Wereldoorlog tegen Poetin: de NAVO marcheert

Screenshot_272

(Door: Jürgen Elsässer – Vertaling: E.J. Bron)

Alexander Dugin, de belangrijkste Russische geo-strateeg en Kremlin-adviseur, beschouwt de raketaanvallen van de VS op Syrische doelen op 14-04-2018 als pijnlijke nederlaag voor het Westen – en rekent juist daarom op hun herhaling.

CompactOnline

Alexander Dugin schreef in het begin van de week exclusief op “bachheimer.com”: “De aanvallen op Syrië hebben geen schade aangericht. Als dat alles is, als dat alles is wat de westerse coalitie tegenover Rusland kan opstellen, dan kun je de westerse aanval alleen maar belachelijk noemen. Geen schade. Als dat alles is, moeten ze verdwijnen. Dat is het vastgelegde einde van de unipolariteit. Ik denk dat het Westen nog een keer zal toeslaan, omdat het denkt dat het met deze oorlog überhaupt niets bereikt heeft. Maar daarbij zullen ze opnieuw op hetzelfde harde, waardige verzet van de kant van Rusland stuiten. Iedere inspanning om de op sterven liggende unipolariteit voort te zetten, zal diepere kloven in het Westen veroorzaken.”

Dugin schrijft verder: “We hebben geen Trump meer. Het is gedaan met Trump en hij heeft zowel zijn kiezersbasis (rechtse en populistische ideeën) als zijn ondersteuners (Ann Coulter, Alex Jones en vele anderen) verloren. Trump heeft alles en iedereen verloren. Ik denk ook dat de positie van Theresa May zeer zwak is. Ze hebben zichzelf vernietigd. Dit is het laatste ogenblik van de westelijke hegemonie, omdat het Westen probeerde een onschuldige te bestraffen en ze hun doel niet bereikt hebben.

Dientengevolge is de hele ontwikkelingsgang compleet belachelijk. Ik denk dat dit het einde van de hegemonie is. En als de gewonde draak geen gevaar meer vormt, zoals we konden zien, als we hem allemaal uitlachen, dan is dat er een duidelijk teken voor dat het met hem is gedaan. Dus beste Amerikanen, verlaat Syrië alsjeblieft! Een ieder die deze aanval ondersteund heeft, zal bestraft worden. Iedereen. De globalisten hebben de laatste inspanning ondernomen om hun positie te handhaven, nu hebben ze alles verloren.”

Bron:
www.compact-online.de
Auteur: Jurgen Elsässer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, NAVO, Rusland, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wereldoorlog tegen Poetin: de NAVO marcheert

 1. roel zegt:

  europa is al verloren alles in het westen is tot op het bot verdeeld tegen elkaar het kan ook niet andersalles kan en mag kijk maar naar de trans genders mannen met mannen vrouwen met vrouwen alles is los geslagen kijk naar sodom en gemorra god lied vuur en zwavel van de hemel neer dalen zo zal het ook met europa gaan als ze zich niet naar god toe keren

  Geliked door 3 people

 2. Marc zegt:

  Zo is het maar net!

  Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  De schrijver is niet erg voor Trump. Het kon Trump weinig schelen wie er met gas gegooid had of dat er überhaupt met chloorgas gegooid is. Er zit meer achter. Het is een waarschuwing van Trump voor Iran, dat hij niet toestaat dat Iran in Syrië de staat Israël gaat omsingelen. Trump heeft Rusland van tevoren gewaarschuwd en verteld waar hij chemische toestanden zou platschieten. Hij wil zelf de relaties met Rusland verbeteren maar dat wil het merendeel “deepstate-achtigen” in Amerika niet. Europa is stervende en is Eurafrikabië binnen nu en no time
  Het is met Trump helemaal niet gedaan, hij is populairder dan Obama ooit was.
  Onder Trump zijn er opvallend weinig moslimaanslagen in Amerika. hij houdt ze schijnbaar beter in de gaten dan hier gebeurt.

  Geliked door 3 people

  • kruisridder zegt:

   President Trump blijft MIJN President. Ik weet ook weel dat de Schaduwregering onder Obama/Clinton nog steeds aan zijn stoelpoten zagen, maar vroeg of laat is het met die twee gedaan…..

   Like

 4. Eigen volk eerst zegt:

  De EU heeft dit in zeer korte tijd voorelkaar gekregen. Ze kunnen “trots” zijn op zichzelf… Alles bijelkaar gegraaid voor zichzelf ten koste van de eigen bevolking. Europa is verloren. Ik hoop dat we Putin als leider krijgen.

  Geliked door 2 people

 5. Harry zegt:

  Het is niet te hopen dat ze nóg een keer zo stom gaan zijn om nog meer te bombarderen .
  Ik heb ook geen reportage gezien van de schade die ze aangericht zouden hebben .
  Maar ik kijk ook niet altijd naar de journaals .
  Iemand ?

  Of hebben ze soms weer lege gebouwen
  en verlaten opleidingskampen voor terroristen beschoten ?
  En dan nóg , wat maakt het uit , een paar extra raketten in een land dat al goeddeels aan flarden geschoten is ?

  Het heeft iets van een soort wanhoopsdaad , voor mij .
  Gelukkig hebben de russen er kennelijk niet onder geleden .
  Die hebben zich zeer beschaafd en verstandig gedragen in deze en de boel niet laten escaleren .

  Het kan raar lopen in de wereld .
  Wie had 15 jaar geleden kunnen denken dat we Amerika af zouden vallen en de Russen zouden prijzen ?

  Geliked door 1 persoon

 6. sylvie zegt:

  De EU is er alleen maar om de hele boel naar de klote te ;aten gaan met al die nepvluchtelingen /gelukszoekers die ze onbeperkt toelaten, zelfs lokken met gtrais geld en huisvesting !

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Geen benul wie ‘Xander’ maar als hij Dugin als autoriteit neemt is er heel rg iets mis onder zijn schedel aangezien Dugin een psychopaat is van het kaliber Stalin, Pol, Pot, Hitler, Mao.

  Als het aan Dugin ligt laat hij in de Oekraïne op grote school de bevolking links en rechts uitmoorden omdat zij niet naar de pijpen dansen van dictator Poetin en tegen de Russen in Oost-Oekraïne vechten

  Dugin is mede-oprichter van de antisemitische en fascistische Florian Geyer organisatie. Haar motto ‘Trotz Acht und Bann’ was overgenomen van de 8e SS Cavalerie Divisie ‘Florian Geyer’
  (Anti-Judaism, Antisemitism, and Delegitimizing Israel, Robert S. Wistrich)

  Overigens, de situatie in 1962 was wel even iets anders dan de huidige in Syrië.

  Dat het met Trump gedaan is is ronduit lachwekkend. Lachwekkend is het nu al twee jaar lang lachwekkende gedrag van de liberalen in Amerika en het verraderlijke gedrag van de RINO’s m,aar dat betekent niet dat figuren als Alex Jones (schreeuwlelijk) of Coulter Trump de rug hebben toegekeert. En wat zou het als zij dat wel hebben gedaan, 2 personen op 300 miljoen.

  ‘Xander’ is net zo’n hystericus als Alex Jones (Sandy Hook heeft nooit plaats gevonden) met zijn gemaakte grafstem en hysterisch geschreeuw en Dugin lijkt weer op Xander. Zo is de cirkel weer rond.

  Like

  • Eigen volk eerst zegt:

   Volgens mij kijk jij teveel NPO? RUSLAND is niet de vijand, dat is de EU en onze eigen regering. Ga je eens onafhankelijk van alle andere meelopers en napraters informeren. De zogenaamde bombardementen, vergiftigingsaanvallen onderzoeken. Er wordt GELOGEN EN GEDRAAID. NIETS is wat het is. Het is 1 grote westerse LEUGENBENDE!

   Like

 8. Jan zegt:

  De vrouw van Alex Jones is uiteindelijk van Jones gescheiden vanwege zijn leugens en samenzweringstheorieën en dan heb ik het niet eens over de verkoop van Haarlemmer Olie in zijn video’s

  Like

 9. Elisah zegt:

  http://www.breitbart.com/video/2018/04/20/avenatti-cohen-going-flip-causing-trump-ultimately-resign-presidency/
  Friday on CNN’s “The Lead,” Stormy Daniels’ attorney Michael Avenatti predicted that President Donald Trump’s lawyer Michael Cohen “is not going to hold up” under the pressure of being investigated and begin to work with prosecutors which will cause the president to “resign.”

  Like

 10. Elisah zegt:

  Off topic

  Like

 11. toetssteen zegt:

  Mooi stuk journalistiek werk inzake die ‘gifgas’aanval in Syrië:

  Mja,gewoon leugen nummer zoveel alzo. Maar de NPO geeft niet op, zelfs als ze beter weten.

  Like

 12. Debora sofie zegt:

  Europa is al een verloren land wat ook hier allemaal mag en kan te erg voor woorden en wat zie we nu aan komen een leger die alles hier komt kapot maken alle maal de schuld van die rutte en de moordenaar d66 vlucht nog als je kunt

  Like

 13. Russische raket technologie heeft de Amerikaanse Biljoenen Dollar Marine overbodig gemaakt

  De tijden zijn veranderd en Amerika kan zijn militaire macht niet meer projecteren zoals in Irak. Die dagen zijn voorbij.

  Orlov is een van onze favoriete essayisten over Rusland en allerlei andere dingen. Hij is als kind naar de VS verhuisd en woont in de omgeving van Boston.

  Hij is een van de bekendere denkers die The New Yorker ‘The Dystopians’ heeft genoemd in een uitstekend 2009-profiel, samen met James Howard Kunstler, een andere regelmatige medewerker aan RI (archief). Deze theoretici geloven dat de moderne samenleving op weg is naar een schokkende en pijnlijke mislukking.

  Hij is vooral bekend om zijn boek uit 2011 waarin de Sovjet en Amerikaanse instorting worden vergeleken (hij denkt dat Amerika slechter zal worden). Hij is een productieve auteur over een breed scala van onderwerpen, en je kunt zijn werk zien door hem op Amazon te zoeken.

  Hij heeft een grote aanhang op internet en op Patreon en we raden je aan hem daar te steunen, zoals de Insider van Rusland.

  Zijn huidige project is het organiseren van de productie van betaalbare woonboten om van te leven. Hij woont zelf op een boot.

  Als je zijn werk nog niet hebt ontdekt, bekijk dan eens zijn archief met artikelen over RI. Ze zijn een echte schat, vol onschatbaar inzicht in zowel de VS als Rusland en hoe ze verwant zijn.

  De afgelopen 500 jaar konden Europese landen – Portugal, Nederland, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en, kort gezegd, Duitsland – veel van de planeet plunderen door hun zeemacht in het buitenland te projecteren. Aangezien een groot deel van de wereldbevolking langs de kust leeft, en veel ervan handelt over water, konden gewapende schepen die plotseling uit het niets aankwamen de lokale bevolking overlaten aan hun genade.


  A financially crippling military brontosaurus

  De armadas kunnen plunderen, hulde brengen, de ongehoorzamen straffen en vervolgens die plundering en eerbetoon gebruiken om meer schepen te bouwen, waardoor de reikwijdte van hun marine-rijken wordt uitgebreid. Hierdoor kon een kleine regio met weinig natuurlijke hulpbronnen en slechts enkele inheemse voordelen voorbij extreme omstandigheden en een overvloed aan besmettelijke ziektes de wereld gedurende een half millennium domineren.

  De ultieme erfgenaam van dit marine imperiale project is de Verenigde Staten, die met de nieuwe toevoeging van luchtmacht en met zijn grote vliegdekschipvloot en een groot netwerk van militaire bases over de hele planeet, zogenaamd in staat is om Pax Americana op te leggen aan het hele wereld. Of, eerder, was in staat om dit te doen – tijdens de korte periode tussen de ineenstorting van de USSR en de opkomst van Rusland en China als nieuwe mondiale mogendheden en hun ontwikkeling van nieuwe anti-schip en luchtafweer technologieën. Maar nu is dit keizerlijke project ten einde.

  Vóór de instorting van de Sovjetunie durfde het Amerikaanse leger in het algemeen niet direct die landen bedreigen waarnaar de Sovjetunie zijn bescherming had uitgebreid. Desalniettemin, door zijn zeemacht te gebruiken om de scheepvaartroutes te domineren die ruwe olie droegen, en door erop aan te dringen dat die olie in Amerikaanse dollars zou worden verhandeld, was het in staat om boven zijn middel te leven door schuldinstrumenten in dollar uit te geven en landen over de hele wereld te dwingen om investeer in hen. Het importeerde wat het wilde met geleend geld terwijl het de inflatie exporteerde, waardoor de besparingen van mensen over de hele wereld werden onteigend. In het proces hebben de VS een absoluut verbluffend niveau van nationale schulden opgebouwd, dat verder gaat dan alles wat eerder werd gezien, in absolute of relatieve termen. Wanneer deze schuldenbom uiteindelijk explodeert, zal deze de economische verwoesting ver buiten de grenzen van de VS verspreiden. En het zal ontploffen, zodra de petrodollar-welvaartspomp, die door de Amerikaanse marine en luchtoverwicht aan de wereld is opgelegd, stopt met werken.

  Nieuwe rakettechnologie heeft een marine-imperium goedkoop gemaakt om te verslaan. Eerder, om een ​​zeeslag te kunnen voeren, moest je schepen hebben die de snelheid van de vijand overtroffen in hun snelheid en artillerievermogen. De Spaanse Armada is tot zinken gebracht door de Britse armada. Meer recent betekende dit dat alleen die landen waarvan de industriële kon overeenkomen met die van de Verenigde Staten ooit zou kunnen dromen van het militair verzetten. Maar dit is nu veranderd: de nieuwe raketten van Rusland kunnen vanaf duizenden kilometers worden gelanceerd, zijn niet te stoppen en er is slechts één nodig om een ​​torpedobootjager te laten zinken en slechts twee om een ​​vliegdekschip te laten zinken. De Amerikaanse armada kan nu worden gezonken zonder een eigen armada te hebben. De relatieve omvang van Amerikaanse en Russische economieën of defensiebudgetten is niet relevant: de Russen kunnen veel sneller en goedkoper meer hypersonische raketten bouwen dan de Amerikanen in staat zouden zijn om meer vliegdekschepen te bouwen.

  Even belangrijk is de ontwikkeling van nieuwe Russische luchtverdedigingsmogelijkheden: de S-300 en S-400-systemen, die het luchtruim van een land in essentie kunnen afsluiten. Waar deze systemen ook worden ingezet, zoals in Syrië, zijn de Amerikaanse troepen nu gedwongen buiten hun bereik te blijven. Nu zijn marine- en luchtsuperioriteit snel verdampt, is het enige dat de VS militair kan terugvallen het gebruik van grote expeditiekrachten – een optie die politiek onverteerbaar is en in Irak en Afghanistan ineffectief is gebleken. Er is ook een nucleaire optie, en hoewel het nucleaire arsenaal waarschijnlijk niet snel geneutraliseerd zal worden, zijn nucleaire wapens alleen nuttig als afschrikking. Hun speciale waarde is om te voorkomen dat oorlogen voorbij een bepaald punt escaleren, maar dat punt ligt buiten de uitroeiing van hun mondiale marine- en luchtoverheersing. Nucleaire wapens zijn veel erger dan nutteloos in het vergroten van het agressieve gedrag tegen een nucleair bewapende tegenstander; onveranderlijk zou het een suïcidale zet zijn. Waar de VS nu voor staat is in wezen een financieel probleem van onbetaalbare schulden en een falende welvaartspomp, en het zou een verbluffend duidelijk punt moeten zijn dat nucleaire explosies overal ter wereld de problemen van een imperium dat kapot gaat, niet oplossen.

  Gebeurtenissen die grote, baanbrekende veranderingen in de wereld signaleren, lijken vaak onbeduidend als ze afzonderlijk worden bekeken. De oversteek van de Rubicon door Julius Caesar was slechts één rivierkruising; Sovjet- en Amerikaanse troepen die elkaar ontmoetten en verbroederden aan de Elbe waren relatief gezien een minder belangrijke gebeurtenis – nergens in de buurt van de omvang van de belegering van Leningrad, de slag bij Stalingrad of de val van Berlijn. Toch signaleerden ze een tektonische verschuiving in het historische landschap. En misschien zijn we net getuige geweest van iets soortgelijks met de recente pathetisch kleine Battle of East Gouta in Syrië, waar de VS een schandelijk chemisch wapenincident gebruikten als een voorwendsel om een ​​even valse aanval op sommige vliegvelden en gebouwen in Syrië te lanceren. De Amerikaanse organisatie voor buitenlands beleid wilde laten zien dat het er nog steeds toe doet en een rol te spelen heeft, maar wat echt gebeurde was dat de Amerikaanse marine en luchtmacht bijna volledig buiten het doel bleken te zijn.

  Uiteraard is dit alles vreselijk nieuws voor de Amerikaanse militaire en buitenlandse beleidsinstellingen, evenals voor de vele Amerikaanse congresleden in wiens districten militaire aannemers opereren of militaire bases zijn gelegen. Uiteraard is dit ook slecht nieuws voor de defensie-aannemers, voor personeel op de militaire bases en ook voor vele anderen. Het is ook gewoon vreselijk nieuws, omdat defensie-uitgaven ongeveer het enige effectieve middel zijn voor economische stimulering waarvan de Amerikaanse regering politiek in staat is. Obama’s “Kant en Klaar banen” deden, als je je dat herinnert, niets om de dramatische daling van de arbeidsdeelname te voorkomen, wat een eufemisme is voor het omgekeerde van de echte werkloosheidscijfers. Er is ook het prachtige plan om veel geld te gooien naar Elon Musk’s SpaceX (terwijl het door blijft gaan met het kopen van vitaal belangrijke raketmotoren van de Russen – die momenteel discussiëren over het blokkeren van hun export naar de VS als vergelding voor meer Amerikaanse sancties). Kortom, haal de defensie-stimulus weg en de Amerikaanse economie zal een luid knallend geluid maken gevolgd door een geleidelijk afnemend sisgeluid.

  Vanzelfsprekend zullen alle betrokkenen hun best doen om zolang mogelijk te ontkennen of te verbergen dat het Amerikaanse buitenlandse beleid en de defensie-instellingen nu zijn geneutraliseerd. Mijn voorspelling is dat het Amerikaanse marine- en luchtimperium niet zal falen omdat het militair zal worden verslagen, noch zal het worden ontmanteld zodra het nieuws zinkt dat het nutteloos is; in plaats daarvan zal het worden gedwongen om zijn activiteiten in te korten vanwege een gebrek aan geld. Er kan nog een paar harde knallen zijn voordat het opgeeft, maar vooral wat we zullen horen is heel veel janken. Dat is hoe de USSR ging; zo zal de VS ook gaan.

  Bron:
  https://russia-insider.com/en/russian-missile-tech-has-made-americas-trillion-dollar-navy-obsolete/ri23242

  Like

 14. Eigen volk eerst zegt:

  Nu is dus ook uitgekomen dat het ÉÉN grote leugenbende zoals ÁLLES is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s