Israël herdenkt de gevallenen en viert dan haar overwinning

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is weer zover. Vanochtend klonken om 11.00 uur plaatselijke tijd de sirenes in het hele land. Israël herdacht de 23.646 gesneuvelde soldaten en 3.134 slachtoffers van de terreur.

Israel Heute

Bijna iedereen in Israël bleef staan en stopte met alles wat hij op dat moment deed. Ook op straat kwam het verkeer tot stilstand, de bestuurders verlieten hun auto´s en stonden stil terwijl de sirenes loeiden.

En daarna werd, zoals ieder jaar, deze diepe rouw, die we voor het verlies van onze geliefden voelen, het begin van een ongelooflijke vreugde zijn, wanneer we vanavond de overwinning van diegenen vieren die door hun offer mogelijk werd. Aan hen hebben we het te danken dat wij vanavond met de feesten ter gelegenheid van de 70e Onafhankelijkheidsdag van Israël zullen beginnen.

De moderne staat Israël wordt 70 jaar. De geschiedenis van Israël is een lange geschiedenis, bijna 3500 jaar. Maar veel van deze jaren werden in ballingschap doorgebracht. Voor de derde keer in de geschiedenis is Israël een soevereine staat en doet hij zijn best om van iedere minuut het beste te maken.

Wie weet waar Israël over 70 jaar zal zijn. Als we kijken naar haar enorme ontwikkeling en groei, dan is waarschijnlijk alleen de hemel de grens.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

6 reacties op Israël herdenkt de gevallenen en viert dan haar overwinning

 1. ReaGluurder zegt:

  Israel staat nr. 11 (!) op de lijst van de meest gelukkige landen!! Het aantal inwoners is sinds de heroprichting van de staat ver10voudigd! Over ong. 25 / 30 jaar kunnen er 18 miljoen Israëliërs zijn! Deze aantallen zijn wel incl. de arabieren (palestijnen). I S R A E L is als een OASE in Het Verrotte West-Europa!! Am Israel chai!!

  Like

 2. Haksteeg Anton zegt:

  En ze hebben recht op onze steun en niet de steun die aan die palestijnen wordt gegeven met name abbas voor z’n privé vliegtuig en geld voorde terroristische families.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Israël wordt 70 jaar en is zelfs in zijn verdriet een unieke natie in de wereld
  Israël rouwt om zijn gevallenen en zal dan, deze nacht, beginnen aan de viering van zijn 70ste verjaardag.
  Er is geen ander land zoals dit in de wereld, dat van 800.000 aangroeide tot 8 miljoen inwoners en 3 miljoen immigranten verwelkomde.
  Er is geen ander land dat elke dag in oorlog is, 365 dagen x 70 jaren vol van bedreigingen, bloedbaden, conflicten, spanningen, en dat in de tussentijd leefde en trilde alsof de oorlog helemaal niet bestond.
  Er is geen ander land dat 1 procent van zijn bevolking verloor tijdens de Onafhankelijkheids Oorlog.
  https://brabosh.com/2018/04/18/pqpct-heg/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s