Een brief aan mijn ongeboren kinderen – over het Europa, dat ooit was

Screenshot_191

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Europa verandert niet ten goede

Gisteren zat ik in de bus tegenover een baby, die zijn kleine handje naar mij uitstrekte en mijn duim greep. Het lachte heel hartelijk en lief, alsof mijn duim iets bijzonders en prachtigs zou zijn. Gewoon, zoals kinderen zijn wanneer alles nog nieuw en interessant is. Ze nemen de wereld zo waar, zoals die zich aan hen presenteert, weten niet wat deze daarvoor was en kunnen zich op die leeftijd meestal niet voorstellen hoe het leven van hun ouders er in het verleden heeft uitgezien. De zin “vroeger was alles beter” is hier net zo verkeerd als de bewering dat met de vooruitgang en de loop van de geschiedenis automatisch alles mooier en levenswaardiger wordt.

journalistenwatch

Als ik naar mijn moeder luister, die kan vertellen over oorlog en verdrijving in Azië, maar ook nog veel nostalgie tegenover een meer romantisch thuisland in haar woorden laat meespelen, dan weet ik dat het verleden, het heden en de toekomst altijd zowel goede als positieve kanten hebben. Wanneer mijn vader vertelt over hoe hij opgroeide in de DDR, hoe hij als jongen door de zandverstuivingen en dennenbossen trok, met vrienden ging vissen in het meer, dan voel je in zijn woorden de heimwee naar deze plekken van herinnering. Dat was een andere jeugd dan die zijn eigen zoon daarna heeft meegemaakt. Angst op straat, voorzichtigheid tegenover vreemde en buitenlands ogende groepen mannen – zoiets kende de generatie van mijn vader niet. Dat mijn vader een thuisland had, Duitser was, dat deze dingen waarde en betekenis hadden, leed nog geen twijfel. Dat liet me nadenken over mijn eigen jeugd en het perspectief dat ook ik ooit kinderen zal hebben of in ieder geval zeker van plan ben ze te krijgen.

Ik dacht er over na wat ik tegen mijn zoon of dochter zou zeggen, wat ik hen zou kunnen vertellen over het Europa van hun vader. Zouden zij überhaupt kunnen begrijpen in wat voor wereld hun ouders ooit geleefd hebben? Enkele jaren geleden had ik een korte relatie met een Israëlische, die na enkele maanden naar haar vaderland terugkeerde om haar dienstplicht te vervullen. Maar ze vertelde me over haar jeugd in het Israël van de vroege jaren-2000, waar bomaanslagen, terreuraanvallen en exploderende bussen of cafés quasi tot het dagelijks leven behoren. Ze vertelde dat zij het als normaal beschouwde dat er op iedere straathoek soldaten staan, dat de politie constant huizen bestormt, dat kleuterscholen en scholen met metaaldetectors aan de ingang naar mogelijke daders zoeken enz. Dat het voor haar gebruikelijk en idyllisch was wanneer ze met haar vriendinnen buiten bij zomerse hitte speelde onder een Midden-Oosterse zon, meestal voetbal, en dat het spel dan onderbroken moest worden, omdat de sirenes een raketaanval van Hamas aankondigden. Een klasgenootje of kennisje van haar (dat weet ik niet meer precies) werd zelfs gedood toen er een granaat in de kibboets insloeg. Dat was voor haar allemaal heel normaal en desondanks had ze een mooie jeugd. Tenminste, zo voelde ze dat. Dat haar jeugd er ook anders had kunnen uitzien, zowel slechter en gewelddadiger als beter en vreedzamer.

In Engeland is het immers al lang heel normaal dat metaaldetectors voor de scholen voor veiligheid zorgen, opdat de leerlingen elkaar niet constant wederzijds neersteken. Daar is het ook normaal geworden dat Londen de beste elektronisch bewaakte ruimte ter wereld is, waar meer dan een half miljoen camera´s iedere beweging en iedere spiertrekking van de burgers op video opnemen. Europa verandert.

In België en Frankrijk patrouilleren politieagenten en soldaten met halfautomatische geweren in de metro, in de straten en staan ze voor elke synagoge, inmiddels eveneens voor enkele kerken, en er is in Frankrijk geen enkele joodse school meer die niet door veiligheidspersoneel bewaakt moet worden. Ook in Berlijn begint de zogenaamde “Security” op scholen en de beveiliging van kerstmarkten en volksfeesten door zwaarbewapende politieagenten met machinepistolen van het merk Heckler und Koch behoort ondertussen eveneens tot het dagelijks leven in Europa post-2015. Dat vrouwen hier nog maar zelden de deur uitgaan zonder pepperspray, ´s avonds niet meer zonder begeleiding terug naar huis willen of zichzelf minder aantrekkelijk kleden, omdat ze bang zijn voor overvallen, is de nieuwe normaliteit. De rijken schermen zichzelf in toenemende mate af, wonen in zogenaamde “Gated Communities”. Heel normaal in Berlijn voor de beterverdieners en iedereen die zichzelf tegen criminaliteit wil beschermen.

Dus – wat zou ik aan mijn ongeboren kinderen kunnen vertellen over het Europa van hun ouders?

Mijn lieve kinderen,

Wanneer jullie dit lezen, zijn jullie hopelijk oud genoeg om dit te begrijpen en zullen jullie niet te hard over jullie ouders oordelen. Als jullie dit lezen, dan moeten jullie weten dat wij, die jullie in de wereld gezet hebben, alles geprobeerd hebben om voor jullie een goede toekomst mogelijk te maken. Waarschijnlijk is ons dat niet gelukt. Daarom wil ik jullie vertellen in wat voor tijd en in wat voor een voor jullie zeer vreemd Europa jullie ouders zijn opgegroeid.  

Neem nu jullie vader, die nog heeft meegemaakt dat men zonder angst voor je eigen leven grote festivals kon bezoeken, waar je met meerdere duizenden mensen tegelijk luisterde naar harde muziek, zonder dat je je hele bovenlichaam moest ontbloten en al je spullen op een detector moest leggen. Jullie vader ging nog naakt met zijn vriendinnen in het meer zwemmen, zonder door zogenaamde “zedenwachters” met de dood bedreigd te worden. Destijds, in het Europa van VROEGER, bezocht hij de hoofdsteden van het continent, waarin geen enkele politieagent te bekennen was, behalve misschien op het marktplein of voor de desbetreffende regeringszetel. Jullie vader groeide nog op in een Europa waar het woord islam geen associaties opriep, bij de meeste mensen onbekend was en terrorisme een zeldzaam en nauwelijks bekend randverschijnsel was.

Destijds bezocht je de kerstmarkten, die jullie nu waarschijnlijk kennen als wintermarkten, zonder angst om opgeblazen te worden. Daar waren toen geen betonnen blokken voor de ingang en geen mannen in uniform met machinepistolen die voor onze veiligheid moesten zorgen. Ja, het oude Europa was mooi. Prachtig met zijn bloeiende landschappen, het vele groen, de kastelen, de cultuur en de unieke geschiedenis van Verlichting, christendom, heidense wortels, die tot diep in de ziel van de mensen reikten. In elke steen van elk oud gebouw zag je de menselijke scheppingskracht, de genialiteit en de waardigheid van de Europeanen, die een wereld schiepen die nergens anders bestaat. Het was haar eigen wereld, een Europese exclusiviteit, die jullie waarschijnlijk zo niet meer kennen. Jullie vader stond ´s morgens vroeg met het luiden van de kerkklokken op, wandelde door de oude straatjes vol romantiek, stille steegjes uit de middeleeuwen. Deze straten zullen er in jullie tijd waarschijnlijk ook nog zijn. Maar jullie ouders hebben nog meegemaakt hoe deze lusttuinen en stille straatjes veranderden in vuilnishopen. No-Go-Areas zullen voor jullie vermoedelijk tot de normaliteit behoren. Maar in het oude Europa, dat jullie vader nog heeft leren kennen, ongeveer rondom het jaar-2000, waren ze voor de meeste mensen slechts een vaag gerucht, zachtjes uitgesproken nieuwtjes. Een uitbreiding van deze zones leek voor de mensen destijds onmogelijk. Dat zij ooit tot jullie normaliteit zouden behoren, vermoedde men in de tijd van jullie vader niet. Voor jullie is het normaal geworden om door een bus vanuit de poort van de “Gated Community” naar school gereden en weer opgehaald te worden. Jullie kennen de bewaker aan de poort met zijn pistool goed. En die in jullie buurt spreken jullie bij zijn voornaam aan, omdat hij elke avond en elke nacht door onze straten rijdt om een oogje in het zeil te houden. Jullie zouden het je moeilijk kunnen voorstellen dat er plekken zijn in de stad die enkele jaren geleden nog niet volhingen met camera´s, met schone straten en nette mensen.

Dat er een oud Europa was waar de jonge meisjes probleemloos en zonder begeleiding en pepperspray ´s avonds naar huis konden gaan, begrijpen jullie misschien niet. En dat er geen extra sloten op de deuren zaten, de ramen niet inbraak-veilig gemaakt werden en de woorden “Oud & nieuw” nog plezier en feest betekenden, komt vast en zeker heel vreemd op jullie over. Dat is net zoiets als wanneer men een mens uit het begin van de 18e eeuw zou vertellen dat de Amerikanen ongeveer 150 jaar later een man naar de maan zouden schieten.

In het oude Europa had jullie vader ook nog vrienden die geen moslims waren, alcohol dronken en graag varkensvlees aten. Deze vrienden zijn echter nu naar de VS geëmigreerd, omdat zij destijds al geen toekomst zagen voor hun manier van leven en wisten wat er hier op ons zou afkomen. Jullie mochten het niet meer meemaken – dit oude Europa. Jullie hebben niet meer mogen zien hoe 200.000 mensen in Berlijn uitbundig vierden, geheel hedonistisch en naakt en liefhebbend, zonder angst. Jullie kennen ze niet meer, de processies van de kerk, die van oudsher in de steden door de straten over de hete straatstenen liepen. De gebouwen met het kruis op het dak, die hier nog staan en destijds een functie hadden, komen waarschijnlijk ook vreemd op jullie over. Dat er destijds ook andere programma´s op tv waren in plaats van diversiteit-propaganda om de kinderen dom te houden, weten jullie ook niet. En hoe geschokt de mensen destijds waren toen het begrip “eermoord” voor het eerst opdook, voordat het normaliteit werd, die men gewoon accepteerde.

Jullie weten ook niets over de ridderfeesten, de lampion-optochten met Sint Maarten en dat ook Turkse meisjes geen hoofddoek wilden dragen. En het gezamenlijk zingen van kerstliederen, van de stemming van uitgelaten levenslust van de mensen, die eindelijk konden genieten van de vrede in Europa en iets aan de toenemende welvaart hadden. Dat de mensen omstreeks het jaar 2005 nog zeer positief naar de toekomst keken, komt waarschijnlijk ook vreemd op jullie over. Het werd jullie verhinderd om het Rome van destijds te zien en zijn witte daken, de oude pleinen, voordat ze vuilnisbelten en slums werden. Jullie kennen de Hasenheide in Berlijn helemaal niet meer hoe zij vroeger was, voordat ze een plek van drugshandel, vuurgevechten en messentrekkerijen werd. Of de Tiergarten, toen men daar ´s avonds nog probleemloos in het gras kon liggen zonder beroofd of doodgeslagen te worden. Ook niet vanwege een mobiele telefoon en € 50,-. Dat mensen door radicale islamieten wekelijks doodgereden, opgeblazen en onthoofd worden, kennen jullie vermoedelijk zoals het fluiten van de vogels ´s morgens vroeg maar al te goed. Voor ons was het 30 jaar geleden een bijna onvoorstelbare fantasie van de een of andere pessimist. Als ik een tijdmachine gehad zou hebben om mijn ouders in het jaar 1990 te vertellen hoe Europa er  in het jaar 2018 zou uitzien, dan zouden me voor gek verklaard hebben.

Jullie kennen het oude Europa niet meer, hadden geen kans haar te leren kennen en erin te leven. Haar adem, ook al was het een stervende ademtocht, in te ademen. Jullie hebben het Europa van de Europeanen, wat zij eens waren, niet meer mogen zien.

En dat alles spijt me heel, heel erg.

Met een beetje geluk zullen jullie deze brief nooit hoeven lezen, omdat jullie ouders meegeholpen hebben dit oude Europa te bewaren.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, gezond realisme, Historie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Multiculti, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Een brief aan mijn ongeboren kinderen – over het Europa, dat ooit was

 1. Petra DeBoer zegt:

  Verscheur deze brief maar want de wal zal uiteindelijk het schip keren. De mensen in West-Europa en vooral de Nederlanders hebben de vrijheid dusdanig door hun aderen stromen dat ze zich niet niet laten knevelen door de islam. De moslims kunnen zich gaan voorbereiden op heel veel tegenstand en dat geluid word steeds luider. Wat zullen we nou krijgen, de moed nu al opgeven!!! Never!

  Geliked door 5 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Petra DeBoer

   “De Nederlanders hebben de vrijheid dusdanig door hun aderen stromen dat ze zich niet niet laten knevelen door de islam.”

   Nederlanders (althans de jongere generaties) beseffen niet eens dat zij in vrijheid leven omdat zij dit als volkomen normaal ervaren, zij beseffen dus ook niet dat de vrijheid hun kan worden ontnomen.

   En de wal zal het schip keren?

   Ik zie daar niets van terug in het nieuws in welke vorm dan ook en zelf kan ik het ook niet waarnemen.
   Wat ik wel kan waarnemen is dat de islam met de dag meer en meer haar stempel zet op het vrije westen en het vrije westen dit toestaat en zelfs promoot.

   En dan tegenstand waarover jij spreekt.

   Welke tegenstand?
   Ik zie moslimpartijen ontstaan, ik zie dat men de ene na de andere moskee uit de grond weet te stampen, ik zie dat politici met hun politieke correcte gedrag problemen met de islam of moslims omzeilen.
   Dat is wat ik allemaal zie.

   Ik zie een schip maar nergens een wal die het schip gaat keren.

   Dus jouw optimisme, want dat is het, is nergens op gebaseerd.
   Wat jij graag zou willen(en ik trouwens ook) is één ding, wat er dagelijks feitelijk gebeurt is een totaal ander ding.

   Geliked door 4 people

   • Harry zegt:

    Hulp is onderweg , S&W !
    Als het op z’n spannendst is komt er een actie van boven .
    Hij zit paraat , maar houdt de kaarten nog even tegen de borst .
    Hij komt hoor , hij komt écht !
    Maar eerst moet het nog wat spannender worden .

    En mocht ie tóch niet komen, ach, dan hebben we toch tot het laatst in een fijne illusie geleefd ?
    De deceptie duurt dan maar even , net als bij een schaap .

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Statler & Waldorf, niet zo somber. Ik ken gelukkig veel jongeren die niks van de islam moeten hebben en er zijn genoeg Nederlandse jongeren die wel degelijk weten wat vrijheid is. Zij maken de invloed van de islam nog veel meer mee door school, uitgaan e.d. en spugen er op. Uiteraard zijn er linkse watjes maar het grootste gedeelte van de Nederlanders willen geen invloed van de islam. Ja, ik ben een optimist en gooi de handdoek nog lang niet in de ring.

    Geliked door 1 persoon

   • laura van der storm zegt:

    Petra kom je wel eens buiten? Lees je wel eens wat? Geef je je ogen altijd de kost?
    Sorry, maar hoe wereldvreemd kun je zijn?

    Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Helemaal mee eens Petra. En die totale ommekeer komt sneller dan de meesten van ons verwachten. Ik verwacht binnen slechts enkele jaren dat de onblanke kolonisten gillend en in looppas naar hun heimat terugkeren.

   Geliked door 3 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Joannes den Hollander, mee eens dat die ommekeer komt en is eigenlijk al bezig. Als je de maatschappelijke debatten een beetje volgt zie je dat de tendens nu heel anders is dan 2 jaar geleden en al helemaal met 10 jaar geleden. Er haken steeds meer mensen af bij de linkse partijen en links en rechts is het eens over de Erdogan aanhangers en dat zij beter terug kunnen gaan naar het land van hun (groot) ouders. Wegwezen zou ik zeggen.

    Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Petra
   In Nederland zal het initiatief daarvoor niet worden genomen.
   Maar wel in Frankrijk en Duitsland.
   In Hongarije en Polen is men al zover.
   En dan hobbelen wij er gewoon achteraan.
   Waarschijnlijk, volgens goed Nederlandse traditie, bedaard en verhoudingsgewijs onbloedig. In Frankrijk gaat bloed vloeien en in het VK ook, zoals al voorzien door Enoch Powell. In Duitsland eveneens, maar minder dan in Frankrijk en het VK.
   De mossels krijgen het hoe dan ook hun brood.
   En hun linkse autochtone collaborateurs ook.
   Wanneer dat zal zijn weet ik niet.
   Maar gebeuren gaat het.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Taljaard, vergeet de Friezen en Groningers niet. Als zij het voortouw nemen volgt de Achterhoek en Twente enz.

    Ja, de mossels zullen weten wie we zijn en wat we wel en niet willen en de collaborateurs van de linkse kerk ook. Ik heb al voorpret 😉

    Like

 2. jungleelephant zegt:

  Bam!Die komt binnen!

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De staat als vijand van de burger, zal er alles aan doen om het toenemende verzet tegen de islamisering, desnoods met geweld de kop in te drukken. Dat is zo afgesproken in Brussel, Berlijn en Parijs. Nederland volgt dit beleid ook. Volg de politiek in den haag en zie de bewijzen in grote getale voorbij komen. recent voorbeeld is het kraken van bewoonde woningen in amsterdam, door illligalen die al lang uitgezet hadden moeten worden. De overheid weigert in te grijpen en laat het begaan, omdat dit beleid zo is afgesproken in de verborgen agenda’s. Degenen die zich willen verzetten zullen ondergronds moeten gaan omdat openlijk verzet direct in de kiem wordt gesmoord.

  Geliked door 4 people

 4. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Fictie:
  Stél dat iemand, hier in Europa, zich midden jaren 70 heeft laten invriezen vanwege een ongeneeslijke ziekte.
  En stél dat die persoon weer tot leven te wekken is en genezen wordt.
  Die schrikt zich toch dood van wat er allemaal veranderd is en wat er gaande is in Europa?
  Aan de éne kant ziet de persoon in kwestie allerlei dingen die hij/zij zag in SF- films aan de ándere kant waant de persoon zich terug in de middeleeuwen.
  En als hij/zij zich niet is doodgeschrokken zal de persoon in kwestie na niet al te lange tijd zelfmoord plegen want in zó’n wereld valt toch niet te leven?

  Geliked door 1 persoon

 5. AEO zegt:

  Dat vind ik nu zo leuk aan IJsland en Spitsbergen. Geen islam, geen moskee, geen hoofddoekjes. Gewoon heerlijke nostalgie!

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Europa – Wat een verlies | toodlessss

 7. Margareta zegt:

  Prachtige brief, maar ik heb het idee dat er heel weinig wordt gedaan om de oude mooie in Europa te behouden en wij geven slapwandelend elke dag een deel van onze macht over. Kennelijk begrijpen nog steeds maar heel weinig mensen dat voor het behoud van datgene die ons lief is niet meer als vanzelfsprekend gaat en in plaats van alles stilswijgend te accepteren, de handen uit de mouwen zouden moeten steken. Enkel dit soort brieven door de nabestaanden te laten lezen zullen onze kinderen bitter weinig aan hebben.

  Like

 8. Stef zegt:

  Beste boze oude man.
  In jouw verhaal herken ik me volledig. Ik hoef daarin niet in details te treden.
  Met mijn kleinkinderen mag ik hier zeker niet over praten. De ogen van de vrouwen zouden me ernstig doorboren met levenslange opsluiting van opa tot gevolg.
  Want wat op schol wordt verteld is belangrijker dan het gezonde verstand.
  Daarom heb ik voor mijn vrouw en ik een mooi huis gekocht in Silezie.
  Als ze het uiteindelijk hier overleeft hebben en inmiddels helder van geest zijn geworden mogen ze komen. De natuur ,de bergen, de meren en vooral de mens. De kerkhoven als bloemenzee,de normen en waarden, de vriendelijkheid. En bovenal: GEEN MOSLIMS.
  Op afstand zal ik de echte Nederlanders steunen. Het zijn er toch niet zo veel meer.

  Like

 9. AEO zegt:

  Een moskee in IJsland? Zou kunnen, maar ik heb er geen gezien. Maar als ik het goed begrijp is er dan maar één? Veel moslims zullen er in ieder geval niet zijn, en daarom vond ik IJsland een verademing. Niet alleen omdat ik er geen ene moslim zag, maar ook vanwege de rust en de ruimte. Autorijden is er een verademing vergeleken met hier in Nederland. De natuur is er woest en mooi, en als kers op de taart s’ avonds dat prachtige Noorderlicht! Spitsbergen is echter geheel zonder moskee, er is er echt geen één te vinden. Het is er waanzinnig mooi, er heerst een soort van pioniersgeest, en zodra je de bewoonde wereld verlaat moet je voorzien zijn van een wapen, omdat het er het domein is van de ijsbeer. Ik ben ze er wel tegengekomen, maar alleen in opgezette vorm, zoals in de aankomsthal van het vliegveld.

  Like

 10. P. Puk zegt:

  Elk vacuum wat ontstaat door kerkverlating en individualisering wordt door de islam ingevuld
  met hun ongewenste aanwezigheid en uiteindelijke overheersing. En of we het op tijd kunnen keren? Om mensen in beweging te krijgen moet je eerst weten wat ze tegenhoudt en dat weet men zelf niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s