Hopend op de snelweg naar Mars

Screenshot_267

(Door: “bozeoudeman”)

Bedrijven, groot en klein, hebben allen iets gemeenschappelijk, namelijk de wens om winst te maken. Lijkt heel logisch, wie is er op uit om met verlies te draaien? Niemand toch zeker. Het zou ook geen probleem hoeven te zijn, ware het niet dat vaak kleine ondernemers allemaal giga ondernemers wensen te worden en daar beginnen de problemen die inmiddels voor de hele wereld opgaan.

Om als bedrijf succesvol te zijn, is verkoop van het product noodzaak; hoe meer consumenten des te groter is de kans om een forse omzet te behalen. En hier zien we iets dat voor bedrijven op korte termijn belangrijk is om groter te groeien, maar voor de wereld in het algemeen en de mensheid in het bijzonder rampzalig gaat uitpakken.

Ieder bedrijf kijkt a priori voornamelijk naar enkel de eigen belangen. Om een goede verdeling van belangen te hebben, is het noodzaak om onafhankelijke politici als bestuurders te hebben.  Helaas is dit altijd een illusie geweest. In vroegere tijden telde het belang van de grootste fabriek in stad of omgeving altijd het zwaarst vanwege de werkgelegenheid en dus de economische gezondheid van stad of omgeving.

Dat bestuurders dan ook vaak uit de kringen  van ondernemers kwamen, is niet verwonderlijk.  Noch dat deze bestuurders nog meer de belangen van de plaatselijke ondernemers lieten prevaleren. Daarnaast was er de kerk, dominee en/of pastoor, die vaak nauw bij het bestuur waren betrokken, omdat zij in hun wekelijkse preken de parochieleden konden beïnvloeden. Dat was eens, nu ligt het anders, maar toch ook hetzelfde.

Politici van nu zijn niet slechter of corrupter dan die van vroeger. Dat lijkt enkel zo, omdat alles zich minder in een schemergebied afspeelt. Er wordt niet voor niks van alle kanten getracht internet op te heffen. De consument begint zich bewuster te worden van wat er speelt en hoe de consument wordt misbruikt door met name grote multinationale bedrijven.

Bedrijven die, om nog groter te groeien dan grootst, absoluut een verdere toename aan consumenten nodig hebben en daar zorgt een log ambtenarenapparaat als de Verenigde Naties voor. Dit vrijwel  visieloze instituut is al decennia lang aan de gang om die toename aan consumenten te garanderen. Men doet geen enkele poging om de bevolkingsaanwas tegen te gaan. Men is eerder tegengesteld bezig in bijvoorbeeld Afrika, dat een soort testgebied is.

Grootschalige gezondheidsprogramma’s worden daar door de VN uitgevoerd zonder in te zien dat dit tot even grootschalige rampen gaat leiden als men dit humanitaire werk niet parallel laat lopen aan een absolute noodzaak tot beheersing en versnelde afname van de daardoor ontstane groei van de bevolking. Maar zoals al gezegd, dat laatste is niet in het belang van bedrijven. Microsoft, Google en Facebook, om er drie  te noemen, hebben belang bij meer consumenten en met hen bijna alle andere bedrijven.

Op termijn zullen we met zoveel mensen op deze aardkloot rond marcheren dat dagelijks oorlogen en strijd onvermijdelijk lijken. Overal waar teveel mensen samengepakt leven, is dit in het klein al waarneembaar. Om te overleven, zal men zich moeten aansluiten bij een groep. Of dit nu The Bloods zijn of de islam of de Arische broeders maakt in principe niet veel uit, het gaat om overleven. Ondanks toekomstige problemen gaan de hersenloze figuren die zich onze leiders noemen verder met hun waanzin.

De corruptie is een van de belangrijkste oorzaken dat slechte politici blijven zitten waar zij zitten zolang ze maar kunnen. Twintig jaar zetel bezet houden is geen uitzondering. Noch dat het aannemen van cadeautjes als een penthouse uitzondering zal zijn. Dit soort is en wordt gelanceerd door bedrijven die belang hebben bij deze klonen. Kleine bedrijven en grote bedrijven, omdat die vaak geen belang hebben bij verstandig beleid gericht op de toekomst, omdat dit de kostenpost bij een bedrijf fors laat groeien waardoor de concurrent, die geen maatregelen neemt, snel de grootste kan worden, wat op termijn kan en vermoedelijk zal leiden tot eigen faillissement.

En zo ploeteren we ons verder een weg door toenemende modderstromen uit kapitalistische riolen. Het enige land dat getracht heeft iets tegen de overbevolking te doen, was China. Dit werd het land niet in dank afgenomen. Op zich kan er heel wat tegen dat één kind beleid worden opgeworpen, maar wat blijft, is dat enkel China inzag dat er iets diende te gebeuren.

Helaas staat de VN onder controle van het grootkapitaal van met name de banken, die op hun beurt, vanwege de triljarden leningen aan het bedrijfsleven er ook absoluut baat bij hebben dat de groei en de stroom consumenten nooit mag stoppen. Tegen de tijd dat zelfs deze kapitalisten last gaan krijgen van een teveel aan mensen is de snelweg naar Mars geopend, hopen zij.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien. Bookmark de permalink .

75 reacties op Hopend op de snelweg naar Mars

 1. theresageissler zegt:

  Wel een heel ongelukkig voorbeeld m.b.t. het beleid tegen de overbevolking, die één kind-politiek van China!
  Wie er enig besef van heeft, hoeveel dwang, leed en slagerspraktijken dat heeft opgeleverd, denkt er automatisch niet meer over om juist dát als voorbeeld aan te halen – abominabel is het enige goede woord er voor.
  Eén kind-politiek! Breek me de bek niet open….

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   “dwang,leed en slagerspraktijken”

   Ik heb dat destijds ook allemaal gevolgd.

   Dwang? zeker leed? ongetwijfeld.

   Kun je uitleggen wat de slagersptaktijken inhield?
   Want dat is me dan ontgaan.
   Tineke

   Like

  • theresageissler zegt:

   @tvs: “Zeker” leed,zeg je?
   Begin dan maar eens, dit boek te lezen, als je er de hand op kunt leggen, dan worden die slagerspraktijken je ook meteen duidelijk:
   https://www.bol.com/nl/p/moeder-van-de-rekening/1001004001511342/
   In het kader van de uitvoering van de één kind-politiek heet “abortus” daar nóg abortus, als het na meer dan 8 maanden zwangerschap wordt uitgevoerd. Dit, omdat sommige ouders zich ondanks alle pressie en chantage-middelen niet laten “overtuigen”.
   Maar het móet en het zál gebeuren, dus…
   Er is trouwens nóóit een excuus voor abortus, als die door een ander dan de moeder-zelf wordt gewenst: Noch de váder, noch de overheid zou hier iets te eisen mogen hebben!
   Handen af van wat niet jóuw lijf is, zou het credo behoren te zijn.
   Vréselijk land, vréselijk systeem!

   Like

 2. Hovawart zegt:

  Het is de Brusselse Blauwdruk voor de Derde Gouden Eeuw van Europa, compleet met slaven en een onderdrukte burgerij, gemuilkorfd door de regelzucht van Europa, en geheel in de greep van de financiële tirannie.

  Like

 3. roel zegt:

  debijbel leert ons zijt niet bezorgd voor u leven wat gij eten of drinken maar zijt veel meer bezorgd voor hem die beide lichaam en ziel kan verderven in de hel er is een GODdie leefd maar omdat we van GOD afgevallen zijn in adam ons bonds hoofd daarom is er geen liefde meer onder de mensen alles is verdeeeld tegen elkaar men denkt alleen maar aan zich zelf de bijbel leert ons onze naaste lief te hebben als ons zelf maar GOD boven alles het is niet zo als er oorlog komt dat ik mijn land niet zal verdedigen dat doe ik wel en vooral tegen de islam maar ik bedoel god zorgd wel dat er niet te veel mensen geboren worden hij is de almachtige hij weet alle dingen hij regeert en zal zijn al macht tonen en geld maakt niet gelukkig hoor lleef maar bij elke dag

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @roel

   Even terzijde: deze blog is niet bedoeld om mensen te bekeren! Dank u voor uw begrip.

   Webmaster

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Roel, dat is toch die troel die ze wijf met 15 koters heeft opgezadeld door er maar op los te neuken. Zonder aan ze vrouwtje te denken.
    Omdat zijn fantasie vriend dat graag zo ziet.

    Like

  • Wachteres zegt:

   O, dat denken ze in Afrika blijkbaar ook – Allah geeft ons kinderen – en dan zijn wij verantwoordeijk om ervoor te zorgen dat ze niet van honger omkomen. De Afrikaanse mannen lopen alleen maar hun geslachtsdeel achterna en ze hebben lak aan de gevolgen.

   Lekker makkelijk, dan kun je als man je gang gaan en hoef je je nergens om te bekommeren.

   Ik zou denken dat een mens ook verstand en dus verantwoordelijkheid heeft gekregen.

   Roel mag blij zijn dat zijn vrouw lichameIijk sterk was, anders had hij zelf voor die 16 kinderen kunnen zorgen.

   Aletta Jacobs – de eerste vrouwelijke arts in Nederland – maakte dat mee in Amsterdam, in een achterbuurt. Vrouwen kregen het ene kind na het andere, terwijl zij al ziek en zwak waren.

   Zij haalde uit Duitsland een anticonceptie-middel om die vrouwen te beschermen.

   Dominees gingen vanaf de preekstoel tegen haar te keer en ondertussen stuurden ze stiekem hun vrouw naar haar voor een spiraaltje.

   Ik hoorde zelf van vrouwen dat ze – als ze seks hadden met hun echtgenoot – alleen maar bang waren dat ze weer zwanger zouden raken.

   Ach, als de man maar plezier heeft, nietwaar? Fundamentalistische christenen wijken bijkbaar niet erg af van de moslims.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    He, eindelijk een vrouw die hier een uitspraak over doet en er ook een mening over heeft, en wat je een vrouw aandoet.
    De andere zwijgen hier over.
    Maar ook ik blijf het zielig vinden als dat je lot is als vrouw zijnde.
    Veroordeeld tot broedmachine omdat god het wil.

    Like

 4. roel zegt:

  begrijp ik zal proberen het anders te formuleren

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoe bedoel je dat precies?
   Dezelfde boodschap verkondigen maar dan in een verstopt taal gebruik.
   Ik heb je meteen door als je het zo wil aanpakken.

   Like

   • Debora sofie zegt:

    En we heb jou meteen door Bert waar jij op duidt

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Debora, wat begrijp jij hier niet aan?

    “Even terzijde: deze blog is niet bedoeld om mensen te bekeren! Dank u voor uw begrip.”

    Like

   • Debora sofie zegt:

    Bert wie zeg dat ik op deze blog mensen bekeer waar heb jij het over

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Nee, dat zeg je niet.
    Maar je zou er ook geen probleem mee hebben.

    Waarschijnlijk ben je zelf een fanatiek christen persoon, die het niet zo als een probleem ziet om af en toe wat bijbelse boodschappen te verspreiden.
    Daar kan je toch niemand kwaad mee doen verder, en misschien kunnen we er nog wat van opsteken.
    Of zit ik nou heel erg naast. (Ik denk het niet)

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ BertG (om het even hoe laat 🙂 )

    Debora sofie zegt:21 april 2018 om 14:59

    “…En we heb jou meteen door Bert waar jij op duidt…”

    Bert ik heb dat geliked omdat ik dat zéér leuk én tevens scherpzinnig opgemerkt vind van reageerder/ster Debora sofie.
    Overigs is reageerder/ster Debora sofie meer goed bij de les om uw sluwe (geniepige) stoot onder de gordel te pareren (virtueel hé) waar je de webmaster’s woorden uit de context licht
    Debora sofie zegt:(daarop) 21 april 2018 om 18:55
    “…Bert wie zeg dat ik op deze blog mensen bekeer waar heb jij het over…”

    Mijn mening is dat wat liturgisch proza of Bijbelse wijsheid (velen missen dat trouwens) niet misstaat waar de perfide ideologie islam immer weer ter sprake komt.
    Het OT is trouwens een bron waar velen zich zouden mogen aan laven.

    Like

  • Harry zegt:

   Wat schieten we er mee nou op als je dezelfde bekeringsdrang
   anders probeert te formuleren , Roel ?
   Gewoon kappen met die reli-waanzin .
   Er zitten er al meer dan genoeg van dat kaliber hier op de site .
   Denk je nou echt dat daar ook maar iemand op zit te wachten , op die uitingen van een hobby-dominee ?

   Like

   • Debora sofie zegt:

    Harry we zitten ook niet op jou te wachten ieder zijn mening toch doe jij ook met je hobby relli en waanzin noem jij dát je voel je letterlijk eh we schieten hier heel veel op niet met jullie gedrag

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Debora, en waarom denk je dat wij wel op jou zitten te wachten?
    Inmiddels is het wel duidelijk dat jij zo gelovig als de pest bent, en dat enkel maar komt verdedigen hier.

    Kom niet aan mijn fantasie vriendje, want dan kom je aan mij.
    Zo iets is het toch.

    Like

 5. roel zegt:

  bert het zijn er zestien hoor gr roel

  Geliked door 1 persoon

  • Debora sofie zegt:

   Bert hoe kom je daar bij je zit er heel erg naast joh heb jij ook al een fantasie vriend eh dat wis ik niet kun je heel veel van leren joh ja je wacht maar heel lang op mij ik wacht niet op jou ga wel eerst hoe kun jij dát weten dat ik gelovig ben als de pers denk dat de perst hier zit mischien ben jij wel aan verdedigen hier eh ga echt bang worden joh nou je je mag hier zeggen wat je zeg Bert jij zeg het ook met je fantasie vriend van je of je heb het fantasie

   Like

 6. roel zegt:

  bert ik wil je niet kwetsen hoor ik bedoel het goed er komen geen kinderen meer bij ik ben 68 en mijn vrouw zowat 70 jaar maar ik ben geen mother fucker zoals jij zegd ik vind dit erg beledigend zo ga je niet met mensen om

  Like

  • BertG. zegt:

   Je hebt gelijk, dat is niet echt vriendelijk, mijn excuus.
   Maar het stond er voor dat ik er erg in had.
   Misschien kan Bert het even verwijderen, de laatste zin.
   (Staat hier boven om 21:41)

   Maar je bent niet de enige, wel misschien een recordhouder met 16 koters.
   http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/796027/gezin-heeft-14-zonen-en-0-dochters-hoe-groot-is-die-kans.html

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Maar ik blijf het zielig vinden voor elke vrouw die namens een geloof 16 kinderen krijgt.
    Dat ga en vermenigvuldig u, dat heb jij wel heel erg letterlijk genomen,
    Je leven lang zit je dan in de strontluiers, zonder ooit iets met je leven te hebben gedaan behalve kinderen baren als een broedmachine.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Verwijderd. Had ik even gemist, anders was hij niet doorgekomen!

    Like

  • theresageissler zegt:

   Ga je ook niet, maar hier wordt dat door een paar figuren – niet alleen hij – aanvaardbaar gevonden. Dat noemen ze, geloof ik, “wakker schudden.”
   Met andere woorden: Overtuigen door te beledigen. Ik snap het evenmin.

   Like

   • BertG. zegt:

    Waar bemoei jij je nou weer mee.
    Ik vraag zelf of het verwijderd kan worden.
    Maar als jij je ei maar kwijt bent.

    Wel goed blijven opletten verder Trees, zo dadelijk mis je nog een reactie van mij om weer even op in te haken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Eigenaardig trouwens dat jij als semi feministe, nou weer geen enkel probleem heb met iemand die ze vrouw haar leven lang in de stront luiers laat zitten, omdat dat ergens van moet met maar liefst 16 kinderen.
    Maar als het over mossel vrouwtjes gaat dan zijn het ineens wel broedmachine’s.
    Maar goed, als je dat had beweert had je niks meer om over mij te zeuren.
    Zo uitgekookt ben je dan wel weer.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @BertG.:Even niet meteen digitaal gaan tetteren, voor je dít gelezen hebt, alsjeblieft:
    Ten eerste had ik op dat moment jouw verzoek om die zin te verwijderen nog niet onder ogen gehad. Was wèl eerder ingetikt -35 minuten eerder of zo- maar waarschijnlijk nog nèt niet er dóór.
    En ten tweede heb je natuurlijk gelijk, waar het die idioot hoge kinder-aantallen betreft, maar daar ging het me op dat moment éven niet om:
    Waar het me om ging is, dat bepaalde dingen, als je ze dan naar voren wilt brengen, niet op zo’n agressieve, beledigende toon gezegd hoeven te worden, zeker niet op een site, waar de hele goegemeente genoeglijk zit mee te lezen.
    Je zegt zelf: “Het stond er voor ik het wist.” Nou, als je dan even begint met nadenken, voor je iets intikt….
    Juist omdat ik er inmiddels zelf van kan meepraten, erger ik me telkens weer dóód over wat jij – maar niet alléén jij – mensen maar in het gezicht blijft spugen.
    Dan heet het weer “dat elk vogeltje zingt, zoals het gebekt is.” Ja, maar dat is ergens ook weer een dooddoener op die manier, want mensen zijn geen vogeltjes.
    En tenslotte: Wat moet dat eigenlijk met dat eeuwige: “bemoei jij je er weer mee….etc.”?
    Mag ik het alsjeblieft nog laten merken als ik ergens iets op te zeggen heb? Jij doet zelf niet anders.
    Ik erger me hier nu eenmaal langzamerhand kapót aan, dús hèb ik iets te zeggen, nogmaals: net als jijzelf regelmatig doet.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 21 april 2018 om 17:25

    “dat elk vogeltje zingt, zoals het gebekt is.”

    O ja, die kwam van mij vandaan, hè?
    Dus jij suggereert dat ook ik ‘mensen maar in het gezicht blijf spugen’?
    Of moet ik dat anders zien?

    Het enige waarop ik jou diverse keren heb gewezen, is dat je regelmatig je stempel op de mening van anderen drukt. Dat is irritant.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    De enige waar ik mij voorlopig aan kapot erger, dat ben jij.
    Hou toch eens eens met dat eeuwige gestook en dat stiekeme geïnsinueer via allerlei toespelingen.
    Kom met iets zinnigs, i.p.v. zeiken over wat jouw allemaal dwars zit.
    Want daar heb ik volledig schijt aan. Ik zeg alles wat ik me bek heb.

    Bert heeft ons vriendelijk verzocht om niet meer op mekaar in te gaan, doe het dan ook niet via via.
    Dat is het smerige waarom ik er steeds op in ga.
    Je bent niet rechtstreeks maar probeert je ongenoegen via andere reacties te bereiken.
    Laffer bestaat er nauwelijks, maar wel weer iets wat goed bij jou past.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Tistochwat: Nee, kruidje-roer-me-niet, die kwam NIET bij jou vandaan.
    Je hebt hem inderdaad kort geleden naar mij toe gebezigd, maar héél toevallig (gek hè) ben ook ík praktisch mijn hele leven al bekend met dit schone Nederlandse gezegde en kwam het in deze context toevállig te pas.
    En wat je tweede vermoeden betreft, zit je er al helemáál naast, aangezien dát nu eens iets is, wat jou feitelijk niet verweten kan worden. Wèl dat eeuwige partij kiezen voor de grote bekken, trouwens, gekoppeld aan de aanbeveling aan hun mikpunten, “zich dan wat anders op te stellen.” Als je het over irritant hebt: Dát heeft m i j nogal geïrriteerd, moet ik je zeggen.
    Maar hier zit je er dus ècht even naast: Het ging absoluut níet over jou.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @BertG., 18.00u: Dan maar laf: Jouw mening daarover kan mij evenmin wat schelen als omgekeerd.
    Geen verdere discussie hierover, maar dat je het maar beseft: De mond snoeren door jóu laat ik me niet zonder meer.

    Like

   • BertG. zegt:

    Hartstikke mooi Trees.
    Nou weten we eindelijk wat jou allemaal dwars zit, als of dat nog niet duidelijk genoeg was verder.
    Wil je er verder ook nog wat mee, moeten wij hier verder over door gaan?
    Of blijf je er verder alleen maar over door zeiken.

    Ga er maar niet van uit dat wij hier verder veel zullen mee doen.
    Maar toch leuk dat je even gereageerd heb verder.
    Zijn we nou een keer klaar, want onze reactie zullen nooit veranderen omdat het jou stoort.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    En het is totaal niet vergelijkbaar met fanatieke, zo uit het niets verschijnende hobby dominee’s die regelmatig hier verschijnen, om ergens een opmerking over te maken.
    Dat is een ploeg die in een soort van ploegendiensten werken.
    Als er 1 er even mee ophoud, dan wordt dat altijd wel over genomen door weer een andere, die dan wel even laat horen hoe fanatiek hij dan wel niet is, en nog beter weet te vertellen.

    Jij hebt alleen je eigen mening over iets wat jou dwars zit.
    En nou?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ theresageissler 21 april 2018 om 19:22

    Nou, vergeet-me-nietje, ik kies niet ‘eeuwig partij voor grote bekken’, maar als ik de commentaren van die ‘grote bekken’ leuk vind, krijgen ze van mij een ‘like’.
    En soms hebben die ‘grote bekken’ warempel nog gelijk ook.

    Like

   • Harry zegt:

    Wat een schijnheilig portret ben jij toch , Geissler !
    Nog maar even geleden meende jij dat je Tistochwat en nog iemand toe moest spreken , zoals boze ouders een buitengewoon onhebbelijk kind toespreken .
    Nou ja , het soort ouders die nog wél wat aan opvoeding doen .
    Héél denigrerend en hautain .
    Zoiets doe je niet met oudere normale mensen .
    Er zittten hier ook best een fors aantal mensen zónder aandoeningen , hoor !

    Je hebt zelf ook meermaals aangegeven dat je in je razernij te snel een reactie had geplempt , alweer vergeten zeker ?
    En dan nu over een ander gaan zitten mekkeren ?

    En nu ga je weer op de zieligheidstoer als het jezelf betreft ?
    Wat is er nodig om jou wakker te schudden ?

    Geliked door 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Roel,..jij mag zeggen wat je wilt, wil je het over de Heer hebben dan mag je dat gewoon zeggen, dat is je goed recht,..en maak sowieso geen excuses aan een paar hersenloze idioten , die jou aanspreken wat je wel en niet mag zeggen, jij hebt een groot hart voor Jezus, en deze zelfbenoemde vingerplantjes mag je rustig grof toespreken, die hebben niets anders te doen, zitten hier ook 24/7 in de week, leven van de bijstand anders is het 24/7 niet te verklaren.

    Geliked door 1 persoon

  • Debora sofie zegt:

   Da’s nog al veel pas op wat je hier zeg meneer Roel niet al te veel zeggen hier want er zijn hier mensen die graag wat zeggen

   Like

   • BertG. zegt:

    Let er maar goed op, heel vervelend al die mensen hier met een eigen mening.

    Like

   • Harry zegt:

    ” Niet al te veel zeggen ”

    D’as ook nogal een refo-gewoonte om niet het achterste van je tong te laten zien .
    Dat heb ik in mijn omgeving vaker gehoord , als je een gesprek had met iemand , dat dan de partner of wie er ook bij was , zei : niet teveel zeggen , hoor .
    Of zelfs : niks meer zeggen !

    Je ziet datzelfde bij moslims , in een interview of zo , die worden ook vaak de mond gesnoerd .

    Zoals iemand al eens opmerkte : er zit niet veel verschil tussen de moslims en de fanatieke christenen .
    Moslims proberen mensen die niet in de islam geloven te doden .
    Ik heb hier een zwerm refo’s in mijn buurt die me proberen dood te kijken .
    Aardig wat overeenkomsten , hè ?

    Over broedmachines gesproken , ik kwam vroeger voor mijn werk wel eens bij boeren op bezoek .
    Bij een zo’n hele vrome , met ik meen veertien kinderen , lag ma voor het raam in bed , al jarenlang .
    Uitgewoond ! Kon haast niet meer lopen .

    Verantwoordelijke hondenfokkers fokken nooit meer dan een nest of zes met dezelfde teef .
    Ik wil niks vergelijken , maar ik bedoel maar ………….

    Like

 7. Qvic zegt:

  Met dit beleid van meer en meer consumenten kweken heeft ook een grens. Want we moeten allemaal eten, wonen e.d. Alles heeft een prijs en de aarde wordt er ook niet groter naar mate er meer mensen op komen leven. De landbouw, woon gebieden en transport hebben ruimte nodig om te kunnen functioneren, maar met constante groei in alles zal die beschikbare ruimte steeds kleiner worden en de grondstoffen steeds zeldzamer. Tot dat het dicht begint te slibben, zoals hier in Nederlandse wegen. Dan ontstaat er een achteruitgang in alles en dat veroorzaakt het begin van de chaos. Die alles met de neergaande spiraal zal bewerkstelligen. Weg winsten bij bedrijven, weg infra structuur, weg economie, weg met alles. Want als iedereen wil groeien, zal dat altijd ten koste gaan van andere.

  Like

  • Harry zegt:

   Zo is het maar nét , Qvic .
   We zijn onderweg naar chaos , armoede en dat zal uiteindelijk op oorlog uitdraaien .
   Waar enorme tekorten zijn ontstaat strijd met uiteindelijk moord en doodslag .
   Zie maar hoe negers bij het minste geringste beginnen met plunderen .

   Like

 8. Debora sofie zegt:

  Bert kinderen krijg je kinderen neem je niet let op je taal met je broed ik.heb ook kinderen je beledigd vrouwen ermee niemand broedt als mens en niemand doet niet zoals jou zeg eh

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik zeg niet dat vrouwen broed machine’s zijn.
   Maar na 16 koters kan je jezelf afvragen waarom je eigenlijk hier rond loopt.
   Mijn beide grootouders hadden 9 kinderen, maar niet omdat dat dat moest.
   Vrouwen werden gewoon zwanger, en verder, jammer dan, even niet opgelet, weer een broertje of zusje erbij.

   Like

   • Debora sofie zegt:

    Bert jij zeg wel over broedt… dat woort heb ik wel gelezen ja mischien denk jij wel met paar kinderen ik vind heel wat kinderen krijg je je neem ze niet dus ik vind heel wat vind heel goed kunnen dat je hier rond loopt dus

    Like

   • BertG. zegt:

    Debora, probeer het nog eens, om een reactie te plaatsen.
    Hier kan niemand wat mee.
    Geen enkele zin klopt er van.

    Like

  • Harry zegt:

   Dit is nou precies waar wij van over ons nek gaan , debora soefi .

   “Kinderen neem je niet , die krijg je “.
   Ja hoor cadeautje van god , hij komt ze zelf bezorgen .
   Dat daar vunzige spelletjes onder de dekens aan vooraf gaan
   heeft er niks mee te maken .
   Dat soort onzin .

   Die is een pro Wilders en anti islam blog .
   Waarom wordt dit misbruikt om te pas en te onpas een andere religie te pluggen terwijl we al kotsmisselijk zijn van die éne ?

   We zitten helemaal niet op een alternatief te wachten .
   Een fors aantal mensen staan van zichzelf al stevig genoeg in hun schoenen om geen zeepbel als houvast te zoeken .

   Fanatieke christenen zijn welhaast net zo erg als moslims .
   Er zijn hier ook nog mensen die wel geloven en dat niet geheim proberen te houden ,
   Daar hebben we geen ergernis van .
   Wél van die pluggers .

   Zag gisteren nog een filmpje op tv over het leven onder water .
   De meest bizarre levensvormen komen daar voor .
   Ze hebben al zo’n driehonderdvijftig duizend soorten geregistreerd .
   Aan vissen en visachtigen alleen al .
   En dat zou iemand dan in één dag allemaal gemaakt hebben in zijn fietsenschuurtje ?
   En dan loopt er op het land ook nog het een en ander rond .
   En in de lucht zit ook nogal wat variëteit .
   Alles op diezelfde dag vervaardigd ?
   Als je dat gelooft dan ben je toch een beetje simpel ?

   En dan ook die constante productie van al die babietjes er ook nog bij ?
   En allemaal op tijd bezorgd !
   Kan Bol.com nog wat van léren !

   Jézus , wat een onnozelheid !

   Geliked door 1 persoon

   • Debora sofie zegt:

    Wat wordt hier veel gesport op deze blog is geen cadeau hoor waarom moeten mensen van die taal gebruik is KINDEREN KRIJG JE DIE NEEM JE NIET MAG JE BLIJ ZIJN maar jullie verstand zit zaagsel in dat jullie zo zeggen jullie komen er wel eh totaal andere mening kan wel merken waar jullie zitten

    Like

   • Harry zegt:

    Er wordt op “deze” blog niet of nauwelijks gesport Deborah .
    Het zijn een stel overvoerde luiwammesen die onderuitgezakt en onder invloed van vaak teveel drank de nodige onzin zitten te poneren , met het glas in de ene hand , met de andere vingeren ze wat op het toetsenbord .
    Heb nog nooit gelezen dat iemand nét terug van de marathon een reactie indiende .
    Wél dat ze half in de olie, maar wat neerpootten .

    Nou zijn jouw reacties ook niet loepzuiver , jij zit toch ook niet aan de jenever of een snuifje van iets ?

    Of bedoelde je : GESPOT ?
    Dat krijg je van dat zendelingengedrag , als reactie .
    Dan wordt het een heel ander verhaal .
    Maar je moet hier wel duidelijk zeggen wat je bedoelt , hoor .
    Of gewoon niks meer zeggen , dan houdt het meteen op .

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Af en toe een komma is ook wel handig . D.S .
   Nu lijkt het één grote brei , net zoals iemand die zeeziek is ,
   overgeeft en alles er in één keer uitgooit .

   Zo verlies je aan zeggingskracht , hoor !

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 21 april 2018 om 21:51

    😆
    We zouden in dit geval een redacteur kunnen inschakelen.

    Like

 9. fleckie zegt:

  Als ‘iemand. ‘ gelovig’. wil zijn, en blijven, hoeft hij/zij…er niet altijd anderen ervan te ‘overtuigen’, maar binnen eigen ..’.territorium’. blijven ‘belijden’,( d.w.z. tot aan/ binnen eigen voordeur!.)

  Like

 10. roel zegt:

  luister allemaal ga niet meer zitten twisten met elkaar ik draag mijn eigen verantwoording voordeze kinder zegen ik ga hier niet verder op in groetjes allemaal

  Like

 11. Harry zegt:

  Goed Roel ,

  Maar wij hebben ons daarvoor wél blauw moeten betalen aan de kinderbijslag , heb je dáár wel eens aan gedacht ?
  Anderen moeten jouw hobby financieren .
  Is dat nou wel zo eerlijk ?

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   T Is jammer – en naar mijn gevoel ook onrechtvaardig – dat mannen geen kinderen kunnen krijgen.

   Dan zou het gauw afgelopen zijn met de opvatting dat blijkbaar alleen een hele lading kinderen een zegen is.

   Gemakkelijk als je een hobby hebt waar je zelf alleen maar plezier aan beleeft, terwijl de andere partij de lasten moet dragen.

   Geen man – ook geen God – zou mij zo gek kunnen krijgen dat ik gedwongen werd om zestien kinderen op de wereld te zetten.

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Als ik alleen al naar het verschil in leeftijd kijk tussen b.v. mijn moeder en haar kleine broertje, daar zit 20 jaar tussen.
    Een complete generatie verschil dus in 1 gezin.
    Ik zelf scheel dan ook maar iets van 3 jaar met met mijn jongste oom.
    Dus 1 van je dochter gaat dan trouwen terwijl je zelf als moeder nog steeds met luiers bezig bent en kleuterscholen.
    Dan heb je toch helemaal geen leven meer.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Tja , Wachteres , is me dat wat ?

    Maar nou is het zo dat wij ook wel eens bijvoorbeeld zestien onderdelen moeten maken voor iets .
    De eerste is dan altijd een echte bevalling , machine instellen , het juiste materiaal zoeken , troubleshooten , controle en testen , passen en meten , etc .
    Maar het tweede onderdeel doe je dan in de helft van de tijd .
    Het gaat steeds makkelijker en sneller .
    De zestiende rolt al fluitend uit de machine , moeiteloos .

    Zo zal dat met babies toch ook wel gaan ?
    Of is dat geen goede vergelijking ?

    Toch , eerlijk gezegd , als ik kijk hoe kleinzerig vrouwen in het algemeen zijn , ze piepen al als je ze een stevige hand geeft , ze krijsen als ze zich prikken met een speld , janken als ze zich een beetje snijden met een aardappelschilmesje of zo en dan zouden ze ineens zo dapper zijn als ze moeten bevallen ?
    Ik weet het niet hoor , het kan haast niet pijnlijker zijn dan een ongemakkelijke stoelgang .
    Maar ik geef mijn mening graag voor een betere .
    Wie kan dit goed uitleggen ?

    Ik heb maar een dochter .
    Die kwam nogal onverwachts , zat ik net lekker aan mijn motorfiets te sleutelen , moet je alles laten vallen en naar het ziekenhuis .
    Zei nog tegen de huisarts : kan dat morgen niet ?
    Niks , nee nu !
    Rottiming .

    Wat een gedoe .
    De romantiek van de seks was meteen weg , pertinent !
    Ik wist ook niks van die materie , techniek gestudeerd .
    Bloed , stank , onduidelijk voorwerpen .
    Na de bevalling , na tien minuten of zo begonnen de krampjes weer !
    Dus ik zeg : Verdomme , niet NOG een hoor !
    De verpleegster liet de baby haast vallen van de lach om zoveel onwetendheid .

    Geklieder , wil het nooit meer meemaken .
    En dan hebben ze het nog over een “wonder” .
    En dan 16 “wonderen” ……
    Is dat geen overdosis ?

    Nou ben ik wel blij dat je niet zo gelovig bent , dat je je door god een zwerm van die snurkers aan laat smeren . Daar heb ik dan wel weer een paar goede flessen wijn voor over .

    Alleen , onlangs meldde je nog dat Henk V, het zo goed met jou getroffen had .
    Voelt die zich dan niet tekort gedaan of verwaarloosd ?
    Het lijkt soms wel of jij gewoon de beslissingen neemt !
    Dat is dan wel weer verontrustend .

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 22 april 2018 om 12:01

    Praatjesmaker! 😆

    Like

   • Wachteres zegt:

    Henk V. voelt zich heel tevreden, @Harry. [Hij zal wel moeten 😛 ]

    En die absurde opvattingen over het geloof, worden meestal door mannen verzonnen.

    Kijk maar naar de islam.

    Like

   • Wachteres zegt:

    En wat de pijn betreft: een aanval van nierstenen komt erbij in de buurt.

    Mijn huisarts was voor een natuurijke bevaling, zonder prikken tegen de pijn.

    Ik heb hem toen gezegd dat ik voor een ‘natuurlijke’ operatie was voor mannen, ook geen narcose. En het leek me een goed idee om de pijn op te wekken en die aan studerende artsen verplicht te laten voelen. En dan niet tien minuten, maar 24 uur lang.

    O, en Henk V. zei dat je hem het beste kon vergelijken met Lucky Luke, die altijd “Ja,lieve’ tegen zijn vrouw zei.

    Like

   • Wachteres zegt:

    De L doet het slecht op mijn computer: bevalLing

    Like

   • Wachteres zegt:

    En:natuurLijke. [Voordat Tistoichtwat het weer ziet] 😀

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Tistochwat ;ik geef het op!

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 22 april 2018 om 14:07

    Wachteres zegt:
    22 april 2018 om 14:04
    En:natuurLijke. [Voordat Tistoichtwat het weer ziet]

    Wachteres zegt:
    22 april 2018 om 14:07
    Tistochwat ;ik geef het op!

    Heb je misschien een neut te veel op? 😛 😆

    Like

   • Wachteres zegt:

    Nog geen drup, @Tistochwat. Kun je nagaan wat het wordt als ik wel aan de wijn ben geweest. 😀

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Dit hadden ze veel eerder moeten uitvinden, dat zou sommige mensen een hoop ellende bespaart hebben.
   https://www.ad.nl/gezond/hormoonvrije-anticonceptie-voor-mannen-is-veilig-en-effectief~aa8e239c/

   Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Harry
   Mijn grootmoeder van vaders kant kreeg 14 (!) kinderen en is 91 geworden.
   Dus zo ongezond zal het wel niet zijn.
   En in ons buurtje was een gezin met 15 kinderen.
   Ze zeiden van haar dat het net een bus was; zat altijd volk in.
   Ze leeft trouwens nog (82), maar haar vent niet meer.
   Geen van beiden kerkelijk en beiden volkomen analfabeet.
   Hij was naast het fokken van kinderen ook erg goed in het opfokken van biggen en het telen van pootaardappelen. Brieven en andere documenten werden o.a. door ondergetekende (want kon goed leren) voor hen gelezen en geschreven.

   De vrouw en ik hebben zelf 4 kinderen.
   Jongste zoon was zo’n stuk eigenwijs dat ze hem er met een keizersnee uit moesten halen. Vertikte het om voor zijn derde ook maar een woord te zeggen, zodat we dachten dat hij achterlijk was. En begon toen op een dag volkomen onverwachts ineens in hele zinnen te praten. Heb hem later gevraagd waarom hij dat niet eerder deed.
   Antwoord; ”Ik had er geen zin in.”
   Hij is nu 28 en heeft verder in zijn leven ook nooit iets gedaan waar hij geen zin in had.
   Internationaal vrachtwagenchauffeur.

   Like

   • BertG. zegt:

    Maar echt gezond lijkt het mij ook niet om je lichaam uit te putten.
    Volgens mij zijn er niet zo veel vrouwen die er oud mee worden.
    De kans op allerlei aandoening is ook vrij groot na een bepaalde leeftijd voor een vrouw om iets ongelukkigs op de wereld te zetten.
    Zelfs dieren sterven er aan als ze steeds opnieuw een nest werpen.

    Geliked door 1 persoon

 12. Thoth zegt:

  (..)Op termijn zullen we met zoveel mensen op deze aardkloot rond marcheren dat dagelijks oorlogen en strijd onvermijdelijk lijken. Overal waar teveel mensen samengepakt leven, is dit in het klein al waarneembaar. Om te overleven, zal men zich moeten aansluiten bij een groep. Of dit nu The Bloods zijn of de islam of de Arische broeders maakt in principe niet veel uit, het gaat om overleven. Ondanks toekomstige problemen gaan de hersenloze figuren die zich onze leiders noemen verder met hun waanzin(..)

  Zoals het nu is, zeker! B.v. Afrika – nu 1,2 miljard Afrikanen en volgens de jongste voorspellingen zal dit aantal in 2050 verdubbelen tot 2,5 miljard – en de islam – als de huidige vluchtelingenstroom doorzet, zullen er in 2050 75 miljoen moslims in Europa zijn – 14 procent van de totale Europese bevolking als er geen migratie is, zal 7,4 procent van de Europeanen dan een moslim-achtergrond hebben – en in Nederland de CU, die faliekant tegen de abortus is…

  Wij kunnen alleen de de atheïstische of agnosticisme gaan promoten : helaas, meer is er niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s