Oostenrijk: Asielzoekers moeten € 840,- betalen

Screenshot_255

In Oostenrijk heeft de coalitie, met de rechts-conservatieve ÖVP en de extreemrechtse (webm.: ???) FPÖ, een pakket wetten gepresenteerd, waarin staat dat vluchtelingen die in Oostenrijk aankomen € 840,- cash zullen moeten betalen. Ze willen de wetten voor de zomer laten goedkeuren om de asielwetgeving te verscherpen.

Met het bedrag zullen asielzoekers zelf een deel van de procedurekosten moeten betalen, legden bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) en vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) uit. De regering wil zo illegale migratie en misbruiken tegengaan, en het land minder aantrekkelijk te maken voor asielzoekers.

Uitzetting

Voortaan wordt het ook mogelijk om gsm’s uit te lezen, om doorslaggevende tips te krijgen over de herkomst, de reisroute of mogelijke criminele handelingen. Met de nieuwe wetgeving zullen veroordeelde migranten het land uitgezet kunnen worden.

Minder sociale hulp

Daarnaast zullen asielaanvragers die “op vakantie gaan in het thuisland” elk verblijfsrecht in Oostenrijk verliezen. Ook de sociale hulp voor vluchtelingen zou teruggeschroefd worden. Vanuit oppositie en middenveld kwam er al kritiek op de regeringsplannen.

Bron:
https://nieuws.vtm.be
(h/t M. v. A.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

40 reacties op Oostenrijk: Asielzoekers moeten € 840,- betalen

 1. Elly zegt:

  Oostenrijk….je zal er maar wonen…

  Like

 2. Wakeupkitty zegt:

  Goed idee. Als EU burger moet ik ook overal in en buiten de EU voor mijn eigen kosten betalen… maar nu haalt NL ze dan massaal binnen?

  Geliked door 2 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Per maand € 840,- betalen zal de kolonisteninvasie fors doen afnemen.

  Geliked door 4 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Joannes den Hollander

   Per maand, waar staat dat?

   En nee dus, éénmalig zal hen dat niet tegenhouden.

   Geliked door 2 people

   • hendrikush zegt:

    Elke maand! Kun je makkelijk inhouden op hun uitkering.

    Geliked door 1 persoon

   • Joannes den Hollander zegt:

    Ik schreef dat Statler & Waldorf, want een eenmalige betaling zal, zoals u al aangaf, deze wilden en andere barbaren niet tegenhouden. Hopelijk lezen wat Patriottische Oostenrijkers mee bij Bron. Indien dat zo is hoop ik dat ze hun regeringsleiders daarvan in kennis stellen zodat deze hun beleid wat kunnen bijstellen naar een maandelijkse betaling. Indirect zal dat voor Oostenrijk veel geld opleveren. Vooral als ze dat met terugwerkende kracht gaan invoeren.

    Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Joannes

   Aha, het was een voorstel, ik begrijp het.

   Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Kijk, dat zijn nu nog eens plannen die wat op gaan leveren. Laat de gelukszoekers maar voelen dat er niks op aarde gratis is, behalve het weer.
  Ook Oostenrijkers zijn mensen die voor hun bestaan moeten werken, en waarom zouden ze hun welvaart moeten delen met vreemdelingen die aankomen met een dik pakket eisen plus een grote mond?

  Prima regel, om voortaan de telefoons uit te lezen en ze te laten betalen voor alle gemaakte onkosten. Als je leven je lief is en je echt in nood zit, dan is € 840,00 toch een schijntje? Dat geef je dan toch met liefde?

  En mocht blijken dat je de zaak geflest hebt, en je komt net terug van een zorgeloze vakantie in je thuisland, dan kun je er op rekenen dat je vakantie in je thuisland definitief gemaakt gaat worden.
  Iets minder comfortabel, dat wel.

  Geliked door 4 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Hear hear! *Like*

   Like

  • Anneke zegt:

   En wie gaat dit (op zich goede plannen) controleren??? Er zal een potdichte controle nodig blijven en of deze te realiseren valt, is nog maar de vraag. Pogingen uit het verleden en het recente verleden, spreken boekdelen.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Bij ons is de politieke wil er niet, dus zal er niet echt wat veranderen in dit land. In Oostenrijk is dat duidelijk anders…

    Like

 5. roel zegt:

  ostenrijk is goed bezig sebastian kurz heeft temminste een goed stel hersens en hij gebruikt ze ook goed dat is niet van onze regering tezeggen en vooral niet van rutte die is nog dommer als een achter eind van een varken

  Geliked door 2 people

 6. Mary zegt:

  Geweldige voor de Oostenrijkers, zijn ze er al een heleboel mee kwijt en ze komen niet, bij Rutte en Co knijpen ze gewoon de Nederlanders er voor uit die mogen de oeverloze vakantie van de uitvreters betalen, alsmede alle EUSSR projecten. Oostenrijk is een leuk land, als het daar wat “opgeruimd” is is het net zoals Oost Europa wellicht best aardig om te wonen.

  Geliked door 3 people

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Oei, oei, oei, Wat doen die Oostenrijkers nou weer.
  Asylzoekers moeten voortaan geld betalen om Oostenrijk binnen te mogen komen. En ze mogen ook niet meer op vakantie naar huis. Dat is een ontmoedigingsbeleid voeren. Dat is niet de bedoeling. Dat is dus helemaal goeie foute boel. Dat vinden die Eurocraten in Brussel niet goed.
  En nu krijgen ze nog gelijk ook, die Eurocraten. Zie je wel, dat die Oostenrijkers anti-Europa zijn.
  Die lummels willen juist, dat Oostenrijk al die zielige, vredelievende, ongeletterde, kansparels allaakbaar opneemt. Oostenrijk moet ze geld toe geven en niet afpakken. Nee, nee, nee, dat moet niet. Daar wordt dronken Schultje heel erg boos over. En die Timmerschwanz is het daar ook niet mee eens. En eudipoeske Macaron gaat nu nog harder te keer. En Krengela schaft das nicht. En Pinokkio kan er niet om lachen. En in Zweedsland zijn het er ook niet mee eens. Ze zijn nu allemaal des duivels. Hoe vertellen ze het aan Soros. De EU staat nu op zijn grondvesten te schudden. Zo dondert de EU nog in elkaar ook.
  En die zielepoten mogen ook al niet meer op vakantie naar huis. Dat is toch helemaal van de te zotte. Daar gaan alle Eurocraten toch ook helemaal van over de rooie.
  Kunnen ze wel, die Oostenrijkers, asylanten pesten.
  Oostenrijk een driewerf hoera !!!
  BRAVO, BRAVO,BRAVO !!!

  Geliked door 4 people

 8. Debora sofie zegt:

  Geloof je het zelf wat liegen alles gratis hoor wij betalen voor hun

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Oostenrijk is een land en een volk dat nauwe historische banden met Hongarije, Tsjechie, Polen en Slowakije heeft. En het is te merken.
  Vivat Austria!

  Geliked door 3 people

 10. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 11. joga zegt:

  Per maand? Waar staat dat. Dat zou een goudmijn zijn voor de echte Oostenrijkers. alhoewel………

  Like

 12. Pietersen zegt:

  MEER maatregelen. Veel meer en zwaarder. Islamieten laten zich door geld niet afschrikken.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Nee, want ze worden toch geholpen door de NGO’s en alle zogenaamde hulporganisaties !!

   Like

   • abouneenee zegt:

    Desnoods betaalt Saudi-Arabie die ‘intake kosten’ direct aan Oostenrijk, oliedollars zat. Maar nu de olievoorraden tegen hun einde lopen en overgeschakeld wordt op het toerisme zal men gedwongen worden realistischer met hun geld om te gaan. De wens van de profeet uitvoeren om de wereld islamitisch te maken zal evenwel op voldoende steun van fanatici kunnen rekenen omdat men zich daar net iets geliefder mee maakt binnen de islam dan zichzelf opblazen in een mensenmenigte…

    Like

 13. Steven zegt:

  Dit soort landen zijn straks de toevluchtsoorden van alle blanke vluchtelingen die over niet al te lange tijd hun toevlucht ergens anders moeten gaan zoeken om aan de verkrachtingen, berovingen en moorden te willen ontkomen.
  Ik denk dat de elite nu in sneltreinvaart de afrikaantjes en de haatkoppen binnen zullen laten lopen.
  Over een jaar of 10 is het geen houden meer aan als dit niet wordt gestopt!

  Geliked door 2 people

 14. BertG. zegt:

  Hebben ze daar dan overal grens bewaking om te controleren wie er allemaal binnen komen.

  Like

 15. Om de Oostenrijkse asielwetgeving te verscherpen, daar gaat het al fout het is namelijk de EU immigratie en asielbeleid wat de boventoon voert, natuurlijk is dit lage entreebewijs van € 840,- een doekje voor het bloeden, de meeste asielparasieten hebben duizenden dollars uitgegeven om de overtocht naar het Europese Mekka te maken.

  Het is symbool politiek van de EU provincie Oostenrijk en een doekje voor het bloeden, de Oostenrijkse regering denkt twee vliegen in een klap te slaan, maar naar mijn mening wordt de massale migratie stroom naar het Europese continent onhoudbaar.

  Zelfs Thierry Baudet haalde dit in een vlammend betoog aan. Het doel is nog steeds om Europa in chaos te veranderen en de islamisering is het politiek correcte instrument om dit te bewerkstelligen, het dringt maar niet door in de hoofden van het 8 uur NON journaal kijkers.

  Door Michael van der Galien 18 april 2018

  “Precies zoals Bismarck het deed in de 19de eeuw.”

  De knettergekke eurofiel Guy Verhofstadt is weer eens in het nieuws gekomen. Meneer heeft namelijk geroepen dat het er een Europees leger moet komen dat in staat is om landen als Syrië aan te vallen. Zo is Europa niet afhankelijk van de VS en kunnen de Europese ‘waarden’ overal afgedwongen worden. Of zoiets. Lees verder >>>http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/baudet-gaat-los-op-megalomane-eurofielen-eerst-creeert-de-eu-chaos-oorlog-ellende-en-daarna-roept-ze-op-tot-centrale-machtsvorming/

  Geliked door 1 persoon

 16. kampersrene zegt:

  Maar 840 Euro dat is niets , een habbekras in vergelijking hoeveel ze die mensensmokkelaars betaalde Ik zou het dubbele eisen en ze een verplichten een job te aanvaarden bij de vuilnisophaaldienst behalve als zij een universiteitstittel kunnen bewijzen als ruimtevaartdeskundige of dokter in de geneeskunde of chirurg maar ik vrees dat ge meer kans maakt De Eurohoofdprijs te winnen bij de loterij

  Geliked door 1 persoon

 17. Franciscus zegt:

  Al dat binnenkomend volk direct een mondeling examen afnemen in de taal van het land. Wie een fout maakt direct op transport sturen. Weg met die parasieten en verkrachters

  Geliked door 1 persoon

 18. Johan zegt:

  Het is toch wel een vreselijke maatregel van de Oostenrijkse regering. Gewoon racisme !
  Die arme Afrikaanse drommels zijn al 3000 euro kwijt aan de mensensmokkelaars. Daarnaast hebben ze hun leven gewaagd door de Mediterranée over te zwemmen. En nog voordat ze één voet in Oostenrijk gezet hebben, worden ze nu ook nog gedwongen om voor hun verblijf aldaar te gaan betalen. Dat stond allemaal niet in de reisfolder.

  Geliked door 1 persoon

 19. BertG. zegt:

  Mochten ze toch nog toevallig een “vluchteling” bij de grens tegenkomen, dan is dit natuurlijk een wereld deal.
  Je betaald eenmalig €840,00 om voor de rest van je leven alles gratis te krijgen.
  Weigeren kan dan niet meer want ze hebben een soort van toegang kaartje gekocht voor €840,00

  Geliked door 1 persoon

 20. Jean zegt:

  Helemaal fout, men moet die troep nooit binnenlaten dat is véél beter koop én geeft een enorme veiligheid voor de autochtone burgers.

  Geliked door 1 persoon

 21. Japio zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1940636/exploderende-mier-gevonden-op-borneo Zie je nou wat de islam aanricht? Nu gaat de dierenwereld ook op die toer.

  Geliked door 1 persoon

 22. Republikein zegt:

  Hebben ze naast een smartofoon dan ook nog geld?
  Lijkt mij twijfelachtig,misschien sommigen, het overgrote deel niet.
  Kan je van een kale kip plukken?
  Malafide snuiters proberen dat wel, het betreft dan meestal een autochtoon.

  Like

 23. Marc zegt:

  Eenvoudige en voor de hand liggende maatregelen. Zo uit te voeren.

  Dus wat is het probleem nou precies, Rutte?

  Like

 24. Bas zegt:

  Inschrijvingskosten plus administratiekosten. Moeten ze hier ook invoeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s