Soros camouflageorganisatie verlaat Boedapest en komt naar Berlijn

Screenshot_8

(Door: “Chevrolet” – Vertaling: E.J. Bron)

Goed nieuws uit en voor Hongarije: de door de uiterst omstreden en ondoorzichtige Amerikaanse miljardair George Soros gefinancierde en gecontroleerde “Open Society Foundation” verlaat Hongarije. In de afgelopen jaren was de stichting steeds meer in het vizier van de critici terechtgekomen, omdat ze zich enorm inmengde in de politieke aangelegenheden van Midden- en Oost-Europese landen ten gunste van de dubieuze doelen van de financiële speculant George Soros.

PI News (2)

De organisatie was sinds 1984 in Boedapest gevestigd en geeft daar aan 100 mensen werk. Wat die doen, blijft altijd onduidelijk, maar in ieder geval worden NGO´s die zich inzetten tegen de politiek en meerderheidmeningen in de landen enorm gesubsidieerd. Gedeclareerd als hulp voor de ontwikkeling van “burgersamenlevingen” ging er bijvoorbeeld ongeveer $ 400 miljoen naar verenigingen en activisten, vooral ook in de Visegrád-landen (Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië).

Nu kondigde de president van de “Open Society Foundation”, Patrick Gaspard, het haastige vertrek uit Boedapest aan, zoals de online krant “Visegradpost” meldt.

Orbán wilde Soros-organisatie ter verantwoording roepen

In het middelpunt van de debatten werd de activiteit van George Soros via zijn georganiseerde netwerk steeds opnieuw door de Hongaarse regering en in het bijzonder door de onlangs herkozen minister-president Viktor Orbán aan de kaak gesteld, die hem verklaarde tot belangrijkste politieke vijand. De “Open Society Foundation” heeft er vooral aan deelgenomen de migratiegolf te ondersteunen en te bevorderen. Een migratiegolf waartegen Hongarije zich sinds 2015 dapper verzet.

De netwerken van George Soros werden het onderwerp van talrijke schandalen respectievelijk beschuldigingen van inmenging, van manipulatie van de publieke opinie respectievelijk verstoringen van de openbare orde, o.a. in Midden-Europa. Het is het onbetwiste doel van de “Open Society Foundation” en George Soros om overal de opkomst van de “open samenleving” te begeleiden, een liberaal-libertair concept om de naties, de democratische soevereiniteit respectievelijk ook de religies en traditionele gezinnen af te breken.

Strategische terugtrekking na verkiezingsoverwinning van Orbán

Het vertrek van de “Open Society Foundation” uit Boedapest schijnt een tactisch karakter te hebben. Orbán had aangekondigd na de verkiezingen van plan te zijn “morele, politieke en juridische schadeloosstelling” van alle verklaarde – of als zodanig geassimileerde – aanhangers van George Soros´ netwerken evenals van diens liberaal-libertaire netwerken te eisen. Onlangs had een regeringsvriendelijk medium een lijst van vertrouwenspersonen in Hongarije gepubliceerd. Gaat het bij de “Open Society Foundation” om een strategische terugtrekking om zichzelf tegen de Hongaarse wet te beschermen respectievelijk haar operaties vanuit “veilig gebied” voort te zetten?

Een van de redenen voor dit vertrek schijnt de belasting van 25% op de buitenlandse inkomsten van migratie bevorderende NGO´s te zijn, een consequentie van de door Viktor Orbán gestimuleerde “Stop Soros”-wet. Hoe dan ook betekent dit, twee weken na de huizenhoog gewonnen verkiezingen, een nieuwe overwinning voor Viktor Orbán op zijn onbetwiste vijanden en vooral op de invloedrijke miljardair George Soros.

En waar verhuist de “Open Society Foundation” nu naartoe? Naar Berlijn natuurlijk! Daar is men immers onder gelijkgezinden. Of er moedige journalisten te vinden zijn die onderzoeken wie in Merkel-land de vertrouwenspersonen van Soros zijn die op zijn loonlijst staan?

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije. Bookmark de permalink .

13 reacties op Soros camouflageorganisatie verlaat Boedapest en komt naar Berlijn

 1. Wachteres zegt:

  A Month of Islam and Multiculturalism in Germany: March 2018

  by Soeren Kern
  April 21, 2018 at 5:00 am

  https://www.gatestoneinstitute.org/12153/islam-multiculturalism-germany-march

  Anti-Semitism is running rampant at German primary schools, according to Heinz-Peter Meidinger, president of the President of the German Teachers’ Association (Deutschen Lehrerverbandes, DL). He also said that videos of beheadings are commonplace at German schools, and that female pupils are being threatened with murder. “In chat forums like WhatsApp, movies such as ISIS beheading videos are spreading like wildfire.”

  “It is unacceptable that non-Muslim and above all Jewish children have to be afraid of going to school in this country because they are being labeled as ‘unbelievers’ and even threatened with death…. Since autumn… Kuwait Airways is allowed to discriminate against Jews at Frankfurt Airport, and the Federal Government does not object. Let us not fool ourselves: it is the Federal Government, which, for inexplicable reasons, allows Jews in Germany to be treated like this.” — Julian Reichelt, Editor-in-Chief of Bild.

  “Mass gatherings that degenerate into violence are incompatible with our understanding of democracy. Humanity, tolerance, respect and dealing with each other in a democratic way are the basic values ​​on which our coexistence is oriented. We all want to live in a peaceful, open and democratic society.” — Sören Link, Mayor of Duisburg.

  Soros kan veel goed doen in Duitsland: De islam bestrijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. T.troubadour zegt:

  Soros the right hand of the devil

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Is die ouwe uitgedroogde pad nou nóg niet toe aan een luier?
  Kennelijk is zijn duivelse geest te kwaadaardig om te dementeren.

  Like

 4. Pingback: Orbán vs. Soros | toodlessss

 5. Hovawart zegt:

  Men moet eens goed gaan uitpluizen waar Soros z’n centjes instopt, en in wie…..
  Zijn beleid om de westerse wereld te ontbinden, uit te laten dunnen en dommer te laten worden, speelt slechts Hele Rijke Mensen in de kaart, de rest zijn het lijdend voorwerp, met al die datingsites, en cultuur verrijkende programma’s op tv, worden de verhoudingen in een multiculturele samenleving enigszins ten faveure van hand ophoudende steuntrekkers met zeeën van vrije tijd gedirigeerd. Maar een 9 to 5er mag “het onderspit delven” en verplicht de kosten dragen voor alle vluchtelingen die zich hier komen laven aan onze voorzieningen…..elke dag gratis naar de Gym, gratis geld, woning, veel vriendjes met ook veel vrije tijd …de stoeltjes op de terrassen bezet houden….rien ne va plus,….de Pays Bah is nu van hen. Bedankt George.

  Like

 6. Elisah zegt:


  Fossiel soros is onlangs nog in het huwelijksbootje gestapt…

  Like

 7. hans zegt:

  Financiële speculant?? (soros) Gaan we weer, nee hij is een staatsgevaarlijke, ondermijnende terroristen ondersteuner! Een crimineel die overal uit alle lagen van de maatschappij, media en onderwijsinstellingen verwijderd moet worden en mensen die door hem gesubsidieerd worden een levenslang beroepsverbod! Echt banaal die naam open society, een Orwelliaanse draaiterm die juist het tegenovergestelde betekent! Wel vaker het geval met marxistische engerds die aanduidingen verdraaien en een andere naam geven dan wat het inhoud. Waar houden ze ons voor, debielen!

  Like

 8. Haksteeg Anton zegt:

  Ja Soros zal welkom zijn bij Merkel twee fossielen tesamen die beiden uitde maatschappij verwijderd moeten worden

  Like

 9. Steven zegt:

  Net als oorlogsmisdadigers worden dit soort figuren ook 100!!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Ook de EU en een behoorlijk gedeelte van haar parlementariërs zitten in de zak van Soros.

  https://www.ninefornews.nl/soros-honderden-europarlementariers-zak/

  Like

 11. Klaas zegt:

  Like

 12. Jan zegt:

  Verkiezingen in Brandenburg

  Wahl in Brandenburg AfD will bundesweit ersten Landrat

  Reactie Die Linke: Een coalitie met de CDU sluiten wij niet uit

  Brandenburgs Linkspartei-Chefin Diana Golze schließt eine Koalition mit der CDU nach der Landtagswahl 2019 nicht aus.

  „Ich begrüße, dass CDU-Landeschef Senftleben mit uns sprechen will – anders als die Bundes-CDU. Demokraten müssen miteinander reden“, sagte sie in einem Interview der „Bild“-Zeitung (Donnerstag). Zur Frage einer Koalition sagte sie: „Ich schließe nichts von vornherein aus. Aber bis zur Wahl kämpft jeder für sich.“

  https://www.berliner-zeitung.de/berlin/brandenburg/landtagswahl-brandenburgs-linken-chefin-golze-schliesst-koalition-mit-cdu-nicht-aus-29969814

  Bijzonder hoe zowel linksvolk als nepchristenen hun ware gezicht laten zien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s