Sergej Lavrov: Zwitsers laboratorium zegt dat het Skripal-gif niet in Rusland werd geproduceerd, maar in de VS of GB

Screenshot_175

(Vertaling: E.J. Bron)

De substantie die tegen Sergej Skripal werd gebruikt, was volgens analyses van een Zwitsers laboratorium van de OPCW een gif genaamd BZ. Het gif werd nooit in Rusland geproduceerd, maar werd gebruikt in de VS, Groot-Brittannië en andere NAVO-landen.

RT

Sergej Skripal, een voormalige Russische dubbelagent, en zijn dochter Yulia werden met een ondeugdelijk gif genaamd 3-Quinuclidinilbenzilaat of BZ vergiftigd, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov onder verwijzing naar de resultaten van het onderzoek van een Zwitsers chemisch laboratorium, dat met de monsters werkte die Londen aan de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) had overhandigd. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei:

“Op grond van het onderzoeksresultaat werden in de monsters sporen van de giftige chemische stof BZ en haar voorlopers gevonden, die betrekking hebben op chemische wapens van de tweede categorie volgens het verdrag over het verbod op chemische wapens. BZ is een zenuwgas dat een persoon tijdelijk buiten gevecht stelt. Het middel werkt binnen 30-50 minuten en is tot vier dagen effectief.”

Het Zwitserse centrum stuurde de resultaten naar de OPCW. Het chemietoezicht van de VN beperkte zich er echter toe om in zijn eindrapport alleen de formule van de substantie te bevestigen waarmee de Skripals vergiftigd werden, zonder de andere in het Zwitserse document genoemde feiten te noemen, voegde de Russische minister van Buitenlandse Zaken er aan toe. Verder zei hij dat Moskou de OPCW naar de beweegredenen van haar beslissing had gevraagd om geen andere informatie van de Zwitsers in haar rapport op te nemen.

Als de OPCW natuurlijk de inzichten van het laboratorium van Spies afwijst, zal het interessant zijn om de verklaringen daarvoor te horen”, zei de minister van Buitenlandse Zaken.

Daarvoor stelden deskundigen van de OPCW vast dat bij de Skripal-vergiftiging een giftige chemische stof van grote zuiverheid werd gebruikt, maar men noemde niet wie er achter het incident zou kunnen zitten.

Lavrov benadrukte dat Moskou probeert zich te concentreren op feiten bij de zaak Skripal. Hij stelde vast dat de Britse autoriteiten de vragen van Moskou over dit thema niet beantwoorden.

Sergej Skripal en zijn dochter werden op 4 maart bewusteloos op een bank in de Britse stad Salisbury aangetroffen. Londen heeft Moskou ervan beschuldigd de aanval uitgevoerd te hebben. Enkele dagen na het voorval zette Londen 23 Russische diplomaten uit. Meer dan 25 landen volgden de Britse beslissing om Rusland zonder enig hard bewijs regelrecht diplomatiek te bestraffen.

Moskou heeft de beschuldigingen in de zaak Skripal als ongegrond van de hand gewezen en biedt ondersteuning aan bij het onderzoek.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Groot-Brittannië, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Rusland, Verenigde Naties, verloedering, VS, Zwitserland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Sergej Lavrov: Zwitsers laboratorium zegt dat het Skripal-gif niet in Rusland werd geproduceerd, maar in de VS of GB

 1. Sjoe! zegt:

  Te laat. De Britten en Yanken hebben Rusland al aangeklaagd, beschuldigd, schuldig bevonden en veroordeeld…

  Liked by 1 persoon

 2. koosv8 zegt:

  Wie gelooft er tegenwoordig de Westerse machthebbers nog. Het ligt er zo dik op die hetserigheid richting Rusland en naar Syrië, en vroeg of laat komt het weer aan het licht. Als er iemand over lijken gaat is het dat zg. vrije westen wel. Diep, diep treurig.

  Liked by 2 people

 3. Cathja zegt:

  Ik heb nooit geloofd dat Rusland (Poetin) hierachter zou zitten. Wat wint Poetin ermee als hij Skripal zou laten vergiftigen?
  Het lijkt meer op een vorm van uitlokking.

  Liked by 2 people

  • Mr D. Umass zegt:

   En voor Skripal werden wereldwijd Russische diplomaten uitgezet en voor 200 Nederlanders (MH17) werd niets gedaan.

   Liked by 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Had er wat moeten gebeuren dan voor de Nederlanders? Rusland was ook daaraan al niet schuldig. Alles wijst er al heel lang op de bepaalde geheime genootschappen het tijd voor oorlog vinden. Het begin van WW3 past in het plan van deze mensen om de economie aan te jagen. Hun plan heeft geen schijn van kans.

    Like

 4. Guardiaangel zegt:

  The shithole grows and grows.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Tja, we moeten nu eenmaal gaan geloven dat de Russen slecht zijn…
  Wanneer zal Rutte z’n excuses aan Poetin aanbieden??

  Liked by 3 people

  • abouneenee zegt:

   Rutte zal daartoe nooit bereid zijn, toegeven dat hij een derde wereldoorlog uit heeft willen lokken is net iets te ver buiten de comfort-zone van dit reptiel en dient volgens hem ook geen enkel doel. Rutte begeeft zich te zeer onder intimi, eigenlijk richt meneer zijn leven in als een negatief van wat hij leden van de bevolking toewenst.

   Liked by 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Zoals we al hadden verwacht de zoveelste beschuldiging richting Rusland en na wat graafwerkzaamheden blijkt het wederom niet uit de Russische maar uit westerse gelederen zelf te komen, alles om oorlog met Rusland uit te lokken, wat een smerig zooitje.

  Liked by 1 persoon

 7. Werner zegt:

  Natuurlijk compleet onzin verhaal om gas te gebruiken dat alleen in Rusland gemaakt wordt, terwijl een kogel stukken goedkoper is en niet herleidbaar.
  Maar ja, de schapen slikken het, de media heeft hiervoor goed zijn best gedaan.
  We slapen, net The Matrix hierzo…

  Liked by 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  Het westen wordt geheerst door psychopaten, die geven altijd andere de schuld van hun eigen misdaden (vals vlag aanslagen of nep nieuws). Psychopaten typeren zich door nooit met echte bewijzen en met feiten te komen, zij schreeuwen altijd dat het andere de schuldigen zijn. Daar het volk altijd bij de eerste berichtgeving het meeste geloofwaardigheid aanhecht, geeft dit de psychopaten de voordeel in de twijfel.

  Liked by 1 persoon

 9. Steven zegt:

  …En daarna kwam ineens de gif aanval op Serië…ook hier werd min of meer de Russen geïrriteerd. Daarna kwamen zonder enig bewijs 102 raketjes naar Serië… allemaal een poging de Russen tot een eerste aanzet tot oorlog te lokken.
  Als ik al die incidenten analyseer, kan het niet anders dat het westen uit is op een oorlogje met onbekende afloop.
  Volgens mij is in heel het westen de CHEMTRAILS de hersenpan ingeslagen…want ze zijn ALLEMAAL MAF geworden hier!!

  Liked by 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Nederland zou zich af moeten vragen of ze deze (zogenaamde) bondgenoten nog kunt vertrouwen !

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  We zullen de waarheid nooit weten. Nooit.
  Te veel belangen. Te veel persbureaus en te veel rookgordijnen. We kunnen onze eigen regering al niet vertrouwen, laat staan die van andere landen.

  Met al dat nepnieuws probeer ik altijd de bron te vinden; wie heeft er belang bij? Dan weet je nog niks, maar heb je wel een redelijk idee wat er werkelijk aan de hand is. (Het Vierde Rijk wil groeien en Rusland is het daar niet mee eens?)

  Like

 12. Pingback: Aanval op Damascus is gaande; enkele vragen: | https://tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s