De schaduw van Enoch Powell

Screenshot_181

(Door: Harry De Paepe)

50 jaar na datum blijven zijn woorden controverse oproepen

Twintig jaar na zijn dood slaagt de Britse politicus Enoch Powell er nog altijd in een rel te veroorzaken. Dat gebeurde toen BBC-medewerker Amol Rajan enthousiast tweette dat een gecontesteerde toespraak van Enoch Powell voor het eerst na vijftig jaar integraal wordt uitgezonden op zaterdag 14 april.

Acteur Ian McDiarmid zal de stem van Powell spelen. Voor de onwetenden onder ons: McDiarmid speelt in de Star Wars-serie de rol van Darth Sidious, de keizer van het Kwaad. De acteur vertolkt Powell in het toneelstuk ‘What Shadows’. Een theaterstuk waarbij de politicus, zijn woorden en hun effect onder de loep worden genomen.

Het weekblad The New Statesman nam alvast aanstoot aan het enthousiasme van de BBC. ‘Smakeloos’ noemt het blad de aankondiging.

Omwille van de groeiende controverse, zag de BBC zich genoodzaakt een verklaring rond te sturen waarin hij oproept om eerst het programma te beluisteren, vooraleer het te bekritiseren.

Lees verder>>>
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op De schaduw van Enoch Powell

 1. Elisah zegt:

  Off topic, maar hier gaan je haren van rechtop staan…

  Vluchtelingen eisen hoge schadevergoeding omdat de verloskundige niet had gezegd dat ze hun pasgeboren kind moesten voeden…..ze lieten het kind dus 15 uur lang liggen zonder voeding en iemand anders heeft het natuurlijk gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  De Birmingham speech van Enoch Powell met Nederlandse ondertiteling.

  Like

 3. Marie zegt:

  Het lijkt alsof de BBC achter de toespraak van Powell staat. Daar waren ook de meeste fulminerende reacties op gebaseerd. Wie de BBC kent weet dat het nog eerder zal sneeuwen in de hel. Er was echter een flink panel aan ‘ uitleggers ‘ bijeengebracht die Powells woorden zin voor zin zou veroordelen en ontkrachten, zodat geen mens ooit nog zoveel verderfelijks zou durven goedkeuren. Gelukkig zijn niet alle Engelsen achterlijk, en er werd ook zeer sarcastisch gereageerd op dit staaltje volksopvoeding.

  Like

 4. Jan zegt:

  Southend shithole

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s