoenen? Het zal vast allemaal moeilijker in elkaar zitten dan ik via de media hoor en lees, maar ik blijf van deze soap een akelige smaak in mijn mond houden. Beroof banken en je kan in een villa wonen, ontvoer mensen en je kan er als vorst van leven in een duur huis, wat je betaalt met, zoals toentertijd door een nog functionerende pers werd gesteld, ‘statiegeld’.

Niet per se Willem doet mij kotsneigingen krijgen, maar die heilige zusters van hem, die in mijn ogen verwerpelijker zijn dan hij. Hypocriet, zij schijnen ‘ergens’ goed van te leven met een villa in Spanje. Dit fijne leventje was er vermoedelijk nooit voor hen geweest als Willem en zijn maat Cor niet samen met een paar kompanen hadden besloten Heineken en Doderer van hun vrijheid te beroven.

Ook vind ik het enigszins vreemd dat je na een gevangenisstraf te hebben uitgezeten je blijkbaar, geld dat verbrandt was of zoiets, plots op miraculeuze wijze tevoorschijn kan toveren om daar vervolgens een goed leven van te leven. Wat is er mis mee om redelijk simpel via de Belastingdienst die persoon uitleg te verzoeken waar hij/zij dit geld vandaan haalt, zeker ook als die persoon niet eens een normale baan heeft. Met een pauper in de bijstand gebeurt zoiets vaak wel.

Als naar mijn smaak iemand recht op geld heeft dat uit dit alles verder voortvloeit, dan hebben Heineken en Doderer dat, of hun erven. Maar dat zie ik juridisch als stuk onbenul dat ik ben vast helemaal verkeerd.

Het zal wel, maar voor mij blijft dit alles overkomen als een mislukte soap, eentje waarin zelfs een miljardair in dit land, als hij nog in leven was geweest, door een blijkbaar vreemd soort interpretatie over begrippen recht en gerechtigheid, nogmaals zou worden geslachtofferd, ditmaal niet door de ontvoerders, maar nu door familie van enkele van de daders met blijkbare steun en medewerking van justitie.

Want bij justitie schijnt alles te moeten wijken om een crimineel voorgoed op te sluiten en voor dat doel zijn alle middelen heilig. Dit heeft er ook een beetje de schijn van dat justitie zelf op een crimineel zijpad is beland. Wat een land! Alles blijkt op z’n kop. En dan durven velen in dit land ook nog te beweren ‘dat eerlijk het langst duurt’. Jawel, ‘om rijk te worden’, zoals onder andere uit deze soap wel blijkt. Misschien is men dit tweede deel van dat gezegde vergeten erbij te bedenken. Bij dezen door een doemdenker aangevuld.

Door:
“bozeoudeman”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, Justitie, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op De grote soap

 1. Bagul zegt:

  Het ‘huis’ van Oranje. Ook zo’n voorbeeld. Een voortvloeisel uit wie er in die tijd het meeste lef had. De grootste mond. Durfde. En…..meedogenloos was. Criminelen die net iets eerder schoten dan hun rivalen. Voeg daar aan toe een mix van geloof en overtuiging en voilá. De Oranjes komen hier ook uit voort. Oud geld, letterlijk buitgemaakt. Door de eeuwen heen alles en iedereen voor de gek gehouden. Ook met het disco meisje uit Argentinië. En nu een Koningin. Gewoon verzonnen. Maar hè…wat wil je nou? We zitten graag bij de Toppers. Dat is wie wij zijn! Als volk. Even terug naar ‘Landgenoten houdt stand’ van die wegloper in WOII. Ook zoiets. Maar weet goed! Iedereen in dit land zou rijk moeten zijn. Met een dergelijke conjunctuur als nu. Iedereen! De elite…de graaiers…de zelfverrijkers…de egoïsten. Monden vol over de zorgstaat. Voor elkaar…met elkaar. Maar als het zover is …niets…helemaal niets! We hebben alles toegestaan. ALLES! Kapotgemaakt en moedwillig vernield. Alles hangt in dit land aan elkaar van incompetentie. Vandaag weer moddergooien betreffende het onderwijs. Er moet gewoon geld bij daar, punt. 950 miljoen per direct. Maar hè…sssstttt. Vertel ze niets….dat klootjesvolk. Wij dus! Vertel ze vooral niet dat er honderden miljarden in kas zitten in Den Haag. Stel je voor dat ze gaan zitten massaal. Op hun kont! De luilakken. Wij dus! Dat is namelijk het verhaal hier. Geld zat! Maar klep dicht! Ook dat Fipronil schandaal. België haalt gewoon geld op in Brussel om de boeren te compenseren. EU geld. Hier? Geen cent!!! Uit principe! Zo werd er gezegd. Wat een land! Walgelijk! Andere woorden heb ik er niet voor. En maar janken in Den Haag. Theater van de bovenste plank. Dat is het. Ons voor de gek houden. Mensen beginnen met het kweken van plantjes omdat het water hun aan de lippen staat. Dat is de enige reden. Voedselbanken overal! Ik reis veel binnen Nederland. Kijk overal rond. Alle steden hebben achterstandswijken. Allemaal. Verborgen voor de werkelijkheid. U moet rennen. De trein halen. In de file. Uw hypotheek aftikken. Boodschappen doen. En vooral…betalen! De allergrootste boeven in dit land hebben we een naam gegeven. De Fiscus. Ook wel de belastingdienst. Zij zijn verantwoordelijk voor heel veel ellende. Toegestaan door een corrupte regering. De armoede in dit land is verschrikkelijk. Laat dat u door mij gezegd zijn. Eens komt de dag dat ik het ga halen. Ik beloof u …..ik zal het met u delen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Daiyu-ninja zegt:

  Bagul zegt:
  11 april 2018 om 17:02
  …………………………………………………………………………………………………………………………………….
  TOP, goed gezegd.

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Het SLOOPKABINET heeft jarenlang voor zichzelf vruchtbare grond geschapen en blijft er de vruchten van plukken.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Als je niet steelt of erft zal je werken tot je sterft.

  Geliked door 1 persoon

 5. hans zegt:

  Het huis van oranje is soros-franje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s