FvD en Leefbaar Rotterdam bukken lafjes voor D66: bereid alliantie te beëindigen

Screenshot_197

Je zin doordrammen en kiezers in het gezicht spugen loont, met dank aan FvD en Leefbaar Rotterdam

Forum voor Democratie (FvD) en Leefbaar Rotterdam zijn bereid hun alliantie te beëindigen, als dat ertoe leidt dat andere partijen in de Maasstad een college willen vormen met Leefbaar. De onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur verlopen moeizaam. FvD wijt dat aan het feit dat D66 bezwaren heeft tegen het verbond tussen dat Leefbaar Rotterdam is aangegaan met de partij van Thierry Baudet.

Post online

FvD zegt overigens de alliantie pas te willen beëindigen na installatie van een nieuw college met Leefbaar erin. Lijsttrekker Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam laat desgevraagd weten dat hij er net zo over denkt. Op de vraag of hij verwacht dat dit andere partijen over de streep zal trekken, antwoordt Eerdmans bevestigend.

Leefbaar haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen elf zetels en blijft daarmee de grootste van de stad. Twee verkenners zijn nog bezig de coalitieopties te inventariseren. Ze spreken naast Leefbaar Rotterdam ook met VVD, GroenLinks, PvdA, D66 (allen vijf zetels) en CDA (twee zetels).

De fractievoorzitters van D66 en PvdA, die zich eerder zeer kritisch toonden over de alliantie van Leefbaar en FvD, waren zondagavond niet bereikbaar. D66-fractievoorzitter Said Kasmi sprak tegen RTV Rijnmond van een “bemoedigende stap”. “Ik ben nu benieuwd of Leefbaar dit ook bevestigt”, zei hij. Dat is dus het geval.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Forum voor Democratie, Hypocrisie, Links fascisme, Rotterdam, verloedering. Bookmark de permalink .

20 reacties op FvD en Leefbaar Rotterdam bukken lafjes voor D66: bereid alliantie te beëindigen

  • paulzwueste zegt:

   Leefbaar heeft al jaaaren niets gedaan voor de echte blanke Rotterdammers.
   Baudet is voor mij de zoveelste politieke teleurstelling.
   Eigenlijk zouden we al die mensen die zeggen dat ze in de politiek willen direct het land moeten uitzetten.
   Spaart ook heel veel geld.

   Geliked door 1 persoon

 1. Lars024 zegt:

  Niks laf: Baudet zet hiermee 66 voor het blok. Snel zal blijken of het 66 werkelijk om FvD te doen is, of dat er iets anders meespeelt (lees: Het Grote Deugwuiven + bang om macht te verliezen). Ergo: 66 moet nu kleur bekennen.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Een coalitie van partijen die elkaar “in gijzeling” houden, daar hoeft men niets van te verwachten, en dat is Dom66 op het lijf geschreven.
  De salafistische burgemeester heeft een Januskop, twee gezichten en één geheime agenda……daar past de Linksche Broederschap van GroenLinksche en PvdArmoe perfect bij, de grote steden veranderen in moslimstaten, tezamen met de nieuwe salafistische burgemeesters van Amsterdam en Den Haag, en de autochtonen verdreven naar dorpen en gehuchten.
  Toekomst van Nederland in een nutshell.

  Like

 3. Altijd al van mening geweest dat het FVD regelrecht een versplintering op het rechtse gedachtegoed was en is, tja over leefbaar Rotterdam gewoon een plucheplakkers partij wat zich maar al te graag buitenspel laat zetten door D66, jarenlang heeft Leefbaar Rotterdam eigenlijk geen progressie kunnen behalen, terwijl de ongewenste islamisering zich doorzette.

  Geliked door 3 people

 4. Mario Schettini zegt:

  ik ben het met schrijver dezes niet eens. dit is geen lafheid. dit is doordenken om zodoende het tuig van D66 een lesje te leren. indien D66 haar ‘poot stijf houdt’, dan is het voor de ‘intellectuele’ Rotterdammers, die op deze landverradersbende gestemd hebben duidelijk dat zij op een stelletje windbuilen hun stem uitgebracht hebben. dan weet de niet intellectuele Rotterdammer onmiddellijk dat intellect niet gelijk staat aan intelligentie en wie weet wordt er eveneens een D66 stemmer ‘wakker’.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aegolius cs zegt:

  Wederom dat men wel gestemd heeft, doch programmafspraken bepalen de “democratische meerderheid” na onderhandeling/afwijzen.

  Geen programma pakket leidt wellicht met aanpassing tot enig overeenstemming?! Vreemd!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ik vermoede het en eigenlijk wist ik het al langer. Beide partijen gaan als het erop aankomt Nederland niet beschermen tegen de islamisering en de kartel politiek. Als de tijd rijp is zullen ook zijn deel gaan uitmaken van het door hun bekritiseerde kartel. Het kartel dat onderling de macht en invloed verdeeld en lijnen uitzet van algemeen beleid waarbij bevriende lobbyisten tevreden gesteld worden uit opportunisme voor een carrière na de politiek.

  Geliked door 2 people

 7. Sabeltant zegt:

  Van mij mogen er stenen door de ruiten van hen die de democratie niet onderschrijven.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  D66 begint al net zo erg te worden als Groen Links. Alle politieke partijen schuiven steeds naar links op, ze worden linkser en linkser. Politieke partijen zoals de PVV natuurlijk uitgezonderd. En wat te denken van een politieke partij als DENK, alsmede de opkomende islamitische politieke partijen. Bij al die linksen telt alleen maar de absolute macht, beter gezegd het machtsmisbruik, maar zeker niet de wil van de kiezer. Zelfs de VVD is ook al op aan het schuiven naar links. Stembusfraude en steun van de MSM media zijn DE middelen die ingezet worden om het doel te bereiken. En natuurlijk de PVV bashen. Ik kan mij daarom goed voorstellen dat steeds meer kiezers het helemaal niet meer ziet zitten om ooit nog eens te gaan stemmen bij wat voor soort verkiezingen dan ook. In feite word ons land geregeerd door linkse dictators. En welke kiezer wil daar nu mee gezien worden ?

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   Beter passende naam, D-666. Och, och het zijn ook allemaal trollen van die verfoeide vrijmetselaarsclub NWO. Onbetrouwbaar en alleen talent voor bedrog en misleiding.

   Geliked door 2 people

 9. koddebeier zegt:

  D66, wat een democraten zijn het toch . Of is de D toch van Debielen66 ??

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Ik denk niet dat het anders kan. Het is een soort van ‘opofferings-stootslag’ net als bij honkbal. Leefbaar moet regeren, want zij kan het meeste doen tegen de verzieking door allochtonen die Rotterdam in zijn greep houdt.
  Vieze spelletjes spelend D66 maakt zich belachelijk, dat is ook winst, door FvD uit te sluiten en Leefbaar te chanteren.

  Like

 11. Trucker zegt:

  Baudet doet zoals elke nieuwkomer op het rechtse front en dat is een alliantie vermijden met een echte (gepokte en gemazelde) rechtse partij als die van Geert Wilders.
  Baudet is voor versplintering en aast op kiezers van de PVV.
  Zijn handelswijze is overbekend is in Vlaanderen ook gebeurd door het partijtje NVA (bevolkt door opportunisten en postjesjagers), eerste wat ze deden was het leeg melken van DE enige echte rechtse partij het Vlaams Belang.
  Zeteltjes en postjes beloven en dan krijg je dus een partij bevolkt met RATTEN (fatsoenlijk woord voor verraders) die onmetelijk veel airplay krijgt van de openbare omroep BRT omdat ze het Vlaams Belang decimeren…
  Baudet… geruime tijd terug geschreven op deze blog dat hij niks voorstelt behalve zichzelf en zijn vriendjes en daarbij glimlachend de linkse multikulle islamofiele partijen (lees blok) verder helpt en zorgt dat ze stevig in het zadel zitten.
  Tot in de treure toe: met zo lieden heb je geen vijanden nodig.

  Like

 12. Giny zegt:

  Veronderstel dat Geert met de PVV zijn uitspraak over de “Minder minder marokkanen” in had getrokken, hoe zouden de reacties hier dan zijn geweest???
  Dan zou hij laf zijn, onbetrouwbaar en alleen maar voor het pluche gaan, zetels verliezen etc.
  Die andere partijen verzinnen wel weer een andere stok om mee te slaan. Nog geen week geleden loopt Eerdmans te schreeuwen dat D66 de boom in kan en nu opeens dikke vriendjes gaan worden? Waarom wil Eerdmans opeens geen wethouder meer zijn, voor de verkiezingen is daar met geen woord over gerept. Een paar dagen geleden zei Baudet dat LR er niets mee op zou schieten als ze zich terug zouden trekken, nu opeens wel! Sorry hoor, maar ze zetten zichzelf behoorlijk voor schut. Ben het helemaal met guusvelraeds eens, dat beide partijen ons niet gaan beschermen tegen de islamisering!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s