REGERINGSCOALITIE EN BEDRIJVEN BLAZEN EEN BALLON VAN ONRUST OP!

Screenshot_228

(Door: Wim Vreeswijk)

Sinds 2008 is de belastingdruk voor grote bedrijven wederom gedaald, ditmaal met 5%, waarmee die sinds de eeuwwisseling in 2000 is gedaald van 33 naar 25%. Sinds diezelfde eeuwwisseling is het besteedbaar inkomen voor de burger echter niet toegenomen (Bron: AD 09-02-2018). De belastingdruk zou zelfs met 6% zijn gestegen voor burgers volgens een Britse zakenkrant, maar in de Nederlandse media helaas onvermeld bleef!

De kiezer heeft dit inmiddels wél begrepen, zo bleek op 21 maart jl. en strafte de regeringscoalitie dan ook behoorlijk af. Met reden, want de klimaatlasten, waaronder vele miljarden voor een enorme hoeveelheid subsidie verslindende windmolens, alsmede het kwalijke open grenzen beleid uit het Verdrag van Schengen, worden wederom onevenredig, met vele miljarden, bij de burgers gelegd.

Ondertussen blijven internationaal opererende bedrijven hun productie onder brengen in lagelonen landen en parkeren hun winst in allerlei belastingparadijzen. Rutte kijkt toe en wuift, zoals gewoonlijk, alles lachend weg.

Sterker, het 3e kabinet Rutte gaat de vennootschapsbelasting nog eens verlagen met 4% en matst hiermee de multinationals en hun buitenlandse aandeelhouders ook nog eens met een afschaffing van de dividendbelasting.

Willen de mensen kunnen overleven, dan zullen ze helaas weer langer en meer moeten werken om hun koopkracht nog een beetje overeind te kunnen houden.

Als Rutte & Co opnieuw hun kiezers gaan vergeten, komt er een moment dat deze coalitie steeds lager gaat scoren en uiteindelijk met lege handen komt te staan bij de eerstvolgende Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 of een eerdere val van het kabinet! Die tekenen zijn er al!

Door:
Wim Vreeswijk
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op REGERINGSCOALITIE EN BEDRIJVEN BLAZEN EEN BALLON VAN ONRUST OP!

 1. Cathja zegt:

  Een nóg duidelijker bewijs dat Rutte de Nederlanders minacht, kan ik niet bedenken.
  De grenzen mogen niet dicht, uitgeprocedeerden worden niet hardhandig uitgezet (na 6 jaar zijn ze hier nog, want ze hebben ‘rechten’….), Brussel eist meer geld van Nederland, en ik moet me vergissen als Rutte niet betaalt.

  Ondertussen krimpen de pensioenen, stijgen de lasten op tal van terreinen (er is nú al bekend dat de premie voor de zorgverzekering volgend jaar drastisch verhoogd gaat worden….!!), en maakt de overheid geen korte metten met gasten uit veilige landen, die hier niets te zoeken hebben, maar er op uit zijn om onze bevolking te beroven. Dat levert kennelijk meer op dan werken in hun thuislanden.

  De Nederlander verarmt steeds meer. En Rutte maar lachen in zijn riante penthouse van anderhalf miljoen! Hij wel! Een staatspensioen krijgt hij ooit, en daarop wordt niet gekort.

  Ja, dan kun je wel lachen, maar een hart heeft hij niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. jungleelephant zegt:

  Van mij mag het hele Binnenhof gesloopt worden!

  Like

 3. christdus zegt:

  De tekenen zijn er al ????
  Deze sportverdwaasde en smartfoneverslaafde kudde laat zich toch naaien , keer op keer
  en dus: lang leve de lol en na mij de sharia !

  Like

 4. Mario Schettini zegt:

  wat betreft de constatering dat bij de provinciale statenverkiezing deze coalitie met lege handen zou komen te staan: ‘de wens is de vader van de gedachte’. hoe de burger ook zou kiezen, het is lood om oud ijzer. dit land is verloren en het is aan de burger te wijten dat deze het zover heeft laten komen.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Ik weet niet waar jij die tekenen in herkent.
  Volgens mij hebben ze met de gemeenteraad verkiezingen ook weer ruimschoots gewonnen.
  De gemiddelde Nederland is maar zeer kort van geheugen., anders zou het allang afgelopen zijn met de VVD.
  Uiteraard hebben we ook rekening te houden met verkiezing fraude, maar helaas zijn daar er maar weinig mensen die hier een bewijs van leveren.
  Maar dat het gebeurt. sluit ik zeker niet uit, alleen het harde bewijs ontbreekt.

  Geliked door 1 persoon

 6. r.v.marle zegt:

  25 procent voor bedrijven en 39 procent voor de burgers maar die worden ook constant gepakt in hun portemonnee.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  De Nederlanders zijn in gevecht met hun eigen regering, alleen de regering ziet het nog niet!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Lager scoren ???? Wel nee,straks stemmen al die idioten weer op dat zooitje !

  Like

 9. r.v.marle zegt:

  Huren omhoog met ca. 5 procent voor wie voor lagere inkomens heeft b.v. 34.000,- euro en over de afgelopen jaren continue 4 a 5 procent, en toen
  kwam de energiekosten weren ook moorddadige manier verhoogd dank groenig links democraten 66 vrijheid voor democratie chr. Democratische
  APFEL.

  Geliked door 1 persoon

 10. R. van Marle zegt:

  Nog iets de zorgkosten ondanks het geld klotst tegen de klippen en b.v. directieleden van zorgmolochen ongeveer 1. miljoen per jaar dit is niet meer te geloven hoe schoftig dit gespeeld wordt.

  Like

 11. hans zegt:

  Iedere keer als die z`n honend lachje vertoont een klap geven! Steeds harder!
  Dan vragen het nogmaals te proberen.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Tegen de tijd van de volgende verkiezingen druipen de positieve nieuwsberichten van de pagina’s en kleurt het TV scherm roze van geweldige vergezichten.

  Like

 13. Guardiaangel zegt:

  Ik teken voor een harde val van dit SLOOPKABINET EN DAT ZE HEEL HEEL HARD OP HUN BEK GAAN!

  Like

 14. Hb.schwarz zegt:

  Ja typisch VVD beleid, maakt de rijken, rijker en het werkzame volk straatarm.
  De arbeids vreugde gaat op deze manier langzaam ten onder, als je alle belastingen, btw, heffingen en zorg betalingen bij elkaar optelt werk je als arbeider voor bijna 70% voor de regering. En de belasting voor dividend houders van multinationals gaat omlaag!! De belasting op de eerste levensbehoeften zoals groente, fruit en vlees gaat omhoog, zo doe je dat als rechtse VVD kliek.
  Een pooier vraagt nog minder aan zijn hoeren.
  Het is pure minachting t/o het gewone volk.
  De sociale cohesie is door de kliek van VVD PvdA en D’66 zo alszo goed als gesloopt.
  Brussel staat voor het financiële gebeuren van de Nederlandse partijen, in veel hoger aanzien dan de nationale burger, die mogen gebruik maken na een werkzaam leven tot 67/68 jaar, van het spuitje van het voltooide leven. Dan blijft de aow pot lekker gevuld.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s