Orbán een “tumor”? Tirade van Asselborn toont hatelijke tronie van de EU

Screenshot_168

(Door: Marc Dassen – Vertaling: E.J. Bron)

Jean Asselborn (foto) is Europa´s chef huichelaar: hij spreekt van hoge moraal, van Europese waarden en van solidariteit, maar in werkelijkheid laat geen enkele politicus beter zien hoe leugenachtig de kaste van de EU-bureaucraten ophitst tegen de zelfbeschikking van impopulaire lidstaten.

CompactOnline

De oude EU-bulderaar Jean Asselborn (68) is altijd ter plaatse wanneer het er in een of andere lidstaat niet “divers” genoeg aan toegaat of wanneer een natiestaat niet onvoorwaardelijk voor Brussel op de knieën gaat. Dan speelt de eeuwige minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg de Kapo en dondert krachtige commentaren de media in. Het nieuwste voorbeeld: na de parlementsverkiezingen in Hongarije was onmiddellijk een hele serie vooraanstaande “waardepolitici”, geflankeerd door scheldende massamedia, boos over het duidelijke resultaat. Democratie is voor hen alleen maar goed wanneer daar “het juiste” uitkomt.

De vaandeldrager van de verontwaardigden, Jean Asselborn uit Luxemburg, bleek bijzonder gefrustreerd over de slechte politieke smaak van de Hongaarse kiezers. De heimelijke minister van Buitenlandse Zaken van de EU veroordeelde de uitslag van de verkiezingen in ongebruikelijk scherpe bewoordingen en riep de EU-lidstaten zelfs op tot verzet tegen de heerser van Boedapest. Men zou zich moeten verzetten tegen “het verval van waarden bangmakerij” van de gekozen minister-president, aldus Asselborn. Dan slaat zijn verontwaardiging om in woede en braakt hij in het gesprek met journalisten van de “Welt” bedenkelijke formuleringen uit:

“Vooral na deze verkiezingen in Hongarije is het aan Duitsland en Frankrijk, evenals aan alle lidstaten die niet inzetten op onverschilligheid, om hierop snel en op niet mis te verstane wijze op basis van het Europese verdrag te reageren om deze waardetumor te neutraliseren.”

 “Waardetumor”? “Neutraliseren”? Begrippen uit de taalschat van totalitaire regimes – aangepast voor het becommentariëren van een parlementsverkiezing in Oost-Europa? Nauwelijks. Maar wat bedoelde Asselborn eigenlijk toen hij vooral Duitsland en Frankrijk ertoe opriep “te reageren op basis van het Europese verdrag”? Sancties tegen Hongarije? Strafmaatregelen? Stemontheffing? Geldboetes? Asselborn wil blijkbaar het hele arsenaal waarin de EU-verdragen voorzien om “afvallige” landen te treiteren, tegen Orbán in stelling brengen. Dat noemt hji dan “solidariteit” of “verbondenheid”…

AfD maant tot verstandigheid

Opvallend is dat alleen de Alternative für Deutschland” (AfD) de haat-tirades van de heer Asselborn hardop tegenspreekt. Peter Bystron verklaarde op vragen van “COMPACT”:

“Asselborn´s uitlatingen leggen het steeds meer totalitaire karakter van de EU-superstaat bloot. Ze zijn een bewijs voor het volledig zieke denken van vooraanstaande eurocraten.”

Ook de voorzitter van de AfD, Alexander Gauland, toonde zich in een actuele persmededeling weinig enthousiast over de opgewonden uitspraken van de Luxemburger:

“De absurde reactie van de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Asselborn om een democratisch gekozen minister-president als ´waardetumor´ te belasteren, toont de absoluut verdraaide en verblinde zienswijze van menig EU-volgeling aan. Zulke uitlatingen splijten de EU en bespoedigen haar verval.”

Verder zei Gauland:

Het zou de democraten in Brussel en Luxemburg goed staan om democratisch gekozen ministers-presidenten niet alleen te respecteren, maar rekening te houden met de wil van hun burgers.”

Wie is hier de tumor?

Men kan Asselborn, de chef-diplomaat van de supermacht Luxemburg, niet genoeg bedanken voor zijn voortdurende hetze, daarmee ontbloot hij immers tot op  het bot de hatelijke tronie van de EU-bureaucratie. Asselborn, virtuoos op de piano van de supermoraal, toont met zijn uitlatingen tegen Hongarije de bodemloze arrogantie van socialistische politici aan, die ongevraagd met de morele knuppel inslaan op hun politieke tegenstanders, zich daarbij echter tegelijkertijd achter een zo groot mogelijke morele vogelverschrikker verschansen. Enkele andere voorbeelden uit de “Welt” bewijzen de perfide strategie. Asselborn verklaarde namelijk ook nog over Hongarije:

“Orbán en Co. zijn geen referenties voor de EU van onze kinderen.”

 en:

“Of men laat de EU over aan de Orbán-logica en ziet in haar in eerste instantie een gevaar van massa-immigratie en het verval van christelijke waarden, waartegen ze beschermd moet worden, of men stopt deze onbeschrijfelijke koers van de bangmakerij en staat voor een EU van menswaardigheid, van het gemeenschappelijke en van de vrede.”

Wat precies onder het begrip Orbán-logica verstaan moet worden, heeft Peter Bystron van de AfD juist in een commentaar uitgelegd:

“De ´Orbán-logica´ zit in het behoud van de binnenlandse veiligheid en van de Europese cultuur, de ´Asselborn-logica´ in grenzeloze immigratie, multiculturalisering en totalitaire onderdrukking van andersdenkenden.”

Zodoende is duidelijk aan welk denken de voorkeur gegeven dient te worden. Vanzelfsprekend kan de Luxemburgse diplomaat de beslissing van de Hongaarse kiezers noch begrijpen noch accepteren, maar hij gaat nog verder: hij wil in tijden van de asielcrisis niet eens notitie nemen van de politieke feiten. Asselborn krakeelt volgens de “Welt”:

“Volgens de Luxemburgse chef-diplomaat bestaan de ware problemen van Hongarije niet ´in de immigratie van een paar honderd vluchtelingen, maar in de emigratie van steeds meer jonge Hongaren in de EU´.”

Een paar honderd vluchtelingen? Zinnen uit een paralleluniversum? Dat Asselborn dan ook nog beweert dat emigratie van “jonge Hongaren in de EU” het voornaamste probleem zou zijn, is waarschijnlijk alleen maar als volgt te begrijpen: Asselborn schijnt de EU als dusdanig aantrekkelijk te beschouwen, Hongarije daarentegen (niet in de laatste plaats vanwege Orbán) als dusdanig achtergebleven, dat Hongaarse staatsburgers in scharen op de vlucht slaan. Is de heer Asselborn vergeten dat Hongarije al deel is van de EU? Of wil hij dat niet weten? Vermoedelijk dat laatste, want al in september 2016 eiste de Luxemburgse sociaaldemocraat in het dagblad de “Welt” de uitsluiting van Hongarije uit de EU:

“Wie (…) hekken tegen oorlogsvluchtelingen opricht of wie de vrijheid van de pers en de onafhankelijkheid van de justitie schendt, zou tijdelijk of desnoods voorgoed uit de EU uitgesloten moeten worden.”

Hoe hol klinken de frasen van “solidariteit” en “verbondenheid” uit de mond van een mens, die blijkbaar niets anders in de zin heeft dan splijting? Wat zegt het over de EU, wanneer politici zoals hij in de massamedia gevleid worden en in Brussel constant schouderklopjes krijgen? Wat betreft Peter Bystron van de AfD is het duidelijk:

“Asselborn´s voorstel om Hongarije uit de EU buiten te sluiten, bewijst dat niet de zogenaamde rechts-populisten Europa splijten, maar de bureaucraten in Brussel.”

Daar is niets aan toe te voegen.

Bron:
www.compact-online.de
Auteur: Marc Dassen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, betutteling, Brussel, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Oost-Europa, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

28 reacties op Orbán een “tumor”? Tirade van Asselborn toont hatelijke tronie van de EU

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het is fascinerend te zien hoe het kaartenhuis van de EU in elkaar stort, daar heb ik wel wat turbulentie voor over!

  Geliked door 3 people

  • kampersrene zegt:

   Voor mij hoeft dat Euro-kaartenhuisje niet in elkaar te storten ..Inplaats van zich bezig te houden met politiek , zie ik een belangrijke taak voorbehouden voor het Euro-parlement .De organisatie van het Euro-songfestival .Dan hoeven ze maar een keer per jaar te vergaderen om de mooiste liedjes te kiezen

   Like

 2. Claudia M. zegt:

  Des te eerder de hele tent in elkaar flikkert, des te beter! De met grote meerderheid gekozen heer Orban, heeft mijn respect en dat is iets wat ik hier in Nederland ben kwijtgeraakt!

  Geliked door 2 people

 3. T.Troubadour zegt:

  Asselborn van Luxemburgh de kleinste staat can de EU bekend om zijn leuke vakanties en zijn belastingontwijkende constructies en deze man meet zich zo’n grote broek aan.?Evenals zijn vriend zuipschuit Juncker ook afkomstig uit dat dwergstaatje……

  Geliked door 2 people

 4. Cathja zegt:

  Opnieuw voel ik veel respect voor de reacties vanuit het AfD. Zij tonen op glasheldere manier aan wie en wat de EU in werkelijkheid is. Bedreiging van al degenen die soevereiniteit van hun vaderland willen behouden, evenals een vérgaande beperking van immigranten die totaal niets toevoegen aan de welvaart en de democratie van (in dit geval) Hongarije.
  Ik vind het schandalig dat Asselborn de Hongaarse MP met een tumor vergelijkt. Maar zien we dergelijk gedrag niet vaker wanneer bijvoorbeeld een organisatie/een unie uiteen dreigt te spatten? Met grove woorden probeert men de boel bij elkaar te houden, maar ik voorzie dat dit ‘Brussel’ niet zal lukken. Overal verschijnen haarscheurtjes, en wat mij betreft mogen dit hele brede kloven worden.
  Hoe eerder, hoe beter!

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Dat zal nog een hele tour worden… Ze vechten voor hun leven; ze hebben alles te verliezen, ALLES.
   En wat die tumor betreft: Er is in ons werelddeel maar één tumor (met vele uitzaaingen) en dat is niet Viktor Orbàn. Hard-schreeuwende mensen hebben meestal niets zinnigs te zeggen. Het ontbreekt hen aan valide argumenten, intellect en overredingskracht.

   Like

 5. hans zegt:

  Ja, en als het in elkaar flikkert, (wat natuurlijk fantastisch zou zijn) dan pleit ik er ook voor dat in deze periode (staat van beleg) al deze diabolische tering-drammers die onophoudelijk en naar het lijkt onverstoorbaar hun psychotische en ook autistische linkse mantra`s blijven door brabbelen best een keer de (fysieke) woede mogen voelen van de bevolking! Van het blanke deel weliswaar.
  Geen bordes met – “moffen” – Marrokanenhoeren, maar iets heel anders. Daar mag de democratie wel even voor buiten werking gesteld worden. Lekker opgespaarde woede van 50 jaar lang.
  Nou hoed je maar!

  Geliked door 1 persoon

 6. hans zegt:

  correctie: Marokkanen

  Like

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Er heerst kennelijk crisissfeer bij de EU. De Europese heersers zijn in paniek. De elites begrijpen dus bepaaldelijk wel, waar de schoen wringt, maar ze willen hem niet uittrekken. Ze willen vasthouden aan de idoterie uit de verleden tijd. Ze grijpen naar strohalmen. Ze missen de boot naar de toekomst.

  En de oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Een kind kan de was doen. Kom met een nieuwe aanpak. Duw het volk geen voorgekauwde hapklare brokken meer door de keel. Geef het volk het gevoel, dat ze er wèl toe doen. Kom met democratie. Luister naar het volk. Voer de wil van het volk uit. Geef het volk een beetje meer welvaart. Geef het volk brood en spelen.

  Maar ja, de satanische bobo’s willen het niet begrijpen. Ze zijn spychedelisch niet zo goed onderlegen. Ze hebben hun gevoelens en emoties weggegooid. Ze kunnen alleen nog maar obsessief denken in termen van satans absolute heerschappij. Ze voeren satans orders uit. Ze onderwerpen zich aan satan en adoreren hem met orgieën en plengoffers en roepen: “Satan zij gepresen !!! Leve de hel op aarde !!! Leve de Nieuwe WereldOrde !!! Vervloekte devilse shit !!! Vervloekte deilse shit !!! Vervloekte devilse shit !!!”

  Hoe lang nog, voordat Orbán de Hongaarse exit inluidt ???

  Like

 8. Hendrik zegt:

  Asselborn is is al jaren de weg kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mary zegt:

  Wat een minachting voor de Hongaren en hun wijze keuze anti het EU kankergezwel, wat een waanzinnige hoogmoed komt daar toch uit dat drie keer niks staatje Luxemburg, is het niet dictator Juncker dan wel dit exemplaar.

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  Het ‘beleid’ van Brusselse meelopers is uitermate doorzichtig, en als men gevraagd word om een toelichting te geven, of te reageren op iemand die in het bediscussieerde onderwerp geen expert is, reageren zij als kleine kinderen…….en dat betitelt zich als politici.
  Het volksmennerij en peupulisme, dat de demagogen “een beroep doen op het “gezond verstand” en de “logica” van een volk” noemen is niets meer dan een voorbereiding , “de Maakbare Samenleving” waar de staat bepaalt hoe een mens dient te leven.
  Milieudoelstellingen inzetten om een volk te dwingen, zelfs grote autofabrikanten zijn door de EU op de knieën gebracht, de sjoemelaffaire, (iedereen en alles elektrisch of we procederen en eisen alles tot het einde), torenhoge belastingheffingen (BTW) op alles wat maar onder de noemer genot valt, (vlees, alcohol, tabak en gebruik van de openbare ruimte) onderzoekjes en aanbevelingen om “gezondere” voeding te promoten om langer te kunnen leven, (en werken), maar ook sober om exact te kunnen bepalen tot hoe vér men zich laat uitpersen, en vanwege de explosieve bevolkingsaanwas zullen de pensioenpotjes sneller leeg geraken, of worden weggeven aan “arme landen”.
  Als men naar de nieuwsfeiten van de afgelopen decennia kijkt en realiseert dat het gros de EU op de één of andere manier bijzonder goed uitkomt, dan zegt mijn boerenfluitjesverstand en onderbuik dat we geleefd worden, steeds meer, steeds verder, steeds langer……..tot we allemaal in een EU-dwangbuis lopen.

  Like

 11. Motorman zegt:

  Een tumor? Dan toch een wettelijk verkozen tumor en geen die een vetbetaald baantje krijgt omdt hij iemand kent. Met meer legaliteit dan om het even welke regering in Europa.

  Like

 12. Williaan zegt:

  Hongaren zijn de straat opgegaan om hun ongenoegen duidelijk te maken over de verkiezingsoverwinning van premier Viktor Orbán.

  Like

 13. Elisah zegt:

  http://nieuws.tpo.nl/2018/04/14/hongarije-protesteren-tegen-orban/
  Tienduizenden Hongaren protesteren tegen Orbán

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Zakcentje van Soros gekregen?

   Like

  • kampersrene zegt:

   Zoals in ieder land zijn er gutmenschen en linkse rakkers .Een leider zoals Orban doet al het mogelijke om zijn land te beschermen. Je zou het kunnen vergelijken….een patient vastbinden op zijn bed om te verhinderen dat hij zelfmoord zou plegen door uit het venster te springen In de rest van Europa doet men het tegenovergestelde daar laten ze het raam open voor de groenen en de linkse gutmenschen De rechtsen proberen dat te verhinderen maar tevergeefs .Het is moeilijk een geestesgestoorde te overtuigen van zijn ongelijk

   Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Die EU-blaaskaak van een Jean Asselborn, en jammer genoeg ook veel anderen, weten vast niet eens dat na WO II, toen Oost-Europa zogenaamd was “bevrijdt” door de Russen van de nazi’s, er in talloze Oostbloklanden (Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Polen, Hongarije, Bulgarije enz.) al verzetsgroepen ontstonden; ‘De Woudbroeders’, die tegen de gehate communisten streden daar dezen het hele oosten van Europa onder dit afschuwelijke systeem wilden brengen.
  De Woudbroeders hebben zelfs nog veel langer oorlog tegen de Russen gevoerd dan de Duitsers deden en daarbij vielen ongeveer 50.000 tot 100.000 doden of zelfs meer. Viktor Orbán zou misschien een nakomeling kunnen zijn van deze Woudbroeders en hij hoeft zich niet door een stel EU-idioten uit Luxemburg de les te laten lezen hoewel dit West-Europese land tijdens WO II erger leed dan Nederland en België.
  Het is trouwens zelfs al bekend dat tijdens WO II zeker 150.000 tot 200.000 geallieerde soldaten zijn gedeserteerd en dat sommige Amerikaanse en Britse soldaten (waaronder ook soldaten uit Noord-Afrika!) na D-Day in 1944 zich in Frankrijk en België eveneens schuldig maakten aan vreselijke bombardementen, plunderingen, vernielingen, drankmisbruik, seksuele aanrandingen, verkrachtingen en soms zelfs moord! In België waren er op een gegeven moment mensen die uitroepen: “God, verlos ons alstublieft van onze geallieerde bevrijders die wij thans nog erger vinden dan de Duitsers!”
  En in Europa zullen beslist, gelijk aan de Woudbroeders, steeds meer verzetsgroepen ontstaan om de gehate EU te trotseren en uitroepen: “God, help ons mee om ons van de EU te verlossen want zij zijn, gelijk naar het nazisme en communisme, de ergste vorm van een kwaadaardige tumor die heel Europa zeik maakt!”

  Like

 15. ildiko zegt:

  de democratie van EU parlement is eigenlijk een eindeloos gevecht tegen democratie

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Ik hoop dat Orban inderdaad de kwaadaardige tumor is die Europa zal vernietigen Het is geen geheim dat een tumor al een hele tijd de hersenen van Europa heeft aangetast Wie haalt nu een massa krapuul binnen zijn voorheen veilige en leefbare grenzen

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Er waren vijf clowns musical nodig om op die haatsmoel van Asselborn een glimlach te toveren

  Like

 18. Margareta zegt:

  Aan de onderdrukking van Hongarije komt geen eind. Het was vroeger en het is nu.
  Kennelijk voelt de hele wereld zich geroepen om met samen te heulen met degenen die Eurpa hebben verraden en het land te teisteren, omdat zij zich niet naadloos in de EU plannen voegen om van Europa een Federale Europa te maken. Als Hongarije in 2015 de grens bij Servie niet had afgesloten dan zouden de westerse landen nu al compleet met migranten zijn volgelopen ..En mocht om één of ander manier door de systematisch gerichte aanvallen lukken om deze grens weer af te breken dan kunnen wij ook in West Europa onze borsten nat maken. Veel westerse landen zouden Hongarije eigenlijk moeten steunen en dankbaar moeten zijn voor al hun inspanningen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s