Oostenrijk laat zien hoe het moet: meer netto voor gezinnen, minder geld voor asielzoekers

Screenshot_5

De Oostenrijkse kanselier en vicekanselier: Sebastian Kurz (ÖVP) en H.C. Strache (FPÖ)

(Door: Daniell Pföhringer – Vertaling: E.J. Bron)

Onder groot gejammer en geklaag van de linkse oppositie werd in het Oostenrijkse parlement de nieuwe dubbele begroting 2018/2019 aangenomen. Het begrotingsplan van minister van Financiën Hartwig Löger (ÖVP) is in slechts enkele woorden samen te vatten: meer netto voor gezinnen, minder geld voor de asielindustrie. Oostenrijk laat zien hoe het moet!

CompactOnline

Met de begroting zijn niet alleen de conservatieven onder bondskanselier Sebastian Kurz tevreden, maar ook de partner FPÖ is blij. De parlementariër en politicus financiële zaken van de FPÖ, Hermann Brückl, noemde het nieuwe begrotingsplan een “teken voor een echte ommekeer in Oostenrijk”. Juist de gezinsbonus als eerste maatregel van de ÖVP/FPÖ-regering zou dit nadrukkelijk hebben laten zien.

Met de door de regeringsmeerderheid aangenomen begrotingen 2018 en 2019 zouden enerzijds burgers en economie ontlast worden, anderzijds zou het eindelijk afgelopen zijn met de “socialistische schuldenpolitiek” van de afgelopen jaren. Brückl verder: “Wij ontlasten heel bewust de Oostenrijkse sterke schouders en garanderen tegelijkertijd de welvaartsstaat voor de autochtonen, die hem echt nodig hebben.”

In werkelijkheid was de kritiek van de SPÖ, de Groenen, de lijst Pilz en ook van de liberale Neos er vooral op gericht dat de ÖVP/FPÖ-regering het rode potlood heeft gebruikt op asielgebied – ook om het beloofde nul tekort echt te behalen. Bij de in Oostenrijk levende buitenlanders zouden meer dan € 900 miljoen bezuinigd worden. De ÖVP/FPÖ-regering wil bijvoorbeeld de basisverzorging voor asiel met jaarlijks € 130 miljoen verminderen. Nog eens € 130 miljoen per jaar dienen door kortingen of stoppen van integratiemaatregelen bij de zogenaamde arbeidsmarktservice te worden bezuinigd. Bovendien is een beperking gepland van de naar het buitenland stromende gezinshulp van ongeveer € 80 miljoen.

De vicekanselier en chef van de FPÖ, Heinz Christian Strache, liet enkele weken geleden al de basis van het nieuwe begrotingsplan weten: “We bezuinigen bij de niet-Oostenrijkers om het sociale stelsel minder aantrekkelijk te maken voor immigranten. Wij willen de mensen ontlasten door hen minder belasting te laten betalen. We ontlasten de arbeiders, de gezinnen en pensioengerechtigden en investeren in de zorg.” En Johann Gudenus van de FPÖ zei: “Nadat door de SPÖ geleide regeringen jarenlang armoedemigranten Oostenrijk hebben binnengelaten, reduceren wij met deze maatregelen nu duidelijk de immigratie in ons sociale stelsel.”

Behalve de linkse partijen wond ook de in Wenen gevestigde asiellobby organisatie SOS Medemens zich op over het begrotingsplan 2018/2019. Met haar “bezuinigings begrotingspolitiek” en “anti-buitenlander retoriek” zou de Oostenrijkse regering 1,4 miljoen mensen met een migratieachtergrond in Oostenrijk buitensluiten, stond er in een verklaring van de organisatie. Bij zulk gekreun van deze kant is te zeggen: de ÖVP/FPÖ-regering heeft blijkbaar alles goed gedaan!

Bron:
www.compact-online.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, FPÖ, gezond realisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oostenrijk laat zien hoe het moet: meer netto voor gezinnen, minder geld voor asielzoekers

 1. roel zegt:

  de tweede orban geweldig

  Like

 2. T.troubadour zegt:

  Rutte een voorbeeld voor Nederland of past dat niet in het denken van de grachtengordel elite???

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Logisch toch dat eerst je eigen volk helpt ! Chapeau Oostenrijk !! Daar kunnen de Haagse regenten nog wat van op stekken .

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Mooi en dat zou men ook in Nederland moeten doen. Nog beter, de gehele asielindustrie opdoeken.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Er bestaat dus toch nog rechtvaardigheid. Respect voor de goede voornemens van de regering in Oostenrijk, die de eigen mensen TERECHT ontziet door hen minder belasting te laten betalen.
  De asielzoekers zullen moeten leren dat zij niet dezelfde rechten hebben als de autochtone bevolking, en het met minder geld moeten zien te doen.
  Het is vooral voor de asielzoekers even wennen aan deze nieuwe regels, maar veel Oostenrijkers zullen er zeker mee instemmen.

  Bravo, Oostenrijk!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Ik vind het pas mooi als er geen cent meer naar ‘asielzoekers’ gaat.
  Er is al tientallen jaren veel te veel geld naar die ‘niet-ontwikkelden’ gegaan.
  Daarmee hadden ze in Afrika en omstreken heel nuttige dingen kunnen doen.
  Het moet maar eens een keer klaar zijn voordat Europa zelf één groot ontwikkelingsland wordt.
  Ik vrees echter dat het al te laat is, er is al te veel achterlijkheid binnengehaald.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk der Niederlander zegt:

  De sos medemens was er dus zwaar op tegen.
  Begrijpelijk natuurlijk.
  De volgende zet van deze regering zou moeten zijn om met deze club eens in gesprek te gaan over de verdeling van subsidiegelden.
  Ik denk dat deze klootzakken snel zullen begrijpen wat: een beetje dimmen betekend.

  Like

 8. Jack Smits zegt:

  Onmiddellijk hier invoeren. Grenzen dichtgooien en dat sociale betalingsverkeer naar het buitenland stoppen. Een werkloos is in Nederland een kind is jjn Nederland. En willen ze terug? Dan betalen naar dat land zijn maatstaven en niet naar Nederlndse.

  Like

 9. Jan zegt:

  Scottish Karate Fighter Escapes Illegal Migrants Who Planned to Rape Her by ‘Kicking Them in the Balls’
  http://www.breitbart.com/london/2018/04/21/scottish-karate-fighter-escapes-illegal-migrant-rapists-kicking-balls/

  Like

 10. Willem zegt:

  Ze moeten bij die Afrikanen en ander gespuis hun pik afhakken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s