(Christen)dom, Donner, domst

Screenshot_154

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Waarschuwing; bent u gelovig, leest u dit betoog dan a.u.b. niet. Het kan u diep kwetsen. Leest u het toch, dan is dat úw keuze en úw verantwoordelijkheid. U mag mij echter niet bekritiseren. Van u wordt verwacht dat u mij ziet als een beproeving Gods. U dient mij slechts uw andere wang toe te keren. Overigens, ik reageer slechts op het betoog van de zoveelste geloofsgestoorde randdebiel die mij mijn vrijheid van meningsuiting wil afnemen en mij in een religieus gestuurde dwangbuis wil snoeren. Alsof mijn vrijheid en mening ondergeschikt zijn aan hun ‘geloof’.

Terug naar de middeleeuwen

Meneer Donner (foto) vindt dat ‘godslastering’ weer harder aangepakt moet worden, omdat ‘woorden diepe wonden kunnen slaan’. Een perfecte (enige) manier om critici en criticasters van de oosterse sprookjes – het christendom en de islam – de mond te snoeren, de volledige Europese islamisering vrije doorgang te geven en ú daarmee steeds meer vrijheid te ontnemen en dwang op te leggen.

‘Gekozen’ pad van de heer

Dat meneer Donner de weg al een hele tijd kwijt is, maar nu écht volledig van het pad is geraakt, bewijzen bovenstaande woorden van deze voormalig minister van Justitie! Ofwel, een voormalig minister van een ministerie waar men verwacht dat álles onomstotelijk wordt bewezen met keiharde feiten, maar die u op het gebied van een ‘heilige hersenspoeling’ blijkbaar alles kan wijsmaken en daar geen tegenspraak in duldt. Alhoewel per 1 maart 2014 het verbod op smadelijke godslastering daadwerkelijk uit het Wetboek van Strafrecht is geschrapt, gaan we wat meneer Donner betreft weer terug naar de middeleeuwen.

Echter; van geen enkele ‘religie’ is ooit het bestaan van welke ‘god’ dan ook, met keiharde feiten, onomstotelijk bewezen meneer Donner. Slechts niet te volgen logica en fantasierijk theologisch gezever zouden het bestaan van ‘God’ zogenaamd bevestigen. Maar hoe kan iemand iets beledigen of ‘lasteren’ waarvan het bestaan nooit is bewezen, laat staan onomstotelijk is aangetoond. Alleen op grond van wat men bij u, in uw vroege jeugd onder dreiging van hel en verdoemenis in uw hoofd heeft geplant? Ofwel, ik moet maar respecteren dat ú nog in sprookjes gelooft en u mag mij veroordelen, omdat ik daar niet in geloof en daar een mening over heb? Omdat ik wél waarde hecht aan wederzijds respect en gelijkheid van ongeacht welk levend wezen en mij niet op basis van een ‘geloof’ boven anderen verhef en daarmee anderen niet uitsluit maar als gelijkwaardig zie? Mijn buurmeisje van 5 gelooft dat de smurfen echt bestaan. Mag zij iedereen die dat niet gelooft nu gevangen laten zetten of, in het geval van een islamitische smurf, anderen ter dood veroordelen? Ik zie persoonlijk het verschil niet. Gaan we binnenkort ook weer heksen verbranden meneer Donner?

Gevangenis of de doodstraf

De narcistische, dictatoriale machtswellustelingen die ‘het woord van God’ ofwel; zowel de Bijbel als de daarvan afgeleide Koran (slechts het bloedigste deel 1) hebben geschreven, hebben daarin opgenomen dat wie zich tegen hun indoctrinatie-instrument keert, gedood of gevangen gezet mag worden. Dan hebben we het niet over vrijheid van geloof, maar over dwang tot een volledig beknellend keurslijf. Wat mij betreft zijn zowel de Bijbel als de Koran niets anders dan het boek dat door Adolf Hitler werd geschreven. Ook hij was bezig het nazisme tot religie te vervormen/verheffen, en daarvan kennen we de feiten.

Discriminatie

Maar het kan nog gekker. Gerard Spong, een naar mijn idee walgelijke, verwaande, arrogante en ronduit onbeschofte verknipte geest, vindt de uitdrukking ‘mocro-maffia’ stigmatiserend en discriminerend. Gerard Spong, de man die zelf niet het fatsoen heeft iemand anders uit te laten spreken, maar over de riedel gaat als hij zélf wordt geïnterrumpeerd. De man die tegen riante vergoedingen – volkomen terecht veroordeelde – moordenaars en gewelddadige criminelen vrij probeert te krijgen op basis van juridische spelletjes en vormfouten.  Italiaanse maffia, Chinese maffia, Japanse maffia, Russische maffia… allemaal geen enkel probleem voor meneer Spong, maar mocro-maffia, dat kan echt niet…  Dat een hypocriet als meneer Spong sowieso met zichzelf kan leven, vind ik al bijzonder, maar dat dit soort ‘mensen’ zichzelf daarnaast ook nog eens heel erg geweldig vindt, zegt veel over hun ethische normen en waarden en hun inlevingsvermogen naar de slachtoffers van de betreffende delinquenten. Naar mijn idee is dit ‘meneer’ Spong´s open sollicitatie naar de mocro-maffia kopstukken om hen tegen een riante vergoeding te mogen ‘verdedigen’.

Biertje te veel?

‘Onderzoek’ heeft aangetoond dat ook één glas alcohol per dag slecht is. Vlees is ook slecht, we zouden in plaats daarvan insecten moeten gaan eten, maar die worden nu juist door vogels en vleermuizen gegeten en er zijn al te weinig insecten, waardoor vogels en andere dieren hier wegtrekken… Ook suiker, zout, brood, eieren, kraanwater, diepvriesmaaltijden, magnetron stralingen in combinatie met voedsel en zelfs vers fruit bevat minimaal 8 gifstoffen. Wat kunt u eigenlijk nog wél eten of drinken? Elke week komt er weer een ‘onderzoek’ dat een eerder ‘onderzoek’ tegenspreekt en waarmee men u bang probeert te maken. Dit ‘onderzoek’ (gehouden in 19 landen…) zou uitwijzen dat alcohol uw leven verkort. Nergens wordt echter gesteld waarop dit ‘onderzoek’ is gebaseerd en hoe de exacte uitwerking op uw gezondheid/dan wel langere leven van toepassing zou zijn. Slechts een half uur minder leven per glas zonder ook maar enige heldere onderbouwing of begrijpbare uitleg. Slechts oppervlakkige bangmakerij. En dan nog; waarom zou u langer willen leven en hoeveel langer is dat dan? Ik zie bijna dagelijks hoe het de mensen vergaat die oud en gebrekkig zijn geworden en geloof me, dan drink ik liever een rood wijntje extra. Met dank aan de kabinetten Rutte 1, 2 en 3.

Alcoholvrij, mannen en vrouwen willen scheiden in het openbaar vervoer (Partij Islam in België), en als dat niet lukt zullen ze onze vrouwen vermoedelijk gaan lastigvallen – of erger – om hun standpunten ‘te onderbouwen’… Daarna de niet gesluierde vrouwen, de honden in het straatbeeld etc. etc. We gaan rap richting een perfecte basis voor een totale islamisering waar iedereen nu al voor op de knieën lijkt te gaan.

Naar mijn onderzoeken – ik bestudeer menselijke en dierlijke gedragsvormen – zijn religies wereldwijd en door de eeuwen heen vele malen dodelijker gebleken dan wat alcohol of zelfs de meest dodelijke ziektes en hebben juist de islam en het christendom vele malen diepere wonden geslagen dan de vermeende ‘pijnlijke’ woorden van zogenaamde ‘godslasterende’ critici. Ik heb respect voor u als gelovige mens, maar niet voor wat u mij uit naam van úw geloof wil verbieden of opleggen. Nu niet, nooit niet!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

140 reacties op (Christen)dom, Donner, domst

 1. Elisah zegt:

  Alcoholvrij…..want je gaat ineens veel eerder dood van een enkel glaasje alcohol, tenminste, dat melden ze al de hele dag op het journaal….
  http://nieuws.tpo.nl/2018/04/13/alcohol-is-ook-slecht-zegt-wetenschap-nu-echt/

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   De islam lust geen alcohol (althans wanneer het ze uit komt)

   Stap ‘tig’ dus om de islam te masseren.

   Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Godsamme, ook dat nog!

   Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Dat komt w.s uit Brussel om ons steeds meer voor te bereiden op de overheersing door de islam; kunnen we vast wennen aan het verbod op alcoholgebruik. Dus neem nu nog maar een neut! Of twee, nu het nog kan!

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Ik zou nog liever door een overdosis drank sterven dan door de islam .
   Geniet er nog maar even van , van de lekkerste vorm van euthanasie .

   Ze zullen de prijzen wel weer verhogen nu en de islam draait de kraan dicht als ze de kans krijgen .
   En WEER spelen ze de geitenneukers in de kaart !

   Geliked door 5 people

   • Asgard zegt:

    Donner is een gereformeerde prutser, ik sta lijnrecht tegen over deze getransformeerde Alien,..de echte Christenen die de middeleeuwen kende sterven langzaam uit, wat je ervoor terug krijgt zijn dit soort kletsende debielen die zich ook nog eens christen durven te noemen, Jan Lul Donner,….Echte christenen die with honour, flapdrol Donner.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Elisah 13 april 2018 om 22:43

   Volgens de Bijbel dronk Jezus toch ook wijn?
   Dan kan een glaasje wijn volgens mij echt geen kwaad.
   Tenzij er te veel sulfiet in zit waardoor je hoofdpijn krijgt.

   Like

   • BertG. zegt:

    Als jezus geen water in wijn had veranderd, had ie ook nooit zoveel vrienden gehad.

    Geliked door 2 people

   • Elisah zegt:

    Ja natuurlijk dronk Jezus wijn, daar is niks mis mee.
    Het is trouwens een wonder dar er nog Fransen zijn….die drinken bij elke maaltijd wel een of meerdere glazen.
    Vroeger dronk men ook veel bier, of gerstenat, omdat je destijd dood ging van water…..

    Geliked door 2 people

   • Republikein zegt:

    Dat klopt Elisah, maar wijn was voor Donner & Co, bier was meer mijn cup of thea, elite vs gajes.

    Like

   • Wolf zegt:

    @ BertG. Hhahahahaaaa zéér scherp opgemerkt weer van u ,midden in de roos! LIKE!!

    Like

 2. Marlies zegt:

  Halleluja, Drs. Schilder!

  Like

 3. Jantje zegt:

  God geeft niets om nepgeloof d.m.v. ceremoniën o.i.d. Je kan geloof krijgen door Hem er naar te vragen. Godslastering is onverstandig, kan ik mededelen, maar ik kan en ga u er niet vanaf helpen. Trouwens God is de grootste Vergever die er bestaat. Hij zal je altijd vergeven als je echt meent dat je in God gelooft. God is God, dat betekent dat Hij bovenmenselijk is. We kunnen Hem dus niet tegen de menselijke meetlat leggen.
  De keuze om te geloven is vrij en dat zal altijd zo blijven.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Derde alinea .. dat hij bang is dat de moslims gekwetst worden

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Gelovigen aanspreken op hun verstand is volledig zinloos.

  Zij zullen nooit en te nimmer evolutie en/of moeder natuur gelijk geven terwijl dat de feiten zijn.

  Wel een goed stuk van de scribent.

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   S&W ,..dat is natuurlijk bullshit wat je zegt, dat de mens een evolutie is van het Universum dat mag duidelijk zijn, maar wellicht zien de evolutionisten dat zelf anders, zij zien graag dat wij de mens afstammen van een minuscule bacterie die zich ontwikkeld heeft tot wat we vandaag kennen als de mens,…alles wat daarin heeft afgespeeld van bacterie tot mens heeft miljoenen zo niet miljarden jaren gekost, en kostbare boeken/geschriften/kleitabletten van de oudheid vooral niet lezen en allemaal doen af onzin, want dat is niet waar, man man man, dan snap je het werkelijk niet,…maar okay, blijf gewoon bij je eigen visie hoe je het zelf ziet, veel succes ermee!

   Geliked door 2 people

 6. Guardiaangel zegt:

  Donner………etterige pestbuil

  Like

 7. Henk.V zegt:

  ”Alsof mijn vrijheid en mening ondergeschikt zijn aan hun ‘geloof’.- E.N.Schilder ”-
  Ach ja, daar gaan we weer., maar evenzo lijkt mij dit waar:
  ”Alsof mijn vrijheid en geloofsopvatting ondergeschikt zijn aan de mening van mensen die NIET geloven Henk.V”

  Beste doctorandus, is uw recht om continu uit te varen tegen christenen groter dan de het recht van deze mensen om te geloven??
  Voor zover ik weet dient dit forum van ons aller Bert om een gezamenlijk standpunt uit te dragen tegen de vreselijke islamisering en de verregaande inperking van al onze dierbare vrijheden die ons door politiek correct door de strot worden geduwd.
  Wie betwist u uw recht op uw zeer persoonlijke mening hier?
  Mensen zijn volledig vrij in het maken van keuzes op allerlei gebieden, lijkt mij. Daarover bestaat hier geen enkele onduidelijkheid.

  Maar wat mij betreft laat u net zoveel atheïstische scheten als u wenst. Ik word er niet heet of koud van, maar eerlijk gezegd vind ik uw regelmatig terugkerende emotionele erupties wat eigenaardig en ik vraag mij af wat u daarmee uiteindelijk hoopt te bereiken..
  Hoopt u dat iedere christen zich van deze site terugtrekt?

  Gewoon even een stevige grog nemen voor het slapen gaan. Dat kalmeert uw gekwelde ziel.:-)

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   “Hoopt u dat iedere christen zich van deze site terugtrekt?”

   Als ik dat nog eens mag meemaken, dan geef ik een groot feest.

   Like

   • Henk.V zegt:

    Duidelijke taal, dus., BertG
    Daarmee stel jij je vierkant tegen mij op,
    Even nadenken, graag : Zou onze fantastische cultuur en maatschappij alleen door atheïsten zijn opgebouwd?

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Henk, ik heb helemaal niks tegen jou.
    Maar waarom dat geloof toch altijd voorop zetten en je gedragen als een “gekwetste mossel” die meteen gepikeerd is wanneer er iets geschreven wordt wat jou als christenen schijnt te raken.
    Want dat schijnt ook zo belangrijk te zijn, altijd even vermelden dat je een christen bent.
    En dan maar meteen gaar dreigen dat het beter is als christenen deze site verlaten.
    Van mijn mag je iedere Atheïst te tyfus verwensen, ik zal er niet van wakker liggen.

    Geliked door 1 persoon

 8. We hadden onze natuurgoden en onze vrouwen werden als godinnen gevierd. We leefden in een prachtig paradijs. En toen kwamen er psychopaten met hun huurlingen onze gebieden in om ons met het zwaard te bekeren. We moesten voortaan leven zoals een raar wezen in een brandende braamstruik duizenden kilometers verderop hun had bevolen.

  Onze vrouwen werden tot lastdieren en neukvee gemaakt en tussendoor als heks op de brandstapel gepleurt. Onze kinderen werden massaal en voortdurend – tot dat onlangs door andere psychopaten werd overgenomen – geschendt. Gelukkig hebben ze er eentje bij Dokkum vermoord maar dat was te weinig.

  De hele westerse wereld werd veroverd en toen eindelijk de verlossing kwam door Nietzsche die God dood had verklaard, werd de hele handel overgenomen door een nog maffere zooi die zich socialisten en globalisten noemden. Goed, dat hebben we ook overleefd en onze vrouwen hebben nu een glazen plafond dus die zijn ook van die brandstapels af maar het wachten is op de volgende golf die al met hun huurlingen door onze straten schuifelen om de zaak straks over te nemen. Nee, ik heb ’t er ook niet zo op, op die ideologieën in een bedje van brandende braamstruiken en eventueel gelardeerd met een sausje van een arbeidersparadijs dat aan den einder ligt te gloren.

  Geliked door 1 persoon

 9. Nachtkaarsje zegt:

  De bijbel en de koran op gelijke hoogte zetten met Mein kampf is voor een Drs toch echt een beetje sneu. Waar de opdrachten tot oorlog in de bijbel zich beperkte tot de toenmalige volkeren zie je dat in de koran elke ongelovige (dat is elke niet moslim) moet worden gedood, ook in deze tijd.
  Dat is nogal een verschil.
  De regels en wetten die uitgevaardigd werden in de bijbel betroffen de nazaten van Abraham en golden niet voor alle mensen. Ook daar zie je een verschil met de koran. Trouwens aan die gehele Mozaische wet kwam een eind toen Jezus stierf. Men hoefde die wet niet meer te volgen en degenen die de wet blijven volgen worden later ook geoordeeld naar die wet. Aangezien die wet perfect is, ongeveer 607 verorderingen, die een mens niet kan volgen omdat hij/zij onvolmaakt is, stort men zichzelf in een oordeel als men die wet wil blijven volgen.
  Je kan wel commentaar op de bijbel hebben, maar als je dan luistert naar de alreeds gevestigde meningen over wat men van de bijbel vindt, dan sta je letterlijk met de broek op de knieeen.
  Jezus kwam om alle mensen te redden van een alreeds geveld oordeel maar door genade kunnen mensen daaraan ontkomen. het is maar wat je wilt. Eeuwig leven op een prachtige aarde of de dood. Iedereen is vrij daarin een keuze te maken.
  Ik poog een goed christen te zijn, maar als ik gebeten wordt bijt ik weleens terug en als iemand mij slaat, beuk ik hem/haar vol op de smoel terug. Wat daaruit voorkomt is mijn verantwoording en iets tussen God en mij.
  Over wat de heer Hitler heeft geschreven, daar ga ik niet eens op in, want dat was 1 van de gootste debielen die ooit rondgelopen heeft. Dat stuk verdriet opvoeren om je argumenten te verdedigen is eigenlijk diep triest.
  Drs, ik mag gelukkig nog steeds uw een sneu figuur vinden. Ik hoef mijzelf daarvoor niet eens te verantwoorden. Uiteindelijk doet u dat ook niet jegens diegenen die u door het slijk haalt.

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Schrijver van dit stuk, ‘Schilder’ is een imbeciel. aangezien hij:
  – islam en christendom op een hoop gooit
  – de Tenach en de christelijke bijbel met ‘Mein Kampf’ vergelijkt
  – alleen kan zaniken dat hij in zijn vrijheid beperkt wordt zonder te kijken waar de westerse civilisatie vandaan komt, namelijk van het christendom
  – de stupide vergelijking maakt tussen het geloof van ‘zijn’ buurmeisje van 5 (geloofwaardigheidsgehalte direct 0)’ en een volwassen persoon
  – meent dat een woordendiarree bewijs is van zijn gelijk. ‘Discriminatie’ en ‘biertje teveel’ hebben niets met voorgaande te maken. Biertje teveel, Schilder?

  Conclusie: ‘Schilder’ is een, citaat: narcistische, dictatoriale machtswellusteling, ofwel geestelijke terrorist’ die meent dat iemand die wel gelooft hem heeft te volgen en nog steeds niets heeft aangetoond maar zijn mening ventileert (eigen woorden).
  Bijzonder is ook dat ‘Schilder’ meent dat hij emoties wetenschappelijk kan onderbouwen of wil onderbouwen.

  Overigens, een atheïst heeft nog nooit een civilisatie weten op te bouwen, zie islam, marxisme, en heeft nog nooit het ontstaan van het leven kunnen aantonen (de oerknal is een theorie en geen bewijs en dat is de evolutieTHEORIE ook).

  ‘Schilder’ alleen kan kankeren en schelden op anderen, weet niets op te bouwen op de plaats van het christendom (in dat vacuüm van ‘Schilder’ is de islam gekomen) en daarom kunnen wij zo iemand missen als kiespijn.

  Geliked door 4 people

  • ed zegt:

   Bewijst het precies met sprookjesboek volgers een onzin verhaal.Er bestaat 0 god machtsmiddel voor de domme.

   Like

  • BertG. zegt:

   Er moeten juist veel meer van dit soort kritische schrijvers komen.
   Zet ze maar in hun hemd met hun fantasie vriendje.
   De vergelijking van dat buurmeisje die in smurfen gelooft is juist zeer treffend, want daar komt het wel op neer.
   Alleen is dat buurmeisje maar alleen, maar stel je toch voor, dat er meer in smurfen gaan geloven en daar een dreigende kerk mee beginnen.
   Eentje die b.v. niet wil dat de winkels op zondag open zijn, omdat de grote smurf dan uitslaapt.

   Like

   • Jan zegt:

    Is niet kritisch, Bert, is een potje schelden en dan raakt het bovendien kant noch wel.

    Smurfen bestaan niet. Als ik in de herfst door het bos loop kom ik wel kleine mensjes tegen met rode hoedjes in de buurt van paddenstoelen. 1x een meisje tegengekomen met een rood kapje die ik heb gered van een eng beest. Zij is nu mijn geliefde.

    Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Mag het wat minder Jan. Schilder’s mening mag hier ook gezegd worden

   Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Wie de schrijvers van de Tenach en van de christelijke bijbel met Hitler vergelijkt moet de bal hard terug kunnen verwachten.

    Like

 11. benkok zegt:

  Islam en nazisme hebben inderdaad veel overeenkomsten, net als communisme totalitaire systemen, los van de Schepper.
  Want de koranallah is een demonische afgod, heeft niets met de Schepper, zoals in de Bijbel van doen, net als de Bijbel niets gemeen heeft met koran en mein Kampf.
  Het is gewoon dom om dat te beweren, lees die boeken en vergelijk.
  Donner heeft overigens gelijk, dat het theoretisch mogelijk is om de grondwet aan te passen aan de sharia met 2/3 meerderheid in de kamers.
  Hij is wel knettergek om dat dan te benoemen, hij zou moeten zeggen: dat verhoede God (JHWH),dat we ooit zo stom zouden zijn.

  En verder: als Bijbelse gelovige heb ik persoonlijk nergens de opdracht noch de behoefte om anderen mijn geloof op te leggen en dat is bij de meeste Bijbelse gelovigen het geval, afgedwaalde uitzonderingen daar gelaten en dat waren/zijn er helaas te veel.
  Systemen als de RK kerk of sommigen zware refo kerken, Jehova getuigen ed., zijn wel tot machtsblokken verworden en zijn dwangmatig, maar dat is beslist niet wat de Bijbel leert.

  Islam , nazisme en communisme doen dat wel, alweer een domme opmerking om Bijbels geloofsleven daaraan gelijk te stellen.

  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 4 people

  • Wolf zegt:

   Subliem, Dank voor uw zeer nuttige bijdrage! Ook wij geloven in de Eene Almachtige Schepper YHWH die niet bij Naam genoemd wordt en NIET die NEP god zoals die profeet jezus ,islam etc. Er is ÉÉN GOD!!!

   Like

   • BertG. zegt:

    Dan ben jij dus een jehova.
    Die beweren hetzelfde van alle geloven in Nederland.

    Like

   • BertG. zegt:

    Een 7de dag adventist kan ook nog.

    Like

   • Wolf zegt:

    Neen, @ BertG. Wij zijn Hersteld Hervormd ,Pinkstergemeente, Prebeteriaansch Hervormde Nederduitsch Hervormden in onze Veen koloniën . We HATEN Roomsen, islam, en Gereformeerde links zwammen en andere Hippie achtige linkse Jezus lovers. En we zijn met honderdduizenden en stemmen PVV!!!

    Like

   • Wolf zegt:

    Herstel “PRESBITERIAANSCH “moet het zijn. Het Joodsch Israëlische Volk is voor ons het Uitverkoren Volk voor immer en altijd!

    Like

   • Wolf zegt:

    Bert, Ik HAAT ook de linkse Jehova rommel. Ik mag het misschien niet zeggen maar Adolf was goed op weg om dat gespuis van Jehovas en roomsen te decimeren tot er NIX meer van over zou zijn. Waren we er mooi van verlost geweest heden ten dage inclusief Van Agt ,Soros ,de ROTpaus, communisten [ dus Groenlinksen ,pvda,sp,Dom666,NIKKERS!,stelende zigeuners, engelsen, etc. etc. ] en alle andere roomse rioolratten!

    Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    @Wolf
    Predikt UW geloof werkelijk zoveel haat?

    Tineke

    Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    @ tinekevanschagen 15 april 2018 om 16:21

    Wolf zegt: 15 april 2018 om 14:38
    Bert, Ik HAAT ook de linkse Jehova rommel. Ik mag het misschien niet zeggen maar Adolf was goed op weg om dat gespuis van Jehovas en roomsen te decimeren tot er NIX meer van over zou zijn. Waren we er mooi van verlost geweest heden ten dage inclusief Van Agt ,Soros ,de ROTpaus, communisten [ dus Groenlinksen ,pvda,sp,Dom666,NIKKERS!,stelende zigeuners, engelsen, etc. etc. ] en alle andere roomse rioolratten!

    “…maar Adolf was goed op weg…”

    ik heb in mijn leven rechtop lopende (ééncelligen) wezens tegengekomen en die neuzelden vol overtuiging “Hitler heeft ook autostrades aangelegd” of “Hitler heeft de auto voor de massa bereikbaar gemaakt”.
    Passen in hetzelfde stramien van voormelde ééncellige, opmerkelijk is dat deze niet bij machte is zijn bewondering voor Hitler te verbergen.
    Er gaat gekwaakt worden dat ik zes woorden uit de context haalde maar dat is irrelevant want als ik dat rechtop lopend wezen zijn comments naast elkaar plaats, bekruipt mij een onaangenaam gevoel wat mij omzeggens nooit bedriegt.
    Moet je ook eens zien wat hij schreeuwt NIKKERS ook een doorn in zijn oog… en Engelsen …

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Wolf 15 april 2018 om 14:30

    Wij zijn Hersteld Hervormd ,Pinkstergemeente, Prebeteriaansch Hervormde Nederduitsch Hervormden in onze Veen koloniën . We HATEN Roomsen, islam, en Gereformeerde links zwammen en andere Hippie achtige linkse Jezus lovers

    Lijkt me een gezellige club bij jullie. Jullie haten ook ‘Jezus lovers’? Eigenaardige eigenschap voor een christen. Ik denk niet dat ‘de Vader’ het met jullie eens is.
    Heb je dit nog nooit in jullie Bijbel gelezen? Jullie hebben Jezus toch nodig hoor. Kijk maar, het staat er echt in Johannes 14:6.

    Jezus zei tegen hem: ‘Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Alleen door Mij kun je bij de Vader komen.

    Rare jongens, die Hersteld Hervormde Pinkstergemeente, Prebeteriaansch Hervormde Nederduitsch Hervormden in de Veen koloniën
    Ik zou niet graag tussen zo veel haat verkeren. 😐

    Geliked door 1 persoon

   • Wolf zegt:

    @ TinekeVanSchagen, nee , Wij geloven in de TOORN van GOD , en in Oog om oog,Bloed om bloed, Zwaard om zwaard ,baby om baby , en NIET bangzwakslap de andere wang toekeren ,die zijn een gruwel in de Oogen van God!

    Like

   • Wolf zegt:

    En nu leg ik mij ten rustte na een heerlijke Nacht arbeiden ,slaap wel allen.

    Like

  • ed zegt:

   In de context van de tijd hebben de sprookjesboeken een zelfde doel als bv communisme veel voor weinigen weinig voor vele.dom houden van de massa 1984.

   Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Ik kan niet liken, en doe het maar op deze manier voor Tistochwat 👍

   Like

 12. Wachteres zegt:

  Verbeterde versie:

  Wat Donner en Spong en wel of niet alcohol drinken nu met het [christelijk] geloof te maken hebben, is mij een raadsel.

  En waarom een christen dit stuk niet moet lezen, omdat hij/zij anders gekwetst kan worden, is mij al helemaal niet duidelijk.

  Ik zie geen enkel verband. Van Donner weet ik dat hij eventueel de sharia in wil voeren en ik veronderstel dat hij – heel politiek correct – bang is dat de moslims gekwetst worden, omdat de ‘godslastering’ niet langer strafbaar is.

  Ik weet dat honderden linkse gekken net zo denken, ook hier zie ik het verband met het christendom niet. Eerder zie ik een connectie met politiek-correct links.

  Ik kan mij niet herinneren dat Donner zich ooit druk maakte als het christendom of christenen ‘gekwetst’ werden,

  En Spong zou christelijk zijn? Daar geloof ik niets van.

  Een beetje teveel zoete wijn gehad, meneer Schilder? U hoeft wat mij betreft niet stoppen met drinken, maar misschien kunt u de fles beter niet openen vlak voor u een artikel gaat schrijven.

  De logica in het verhaal is ver te zoeken.

  Of waren het ook christelijke onderzoekers die ontdekten dat het drinken van wijn niet meer gezond is?

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Hij schrijft nergens dat Spong christelijk zou zijn in het hele artikel.
   Het gaat over de dwang die andere willen opleggen.
   Zowel die van een godsdienst, een benaming of een drankje.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Ik heb het ook nergens in het artikel gelezen.
    En dat van het willen opleggen van die dwang is natuurlijk wèl een element, dat aanwezig is. Ook al zijn er legio christenen, die dat inderdaad níet doen, het zou heilzaam zijn, als ze er wat meer oog voor zouden willen hebben, dat het aspect wèl aanwezig is en dat mede-christenen inderdaad de neiging kunnen hebben om het wèl te doen. Dan zouden ze de irritatie van niet-gelovigen op dit vlak misschien beter begrijpen.
    Je bent er nu eenmaal niet door te stellen: “Dat doe ík toch niet, evenmin als die christenen, die er op dezelfde manier in staan als ik, dus dan is het immers in orde.
    Die ánderen, die het wèl doen, zorgen voor de afweer en de agressie bij niet-gelovigen; dat zou toch normaal gesproken te begrijpen moeten zijn.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik denk toch echt – en de praktijk bewijst dat ook – dat de grote dwang momenteel van de EU en zijn aanhang komt.

    En die heeft NIETS te maken met het christendom, maar ALLES met het cultureel marxisme, dus met politiek-correct/inks.

    Degenen die daaraan meewerken zijn aanhangers van die opvatting, of zij nu in het CDA de VVD of de PVDA zitten, dat maakt niet uit.

    Geliked door 3 people

 13. leefbarbaar zegt:

  CDA en consorten gebruiken hun geloof alleen voor macht en zelfverrijking. Ze doen er alles aan om de islamisatie uit te voeren, terwijl het christendom daar toch echt problemen mee krijgt.
  Nederland zou seculier moeten zijn. Hoe anders kun je een land besturen, wanneer je enkel en alleen je eigen zielenheil voor ogen hebt?
  Godixit.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wachteres zegt:

  Leon de Winter over het dinken van een glas wijn;

  Leon de Winter
  ‏ @leondewinter

  Nieuwe studie: nog schadelijker voor de gezondheid dan drinken van glas wijn (verkort leven met 30 minuten) is geboren worden. Recente studies tonen aan dat 100 procent van de onderzoekers naar de gevolgen van dat ene glas wijn deze eeuw niet overleven. https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/elk-extra-glas-alcohol-kost-je-30-minuten-van-je-leven

  Geliked door 1 persoon

 15. Wachteres zegt:

  Bert, kun je bovenstaande even wegvegen?

  Geliked door 2 people

 16. Claudia M. zegt:

  Dat alcohol-onderzoek werd gisteren op GS al uit elkaar getrokken: https://www.geenstijl.nl/5141581/iedereen-klaar-voor-de-vrijmibo/
  Gewoon lekker van je glaasje genieten dus en ik was ook niets anders van plan.

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Meneer Donner vindt dat ‘godslastering’ weer harder aangepakt moet worden, omdat ‘woorden diepe wonden kunnen slaan Hij heeft gelijk ! maar alleen bij de sprookjesbelievers de nietnadenkers ,,vooral bij de islamieten door het ontbreken van een IQ Ik ben helemaal niet gelovig maar heb wel respect voor een tolerante godsdienst die liefde predikt , dat vindt je bij de Katholieke en de Bhoedisten .Voor de islam heb ik zo mijn twijfels (sic)

  Like

  • kampersrene zegt:

   Vergeet de hemel ..en reist eten met gouden lepeltjes Vergeet het “eeuwig” aanschouwen van God de Vader gezeten op zijn barkrukje , heu zijn hemelse troon ….dat moet toch op den duur serieus je kl…uithangen..Als we dood zijn is het gedaan .Ik denk dat sterven hetzelfde is als geboren worden , dat besef je ook niet na een paar jaar wordt je bewust van jezelf en je omgeving….De Paus heeft onlangs het bestaan van de hel ontkent , wanneer gaat hij ook het bestaan van de hemel ontkennen , maar dat durft hij niet zo goed ! Wanneer gaat de meest achterlijke godsdienst , of , Islam het bestaan van 72 maagden naar het land van de sprookjes verwijzen , iets dat ge kunt verdienen als je een hoop onschuldigen mee in de dood heb gestuurd

   Like

 18. BertG. zegt:

  Ben bang dat we nou weer een herhaling krijgen van dat hele verhaal over geweten, moraal, de 10 geboden gaan krijgen van Petra.
  Uiteraard hoeveel moorden zijn gepleegd door Atheïsten, en dat je dan haast wel links moet zijn.
  En dat Dhr Schilder er naast zit omdat zij zeker weten dat het wel waar is.
  Zo als bij elk artikel over geloof. Er boven op zitten ze dan meteen.

  Maar verder ben ik het volledig eens met Dhr Schilder.
  Godsdienst vrijheid is iets wat afgeschaft dient te worden.
  Dat heeft niks vrijheid van spreken te maken omdat ze eigenlijk niks te vertellen hebben, maar mekaar enkel napraten over wat er in een boek staat.
  Dat is dus iets wat nooit onder een eigen mening kan vallen.

  Geliked door 1 persoon

  • Afschaffen hoeft in die zin niet als het beschouwd gaat worden zoals het is, propaganda voor het eigen product of merk. Als ik als fabrikant beweer dat mijn product goed is voor je gezondheid als je het volgens de 10 geboden op de bijsluiter inneemt moet ik dat bewijzen. Dus laten we godsdiensten onder de Reclame Code Commissie brengen en tevens onder de productaansprakelijkheid, de predikers een CE-stempel op het voorhoofd en het probleem van welles/nietus is opgelost.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Dat is een heel goed idee Brein.
    Je wordt ook aangeklaagd als je beweert kanker te kunnen genezen of andere ziektes, met behulp van god.
    Als we dan ook onder de productaansprakelijkheid zetten, dan is het meteen afgelopen al die onzin.

    Geliked door 2 people

 19. Wolf zegt:

  Een akelige smerig linkse Bilderberg christenGEK!

  Like

 20. Wachteres zegt:

  Ook Ronald Plasterk [PVDA!] wilde dat de sharia wetgeving zou worden vergeleken met de Nederandse wet. De sharia zou voor minstens 90% inpasbaar zijn.

  Én Donner én Plasterk willen beiden de islam helpen zijn doel te bereiken: de islamisering van de westerse samenleving.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/duitse-moslim-politica-wil-dat-sharia-ingevoerd-wordt-in-duitsland/

  Dit lijkt me toch echt wel puur poitiekcorrect gedrag:

  Duitse moslimpolitica wil dat sharia ingevoerd wordt in Duitsland

  Een ‘minister’ van de deelstaat Berlijn is in de problemen gekomen omdat deze gek onlangs liet weten dat de sharia wat haar betreft prima ingevoerd mag worden in Duitsland — en in de rest van Europa. Volgens Sawsan Chebli is de sharia namelijk “absoluut vergelijkbaar” met de huidige Duitse wetgeving.

  Geliked door 1 persoon

 21. BertG. zegt:

  Mocro mafia heet voortaan, mafia met een immigratie achtergrond.

  Like

 22. Bob Fleumer zegt:

  Het artikel lezende en de reacties daarop doen mij beseffen dat we nog een heel lange weg te gaan hebben en dat ik de humanitaire vrede niet mee zal maken.

  Geliked door 2 people

 23. BertG. zegt:

  Atheïsten zijn ruwweg in drie categorieën te verdelen.
  Voor de vrede tussen christenen en mensen met een ander geloof heeft de religie, vrees ik, nooit veel positieve resultaten opgeleverd. De wereldvrede is pas dichterbij gekomen door het kosmopolitisme van de Verlichting. Het begrip ongelovige of heiden maakte plaats voor medemens en voor het eerst profiteerden ook de niet-christenen van de door Christus gepreekte naastenliefde. De Verlichting, met wetenschap en humanisme in haar kielzog, heeft voor het eerst een christelijke opdracht uitgevoerd waar de christenen zelf altijd in te kort waren geschoten: het brengen van vrede en welvaart in andere delen van de wereld.
  http://verenoflood.nu/atheisten/

  Geliked door 1 persoon

 24. Harrie Vaes zegt:

  Als dat waar zou zijn van de alcoholtheorie…..dan zou ik al 10 jaar dood moeten zijn.
  Mijn mening is dat je door gebruik van alcohol juist langer leeft

  Like

 25. Henk.V zegt:

  Leert men hier eigenlijk wel iets bij op de site, In het aangezicht van een doorvretende ,algehele afbraak van de meest verrijkende cultuur die op ons afkomt? De meest verrijkende cultuur die ooit bestond?
  Al onze vrijheden zullen ons worden ontnomen en onze welvaart zal worden opgeslokt door een levensbeschouwing die wordt gepraktiseerd door lieden die hier zijn gekomen om onze leefwereld leeg te zuigen en ons eeuwen willen terugvoeren qua ontwikkeling.
  Is iedereen WERKELIJK van dit gevaar doordrongen?
  De islam wil een einde maken aan onze westerse leefwijze en zowel het Jodendom als elk spoor van christelijke invloeden letterlijk uitwissen.
  Begrijpt iedereen dat echt?
  De westerse wereld is ontstaan door het samengaan van Joods- christelijk en humanistische invloeden. NIET alleen door humanistische, atheïstische invloeden.. Deze wereld wil het samenwerkingskartel van politiek correct en islamisme VERNIETIGEN.
  Begrijpt iedereen dit?

  Zoja, dan zou ik toch graag eens uitgelegd willen zien waarom onze zogenaamde medestrijders in het verzet tegen de afbraak van onze samenleving aan de uitvoering van het plan van politiek correct en islam hun medewerking verleent door tegen BONDGENOTEN in de strijd voortdurend verbaal aan te vallen, onder het mom dat zij wel moeten fulmineren tegen geloven op zich, omdat zij zo worden geprovoceerd door mensen die hun christelijke opvattingen aan hen willen opdringen. Maar dan wordt mij vraag : wie gebruikt er verbaal geweld tegen wie? Proberen christenen, teksten citerend atheïsten tot andere inzichten te brengen? Ik denk toch van niet. Het zijn gewoon uitingen van mensen die aangeven wat hen inspireert in hun strijd tegen het georganiseerde verderf dat ons bedreigt.
  Persoonlijk zie ik het nut van het strooien met teksten op de site niet zo in

  Ik herhaal het nog maar eens: de site van Bert is publiek terrein, een vrije ruimte voor het uitwisselen van meningen.Niet bedoeld voor het OVERSCHREEUWEN van meningen.

  Het gaat om de grote lijn in de strijd voor het behoud van de vrijheid. Wie die lijn uit het oog verliest loopt het gevaar een soort sektariër te worden.
  Aan het begin van alle ultralinkse dictaturen zagen iets wat dat erg op leek:. Vrijheid in de vernieuwde samenlevingen was voorbehouden aan mensen die zich hadden ontworsteld aan de ”dictatuur van religie” en dus wilde men MET DONDER EN GEWELD een einde maken aan elke vorm van religieus geloof..
  De eerste signalen daarvan zie ik hier helaas terug.
  Een beetje terughoudendheid in het poneren van pertinente opvattingen is misschien niet verkeerd.
  Al eeuwenlang hebben mensen geprobeerd hun hersens goed te gebruiken en het merkwaardige daarbij is dat in de leerprocessen die men daarbij doorliep er veel momenten kwamen waarin de lerende mens tot bescheidenheid werd gedwongen.. 🙂

  Het is beter dat wij onverdeeld NAAST elkaar staan in de strijd die ons wacht.NIET TEGENOVER ELKAAR.

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   “Het is beter dat wij onverdeeld NAAST elkaar staan in de strijd die ons wacht. NIET TEGENOVER ELKAAR.” Uiteraard is dat beter, maar gezien de aard van het menselijk beest is dat een wensdroom.

   Like

   • Henk.V zegt:

    Als dat waar is, dan zou het wel eens kunnen zijn dat wij onze tijd hier zitten te verdoen, Marlies.
    Hoe kan men- terwijl ons continent nog nooit in zo’n ultiem gevaar heeft verkeerd- zogenaamd niet in staat zijn, om niet boven zichzelf uit te stijgen?
    Het is absurd om te zien hoe men zich af en toe op elkaar uitleeft, omdat de een gelooft en de ander niet….
    Belachelijk is dit.
    Dan moet mijn conclusie zijn dat wij hier samen niet in staat om iets belangrijks aan te leren: SAAMHORIGHEID, omdat die broodnodig is, want anders gaat Europa voor de bijl.
    Zo simpel is het..

    Like

  • BertG. zegt:

   Als ge maar leut heb.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   @Henk.V.

   Dit is zo ongeveer wat ik bedoelde in mijn laatste comment naar jou,
   Hoe bereiken we meerdere mensen.
   Als het hier al niet lukt, met dat aanvallen op het christelijk geloof, hoe moet dat dan buiten deze site om,
   Het gaat er inderdaad om ,waar we SAMEN voor staan.
   Op deze manier is het meer elkaar vliegen af vangen,dan strijden voor het gezamenlijke doel ,waarvoor we ons in eerste instantie aangemeld hebben op deze site.

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ben het eigenlijk altijd wel aardig met je eens Henk , soms héél erg .

   Maar als je objectief kijkt , kun je toch niet ontkennen,
   dat er een fors aantal regeerders zijn , die IEDERE keer maar weer ,
   als wij hier collectief de islam aanvallen , hun EIGEN religie proberen te pluggen .
   Als een soort opportunisten .
   Dat zaait toch verdeeldheid ?
   In ieder geval ergernis !
   Of moeten de niet-gelovigen dat dan maar slikken omdat er ook gelovige medestanders zijn ?
   En mogen we daar dan liefst niks van zeggen omdat ze gedeeltelijk aan dezelfde kant staan ?

   Als iemand bij iedere gelegenheid zou gaan zitten mekkeren over ufo’s en aliens, iedere dag wéér, járen achtereen , dan zouden jullie daar toch ook de hik van krijgen ?
   Of zoals sommigen eeuwig met magische getallen gaan zitten emmeren ,
   of met lulkoek van het Niburu niveau aan komen kakken .
   Dan denk je toch ook iets van : “donder nou toch eens op met die nonsens”.

   Katholieken , protestanten en ze hebben ALLEMAAL de heilige overtuiging dat ZIJ het nou precies bij het juiste eind hebben .
   Je kent ze wel , die fanatici .
   Keer op keer , dag na dag en dat komt ons soms een kilometer de strot uit .
   Waarom moet dat toch ?

   Het is onderhand net als het kijken naar de site van DDS , je kunt door die verdomde pop-up reclames – soms drie over elkaar – de artikelen praktisch niet meer lezen .
   En er zijn er die je niet weg kunt klikken , dan heb je ze ineens full screen , terwijl je dat helemaal niet wilt .

   Zoiets gebeurt hier soms ook en op een gegeven moment weet niemand meer waar het artikel over ging .
   En nét als bij een roedel honden , als er één mot krijgt , dan vallen ze allemáál aan !

   Misschien ben ik te stom om het te snappen , maar ik kan echt niet bevatten waarom we die christelijke “islamisering” ( weet even geen beter woord), nou maar moeten ondergaan .

   Overigens met alle respect en groet .

   Geliked door 1 persoon

 26. ed zegt:

  Deze aardkloot is miljarden oud(bewezen),van al de door mensen geschreven boeken/geschriften 0,0 bewijs 7 dagen tekort maagden moeten toch wel uitverkocht zijn wereld is ook niet plat,Gaat om macht voor enkele volgzaam voor de domme massa.1984.als je van kind af aan geleerd word dat wat daar in staat de waarheid is krijg je blijkt mafkezen wie jou en mij mee proberen te nemen voor uitgestorven maagden.2018 nu internet misschien tijd om de mafketels wat bij te brengen.Er bestaat geen god

  Geliked door 2 people

 27. Trucker zegt:

  Zelfverklaarde atheisten schuren vol gas over de blog, zo erg dat er bijna damp uit mijn monitor komt, bovendien een smurrie slijm (want slijmvormige entiteiten (het soort die voortdurend aan mijn schoenen kleeft 🙂 ) vertoeven HELAAS ook op deze blog.
  Ik voel me als Christen en behoeder van de morele waarden niet aangesproken door het geneuzel van de zelf verklaarde atheisten.
  De rechtop lopende wezens die schelden op de Joods-Christelijke religie… van ondergeschikt belang, schelden en verwensen kunnen ze als de beste.
  De ergste SOORT zijn zij die islam een religie heten in één adem met andere religies en zoals verwacht (ze stellen me niet teleur) zorgen Über (ZELF)verklaarde atheist BertG; samen met de slijmvormige entiteit H. voor de eerste viool, had overigs niks anders verwacht.
  Zij beiden zijn in feite de orkestleiders en in geval de meelopers hun tekst vergeten treden ze daarbij ook nog op als souffleur(*) 🙂
  En nu maar googlen want souffleur weet zeker dat ze dat in Nederland niet kennen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   ‘Like’, en in m i j n geval kun je vermoeden, waaróm.

   Like

   • BertG. zegt:

    Hebben we het dan over jou, waar bemoei jij je nou weer mee.
    Ben je weer bezig jezelf aan het in likken of zo.
    En welk vermoeden moet hij dan wel hebben, dat jij iets met Harry en mij heb.
    En dan proberen even het vuurtje weer op te stoken via een andere reactie, laf hoor.
    Je kan ‘m krijgen hoor, kom maar op.

    Like

   • BertG. zegt:

    Beste Bert, hoelang moeten wij dit stiekeme gestook nog over onze kant laten gaan.
    Je kan er op wachten dat er eerdaags weer een uitbarsting plaats zal vinden, en dat ligt dan niet aan ons.
    Maar dat onderhuidse gestook komt me de strot uit.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat zal dan consequenties voor jullie allebei hebben, ben ik bang. Ik stel dan ook voor dat jullie elkaar gewoon met rust laten en niet op elkaar reageren als een rode lap op een stier!

    Like

   • theresageissler zegt:

    @BertG.: Houd een beetje je gemak – denk voor mjn part om je hart – en begin eens, met rústig mijn comment hieronder van 13.12u. te lezen, zodra het doorkomt.
    Je draait wat dóór, Bert, als je het nog niet doorhad.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, dus de ene mag net zolang de ander blijven uitdagen, zolang deze maar niet terug reageert.
    Ok duidelijk dan, gaan we het zo aan pakken.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb nergens gezegd dat je niet terug mag reageren. Ik heb alleen gezegd dat zowel het uitdagen als het reageren consequenties voor de uitdager en de reageerder zal moeten hebben. Ik ga er van uit dat niemand daarop zit te wachten.
    Dan ben ik namelijk genoodzaakt om de blogregels streng toe te gaan passen. . . Daarom stel ik nogmaals voor dat jullie elkaar VOLLEDIG NEGEREN!

    Webmaster

    Geliked door 2 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “…niet op elkaar reageren als een rode lap op een stier!”

    Volgens mij reageert die rode lap helemaal niet op die stier…

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Republikein zegt:

    Geinig Köhler.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 15 april 2018 om 11:49

    Kan jij Trucker nu niet gewoon een ‘like’ geven vanwege de inhoud van zijn commentaar?
    Moet daar nu écht weer een ‘cryptische’ opmerking onder gezet worden?
    Altijd maar weer het slachtoffer uithangen, want daar komt het op neer.

    Ik wil graag stoppen met op jou te reageren, maar dat zou betekenen dat je elke steek onder water van jou maar moet dulden. Want daarmee ga jij natuurlijk gewoon door.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Tis, iedereen kan lezen en begrijpen wat en wie ze nou precies bedoeld met vage cryptische omschrijvingen, behalve Bert zelf.
    Dus die steken onder water gaan gewoon door, en elk middel is daarbij geoorloofd.
    Zolang het maar niet rechtstreeks op de man/ vrouw is, maar er een beetje omheen blijft draaien, zonder je duidelijk uit te spreken.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “behalve Bert zelf”

    Alleen hiervoor zou ik je al een ban kunnen geven Bert . . . doe niet net of ik achterlijk ben.

    Webmaster

    Like

   • BertG. zegt:

    NEE, ik doe niet of dat jij achterlijk bent.
    Ik snap ook nog wel dat jij niet ieder bericht aandachtig kan lezen en daar dan ook nog even over nadenkt waar dat nou weer mee te maken heeft.
    Maar het gaat al maanden door zo, met steeds weer een nieuwe invalshoek om toch nog even een steek onder water uit te delen, aan wie dan ook en om welke reden dan ook.
    Zonder verder enige uitspraak daar over te doen, maar het altijd wazig en cryptisch houden met wat je nou precies bedoeld.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat, 14.06u.: En wil jij dan op jouw beurt niet langer proberen om mij “systematisch” bij te sturen, ook al heeft het comment op dat ogenblik helemáál (je ziet het: mèt leestekens) niets met jou uit te staan?
    Daar kan ik namelijk even slecht tegen als BertG. – al zeg je uiteráárd op dit moment juist niets tegen hèm.
    Eerder deed je dat ook al, zodat ik prompt even tegen het plafónd vloog, met alle gevolgen van dien. (Over “wijsneus” gesproken…)
    Zo, dit gezegd hebbende doen we er liever weer beschaafd het zwijgen toe, opdat het niet opnieuw uit de hand loopt; ík was het eerlijk gezegd al van plan, toen jij je…vul maar in.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 15 april 2018 om 15:04

    @Tistochwat, 14.06u.: En wil jij dan op jouw beurt niet langer proberen om mij “systematisch” bij te sturen

    Heb je nou écht niet in de gaten dat je zelf heel vaak anderen “systematisch” bijstuurt?

    Wat betreft het nog steeds niet op de juiste manier toepassen van het klemtoonteken: daar heb je alleen jezelf mee.

    Eerder deed je dat ook al, zodat ik prompt even tegen het plafónd vloog, met alle gevolgen van dien.

    Hoezo? Is alle kalk naar beneden gekomen? 😆

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik kom nog even een slijm spoortje achterlaten.
   Waarom vallen al die andere reageerders jou niet op, die exact hetzelfde beweren als Harry en ik zelf.
   Om 1 of andere reden ben je nogal eenzijdig gefocust op elke reactie die wij plaatsen, en de rest lees je daardoor blijkbaar niet of vallen jou niet op.
   Als wij de enige 2 zouden zijn die iets vinden van jou fantasie vriendje, dan was het hier allang niet meer uit te houden.

   Zo als je nou toch wel opgevallen zou moeten zijn, heb ik niks tegen een geloof, maar tegen die opdringerigheid ervan door deze telkens even tussen door god te pluggen.
   Geloof wat je wilt, maar hou het lekker voor jezelf.
   Degene die al geloven hoef je er niet meer bij te lullen, en de rest zit er niet op te wachten.
   Schijnt nogal moeilijk te begrijpen voor jou, dat niet iedereen zit te wachten op jou fantasie vriendje.

   Like

   • BertG. zegt:

    En mocht je, om 1 of andere reden, toch de behoefte hebben om met je mede fantasie vriendje liefhebbers informatie uit te wisselen over jou fantasie vriendje, doe dat dan lekker op geloof forum of in een privé mail.
    Dan heeft niemand er last van, en ben je toch je ei kwijt en je bijbel boodschap.
    Want het schijnt toch behoorlijk moeilijk te zijn om je hobby voor je houden, waar ik jou trouwens ook niet mee lastig val, omdat ook jij hier niet op zit te wachten.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Ik gaf hem een ‘like’ voor dit comment, dus juist daaruit kun je opmaken, dat het in dit geval in feite niet langer gaat om de inhoud, maar om de manier-waaróp: Daarin blinken jullie nu eenmaal uit.
    En dat ík dat kan meevoelen, en het me zelfs persoonlijk aantrek, toont eens te meer aan, dat het zich bij jullie dan ook niet eens beperkt tot al dan niet geloven, maar dat jullie er op uit zijn om iederéén monddood te maken, wiens mening je om wat voor reden dan ook onwelgevallig is: neergesabeld móet en zál die worden.
    Vaak op Godsdienstig gebied, maar een wet van Meden en Perzen is dat bij jullie niet eens.
    En elk middel is daarbij geoorloofd, zelfs al moet je daarvoor gaan meeheulen met deze of gene, met wie je nog niet zo lang geleden zwaar in de clinch lag. (Jij dan, tenminste.)
    Jullie gedragen je, kortom, als despoten en dan moet je er niet raar van opkijken als dat vroeg of laat extra in de gaten loopt en navenant kritiek uitlokt, nu toevallig uit de gelovige hoek, maar nogmaals, daartoe beperkt het zich bij jullie niet.
    Je probeert te bewerkstelligen, dat bepaalde mensen door jullie sneren zullen worden ‘uitgekotst’. Maar kijk maar uit: Met jullie werkwijze kon het vroeg of laat wel eens een boemerang-effect gaan krijgen.
    En zoals je misschien zelf ook wel weet: Meelopers kunnen overlopers worden.
    Dus neem van mij een goede raad aan en temper je ‘kruistocht’ enigermate, in het bijzonder de gebruikmaking van ‘persoonlijke’ aanvallen, die op dit blog so wie so al achterwege zouden behoren te blijven. Op ‘gelovig’- óf op ander gebied.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ga lekker zo door en je zit binnenkort te janken achter je toetsenbord.
    Ik heb volledig schijt aan jou.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @BertG., voor alle duidelijkheid.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik hoop jou ooit nog eens tegen te komen op een demo.
    Kijken of je dan nog steeds zo bijdehand bent, kijken we meteen even hoe hard jij kan lopen over het terrein.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Kijken of je dan nog steeds zo bijdehand bent, kijken we meteen even hoe hard jij kan lopen over het terrein.”

    Bestaat natuurlijk de kans dat ik er ook ben, Bert. Ga dan maar vast trainen. Want ook al ben ik het vaak volkomen oneens met Theresa, je blijft wel met je poten van haar af en bedreigen hou ik ook niet zo van.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 15 april 2018 om 13:12

    En elk middel is daarbij geoorloofd, zelfs al moet je daarvoor gaan meeheulen met deze of gene, met wie je nog niet zo lang geleden zwaar in de clinch lag. (Jij dan, tenminste.)

    Nu doe je het wéér: je hebt het hier over BertG. en mij. Wel, Theresa, niemand heult mee met mij. Net zomin als ik meeheul met een ander. Ik uit mijn gevoelens zoals IK die ervaar en ik schrijf over wat IK waarneem.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat, 14.17u.: Já. Je hebt gelijk. Dit ging over jullie.
    En heel goed mogelijk, dat jij schrijft over wat jij waarneemt, maar nu is het hopelijk voor jou meteen duidelijk, hoe iets bij een ander kan overkomen.Let wel: Ik zeg: kan óverkomen, dus niet, dat het ook persé zo ís.
    Hopelijk maakt dat een en ander helderder. En nu stel ik definitief voor: Schluss verder.

    Like

   • Wolf zegt:

    De belgische intrigante infiltrant heeft dit riedeltje veroorzaakt en lacht in zijn vuistje dat dit zo uit de hand loopt. Blijf in uw België de boel op te stoken , stiekemerd. we weten nou wel dat je een maria aanbidder en jezus lover bent. BAH.

    Like

   • BertG. zegt:

    En iedereen mag geloven wat ie wil, weet je nog.
    Val mekaar er enkel niet op aan.
    Jij hebt iets met de pinkster gemeente, en hij weer wat anders.
    En het gaat nog steeds om hetzelfde fantasie vriendje, dus wat betreft liggen jullie wel op 1 lijn, met beide een fantasie vriendje.

    Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   “De rechtop lopende wezens die schelden op de Joods-Christelijke religie… van ondergeschikt belang, schelden en verwensen kunnen ze als de beste.”

   De grootste schelder en verwenser op deze site bij JIJ! Als iemand ook maar íéts verkeerd zegt over “jouw” geloof of “jouw” god begin je gelijk te schelden en daarna komen de verwensingen. Hypocriete paap! Volgens mij ben jij geëxcommuniceerd want als je dat katholieke geloof zo fanatiek blijft verdedigen op een onbeschofde manier kan het haast niet anders dan uit pure frustratie want anders was je toch gewoon lid gebleven van die club?
   Jij bent van het type dat het liefst mensen die het niet met je eens zijn gelijk op hun bek slaat.
   By the way:

   “De ergste SOORT zijn zij die islam een religie heten in één adem met andere religies” :

   WIKIPEDIA:
   “De term abrahamitische religies is een gezamenlijke benaming voor een aantal verwante monotheïstische religies, in hoofdzaak het jodendom, christendom en islam. ”

   Ik kan er ook niks aan doen dat de islam daaronder wordt genoemd, of houdt wikipedia mij voor de gek?
   Ik zou graag overtuigd willen worden dat het geen religie is want ook IK heb een enorme afkeer van de islam; believe me!!! (“Geloof me maar”: voor het geval je geen Engels begrijpt. )

   Like

   • Wolf zegt:

    LIKED !!! Liked! Liked! Hear ,hear!!!

    Like

   • Harry zegt:

    Inderdaad Bennurklaarmee ,
    de grootste bek van het hele stel .
    Toen er wat gedoneerd moest worden werd ie zo klein als een muis .

    Ik heb een vriend die al veertig jaar tennist .
    Na afloop zit er dan altijd een hele ploeg van die grootsmoelen aan de bar , allemaal grote praat te doen .
    Die vriend is nogal bemiddeld , maar dat soort mensen praat eigenlijk nooit over geld .
    Maar aan de tap zitten er steevast een aantal op te scheppen , huizen en auto’s kopen en verkopen , het kan niet op , de tonnen vliegen over de bar !
    Maar , die vriend liep na afloop naar buiten stapte in zijn Lotus : en degeen met de grootste bek stapte in een totaal doorgeroeste Fiat Panda !

    Dat kaliber !

    Like

  • Harry zegt:

   Wat een onzin allemaal weer , “Truck” !
   Wij zijn zelfverklaarde atheïsten , Bert G en ik ?
   Wat ben jij dan , een door godzelf gecertificeerde paap of zo ?
   En Bert en ik zijn een soort dwarsdrijvers die het christendom proberen te ontvluchten ?
   Paria’s van de maatschappij !
   Maar net als bij de islam kun je bij het katholicisme daar ook nooit afstand van doen , he ?
   Het blijft eeuwig onder aan je schoen plakken .
   Zie je nou hoe ze op elkaar lijken ?

   Wat is : “vol gas over de blog schuren” ???
   Is dat iets van ; met een rotgang met schuurpapier proberen je slijmvormige entiteiten te verwijderen of zo ?
   Je moet toch wel een buitengewoon onfris figuur zijn , je trapt ook steeds weer in de honden en kattenstront als ik het goed lees , ( “het soort die voortdurend aan mijn schoenen kleeft” ) .
   Mij hebben ze als kind al geleerd om te kijken waar je je voeten neerzet , dan trap je nooit in de stront .
   Maar die fase hebben ze bij jou vast en zeker overgeslagen .
   Ach , misschien zagen ze zelf al, dat het onbegonnen werk was .
   Ze hadden toen al door dat er geen flitsende carrière in het verschiet lag .
   En je wc bril kleefde ook al zo vertelde je onlangs .
   Ik weet het hoor , wij vinden Belgen vaak viespeuken .
   En dat soort bevindingen komen meestal niet uit de lucht vallen .

   Oh , je vriendin Theresa is OOK een zelfverklaarde atheïst hoor .
   Alleen op dat punt draaien jullie een beetje om de hete slijmbrei heen .
   Toch lijkt het me nuttig dat jullie elkaar eens een keer ontmoeten ,
   effe lekker bijkletsen , Tête á tête .

   En voor een woord als “souffleur” hoef ik niet te googelen hoor ,
   heb echt wel een paar jaar school achter de rug .
   Toevallig was ik op de HBS met Frans de beste van de klas .
   En jij ?
   Daarom mocht ik steeds “een paar banken VOORRUIT” .
   Ik heb daar verdraaid nog aardig Nederlands geleerd ook .
   De meesten snappen het prima .

   En jij , zó lang op de lagere school doorgebracht totdat je grijze haren kreeg ?
   Zo dat iedereen dacht dat jij de bovenmeester was ?
   Beetje blijven hangen ook , op dat niveau ?

   Like

 28. zrast zegt:

  U verward christendom met katholicisme.
  Daar ben ik het volstrekt mee eens, het katholisme en de islam is in wezen hetzelfde, ze hebben vreselijk veel ellende veroorzaakt.
  Maar het bestaan van God? Ik kijk naar de natuur, de vogels en bloemen en het is schitterend dat God dit bedacht en gemaakt heeft. Sprookjes, nee daar geloof ik niet in maar God (Jezus) is een levende realiteit, een persoon die met mij door dit leven gaat.

  Like

 29. Ik ken iemand, een dame, die is verkracht, mishandeld en gegijzeld door een blanke crimineel en tegen hem een rechtszaak aanspande. Zij moest het doen, wegens geldgebrek, met een goedkope prodeoadvocaat. De ouders van die blanke crimineel zaten of zitten goed in de slappe was en die regelde voor hun zoon de beste advocaat… Gerard Spong. Gerard Spong regelde voor die blanke verkrachter dat hij vrijspraak kreeg…

  Like

  • theresageissler zegt:

   Die ‘beste advocaat’ is dan in feite ook niets meer dan een vuile, geniepige, gore relnicht, zoals we inmiddels allemaal al weten; het zuiverste voorbeeld van een “advocaat voor kwaaie zaken!”
   Als ik zóiets lees, beginnen mij handen werkelijk te jeuken, Jack! Maar dan gericht tegen die Spong!

   Like

  • Steven zegt:

   Dat had anders geweest als het slachtoffer een hoofddoek had gedragen…dan had zelfs Spong niet zoveel meer kunnen doen.

   Like

 30. Republikein zegt:

  Today, you can put God’s Word in the hands of a Muslim seeking Christ – like Hania.

  Our teams met Hania in a refugee camp. Pregnant and with three small children, she told us her husband was being investigated for helping ISIS. Our team member shared the Gospel and prayed with Hania as she received Christ. Hania said…

  Habakuk 3:16 zegt: afschaffen die accijzen.

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   @ webmaster
   Het spijt me dat ik (terug) de lont in het kruitvat heb aangestoken, is niet gewild want ook heb een hekel aan onenigheid op de blog (behoudens enkelen die ik in zoverre negeer).
   @ Theresa, meisje Tistochwwat heeft gelijk hoor, gewoon liken indien je mijn laatste comment goed vond en dan zijn er geen rimpelingen op de blog.
   Ook ik klem soms meer dan eens mijn kaken op elkaar want hoewel ik het bepaalde specimen negeer acht hij het immer nodig om steeds maar weer te sneren naar mij met één duidelijke bedoeling : provocatie.
   Dit geschrijf vandaag vond ik een geschikte gelegenheid om hem te te duiden wat hij in wezen is.

   @ alle de mij verwensen op deze blog : be my guest, ik slaap er niet slechter van.

   Geliked door 1 persoon

 31. A Ruygrok zegt:

  De God van Abraham, Izak en Jacob, de God van de Bijbel bestaat ‘ Gewoon ‘.., elke hap adem is van Hem.., ( zie 1e Bijbelboek 2e hfd.stuk.., )
  Hij is De God en HEERE van leven en dood.
  Waar uit kan men God kennen.., dat is uit de Natuur en in het Bijzonder uit De Heilige Schriften.
  Ga tot Hem of Hij zich over u wil ontfermen.., want Hij WIL niets liever dan de mens het Eeuwige Leven schenken met HEM, (daar voor is Hij zelfs de Kruis dood gestorven Maar IS OOK OPGESTAAN en heeft zo de dood Overwonnen! ) maar de enige die NIET wil is de mens zelf.., daar de mens al sinds de val in het Paradijs ( zie 3e hfd.stuk 1e Bijbelboek.., ) GELOOFT In het SPROOKJES VERHAAL van de Satan/ Duivel.
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ik begin in de wederopstanding te geloven .
   Iedere keer poppen er weer nieuwe zendelingen op !
   Kennelijk heeft god besloten om ze te recyclen , waar haal je anders al die krengen vandaan ?
   Hij moet ook met de tijd mee tenslotte .

   In mijn woonplaats zitten zo’n 24 kerkgenootschappen , en iedereen is de enige die het ware geloof uitdraagt .
   Al die anderen zijn klootzakken die het niet goed snappen .
   WIJ HEBBEN HELEMAAL GELIJK . ALLEEN WIJ .
   En dat halen ze allemaal uit datzelfde boek !
   Het is dus een nogal abstract verhaal , net als een kookboek , bij iedereen smaakt hetzelfde recept anders .

   En dan hebben wij nog meer ellende , we hebben ook nog zo’n vijftien ” huispredikers” ,
   die de gelovigen bij hen thuis ontvangen , die krijgen EEN zuinig kopje Senseo met een gereformeerd speculaasje , -anders wordt het te duur- en iedere zondag een gratis hersenspoeling .
   En een omgekeerd hoedje bij de voordeur voor de verplichte fooi .

   Kun je ook niet zoiets gaan doen , Ruighemd , in plaats van hier de boel weer op scherp te stellen en sommigen tot wanhoop of razernij te dwingen ?

   Denk je nou echt dat wij daar op zitten te wachten ?
   Ik krijg godverdomme de hik van dat gedram !
   En dan druk ik me nog heel diplomatiek uit .

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    24 verschillende kerkjes is wel heel erg veel.
    Kan je nagaan wat een verdeeldheid er onder al die mensen is.
    En daar zou je dan mee moeten samenwerken om Nederland schoon te maken.
    Ze kunnen mekaar onderling al niet zien of luchten, ondanks hetzelfde boek wat ze er op na slaan.
    Laat staan als daar dan ook nog 1tje tussen loopt die helemaal niet gelooft om mee samen te strijden, die kunnen ze dan helemaal wel wurgen.
    Nee, van dat onderlinge samenwerken geloof ik helemaal niks van.
    Maar dat kan je hier al terug zien hoeveel verschillende geloof kampen er zijn.

    Like

  • Wolf zegt:

   Leuk, de donkere Joden , de Rastafari’s van Jamaica stammen af van 1 van de 12 stammen van israël. Ook zij geloven in maar 1 GOD. Zij noemen Hem JAHWEH! Christenen die in die Jezus een god zien worden boldheads genoemd. Een juiste benaming.

   Like

   • Wolf zegt:

    Per ongeluk vanuit Ethiopië geexporteerd als werkers in de vorige eeuwen. de 88.000 Donkere Joden uit Ethiopië zijn al thuis gehaald , [vliegtuigen vol strijders die fel strijden heden ten dage TEGEN de islam palestijnen] in Israël in de jaren ’90 . Hulde aan Israël!!

    Like

 32. scherpschutter1943 zegt:

  verdomd, het zijn hier net mensen, want ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Mijn mening is dat u allen gelijk hebt, wel vanuit uw standpunt gezien natuurlijk.

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   1943 is duideijk een goed bouwjaar geweest. 😛

   Like

   • Wachteres zegt:

    duidelijk

    Like

   • Harry zegt:

    Terwijl iedereen naar melk smachtte , kreeg jij dus vijf keer per dag je dagelijkse portie om de hongerwinter te overleven , Wachteres ?
    En altijd op bedrijfstemperatuur .
    Uitgekookt hoor, om in ’43 geboren te worden .
    D’as eigenlijk wel weer slim .
    Voor een vrouw dan .

    Ik heb nog de blaren op m’n tong omdat mijn moeder geen benul had bij welke temperatuur een ander zijn bakkes brandt .
    Die zooi kwam uit een glazen flesje waar de speen nogal eens af mieterde , liep die gloeiende zooi zo tussen mijn rompertje , dus mijn borsthaar was ook bij voorbaat kansloos .

    Volslagen waardeloos die flesvoeding , door een tekort aan ” the natural thing ” heb ik nog steeds een fobie met tieten , ik kan er niet af blijven !
    En dat vacuum zuigen leer ik ook maar niet af .
    Voor het leven getekend , zeg maar .

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Tijdens WO II was Europa in 1943 meer een sloopjaar!

    Like

 33. Ooit kwam ik op een middag mijn stamkroeg binnen en werd meteen doof door krijsende meiden die elkaar nog net niet de haren uit de kopjes trokken. De ene klootzak rolde tegen de andere droplul over de bar. Verhalen over ontrouw en wat ze wel allemaal niet met dat kutwijf zouden doen als die hun vent zou neuken. De kastelein kwam snel in mijn buurt staan, zette zijn glas dat ie inmiddels van ellende bijna doorzichtig had gepoets neer, en nam ook maar een neut. Het gekrijs ging door en er werd met pumps gedreigd. Wat vreselijk, dacht ik, om zo’n kloterelaties te hebben en dat je daar in de kroeg ruzie over zit te maken.

  Toen de meiden na een uurtje vertrokken waren vroeg ik aan de barkeeper of hij die vreselijk ontrouwe mannen en vrouwen die het onderwerp van de bitchfight waren kende. Ja, zei de kastelein, ik zie ze wel eens op de televisie als ik aan het zappen ben, Goede Tijden Slechte Tijden of zoiets. Daar hadden ze het over, over acteurs in een sprookje. Daar zouden ze elkaar de nek voor hebben afgesneden. We namen er nog maar een, een dubbele.

  Geliked door 1 persoon

 34. Aegolius cs zegt:

  Het blijkt een uiterst belangrijk, zo niet ’n primaire behoefte te zijn, te verklaren wie in de enige ware god gelooft.

  Gods wereld formats kent vele, vaak universele hoofdstromingen, waarvan de islam “wellicht” er één is die de westerse wereld in culturele geaardheid en economische positie zal veranderen/schaden.

  Daarover zou de discussie moeten gaan en laten de christelijke op deze site eens begrijpen dat HUN godgevoelen/overtuiging “mogelijk” dezelfde zijn van bijvoorbeeld de islam.
  Zonder in discussiestrijd te geraken met persoonlijke christelijke geloofsopvatting, met het evenwel mogelijk zijn Brons site te steunen in zijn opvattingkenmerken:

  Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

  Mocht god zich in deze site hebben genesteld dan beveel van harte de EO aan zoals:

  Twitteren met ‘God’
  “Mensen kunnen een vraag of gebed tweeten”

  https://visie.eo.nl/2014/12/twitteren-met-god/

  Succes, denk ik dan maar.

  Like

 35. Aegolius cs zegt:

  Sinds de mensheid verkeert men in het ongewisse (…) over de functie van het bestaan maar bovenal de dood en mogelijk ander leven hierna. Ik plaats dit overzicht, zonder me te mengen in de politieke of ander primitieve levenssfeer.

  Evenwel geeft het een wereld van gescheiden culturele naties aan, waarover men mag nadenken:
  Een godsbewijs of godsargument is bedoeld om het geloof in het bestaan van één of meerdere goden rationeel aannemelijk te maken; het tegenovergestelde is een antigodsbewijs. Dit artikel behandelt beide.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Godsbewijs

  Voorts nog de geloof wereldverdeling, u alom bekend:

  En iedere kerk/moskee zorgt voor de dopamine……….. der bezoekers.

  https://health.good.is/articles/neuroscience-of-religion-brain-on-god

  Like

 36. Jules Vismale zegt:

  Die idioot van een Piet Hein Donner heeft vast op youtube niet gezien dat in Duitsland allerlei feesten worden gegeven die een kruising lijken tussen Carnaval en Halloween en erg opvallend is dan dat je (godzijdank!) daar tussenin GEEN “asielzoekers, moslims, vluchtelingen” of zelfs gekleurde mensen ziet lopen!
  Dan gaan in allerlei Duitse dorren en steden mensen zich in carnavals- stijl verkleden en sommigen als heks of monster en drinken zij daar gewoon Duits bier. Vervolgens lopen zij allemaal achter de fanfarekorpsen aan en proberen zij onderweg allerlei knappe meisjes te “besmeuren” met veren! Deze “heksen” nemen soms zelfs een paar mooi uitziende jongedames over hun schouder om daarmee triomfantelijk door de straat te lopen of zelfs mee rond te zwaaien! En dat is nog altijd VEEL leuker om te zien dan al die verhalen die je tegenwoordig ziet of leest over verkrachtingen, aanrandingen, mishandelingen en moorden door het islam-tuig!
  En dat het linkse gespuis in Duitsland en Europa NIET het lef moeten hebben om dat de Duitsers eveneens proberen af te nemen omdat dit “discriminerend, racistisch, anti-christelijk of anti-islam“ zou wezen! Anders gooien al die “heksen” zowel het islam-uitschot en de linkse elite daar gewoon in een giertank en vervolgens in bergen rottend afval!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s