BRONNEN VAN DE ISLAM: KORAN, SOENNA EN HADITH

Screenshot_58

Koran, sira of soenna en Hadith zijn de bronnen waaruit iedere moslim zijn of haar geloof put! De enige manier voor de moslim om in de hemel te komen is om 100% zich te houden aan de bronnen in volledige onderwerping (letterlijke betekenis islam) aan Allah. Er is geen enkele tolerantie jegens andere godsdiensten. De enige juiste exacte vertaling van de Koran is die van prof. dr. Kramer. Andere vertalingen zijn onderhevig aan Taqiyya. Hierdoor is in het Westen een compleet vertekend beeld van de islam ontstaan, dat via de media en voorlichting wordt verspreid. Zo kent de islam geen vergeving en het is een religie van zelf-verlossing. De hemel moet je verdienen! Er bestaat geen kritiek op de bronnen. De Koran bestaat uit twee delen:

Mekkaans deel: Dit gaat over de dertien jaar dat Mohammed in en vanuit Mekka zijn nieuwe geloof poogde te verspreiden met een voor hem tegenvallend resultaat: slechts 150 aanhangers! Dit eerste en kleine gedeelte van de Koran is relatief poëtisch en gematigd vredelievend richting de kafirs (niet-gelovigen), Joden en christenen.

Medinaas deel: De laatste negen jaren van zijn leven heeft Mohammed meer dan zestig oorlogen gevoerd om de islam te verspreiden en met een zeer groot resultaat: geheel Saoedi-Arabië werd 100% islam! Duizenden Perzen, christenen en Joden stierven in deze jihad. Dit grootste deel van de Koran lijkt dualistisch en het tegenovergestelde ten opzichte van het eerste deel, maar beide delen vormen de Koran. Opgemerkt moet worden, dat het laatst genoemde Koran-vers het beste is. Zo herroept de Koran zichzelf 124 maal: de laatste uitspraak is geldend, ook al vermelden voorgaande teksten het tegenovergestelde (= abrogatie).

Sira of soenna: Dit boek is veel groter dan de Koran en bevat de biografie of overleveringen van Mohammed. Slechts 20% van de teksten van de Koran gaat over Allah (theologie) en 80% gaat over Mohammed (biografie) als de enige echte moslim. Hij is het voorbeeld en 91 keer wordt de moslim opgeroepen Mohammed´s voorbeeld te volgen. Vandaar dat een moslim niet zonder de soenna en Hadith kan. In de soenna staan immers alle oorlogen beschreven en de manieren waarop Mohammed met list en bedrog veldslagen won. Zijn tegenstanders werden genadeloos afgeslacht.

Hadith: dit grootste boek bevat de 7000 uitspraken van Mohammed, die gezien worden als de enige ware grondslag van de Koran. Deze uitspraken vormen voor de moslim de leidraad voor alle beslissingen in het leven. Mohammed is immers het meest perfecte voorbeeld. Vandaar ook dat ieder commentaar op Mohammed voor onlusten kan zorgen. De Hadith is absoluut antiwesters en hoogst vrouwonvriendelijk. Maar de uitspraken t.o.v. de kafirs zijn stuitend! Zolang de islam in de minderheid is, voorzien de soenna en Hadith in de ‘juiste houding’ voor de moslim, maar zij geven ook richtlijnen om stukje voor stukje meer invloed te krijgen in het land van migratie. De teksten zetten aan om bepaalde wetten in landen te gebruiken om zodoende meer rechten te verwerven. Aanpassen, inburgeren of integreren zijn voor het islamitisch denken onbekend.

Bron:
https://bijbelenonderwijs.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam. Bookmark de permalink .

34 reacties op BRONNEN VAN DE ISLAM: KORAN, SOENNA EN HADITH

 1. dondorp zegt:

  misschien is het wel handig als dat mag de belangrijkste verschillen te vermelden tussen algemene en de kramer vertaling al zijn het maar de balanrijkste 7 punten

  Like

  • hendrikush zegt:

   Bijvoorbeeld het prachtige woord “genotengevers” voor veelgodendienaars.

   Like

  • BM Fidel zegt:

   Ik heb de vertaling van Kramer en een van de ahmadiyya beweging. Die zijn vrijwel identiek, alleen het voorwoord verschilt. Zo wordt in de mo’daanse uitgave uitgebreid verklaard waarom andere religies vals en inferieur zijn.
   Daarnaast heb ik een “hertaling” van Kader Abdola. Als ik op zijn manier Mein Kampf zou hertalen was Hitler de meest voortreffelijke man die ooit geboren is en was het nationaal-socialisme het beste wat de mensheid ooit is overkomen. Pure taqqya dus.
   Ik ben nu bezig met de hadiths, indertijd verzameld door Bukhari, uitstekende vertaling. Lachen, gieren, brullen, een echte aanrader. Er zijn nog meer vertalingen op de markt, maar die zijn eveneens allemaal taqqya.
   Een betrouwbare Nederlandse vertaling van de soenna heb ik nog niet gevonden.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BM Fidel, Bill Warner heeft het boek “The life of Mohammed – the Sira” uitgebracht en gaat over het leven van Mohammed. Het is uitgebracht bij http://www.cspipublishing.com/ Center for the Study of Political Islam. Dit centrum is door Bill Warner opgericht en Geert Wilders is één van zijn helden!!!

    Er is een quick read van dit boek en staat als pdf op internet maar deze quick read is ook vertaald in het Nederlands door Peter Frans Koops. Daarvan is er ook een pdf op internet en die heb ik gelezen en opgeslagen op mijn pc.

    Het is op onderstaande website van de Spakenburgse vrijheidspartij te vinden en dan links in het menu op bibliotheek klikken en dan staat daar ergens op de pagina een link “Het leven van Mohammed”. Klikken en voilà u kunt de pdf lezen.

    http://www.svpbunschoten.nl/

    Like

   • Guardiaangel zegt:

    vandaar dat moslims zo fanatiek met Hitlers afbeelding zwaaien tijdens protesten.

    Like

 2. De Aanschouwer zegt:

  Bill Warner van het CSPI in de V.S. (Center for the Study of Political Islam) heeft bovenaangehaalde boeken op fantastische wijze toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Ook zijn er gesprekken, toespraken e.d. van Bill Warner op het internet te raadplegen. In korte tijd kun je op heldere wijze over de kern van de islam geinformeerd raken.
  Dit is van onschatbare waarde voor de onwetende westerling: het gevaar van de islam voor de westerse vrijheden en verworvenheden wordt hiermee zonneklaar. Niettemin hebben in het verleden vele anderen al geschreven over de duistere aard van deze veroveringsideologie.

  Geliked door 1 persoon

 3. ReaGluurder zegt:

  Nieuwsuur vanavond niet gezien? Toch maar even bekijken! Niet dat we veel nieuws horen, maar wat hier al jaren verkondigd wordt, wordt nu keihard bevestigd! De islam is al veel verder doorgekankerd dan De Roverheid ons probeert wijs te maken. Maar dat wisten wij al jaren! En dit komt naar buiten via de media. Kutte cs. en ook eerdere “regenten” houden dit al decennia ‘onder de pet’! Wat een vieze Kliek Landverraders! Eigenlijk moet er een volkstribunaal komen omdat Het Land van Onze Voorouders door die Landverraders naar de Kloten geholpen is en het wordt nog veel erger!

  Geliked door 2 people

 4. Charles Martel zegt:

  Dit verhaal klopt historisch langs geen kanten. Er zijn helemaal geen christenen of Perzen vermoord tijdens het leven van M’d, wel Joden (in Medina en Al-Kaibar). Ook is het niet juist dat hij in de Mekkaanse periode 13 jaar zou gepredikt hebben. Hij is profeet beginnen te spelen na het overlijden van zijn rijke weduwe Khadidja van wie hij geen rooie duit erfde (omdat volgens bedoeïenenrecht de eigendom van de vrouw terug naar haar familie gaat). Kwestie van de kost te verdienen. Over zijn “vlucht” naar Yatrib (Joodse nederzetting, later Medina genoemd) wordt best helemaal gezwegen.

  Geliked door 3 people

  • louis-portugal zegt:

   Charles ben jij moslim??????????????
   Overigens wel een duidelijke uiteenzetting hoe het werkelijk was.

   Like

  • Blaffertje zegt:

   Dit ben ik niet met u eens.
   De arabist Hans Jansen vertelde bijna exact hetzelfde.
   Er zijn terdege christenen en perzen vermoord omdat ze het niet met Mo eens waren.
   Er was geen enkel tolerantie jegens andere geloven.
   Het was voor deze mensen slikken of stikken,
   Géén Islam erkennen?
   Kop d´r´af.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  De bronnen van de islam zijn de aalput en de pissijnen De Islam is smeerlapperij…Het bewijs
  Er is geen enkele tolerantie jegens andere godsdiensten. Hun profeet was een kinderverkrachter en moordenaar…Geef mij maar Jezus van Nazareth inplaats van die Mohamedautopet

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   Zo is dat, @kampersrene!

   Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   En een struikrover die met overvallen zijn manschappen bezig hield.
   In de koran staan hele passages over de verdeling van de opbrengst en de buit gemaakte slaven. De verplichte dagelijkse gebeden zijn gymnastiekoefeningen om zijn volgers lenig en gevechtsklaar te houden.

   Like

 6. Sabeltant zegt:

  De islam hoort thuis in het rijtje communisme, socialisme, marxisme, fascisme en het nazisme.
  Het zijn allemaal totalitaire ideologieën die tientallen miljoenen doden op hun geweten hebben.
  Alleen de islam krijgt de privilege van een religie maar heeft daar net zoveel mee te maken als de rest.

  Like

 7. Elisah zegt:

  Off topic
  http://nieuws.tpo.nl/2018/04/23/video-man-die-inreed-op-voorbijgangers-toronto-smeekt-te-worden-doodgeschoten/
  De dader, turks of armeens?
  https://everipedia.org/wiki/alek-minassian/

  Op youtube een video van de plek en de slachtoffers, kopiëren gaat niet:
  Van strikes pedestrians in Toronto, driver in custody
  News 24

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Omdat religie voor de meeste linksen er niet toe mag doen en slechts als ”opium voor het volk” (volgens het logische positivisme van Karl Marx en Auguste Comte’) is hebben zij ook niet het flauwste benul van wat de islam eigenlijk is. En vaak willen ze het ook niet eens weten. In plaats daarvan houden zij stug vast aan hun illusoire doctrine, die ontleend is aan de zgn.”Entzauberung der Welt” van Max Weber, de grondlegger van de moderne sociologie.

  De van de theorieën van Weber afgeleide humanistische canon veronderstelt namelijk dat religie altijd door de moderniteit en de vooruitgang zal worden teniet gedaan. En dat moslims, zodra zij de zegeningen van het moderne, seculiere socialisme ervaren, zij hun achterhaalde denkbeelden vanzelf wel zullen opgeven.

  Dat is dan ook de reden waarom moslims zo werden en worden bevoordeeld en door linksen en liberalen in de watten zijn gelegd. Dit dan weer geheel overeenkomstig een andere en al evenzeer illusoire humanistisch-socialistische doctrine van de maakbaarheid van de samenleving.
  De praktijk blijkt echter een stuk weerbarstiger te zijn dan deze utopische socialistische en liberale denkbeelden uit de XIXe en vroege XXe eeuw veronderstellen. Deze praktijk toont namelijk zonneklaar aan dat het logisch positivistische paradigma van waaruit socialisten en liberalen denken en handelen in feite zelf achterhaald is. Omdat dit socialistische en humanistische paradigma nooit aan de realiteit heeft beantwoord. En daarom zelfs nog kan worden overwonnen door een barbaarse en tribale VIie eeuwse woestijnreligie.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Taljaard, klopt als een bus en de deep state van de U.S.A. hangt het trotskisme aan en Leo Strauss, die ook van de maakbaarheid van de wereld uitging.

   Like

 9. Elisah zegt:

  https://www.infowars.com/identity-released-of-man-who-used-truck-to-kill-10-in-toronto/
  IDENTITY RELEASED OF ISLAMIC MAN WHO USED TRUCK TO KILL 10 IN TORONTO
  …And here’s the point: under Canadian law, officials can now hide backgrounds & religions of killers from public

  Like

 10. hendrikush zegt:

  De belangrijke vierde poot van de islam wordt niet genoemd: de sharia.
  Koppen snellen, stenigen, handjes hakken, slaven houden, buit verdelen, kafirs sarren, …

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   De sharia valt onder de hadith. De hadith is o.a. de sharia, oorlogsvoering en de jihad. Dit maakt 60% van de islam uit. De sira 26% en de koran 14%.

   Like

   • Guardiaangel zegt:

    De hadith is o.a. de sharia, oorlogsvoering en de jihad. Dit maakt 60% van de islam uit
    Misschien is dit nu wel 85 of 90 %, als je alle ellende veroorzaakt door zulke aanbidders wereldwijd ziet. Plots krijg ik door dit bericht bij Bron ineens een heel ander idee dat komt bovendrijven. Het kan best zijn dat al die vredelievende geschreven korans als een soort reisboek dienen voor moslims die naar andere landen trekken, om te laten zien, zie je wel wij zijn heel aardig en hebben onze eigen schrift en geloof die liefde brengt en dat wij samen kunnen leven. Totdat er een soort stil alarmpje in hun hersens afgaat, met de opdracht…….en nu in actie komen.
    Vandaar dat ik de islam ook als een sluipmoordenaar zie.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @guardiaangel, de meeste moslims in de wereld zijn analfabeten en de mannen nemen aan wat de imam zegt. Verder is het traditie in de islam om bepaalde verzen te reciteren en dus geen koran, hadith of sira te lezen.

    De islam wil deze mensen ook graag dom houden want kennis is zoals bekend macht en dat willen de leiders in de islam natuurlijk niet.

    Wat er allemaal samen in de trilogie van de koran, hadith en sira staat aan ellende tegen christenen, joden en afvalligen is inderdaad een veel hoger percentage dan de 60% van de hadith.

    Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Petra, ik ben in het bezit van de edele koran. Dat zou ik graag aangevuld zien met de hadith en de sira. Even op internet gekeken maar daar is een enorm aanbod waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Graag een advies welke de moeite waard zijn om aan te schaffen.
    Het is overigens niet zo dat ik volledig lyrisch en zwijmelend van opperste gelukszaligheid in hogere sferen verkeer als ik dit soort lectuur ter hand neem. Integendeel zelfs, doch enige parate kennis van de taal des vijands onzes is een noodzakelijk kwaad om je in een discussie inzake dezen beslagen ten ijs te komen. Maar dat even terzijde.

    Like

 11. Jan zegt:

  Gaat de kat op de koranus lopen?

  Like

 12. Jan zegt:

  Aisha, Amazon’s Alexia voor moslims

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s