Tientallen voorstanders Zwarte Piet vervolgd om snelwegblokkade

Screenshot_244

(Door: Marcia Nieuwenhuis)

De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een demonstratie tegen Zwarte Piet te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank. Zij zijn aangeklaagd wegens het opzettelijk versperren van de weg en het hinderen van de demonstratie, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Door de weg te blokkeren hebben de verdachten voor een gevaarlijke verkeerssituatie gezorgd. De bus met demonstranten werd klemgereden en er ontstond een file. ,,De risico’s van een dergelijke actie op een autosnelweg zijn dusdanig dat een strafrechtelijke vervolging op zijn plaats is”, verklaart woordvoerder van het Openbaar Minister Noord Nederland Melanie Kompier.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", demoniseren, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Tientallen voorstanders Zwarte Piet vervolgd om snelwegblokkade

 1. Peter zegt:

  Ik hoop op de beste juridische bijstand en VRIJSPRAAK voor de mensen die opkomen voor Zwarte Piet !!
  Het moet eens over en uit zijn met het gemaskerde krakersgeboefte die hun opvattingen willen opdringen aan de meerderheid op grond van valse gronden.

  Geliked door 6 people

 2. Thom zegt:

  Als je als illegale dobberneger een bewoond huis kraken in Amsterdam dan roept ex-VVD voorzitter Van Aartsen, dat deze kwetsbare mensen beschermd moeten worden.
  De zwakzinnigen hebben de macht veroverd.
  Stemp op de VVD (naar Van Kooten en De Bie – de tegenpartij)

  Geliked door 4 people

 3. reageerbuis zegt:

  Wanneer worden zogenaamde antifa’s gedagvaard voor het verhinderen van demonstraties van Pegida of andere anti-islamiseringsbewegingen? Laatzenietlopen roept openlijk op om dergelijke demonstraties onmogelijk te maken. Nu een linkse betoging niet door kon gaan, gaat het OM opeens optreden.

  Geliked door 2 people

 4. Guardiaangel zegt:

  Maar beste OM….straks dan ook de tegenstanders van Piet heel zwaar veroordelen wegens vernietigen van onze Nederlandse cultuur.
  Doen he!

  Geliked door 3 people

 5. kampersrene zegt:

  In den tijd van Johny Jordaan bestond al die miserie niet .Nederland was toen nog Nederland met zijn tradities en leefgewoonten. Timmermans en Rutte liepen nog met pampers rond en een tutter in hun mond Sinds ze “proper” geworden zijn is er veel veranderd .De tutter of fopspeen is hun niet ontgroeid daar zuigen ze hun politiek mee op

  Geliked door 2 people

 6. Republikein zegt:

  In de cel met die wegmisbruikers.

  Like

 7. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Hè, watte ???
  Is dat openbaar ministerie nou helemaal van de p.. ger… ???
  Hoe durven ze ???
  Hebben ze daar hun verstand verloren ???

  Die jongens uit Dokkum hebben ons cultuurgoed, het SINTERKLAASFEEST, gered van een stelletje barbaarse landverraders. Ze moeten niet vervolgd worden. Ze verdienen een lintje !!! Die barbaren horen voor het hekje !!!

  Die officier van justitie is heel erg stout !!! Die verdient een pak rammel met de roe. En Zwarte Piet moet dat officiertje maar in de zak meenemen naar Spanje !!! In de peperkoekenmolen met dat officiertje !!!

  Van mij mag Sinterklaas met heel veel echte Zwarte Pieten en heel veel kinderen bij de zitting aanwezig zijn !!!

  Wie zoet is, krijgt lekkers, wie stout is de ROE !

  Geliked door 3 people

  • Haksteeg Anton zegt:

   Oeps je hebt volkomen gelijk maar de politie draagt hoofddoeken en we weten wat dat betekent. wie voor een echt Nederlands kinderfeest is moet afgemaakt worden laat dat maar aan de D666 rechters over die weten hoe dat “hoort”. en die hebben nu een fijn excuus want die echte Nederlanders stopten de schoften van het uitvoeren van hun criminaliteiten en dat zal wel gestraft worden want dat “volk” van Amsterdam had toch het recht van demonstreren aangevraagd of zie ik het verkeerd? Dat zou best eens kunnen.

   Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Daar ben ik wel voor in.
   Ik wil wel als zwarte piet in de rechtszaal gaan zitten.(denk trouwens dat we er gelijk weer uitgebonjourd worden).
   Pak huren, schminken en op naar de rechtbank.

   Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Het is werkelijk schandalig dat het OM tot vervolging durft over te gaan.
  Juist door de weg te blokkeren, hebben deze dappere mensen ervoor gezorgd, dat een uitermate explosieve demonstratie van zeurnegers uit de Bijlmer niet heeft kunnen doorgaan. Daarmee hebben zij wellicht veel ernstiger zaken weten te voorkomen.
  Trouwens, dat geblaat van het OM over iedereen die zomaar het recht heeft om ons onze cultuursymbolen af te pakken, waar slaat dat nou op ?

  Geliked door 2 people

 9. Zijn er ook nog mensen opgepakt die het Sinterklaas feest verstoorden? Nee zeker…. dat zou politiek incorrect zijn.

  Geliked door 2 people

 10. Aegolius cs zegt:

  **Het OM benadrukt dat het recht om te demonstreren ‘een belangrijk recht in onze Grondwet’ is. ,,Wanneer mensen het niet eens zijn…….**

  …… Gebruikt men andere regels dan het onderstelde OM “spoorboekje”!

  Goed gedaan gij mogelijk veroordeelden en burgemeester Marga Waanders: je zou toch niet kunnen indenken dat te Dokkum niet alleen Bonifatius maar ook Sinterklaas zou kunnen worden vermoord. En dat voor alle kijkbuiskinderen.

  Geliked door 3 people

 11. Tistochwat zegt:

  ,,Het verhinderen van een demonstratie is echter een strafbaar feit.”

  Behalve als de ‘antifa’ dit doet?

  Geliked door 5 people

 12. Yoshi zegt:

  O, diè Melanie Kompier. Ja, nee, nu is het me helemaal duidelijk. U ook?

  Ingezonden – Ingezonden stukken 5 februari 2013

  Verbijsterde echtgenoot van door bromscooter op zebrapad aangereden Assense schrijft woordvoerder Openbaar Ministerie Open Brief.

  In de zaterdageditie van het Dagblad van het Noorden stond een interview met mevrouw mr. Melanie Kompier, woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord Nederland.
  Daarin deed zij uitspraken over de juridische achtergrond van de aanrijding van de 71-jarige mevrouw Coby van Es door een jonge scooterrijder, die na het ongeluk doorreed. Mevrouw Van Es raakte daarbij ernstige gewond met waarschijnlijk blijvende fysieke gevolgen.

  Haar echtenoot, de heer Daan van Es, schrijft in een Open Brief verbijsterd te zijn over de wijze waarop mevrouw Kompier op dit ongeluk reageert, de gevolgen ervan en het achterblijven van een juridisch vervolgen van de dader van het ongeluk.

  Open Brief
  aan mevr. mr Melanie Kompier, woordvoerder van het Openbaar Ministerie Assen.

  Geachte mevrouw Kompier,

  Aanleiding voor mijn schrijven is het vraaggesprek met u dat het Dagblad van het Noorden op 2 februari gepu-bliceerd heeft. Ik ben Daan van Es, de echtgenoot van de 71-jarige vrouw die vrijdagmiddag 25 januari 2013 op een zebrapad in Assen door een bromscooter is aangereden.
  Ik liep naast mijn echtgenote en ben dan ook getuige geweest van deze aanrijding. Mijn echtgenote is bij deze aanrijding zeer ernstig gewond geraakt. Zo ernstig dat blijvende invaliditeit in het verschiet ligt.
  De medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis en agenten van de politie in Assen hebben ons professioneel geholpen en betrokken bijgestaan.

  Op 2 februari 2013 publiceert het DvhN een vraaggesprek met u. Over dit vraaggesprek zijn mijn echtgenote en ik verbijsterd.

  We hebben het Openbaar Ministerie altijd als de Hoeders van onze Rechtstaat beschouwd. Ik wil u uitleggen waarom ik vind dat u met dit interview onze

  Rechtstaat geschaad heeft.

  Volgens het artikel zou de bestuurder van de bromscooter bij de politie bekend zijn, maar u ziet geen prioriteit voor het aanhouden van hem. Ik vind dit onbegrijpelijk!!

  Welke indruk krijgt deze scooterrijder van het Openbaar Ministerie als hij uw visie op de aanrijding leest? De volgende keer gewoon weer doorrijden en

  doen alsof je neus bloedt?
  Ondertussen wacht het Openbaar Ministerie rustig af tot de veroorzaker van de aanrijding zijn visie op de aanrijding gegeven heeft! In wat voor academische werkelijkheid leeft u eigenlijk?!

  Natuurlijk is dit joch zich ook rot geschrokken toen hij zag wat hij gedaan had. Van ons hoeft hij, ook nadat hij er als een speer vandoor ging na de aanrijding, de cel niet in. Daar wordt hij echt niet beter van; maar uit uw reactie begrijp ik dat een zo spoedig mogelijk verhoor van deze bestuurder niet kan omdat de maximale strafmaat dit niet toelaat!
  Hoe is dit mogelijk?! Voor ons gevoel ontbreekt van uw kant enige vorm van urgentie om deze jongen te verhoren.

  Ik hoop dat uw antwoord ons gerust zal stellen.

  Misschien is het zelfs mogelijk rechtstreeks van u te horen hoever het onderzoek is gevorderd en welke keuzen het OM in deze zaak maakt vóórdat

  u in de pers uw standpunt kenbaar maakt.

  Hoogachtend,

  Daan van Es,
  Assen

  Geliked door 2 people

 13. Tistochwat zegt:

  Het valt toch niet te bevatten dat wij onze eigen tradities niet mogen verdedigen?

  Wat zou er gebeuren als mohammedanen een snelweg zouden blokkeren om daar massaal met hun reet omhoog te gaan liggen?
  Ik denk dat ik het antwoord wel weet: dat is ‘vrijheid van “religie”‘ en wij mogen niet ‘discrimineren’ en geen ‘haat zaaien’.
  Dus in zo’n geval wordt er netjes gewacht tot de mohammedaan klaar is met ‘bidden’ en de weg verlaat.
  Oom agent geeft de ‘gelovigen’ daarna onderdanig een vuurtje en neemt eerbiedig afscheid.

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Tistochwat 19 april 2018 om 16:14:

   “Wat zou er gebeuren als mohammedanen een snelweg zouden blokkeren om daar massaal met hun reet omhoog te gaan liggen?”

   Ik wacht nog steeds op het moment dat jij er met je grasmaaier overheen gaat sjezen. 👿

   Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Tistochwat 20 april 2018 om 16:17:

   Nog beter! 😆

   Like

 14. Flo zegt:

  Ben benieuwd hoeveel Marokkanen een proces verbaal hebben gekregen na de opstoppingen die zij veroorzaakten in Duindorp verleden week ,tijdens een zeer luidruchtige bruiloft ,denk niet een ,zij hebben namelijk een streepje of 100 voor op een Nederlander .,die betalen de boete gewoon .

  Geliked door 2 people

 15. Thomasson zegt:

  Als iemand denkt dat de D666 rechters indruk kunnen maken op de Friezen, dan heeft hij het mooi mis. Er werd in Friesland een grote actie voor de jongens gehouden. Er werd geld ingezameld om de boetes te betalen. Dus de gasten van Sylvana Simmons moeten maar de volgende keer wegblijven. In Dokkum Zwarte Piet is nog steeds gewoon Zwarte Piet en dat blijft zo. Misschien zouden ze volgend jaar in Harderwijk meer succes boeken.

  Geliked door 1 persoon

 16. Hendrik M. zegt:

  Het blokkeren der snelweg was volkomen terecht, er was zelfs een oproep tot moord op Sinterklaas, dit door een figuur die vastgehouden werd, doch dat wisten de demonstratie tegenhouders niet…
  https://www.geenstijl.nl/5140626/sinterklaas-moest-dood-van-extreemlinks/

  Geliked door 2 people

 17. Taljaard zegt:

  Dus die linkse lutser zijn er uiteindelijk toch weer eens in geslaagd om hun soortgenoten en handlangers in de zgn. ”rechterlijke macht” en het OM voor hun karretje te spannen.
  Ze laten een verkrachter en moordenaar na 15 jaar weer op de maatschappij los en een politieke moordenaar en terrorist mocht zelfs na 14 jaar alweer vrij komen, en wordt nog beschermd ook.
  Maar, oh, oh; waag het niet om aan hun zwarte en radicaal linkse troetelkindjes te komen…..

  Geliked door 2 people

 18. koddebeier zegt:

  Huichelaars !

  Geliked door 1 persoon

 19. Blaffertje zegt:

  Het is schandalig dat er mensen voor de rechter moeten verschijnen omdat ze voor HUN cultuur opkomen.
  Een stelletje sneupeuken wil ons de wet voorschrijven omdat er meer dan 150 geleden slaven werden gehouden.
  Wij hebben boete gedaan en sorry gezegd, maar dat is voor hen niet genoeg.
  Een onschuldig kinderfeest heeft hier niets mee te maken en daar komt ook nog eens bij dat de knechten van St. Nicolaas geen slaven waren maar huurmoordenaars nl. Assasijnen, die hem moesten beveiliging omdat hij bij nacht en ontij op pad ging om bij arme mensen langs te gaan en in die tijd was het alles behalve veilig .
  Deze mensen werden betaald voor hun diensten, werden goed gekleed en hadden onderdak en waren verre van slaven.

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   …wat je dan ook tot op heden kunt zien aan hun verschijning:
   Fluweel en zijde, baretten met pluimen, modieuze pofbroeken….
   Slaven? De 16de-eeuwse ‘jeunesse d’oréé, jonge edellieden, zag er precies zó uit!

   Like

 20. abouneenee zegt:

  Het recht op het hebben van onze tradities vind ik belangrijker dan het recht van verongelijkten daartegen te demonstreren. Zij maken geen maatschappelijk probleem bespreekbaar, zij ZIJN het maatschappelijke probleem en de politiek en politie die het maar mogelijk maakt. Schandalig..

  Geliked door 1 persoon

 21. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Kick Out Zwarte Piet (KOZP). ”

  Dát vind ik nou een racistische leus! Zwarte mensen het land uitschoppen? Maar dan ook alle, hè!!

  Geliked door 2 people

 22. BertG. zegt:

  Vreemd, als agenten staken mogen ze blijkbaar wel de snelweg blokkeren.
  Er is dan toch niemand die ze kan bekeuren of aanklagen.

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Aanklagen wel, maar de afweging om agenten te vriend te houden weegt kennelijk zwaarder dan die om burgers te vriend te houden. Immers zijn wetten bedoeld om de massa te beteugelen en krijgen de agenten geen proces aan hun broek zodat ze niet minder bekeuringen zullen uitschrijven, het is een kosten-baten analyse. De betreffende ambtenaren zagen zich door hun massale en gekrenkte ego genoodzaakt burgers wel op hun plek te zetten, van hen heeft de overheid namelijk niets meer nodig dat niet al per wet afgedwongen wordt. De agenten zouden toch eens wakker worden voor de realiteit dat ze feitelijk niet (veel) beter zijn dan de criminelen waarin sommige agenten hun grootste vijand geprojecteerd hebben gekregen door de organisatie waarvoor zij ‘waakzaam en dienstbaar’ zijn…

   Geliked door 1 persoon

 23. Thomasson zegt:

  Waar is het demonstratierecht van PEGIDA en anderen die demonstreren tegen de voortschrijdende islamisering van Nederland? De OM en D666 rechters lopen zich de apezuur achter Nederlanders die niet in de pas lopen. De Friezen die niet willen dat hun Sinterklaas feest wordt door de vrienden van Sylvana Simons vergalt. Maar hoeveel demonstranten werden opgepakt en berecht toen de jongens van ISIS in de Hobbemaplein in Den Haag hadden gedemonstreerd? Hoeveel van de beesten van Allah werden berecht, toen ze de politie en Pro Patria demonstranten in Den Haag met stenen hadden bekogelden en zich uitermate agressief gedroegen tegen reporters? https://www.youtube.com/watch?v=jJsB3jt2Bxs

  Geliked door 1 persoon

 24. Thomasson zegt:

  vergalt moet vergald. Sorry

  Like

 25. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/triest-sinterklaascircus-stopt-na-doodsbedreigingen-brand-die-kuttent-maar-af-met-al-die-racisten-erin/
  Triest! Sinterklaascircus stopt na doodsbedreigingen: “Brand die kuttent maar af met al die racisten erin

  https://www.ad.nl/binnenland/bram-van-der-vlugt-bedreiging-sinterklaas-is-waanzin~a63c9d58/
  Bram van der Vlugt: Bedreiging Sinterklaas is waanzin
  ‘De oproep om Sinterklaas te vermoorden tijdens de landelijke intocht afgelopen november in Dokkum is ‘waanzin en getuigt van de hedendaagse gekte op social media’. ,,Het is ook gevaarlijk”, zegt acteur Bram van der Vlugt, die jarenlang de rol van Sinterklaas tijdens de intocht speelde.
  Vandaag werd bekend dat actievoerder Michael van Zeijl van de groepering De Grauwe Eeuw in oktober een doodsbedreiging tegen Sinterklaas op zijn Facebookpagina postte. Daarin schreef hij: ‘We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood.” De Grauwe Eeuw strijdt, volgens eigen zeggen, tegen racisme en kolonialisme.’

  Geen wonder dat deze gevaarlijke gekken tegengehouden werden, ze zijn een gevaar voor de bevolking en zeker voor kinderen die het feest bijwonen.

  Geliked door 1 persoon

 26. Elisah zegt:

  http://regio.tpo.nl/2018/04/15/gewoon-vrij-rondlopende-totaalidioot-rijdt-ambulance-op-weg-naar-spoedgeval-klem-in-rotterdam/
  totaalidioot rijdt ambulance op weg naar spoedgeval klem in Rotterdam
  Ambulance moet spoedrit afbreken, politie noodzakelijk om totaalidioot te kalmeren, in dat gave land Nederland
  Volgens een politiewoordvoerder was in dit geval “juridisch weinig te doen aan deze absolute gekkigheid”, maar is een zeer hartig woordje gesproken met de opgewonden bestuurder. Waarom hij de ziekenwagen klemreed, is niet duidelijk.

  Juridisch weinig te doen…..???

  Like

 27. Jules Vismale zegt:

  De heisa over zwarte piet blijft nog steeds aanwezig bij een stel kleuterachtige volwassenen die een traditioneel kinderfeest koste wat het kost naar de knoppen willen helpen! En de ergste is wel de overloper Erik van Muiswinkel die hier weer zo stoer en stom bezig is:

  Pietenpester Erik van Muiswinkel wil psychiatrische hulp voor online voorstanders van Zwarte Piet

  De voormalige Hoofdpiet – tegenwoordig fel tegenstander van Zwarte Piet – vindt namelijk dat er “volkspsychotherapeuten” moet komen voor mensen die op social media Zwarte Piet verdedigen. “Jammer dat zij niet bestaan,” mijmert Erik van Muiswinkel (en hoe wil hij dat voor elkaar krijgen? Soms door al deze mensen te gaan hypnotiseren?) op Twitter.

  Vannacht heeft Erik van Muiswinkel – ooit cabaretier maar nu zijn carrière in het slop zit is hij meer een linkse ideeëngorgelaar geworden – weer eens een nieuw hersenspinsel met de wereld gedeeld. Op Twitter reageerde de resident VARA-grappenmaker namelijk op een opmerking van Kno’Ledge Cesare – de artiestennaam van de veroordeelde crimineel Jerry Afriyie.
  Afriyie was namelijk naar Friesland afgereisd om daar een avondje te praten over het afschaffen van Zwarte Piet (in een bepaald boek over ‘De Kameleon’ van H. De Roos, met als hoofdpersonen
  Hielke en Sietse Klinkhamer, verjoegen de inwoners van Lenten ook eens een linkse actiegroep ‘De Geitenclub’ en hun aanvoerder; de linkse nietsnut en betweter Geitenbreier die allerlei linkse en onzalige ideeën aan dit Friese dorp wilden opdringen). Wat de Friezen van de moord op Zwarte Piet vinden, hebben we afgelopen november kunnen zien.

  Maar volgens Afriyie is er zelfs in het traditionalistische hoge Noorden animo voor het slopen van Zwarte Piet: “Ik was vandaag te gast in een talkshow in Friesland. Ik heb de liefde gevoeld van de aanwezige Friezen. Men was begripvol, kritisch en vooral erg nieuwsgierig naar mijn geweldige beweegredenen.”
  Friezen staan bekend als beleefd en gastvrij maar een aantal boeren, jagers en pluimveehouders wilden daar toen al een Hof van Eden scheppen door alle roofdieren en -vogels te verdelgen zodat dezen geen schattige weidevogels,pluimvee en duiven meer konden worden gedood! Het gevolg was alleen dat toen talloze muizen daar al hun natuurlijke vijanden kwijtraakten en als “dank” vraten zij in 2015 bijna half Friesland kaal! Erik is blijkbaar ook een soort muis gezien zijn erg vreemde achternaam!
  Eenmaal op weg naar huis zag de agentenrammer op zijn telefoon een hoop mensen kritisch En ontzettend kwaad!) waren op de uitnodiging voor Afriyie: zij vinden dat er in Friesland geen plek is voor mensen die de eeuwenoude tradities op de vuilnisbelt willen gooien. De baas van Kick Out Zwarte Piet noemt de critici “bange mensen” (hijzelf is gewoon een huichelachtige en stomme dwaas!) die “vanachter hun toetsenbord aanvallen.”

  “Ook mijn ervaring, Jerry. Live tref je echte mensen die best willen praten en zelfs luisteren, en na afloop een biertje met jecdrinkeb [sic!]. Online gaat het weer los in dreigen en schelden. Soms wellicht door dezelfden. Jammer dat er geen ‘volkspsychotherapeuten’ bestaan.”
  Dat u het dus weet. Niet alleen zijn tegenstanders van Zwarte Piet stuk voor stuk onbeschaafde trollen (“dreigen en schelden”), maar ook zijn het mensen die nodig op de behandeltafel van psychiaters moeten. Juist ja. Hoe demoniseer je je tegenstanders en zet je ze allemaal weg als onredelijke gekken die de afslag naar de TBS-kliniek hebben gemist? Nou, ongeveer zó. Lekker dan weer!

  Als we nou eens Erik van Muiswinkel ongeveer 80 jaar in de tijd zouden terugsturen naar de USSR dan had hij daar ook kunnen verkondigen dat hij koelakken (rijke boeren) heel beschaafd vond en de rest van het Russische volk wilde gaan afschaffen! Alleen had Erik dan vast van de Stalinisten een showproces met gruwelijke martelingen cadeau gekregen, een enkele reis naar Siberië of zelfs een compleet vuurpeloton voor zijn neus! Ha, ha, ha, ha!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s