Het wijdverbreide islamitisch antisemitisme in Frankrijk

Screenshot_152

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de meeste Europese landen zijn geen kwantitatieve gegevens over islamitisch antisemitisme beschikbaar. Desondanks is bekend, dat leden van de islamitische gemeenschap achter veel van de agressie en extreme verbale aanvallen op en belediging van Joden zitten. In Frankrijk werd in de loop van de afgelopen decennia een serie Joden vermoord. Bovendien hebben er pogingen tot pogroms plaatsgevonden.

Een onderzoek van Fondapol uit het jaar 2014 met de titel “Antisemitisme in de Franse publieke opinie”, dat werd opgesteld door Dominique Reynié, biedt veel inzichten in het antisemitisme in Frankrijk. Moslims zijn een deel van de samenleving, waarop het onderzoek zich concentreert. De auteurs hebben bovendien extreemrechts en extreemlinks onderzocht. Deze hebben echter een aparte analyse nodig.

In de hele Franse samenleving houdt 25% van de bevolking er antisemitische vooroordelen op na. Het onderzoek komt tot de conclusie dat zulke vooroordelen tegen Joden bij moslims twee- tot driemaal meer verbreid zijn. De schrijvers van het onderzoek hebben de islamitische bevolking in drie categorieën ingedeeld; praktiserende moslims, die zowel in de islam geloven  als hem ook in praktijk brengen; diegenen, die alleen maar geloven; en diegenen, die van islamitische komaf zijn. De categorie van de praktiserende moslims maakt 42% van de moslims in Frankrijk uit. Diegenen die geloven, vormen 34% en diegenen die van islamitische komaf zijn maken 21% uit. Nog eens 3% definieert zichzelf als niet religieus.

De onderzoekers van Fondapol stelden zes vragen over vooroordelen tegenover Joden:

 1. Gebruiken Joden de toestand van de slachtoffers van de nazi-volkerenmoord tijdens de Tweede Wereldoorlog voor hun eigen doelen?
 2. Hebben Joden op de gebieden economie en financiën teveel macht?
 3. Hebben Joden op het gebied van de media teveel macht?
 4. Oefenen joden teveel politieke macht uit?
 5. Is er op wereldniveau een zionistische samenzwering?
 6. Zijn joden verantwoordelijk voor de huidige economische crises?

Een paar voorbeelden van de resultaten van het onderzoek zullen het heftige antisemitisme bij moslims in Frankrijk accentueren. 19% van de totale Franse bevolking is van mening dat Joden teveel macht in de politiek hebben. Onder alle moslims bedraagt dit percentage 51%. Als we dit percentage echter verdelen volgens de drie categorieën, dan bedraagt het percentage bji diegenen die zichzelf alleen maar definiëren als van islamitische komaf 37%. Bij diegenen die in de islam geloven bedraagt het 49% en bij de praktiserende moslims 63%.

Het deel van de moslims dat alle zes vragen over antisemitische vooroordelen negatief beantwoordde, is gering. Slechts 17% van de moslims antwoordde op alle vragen met “Nee”. Er bestaat nauwelijks verschil tussen praktiserende moslims (13%) en diegenen die alleen maar geloven (14%). Voor diegenen van islamitische komaf ligt het percentage aanzienlijk hoger, maar zij zijn op hun beurt slechts een minderheid (27%).

In 2005 heeft een onderzoek in Frankrijk al aangetoond dat anti-Joodse vooroordelen bijzonder sterk verbreid waren bij religieuze moslims. 46% hield er zulke gevoelens op na; in vergelijking daarmee was dit bij niet praktiserende moslims 30%. Er werd vastgesteld dat slechts 28% van de religieuze moslims in Frankrijk volledig vrij zijn van zulke vooroordelen. Hoewel de onderzoeken wat betreft hun belangrijkste resultaten over islamitisch antisemitisme niet vergelijkbaar zijn, duiden ze in dezelfde richting.

De hoge percentages aan antisemitisme bij Franse moslims zouden geen verrassing moeten zijn. De grote meerderheid van hen zijn immigranten uit Noord-Afrikaanse landen of nakomelingen van zulke immigranten. De bevolking van deze landen behoort tot de meest antisemitische ter wereld. (http://global100.adl.org/, http://global100.adl.org/, http://global100.adl.org/)

De Franse komediant Dieudonné wordt als een van de meest extreme Franse antisemieten beschouwd. Veel Franse steden besloten eindelijk zijn optredens te verbieden. 50% van de Franse moslims vindt dat deze antisemiet gelijk heeft met de uitspraak dat het zionisme een internationale organisatie zou zijn die probeert de wereld en de maatschappij te beïnvloeden ten gunste van de Joden. 64% van de praktiserende moslims is het hiermee eens.

46% van de moslims gelooft dat het zionisme een racistische ideologie is, terwijl 23% van de totale Franse bevolking het hier mee eens is. 66% van de Franse moslims gelooft dat het zionisme een ideologie is, dier er voor Israël toe dient een politiek van bezetting en kolonisering van Palestijnse territoria te rechtvaardigen. Alle hierboven aangehaalde antwoorden classificeren de Joden als collectief. Dat is typerend voor antisemitisch denken. In werkelijkheid variëren bij Joden de instellingen over veel onderwerpen en politieke overtuigingen sterk.

Over instellingen tegenover individuele Joden zijn vooroordelen van moslims eveneens groter dan in de totale bevolking. 33% van de moslims en 43% van diegenen die de islam praktiseren, willen geen Joden hebben als presidenten van Frankrijk, tegenover 21% van alle Franse burgers. 26% van de moslims en 33% van de praktiserende moslims willen niet op een joodse burgemeester stemmen, terwijl dit percentage bij de Fransen in totaal 14% bedraagt. 22% van de moslims en 20% van de praktiserende moslims willen geen joodse meerdere; in de hele bevolking is dit 10%. 185 van de moslims en 23% van de praktiserende moslims willen geen joodse bankier, vergeleken met 10% van de totale bevolking.

12% van de Fransen is het er niet mee eens dat in scholen de Holocaust gedoceerd wordt. 24% van de moslims en 28% van de praktiserende moslims zijn tegen Holocaust-onderwijs. 3% van de Franse bevolking ontkent tot op een bepaalde hoogte of volledig de Holocaust. Bij moslims is in totaal 5% het eens met de foute bewering dat het aantal slachtoffers sterk overdreven wordt. Bij de praktiserende moslims bedraagt dit percentage echter 8%.

Dit alles leidt tot een duidelijke conclusie: in de loop van de afgelopen decennia hebben Franse regeringen, of ze nu socialistisch of rechts van het midden waren, gigantische hoeveelheden antisemitische immigranten hun land binnengelaten.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Eurabië, Frankrijk, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het wijdverbreide islamitisch antisemitisme in Frankrijk

 1. fleckie zegt:

  Het aantal JOODSE slachtoffers van de HOLOCAUST bedraagt waarschijnlijk MEER dan de 6 miljoen, vooral als men in ogenschouw neemt, wat er o.a. met JODEN gebeurde i.v.m.het ggranaatvrijmaken voor de Duitse legers uit, o.a. in de slag om …STALINGRAD, ( en wie weet waar nog meer).

  Geliked door 1 persoon

 2. kampersrene zegt:

  Joden zouden een ster moeten dragen om herkenbaar te zijn .Voor islamieten is dat totaal overbodig die zijn te herkennen aan hun verwarde baard , hun anti sociaal gedrag of aan hun ambetante antipathieke smoel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s