Snowflakes. . .

Screenshot_189

Fleur raakte al op haar negende overspannen, en ze is zeker niet de enige

Het begon bij Fleur (foto) met hard werken. Teleurstelling als er iets niet lukte en dan toch nog maar wat harder werken om het goed te maken. “Ik ging steeds vroeger opstaan, soms al om 06.00 uur, zodat ik om 08.00 uur klaarstond om naar school te gaan.”

Fleur raakte overspannen. Ze was toen nog maar 9 jaar. Intussen gaat het beter. Maar wat haar is overkomen, overkomt steeds meer kinderen, zegt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

Het instituut maakt zich grote zorgen en is een onderzoek gestart, zegt projectleider Inge Oreel. ”We merken dat kinderen last hebben van stress, veel stress. Maar hoeveel kinderen precies last hebben van die prestatiedruk weten we niet”.

Lees verder>>>
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Snowflakes. . .

 1. Jules Vismale zegt:

  Wie niet weet wat Snowflakes inhoudt zal ik dat mededelen via een artikel dat ik daarover heb gevonden:

  De generatie jong-volwassenen vanaf 2010 wordt ook wel eens de snowflake-generatie genoemd. Een generatie jongeren die stuk voor stuk denken dat ze specialer en gevoeliger zijn dan anderen en vreselijk beschermend en verwend zijn opgevoed.

  De term special snowflake komt oorspronkelijk uit het boek Fight Club (1996) van Chuck Palahniuk. Hierin zegt Tyler Durden, het alter ego van de hoofdpersoon, op een gegeven moment: ‘Je bent niet heel speciaal, je bent geen mooie en unieke snowflake.’
  Waarmee hij eigenlijk bedoelt: stop met het eindeloos zeuren, je bent gewoon een persoon net als iedereen.

  Sindsdien is het woord snowflake een geheel eigen leven gaan leiden. De term wordt, in navolging van Palahniuk’s quote, tegenwoordig gebruikt om een nieuwe generatie jongeren mee te kunnen beschrijving die zo beschermend en liefdevol zijn opgevoed dat ze een overdreven gevoel van uniciteit hebben: zij voelen zich specialer (en dus ontzettend arrogant) dan al de mensen om hen heen.
  Daarnaast zorgt de beschermde opvoeding ervoor dat de snowflake-generatie in hun jeugd nooit echt leren omgaan met teleurstellingen, afwijzing of situaties die zij ingewikkeld vinden. En dit zou zeker leiden tot volwassenen die niet altijd even goed weten te dealen met situaties in het gewone ‘volwassen leven’, vooral niet als ze ooit onder moeders vleugels vandaan komen en zelfstandig moeten worden.

  Spreken over een complete snowflake-generatie lijkt zelfs een beetje overdreven maar worden geschaard onder de ‘jongvolwassenen’ waaruit deze generatie zou bestaan hoewel men in eerlijkheid kan zeggen dat het bij de meesten heel erg meevalt.
  Maar helaas, er zitten er toch ook een paar jongeren bij die een slagje van deze snowflake-opvoeding hebben meegekregene en men herkent ze als volgt:

  1. De special snowflake moet altijd ‘even landen.’

  Nieuwe situaties zijn voor de snowflake altijd heel lastig. Niet zoals die voor iedereen zoals u en ik lastig zijn natuurlijk, maar echt gewoon véél moeilijker.
  De onzekerheid of ongemakkelijkheid die wij kunnen voelen in een nieuwe (sociale) situatie, weegt niet op tegen de verlammende angst die beslag legt op deze generatie wanneer zij geconfronteerd worden met een een nieuwe omgeving. Dan hebben ze echt even (Jammer genoeg erg veel!) tijd nodig ‘om te landen’, bijvoorbeeld door zich terug te trekken in hun safe space.

  2. De special snowflake is altijd veel gepassioneerder dan anderen

  De special snowflake leeft voor zijn passies, en heeft altijd geleerd dat niks in de weg van hun dromen hoeft te laten staan. Als zij iets maar graag genoeg willen, (en een fijne achtervang van papa en mama hebt) dan kan dat toch gewoon? Als ze er helemaal voor gaan, dan wordt die webshop in geitenleren clutches sowieso (niet altijd!) een succes?
  Vind men archeologie interessant, dan ga je toch gewoon nog vier jaar studeren? De snowflakes kijken dan ook een beetje meewarig naar al die mensen die gewoon werken omdat ze, gek genoeg, ergens van moeten leven. Hebben die mensen dan helemaal geen passies, zoals zij?

  3. De special snowflake is on-tie-ge-lijk politiek correct

  De special snowflake kan heel slecht tegen onrecht, en is begaan met alle andere groepen die het (in hun ogen) net zo zwaar hebben als zij. Negativiteit is er al genoeg in de harde buitenwereld, en de snowflake kan zich veel te goed inleven in anderen om over ze te roddelen.
  Om incorrecte grappen kunnen ze niet meer lachen. Natuurlijk vinden ze dat anderen alles mag zeggen, maar dat betekent niet dat dezen alles hóeft te zeggen.

  4. De special snowflake heeft altijd iets (meestal iets ondefinieerbaars)

  Verkouden, iets onder de leden, moe, druk, stress, winterdip, burn-outverschijnselen, bore-outverschijnselen, hoofdpijn, noem maar op. Het maakt niet eens meer uit wanneer je ze spreekt, er is eigenlijk altijd wel iets aan de hand. Meestal lopen ze ook wel bij een aantal behandelaars hoewel die al hun problemen evenmin kunnen oplossen.
  Als andere mensen iets hebben, herkennen ze dit uiteraard van die ene keer dat zij dat blijkbaar ook hadden. Maar vaak hadden zij het dan net iets erger en weten ze daarvoor geen oplossing.

  5. De special snowflake doet niks wat hem niet aanstaat

  De special snowflake heeft van huis uit meegekregen dat wat hi/zij doet goed is, zo lang hij/zij maar zijn/haar hart volgt. En het feit dat ze op een gegeven moment het volwassen leven betreden verandert hier niets aan.
  De snowflake omringd zich het liefst met een bubbel van gelijkgestemden en positieve activiteiten, omdat ze totaal niet gewend zijn te dealen met conflict. Werk doen wat ze helemaal niet leuk vinden want daar hebben ze geen tijd voor. Collega’s die niet dezelfde levensvisie of (politiek correcte) mening hebben als zijn? Dan moeten ze toch even goed nadenken (als ze dat al kunnen door het verpeste onderwijs of de overbetalende ouders) of ze wel in zo’n omgeving kunnen werken.

  6. De special snowflake loopt niet achter de meute aan

  De special snowflake weet hoe veel zijn/haar meningen en ideeën waard zijn, en vindt het belangrijk zich hierin te onderscheiden van anderen. Vind iedereen Game of Thrones nou zo tof? Dan vind de snowflake dit weer een beetje te simpele afspiegeling van de patriarchie zoals deze heerst in de huidige maatschappij (gemiste kans!).
  Is iedereen flabbergasted door het einde van Gone Girl, dan had de snowflake het na de eerste vijf minuten al door. Vindt iedereen Ryan Gosling soms een lekkere gast, zegt de snowflake dat Peter R. de Vries veel knapper is.

  7. De special snowflake wordt het al gauw te veel

  De special snowflake heeft nooit echt geleerd een dikke huid te kweken, omdat ze dit voorheen nooit nodig hebben gehad daar ze n iet in de moeder mochten spelen, geen gat in hun broek mochten hebben of tegenslagen met cadeau’s en geld werden afgekocht.
  Dus mocht er iets heel vervelends gebeuren, een ruzie, stress op werk, een afwijzing, dan zijn ze snel van hun à propos. Dan moeten ze daar even van bijkomen, omdat het toch wel een ‘zware periode’ is geweest.

  8. De special snowflake voelt zich eigenlijk altijd tekort gedaan

  Het grote probleem van de special snowflake is dat andere mensen vaak niet zien hoe speciaal of bijzonder ze zijn. Vanbuiten lijken ze namelijk verdacht veel op normale personen, al weten ze zelf natuurlijk wel beter. Daarom voelt de snowflake zich eigenlijk altijd miskend.
  Waarom zien andere mensen niet (die kunnen evenmin in het hoofd van de snowflakes kijken) hoe veel een discussie op werk met hen doet? Waarom verwachten mensen dat de snowflake naar een borrel toe komt? Waarom kunnen ze niet exact de baan vinden die ze willen, in hun vakgebied, voor een goed salaris? Zien ze dan niet hoe erg bijzonder de snowflake is?

  Liked by 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja.
   Het is heel goed om die hele waanzin eens uitgebreid neer te zetten.
   Die kinderen hadden ’n harde aanpak nodig.
   Nu is het weer te laat.
   Alweer ’n generatie idioten.

   Liked by 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   En dan hebben we ook nog de ‘applausgeneratie’.
   Vergelijkbaar maar dan tussen de 4 en 16 jaar oud.

   Like

  • Republikein zegt:

   Het gaat verder terug, zie het als evolutie.

   Wat is het verschil tussen Generatie Einstein, Prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen in de media geweest als voor de huidige generatie jongeren. Continu worden nieuwe termen voor deze ‘digital natives’ verzonnen. Het gevolg daarvan is een grote verzameling benamingen, maar een gebrek aan specificaties van deze termen. Youngworks maakte een overzicht van alle generaties sinds 1930. Hoe worden ze genoemd, waar komen ze vandaan en hoe worden ze afgeschilderd in de media?

   Bij het bestuderen van de verschillende generaties valt op dat een nieuwe generatie in eerste instantie vaak stuit op kritiek van de vorige generaties. Van de ‘generatie Nix’ werd weinig verwacht: zij kregen te kampen met grote jeugdwerkeloosheid en de economische recessie die de BabyBoomers achterlieten. Uit onderzoek van de Universiteit Tilburg (1999) en het Sociaal Cultureel Planbureau (2010) bleek echter dat deze generatie helemaal niet zo verloren was. Ze waren hoger opgeleid en hadden betere banen dan de leden van de protestgeneratie in dezelfde periode van hun leven. Ook de pragmatische generatie had in eerste instantie een negatieve bijklank: doordat jongeren opgroeiden in een welvarend Nederland en niet hoefden te vechten voor hun vrijheid werden ze als lui en verwend beschouwd (patatgeneratie). Diezelfde generatie bekritiseerd nu op eenzelfde manier de volgende generatie. Jongeren van nu werden in eerste instantie ook lui (achterbank generatie), verwend, maar ook arrogant en weinig vernieuwend (knip en plak generatie) genoemd. Nu groeit daarentegen het besef dat een groot deel van deze generatie juist ambitieus, zelfverzekerd en prestatiegericht is, een prestatiegeneratie. Elke generatie verschilt van de vorige en stuit daarmee op weerstand, zo ook de huidige en komende generaties. Naarmate de generaties echter langer bestaan en de tijd krijgen om zich te bewijzen, worden hun positieve kenmerken meer belicht en blijkt het keer op keer wel mee te vallen met die “jeugd van tegenwoordig”.

   Van A naar niet Beter:
   http://www.youngworks.nl/van-patatgeneratie-tot-prestatiegeneratie/

   Liked by 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    Allemaal leuk en aardig jouw analyse maar je vergeet gemakshalve:

    Er vroeger geen kinderen van 9 jaar rondliepen met een burn-out.
    Er geen bureau HALT bestond.
    Er vroeger geen ventjes van 12/13/14 jaar overvallen pleegden.
    Er vroeger niet aan de kinderen werd verteld dat ze tot hun tiende jaar konden nadenken over hun gender voorkeur.
    Er vroeger nauwelijks obesitas onder kinderen voorkwam.
    Er vroeger geen kinderen opgroeiden die later hulpverleners aan zouden vallen.
    Er vroeger geen indrinken voor een feestje bestond.
    Er vroeger geen tienduizenden kinderen geestelijke hulp ontvingen.
    Er vroeger geen miljoenen mensen drugs afhankelijk waren.
    Er vroeger veel minder jongeren hun eigen leven namen.
    Er vroeger geen kinderen waren die niet konden fietsen.
    Er vroeger zelden kinderen waren die het woord NEE niet kenden.

    En dat mijn beste ‘Republikein’ is nu net het verschil met de generatie Einstein, prestatiegeneratie, achterbankgeneratie,patatgeneratie, generatie Z, snowflakes en applausgeneratie van de laatste 40 jaar.

    Liked by 2 people

   • Elisah zegt:

    Mooi zo Republikein!

    Liked by 1 persoon

  • Jan zegt:

   Ik heb van die slappelingen in de klas. Weekdieren.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Ik blijf er bij dat dat aan de ouders ligt met hun “jij bent de beste van de wereld” opvoeding.
  En dan kan de wereld wel eens tegen vallen als de rest dat anders ziet.
  De dag indeling van zulke kinderen wordt van minuut tot minuut bepaalt door de ouders in wat ze doen en waar ze zijn, in alles, de hele dag door.
  En bij elke activiteit zo’n kind overladen met complimentjes.
  Kinderen worden dan als volwassenen beschouwt waar elk onderwerp mee besproken wordt.

  Liked by 5 people

  • BertG. zegt:

   Het levert ook werkelijk hele vervelende kinderen op.
   Die hoef je niet meer uit te leggen hoe je een fietsband moet plakken.
   Dat wisten ze allang, nadat jij klaar was,en ‘m even geplakt heb.
   Desnoods gooien ze er nog een discussie tegen aan, hoe jij het ook anders had kunnen doen, die band plakken.

   Liked by 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Dit doet me wat.
    En dat moet ons dus gaan verdedigen tegen de islam?
    Ook de huisdieren worden tegenwoordig licht geparfumeerd.
    In Japan hebben ze zelfs hotels voor honden, en dragen de diertjes met briljanten bezette halsbandjes.
    Schijnt onvoorstelbaar te zijn.
    Als je samen naar ’n restaurant gaat moet je wel op het beezeke letten, want voor je het weet ligt “Beauty” dampend op je bord.
    Met een latente parfumgeur.

    Liked by 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Er staat een mohammedaanse voor de klas van het overspannen wijsneusje.
  Dáár zou ík nou overspannen door raken: door een kopvod met een haakneus en een snor.

  Liked by 2 people

 4. Wolf zegt:

  Dat komt door het al meer dan 60 jaar durende LINKSE onderwijs met extreem linkse hippie leerkrachten die veel te zacht zijn vooral voor hunzelf . Dat hele onderwijs moet op de schop. Harde aanpak en weer de oude methode invoeren van TUCHT -ORDE-NETHEID. de lat erover!! De tafels opzeggen de TAAL leren [niet van die westerlingen taal van de Vawrjaa achtige klungels met hun zo rwaajaw rwaajww chedwwrjoomd liedjes, de GESCHIEDENIS uit de kop leren ,etc. etc. en streng zijn ,ZEER STRENG!. Zachte heelmeestertjes maken stinkende door-rottende linkse wonden! Leraren verplichten goed les te geven en anders onmiddellijk ontslaan. Niet van die rare groepjes meer maar de banken weer op de millimeter in de RIJ! Armen overelkaar voeten naast elkaar ,haren gekamd ,uniforme kleding aan, Geen zieke slappe leraren meer voor de klas en ELKE dag huiswerk en de Zaterdag school weer invoeren. Schooltv van die gore NOS verbieden te kijken, 4 weken vakantie is genoeg. en recht naar huis toe , wassen en eten en dan om 7 uur naar BED! Telefoontjes afpakken en desnoods kapot trappen .

  Liked by 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Nou, nou, nou, Wolf! Als ik jouw visie zo lees, word ik al depressief, zonden ( gelukkig) zelf nog kind te zijn!
   Meen je dat allemaal nu?Bepaalde dingen kunnen ècht niet meer in deze tijd, hoor!
   Orde en regelmaat tot op zekere hoogte, goed, maar dit komt de kindermishandeling nabij!
   Een kind is ook een mens!

   Like

   • Wolf zegt:

    Beste @TheresaGeissler, Dat is niet mijn visie maar werkelijkheid geweest bij ons in de overvolle klaasen bij ons . Onze Hoofdmeester Meester Hendrik Olde Roetgerink is 50 jaar lang deze stempel gedrukt en we zijn geen jankers ,klagers en zeurders geworden dankzij deze streng tuchtelijke opvoeding.

    Liked by 1 persoon

   • Wolf zegt:

    Klaasen moet KLASSEN zijn.

    Like

   • Wolf zegt:

    @ Beste TheresaGeissler, Dit is niet een visie maar werkelijkheid bij ons geweest. Dat moest ook gewoon wel om onze bomvolle volle klassen door onze grote aantallen kinderen van grote gezinnen in toom te houden. Dankzij de tucht van 54 jaar lang van de Hoofdmeester Hendrik Olde-Roetgerink zijn we geen suikerpopjes ,klagers, jankers en bangerikken geworden. Die deelde inderdaad klappen en trappen uit naar ons, wat hij ook wel eens van onze ooms en vaders terugkreeg trouwens, WIJ zijn er niet minder van geworden maar beter. Het moest gewoon, door de enorme kinder geboorte explosie die bij ons tot op den dag van vandaag aanhoudt [ niet meer 12 tot 16 kinderen per gezin ] maar wel tot proporties van maar 3 tot 6 kinderen per gezin anno 2018 trouwens.

    Liked by 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    Sorry, maar dat VIND ik niet alleen te kort door de bocht, dat IS te kort door de bocht:
    Niet veel mensen weten, dat slaan door onderwijzers op scholen eigenlijk al vanaf 1820 of daaromtrent in Nederland verboden was, hoewel de schoolinspecties nu eenmaal zo’n anderhalve eeuw erg laks waren met de handhaving van dat verbod. Maar ook al was dat zo, dan is het inzicht langzamerhand wèl gegroeid en dat moeten we niet terug willen, temeer, daar het een vorm is van openbare vernedering, wat we evenmin terug moeten willen hebben. En buiten school trouwens óók niet: Zoals de dorpsdokter in Gavino Ledda’s “Padre Padrone” al zei: “Opvoeden doe je niet met stokken, dat doe je met woorden.” – Maar hij was dan ook een geletterd, weldenkend man te midden van heikneuters. Ook met kinderen moeten volwassenen zich zien in te houden en zich tot op zekere hoogte in ze kunnen verplaatsen, anders richt je onherstelbare schade aan. Daar zijn we nu eindelijk achter en dat is maar goed ook: Dat moet niet meer worden teruggedraaid.
    Trouwens, lees je eerste comment nog eens over: Als dat letterlijk zo zou worden toegepast, gun je kinderen überhaupt geen levensvreugde tot ze kind-af zijn: Onafgebroken werken, tucht, orde en discipline. En zodra het even ‘plaats rust’ is, naar bed en slapen. Het is doodgewoon té.
    Daar kweek je inderdaad geen watjes mee, maar wèl robots!

    Like

 5. hendrikush zegt:

  Vorig jaar hebben 400 Belgische recruten hun opleiding gestaakt.
  Ze hadden heimwee en konden er niet tegen om de hele week in de kazerne te slapen.
  De Belgische legerleiding laat ze daarom nu ’s avonds naar huis gaan.
  Er zal maar een oorlog uitbreken die je met zulke watjes moet uitvechten.

  Liked by 4 people

 6. hslot4 zegt:

  Lijkt godverdomme Amerika wel zelfs de hond moet aan de Prozac of de valium zielenknijper erbij en het plaatje is kompleet dan tel je pas mee .
  Je wordt er toch schijtziek van al die stumperts met hun tere zieltjes onderwijs syteem fuck toch off.

  Liked by 2 people

 7. Henk der Niederlander zegt:

  Dus nou is het wachten op de eerste die aan ptss lijd wegens het niet begrijpen van bepaalde soort lessen.
  Je kunt het idioot vinden dat Ik dat hier zo neer schrijf, maar je kunt er op wachten.

  Like

 8. Eva110 zegt:

  Dat klinkt heeeel erg bekend, had ook een paar van dat soort figuren in de paardrij les, na een half uur werken steken in de zij, moe of even een beetje misselijk.
  Bij het minste of geringste commentaar de lip laten hangen en als ze een zware dag op school hadden gehad werd door mamma gevraagd of ik daar toch wel rekening mee wilde houden.
  Ben een stuk wijzer nu en kijk van te voren goed wat ik wel of niet aanneem.
  Verwende prinsesjes zoeken maar iemand anders, ik ben niet in de wieg gelegd om met dit soort figuren om te gaan, heb zelf altijd hard moeten werken om succes te hebben en verwacht dat ook van een ander.

  Liked by 1 persoon

 9. Steven zegt:

  En daar komt ook nog bij dat ze miljoenen BOOSLIMS op de samenleving loslaten, en het worden er steeds MEER…en die houden ook wel van kleine meisjes….Vooral als ze BLANK zijn…

  Liked by 1 persoon

 10. Eric zegt:

  Dit zijn de prinsesjes met hun roze mutsjes die van papa alles (gedaan) krijgen wat ze maar wensen. Problemen kennen ze niet want papa lost ze in een mum van tijd voor hen op. En als ze een probleem hebben en papa is niet in de buurt dan krijgen ze een hysterische aanval want dan moet iedereen weten hoe diep ze lijden. Later trouwen deze prinsesjes met Arabische prinsjes die hen veel pijn doen, en dan roepen ze om papa maar ook dan is hij er weer niet. De prinsesjes lopen dan meestal teleurgesteld rond, kwaad op papa en de wereld maar zeker niet kwaad op hun Arabische prins, die hen vernedert maar die zij zullen verdedigen, tot de laatste snik. En als ze een kopvod moeten dragen van hun Arabische prins, dan zullen ze dat ook doen. Wat al die fascisten die het diepe leed van het prinsesje niet begrijpen er ook van mogen zeggen !

  Liked by 1 persoon

 11. Guardiaangel zegt:

  Het zijn ook de types die straks links stemmen en als ze zelf in de politiek komen als buitenbeentje……..ga dan maar lopen…….10xerger als nu.
  volgens mij is Rutte ook zo, n kind geweest! en Pechtold ook enne…..Baudet ook.

  Liked by 1 persoon

 12. Elisah zegt:

  Geen wonder dat kinderen overspannen raken in deze waanzinnige wereld…
  https://fenixx.org/2018/04/16/de-soros-robots-in-het-europees-parlement-willen-robots-mensenrechten-toekennen/
  Het Europees Parlement overweegt robots dezelfde rechtspersoonlijke status als mensen te geven. Levensgevaarlijk, vinden ruim 150 experts. ,,Straks zijn we overgeleverd aan machines die op eigen houtje beslissen over leven en dood.”

  Like

 13. Elisah zegt:

  Misschien off topic, maar
  Zeer bizar en verontrustend, ik weet niet of het eventueel fake is.

  Like

 14. Jan zegt:

  Linkswijf (vies, opgeblazen karkas) juicht dat Barbara Bush is gestorven. Universiteit van Fresno ziet inkomsten verdwijnen


  Social media was set ablaze with old tweets from Randa Jarrar where she expresses her hatred for white men and women.

  Jarrar also praised people who hijack airplanes and encouraged people to throw grenades into “Spencer’s” (Richard Spencer?) home.

  video/1
  (let op het taalgebruik)

  The publicity firestorm over a Fresno State professor’s inflammatory Twitter outburst following the death of former first lady Barbara Bush has some donors rethinking their financial support for the Valley’s largest university.

  http://www.fresnobee.com/news/local/article209351954.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s