België: de eerste islamitische staat in Europa?

Screenshot_67

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: “Wachteres”)

Het Franse acroniem van de Belgische ISLAM-partij staat voor “Integriteit, Solidariteit, Vrijheid ,Authenticiteit, Moraliteit”. De leiders van de ISLAM-partij willen blijkbaar van België een islamitische staat maken. Ze noemen het “islamitische democratie” en hebben een streefdatum vastgesteld: 2030. Volgens het Franse tijdschrift Causeur is “het programma verwarrend eenvoudig: vervang alle civiel- en strafrecht door de sharia-wetgeving”.  De ISLAM-partij werd aan de vooravond van de gemeentelijke verkiezingen in 2012 opgericht en had onmiddellijk indrukwekkende resultaten. De cijfers zijn alarmerend. 

Gatestone Institute

Het effect van deze nieuwe partij, aldus Michaël Privot, een expert op het gebied van de islam, en Sebastien Boussois, een politicoloog, zou de “ineenstorting van het sociale stelsel” kunnen zijn. Sommige Belgische politici, zoals Richard Miller, pleiten nu voor een verbod op de ISLAM-partij.

Het Franse weekblad Le Point beschrijft nauwkeurig de plannen van de ISLAM-partij: die wil graag “verdorvenheid/losbandigheid voorkomen door casino’s, speelhallen en wedkantoren en de loterij te verbieden”. Naast het goedkeuren van het dragen van de islamitische hoofddoek op school en een akkoord over de islamitische religieuze feestdagen, wil de partij dat alle scholen in België op hun schoolmenu’s halal vlees aanbieden. Redouane Ahrouch, een van de drie oprichters van de partij, stelde ook  scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer voor. Ahrouch maakte in de jaren negentig deel uit van het Belgisch Islamitisch Centrum, een [broei]nest van islamitisch fundamentalisme, waar kandidaten voor de jihad in Afghanistan en Irak werden gerekruteerd.

De ISLAM-partij weet dat de demografie aan haar kant staat. Ahrouch heeft gezegd: “Over 12 jaar zal Brussel voornamelijk uit moslims bestaan”. Bij de aanstaande Belgische verkiezingen is de ISLAM-partij nu klaar om in 28 gemeenten kandidaten mee te laten draaien. Op het eerste gezicht lijkt dit een belachelijk aandeel, in vergelijking met 589 de Belgische gemeenten, maar het laat de vooruitgang en de ambities van deze nieuwe partij zien. In Brussel zal de partij op 14 lijsten, uit mogelijk 19, worden vertegenwoordigd.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom de Socialistische Partij nu bang is voor de opkomst van de ISLAM-partij. In 2012 slaagde de partij erin om, toen ze in slechts drie districten van Brussel meedeed, in twee van hen (Molenbeek en Anderlecht) een gekozen vertegenwoordiger te krijgen en haalde ze het maar net niet in Brussel-Stad.

Twee jaar later, tijdens de parlementsverkiezingen van 2014, probeerde de ISLAM-partij haar basis uit te breiden in twee kiesdistricten, Brussel-Stad en Luik. Opnieuw waren de resultaten indrukwekkend voor een partij die de introductie van de sharia, de islamitische wet, in België voorstaat. In Brussel behaalde ze 9.421 stemmen (bijna 2%).

Deze politieke beweging begon blijkbaar in Molenbeek, ‘de verblijfplaats van de Belgische radicalen‘, een ‘broeinest van wervers voor de Islamitische Staat in Irak en de Levant’. De Jihadisten daar waren duidelijk voorstander van terroristische aanslagen in heel Europa en zelfs in Afghanistan. De Franse auteur Éric Zemmour stelde schertsend voor dat Frankrijk in plaats dat het Raqqa in Syrië bombardeerde, “Molenbeek” zou bombarderen. Op dit ogenblik zijn in Molenbeek 21 van de 46 gemeentelijke ambtenaren moslim.

De Europese hoofdstad, “schreef Le Figaro,” zal over twintig jaar islamitisch zijn”. “Bijna een derde van de bevolking van Brussel is al moslim”, aldus Olivier Servais, een socioloog aan de Katholieke Universiteit van Leuven. “De beoefenaars van de islam zullen mogelijk vanwege hun hoge geboortecijfer ‘over vijftien of twintig jaar’ in de meerderheid zijn. Sinds 2001… is Mohammed de meest gebruikte naam voor jongens die in Brussel geboren zijn”.

De ISLAM-partij werkt in een gunstige omgeving. Volgens de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, zijn nu alle moskeeën in de Europese hoofdstad “in handen van de Salafisten“. Enkele weken geleden beëindigde de Belgische regering de lange termijn huur aan de Saoedische Koninklijke familie, van de grootste en oudste moskee in het land, de Grote Moskee van Brussel, “als onderdeel van wat volgens ambtenaren een poging is om radicalisering tegen te gaan”. Ambtenaren zeiden dat de moskee een “broeinest voor extremisme” was.

Een vertrouwelijk rapport van vorig jaar onthulde dat de politie 51 organisaties in Molenbeek had blootgelegd, die vermoedelijk banden hadden met het jihadisme. Misschien is het tijd voor het slaperige België om wakker te worden?

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, België, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, sharia, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op België: de eerste islamitische staat in Europa?

 1. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Een ïslamitische democratie” is een contradictio in terminis (een tegenspraak in zichzelf) !!!
  Als de Belgen gaan geloven, dat een islamitische staat democratisch kan zijn, geloven ze in grote onzin !!!
  Wanneer ontwaakt men in Europa eindelijk uit de droom.
  Wordt wakker !!!
  Deze droom wordt een nachtmerrie zonder happy end !!!

  Geliked door 1 persoon

 2. ReaGluurder zegt:

  Jaren terug zag ik dit al aan komen. Met respect voor de alerte Belg, maar de naïviteit en onnozelheid spat(te) er van af. Decennia was barmhartigheid het credo van de Belgen. Maar zoals een wijsneus ooit sprak; ‘Barmhartigheid is de achillespees van de christelijke beschaving!” Met België voorop! Hierbij een video met de beroemde Belgische Barmhartigheid ten voeten uit!

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Ik zou toch niet te voorbarig conclusies trekken wat België betreft.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Een indrukwekkend verhaal. Doch, deze problematiek speelt in alle Europese landen. – Verwarde mannen – krijgen alle kansen voor het plegen van aanslagen, terwijl andere verwarde mannen en vrouwen hun voorkeurstemmen uitbrengen op linkse politieke partijen. Deze wereld is in en in verrot, en het is een kwestie van tijd eer er (letterlijk) koppen gaan rollen. Degene die deze ellende kan keren moet nog geboren worden. Het tijdperk van de verzetsstrijder ligt al lang achter ons, en ze zullen er volgens mij nooit meer komen. In onze wereld leggen weer andere verwarde personen bloemen en knuffels, na iedere gepleegde aanslag door moslims, houden nietszeggende toespraken en stille marsen, maar het probleem dat blijft, om Pim Fortuijn nog maar eens te citeren. Een probleem dat zijn gang kon gaan en waar in meer dan 50 jaar niets aan gedaan is !

  Geliked door 1 persoon

 5. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/04/24/griekse-inwoners-hebben-illegale-immigranten-op-lesbos-aangevallen/

  Griekse inwoners hebben illegale immigranten op Lesbos aangevallen

  De lokale bevolking op het Griekse eiland Lesbos heeft in zijn wanhoop over de Afrikaanse invasie een kamp voor “vluchtelingen” in brand gestoken. Minstens tien mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

  Radeloosheid over de gigantische vluchtelingenstroom naar het Griekse eiland Lesbos, heeft groepen van de lokale bevolking op zondag ertoe gebracht een vluchtelingenkamp aan te vallen in de havenstad Mytilini. Elke maand stromen er duizenden “vluchtelingen” via Turkije naar Lesbos, en de situatie wordt alsmaar barbaarser voor de Griekse lokale bevolking.

  Geliked door 2 people

 6. Hercu zegt:

  Dankzij de achterlijke EU is onze hele identiteit compleet weggegeven aan een barbaarse cultuur. Stellwtje hersenloze daar in Brussel

  Like

 7. Jan zegt:

  Kathy Hopkins ondervraagt burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans die een volslagen idioot blijkt te zijn

  Wat een gestuntel in het Engels

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Dat niet alleen Vlamingen en Walen al tijdenlang water en vuur op elkaar zijn in België (dat zelfs nog niet eens een eigen taal heeft) weten we thans allemaal waardoor Brussel deze vijanden ook nooit met elkaar kan verenigingen of verzoenen. In een bepaald artikel wordt ook duidelijk gemaakt dat de Nederlanders en Vlamingen elkaar ook al tijden lijken te verafschuwen is hieronder te lezen:

  “Vlamingen haten Nederlanders. En niet zo’n beetje ook, maar echt heel intens!”

  Cartoonist Ardy Beld heeft het niet zo op de manier van omgang van Vlamingen met Nederlanders. De striptekenaar is er van overtuigd: “Ze haten je. En niet zo’n beetje ook, maar echt heel intens.”

  In mijn jeugd was ik gek van Suske en Wiske. Vooral de oude albums waren een wereld apart waar warmte, hartstocht en eerlijk vakmanschap centraal stonden. Door Willy Vandersteen ben ik zelf begonnen met striptekenen. Met 9 stuurde ik hem een brief en een tekening. Willy (misschien ook iemand anders, maar dat wil ik liever niet geloven) schreef “bedankt voor het briefje dat ik van jou mocht ontvangen. Voor iemand van negen jaar kan je heel goed tekenen.” Mijn eerste contact met een Vlaming. Heel sympathiek. Willy is er helaas niet meer. En wat mij betreft is het sindsdien met Vlaanderen flink bergaf gegaan.
  Dat is trouwens zelfs niet eens verbazingwekkend daar de infrastructuur in Vlamingen gigantisch achterloopt bij die van Nederland, de steden daar, gelijk in Wallonië, ontzettend smerig zijn en verpauperingen overal toelaat.

  Bij een etentje in Brussel een aantal jaren geleden zei de ober na afloop tegen mij: „in België is het de gewoonte dat u iets op uw bord laat liggen, u hoeft hier niet alles op te schrokken zoals in Nederland.”
  Dat was zo raar dat ik zelfs niet wist wat ik moest antwoorden. Later bedacht ik allerlei ludieke antwoorden in de trant van „Gaat dat dan verder naar de volgende klant?” of als loeiharde repliek: “Bij ons zijn kinderen gewoon kinderen.“ Maar ja, kans heb ik voorbij laten gaan. Helaas, dus pindakaas.
  Blijkbaar zijn ze daar niet zo zuinig met eten en heel wat Nederlanders hebben al decennia’s lang op de Vlamingen neergekeken, ondanks dezelfde taal, omdat ze het nogal bont maakten Zoals in Antwerpen. Het kwam zelfs geregeld voor dat dronken Nederlanders lallend uitzingen: “O, wat zijn die Belgen toch stom!”

  Later toen ik voor mijn werk vaker in Vlaanderen was, kreeg het contact een diepere dimensie. Als je een lang en naar eigen mening positief gesprek met een Vlaming hebt gehad, wordt zo’n onderonsje bijna zonder uitzondering afgesloten met “Dag meneer”. Alsof je lekker gemasseerd wordt en dan ineens een knal voor je kop krijgt met een enorme voorhamer.
  Het was trouwens ook erg opvallend dat in Belgische treinen de Waalse conducteurs veel loyaler en vriendelijker waren tegen Nederlanders dan de Vlaamse conducteurs hoewel ze allemaal Nederlands kunnen spreken maar elkaar onderling niet in het Frans of Nederlands!

  Ook het mailen gaat in Vlaanderen anders. De aanhef is bijna altijd „Geachte,” zonder naam en toenaam, terwijl ze die zeker en vast kennen. Niets geen „beste Ardy of geachte meneer Beld”, nee, alleen “Geachte”.
  Ook privé blijft het lastig. Onlangs waren we in het openluchtmuseum Bokrijk. Je loopt er rond met je gezin, er zijn allerlei workshops, maar zodra je ergens neerstrijkt weet je het gewoon. Ze haten je. En niet zo’n beetje ook, maar echt heel intens.
  In Vlaamse televisieseries lijken veel acteurs ook nogal erg kinderlijk of geacteerd te praten wat niet erg realistisch overkomt.

  Als ik dan ook van landgenoten allerlei voorstellen hoor als laten we Vlaanderen en Nederland samenvoegen (God zal het ons besparen daar Vlamingen en Nederland net zo slecht bij elkaar passen als Vlamingen met Wallonië!) en Wallonië aan de Fransen geven vind ik dat op zijn minst van een grote kortzichtigheid getuigen.
  Wallonië moet er zeker bij en dan zeker NIET met de gehate islam! Als het dan allemaal mis gaat, weten we in ieder geval wie we de schuld kunnen geven… vooral de nog veel gehatere EU
  natuurlijk!

  Like

 9. Jan zegt:

  Linksvolk in België heeft medelijden met parasieten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s