NEDERLAND – POEPLAND…

Screenshot_70

(Door: “Driek”)

Heel zachtjes ruiste een milde voorjaarswind door het nog schriel geboomte dat door het schoon lenteweer in een uitbundige pracht begon te ontkiemen. Helderblauw overkoepelde den hemel het Nederlandsche polderlandschap. Het was, zoals den grote Nederlandsche dichter Herman Gorter dichtte: ‘De lente komt van ver, ik hoor hem komen’.  Edoch, het viel een ieder op, er zweefde boven het bloeiend polderland dat zo schoon begon te ontluiken, een vage doch onmiskenbare poeplucht die menigeen deed kokhalzen. Er werd dan ook veel eau de cologne verkocht die op zakdoeken gesprenkeld werd en waarmede men den vreselijke stank trachtte te verdrijven.

De penetrante poeplucht drong door kieren en gaten de woonvertrekken der burgers binnen, den menschen waren constant misselijk en konden maar met moeite hun voedsel binnenhouden. Ook waren er veel meldingen van vreemde kwalen waar geen kruid tegen gewassen was.  Huisartsen waren overbezet en schielijk werden er Rode Kruis medewerkers ingeschakeld. Doch gelukkig viel de oorzaak al snel te achterhalen. Want, wat bleek? Welnu, in den verscheidene opvang-kampementen hier ten lande weigerden den hoogbegaafde asielzoekers hun poep op te ruimen. Dat vonden ze te min. Tenslotte waren zij niet den minsten.

Ja, dat kan ik mij levendig voorstellen. Als je bent afgestudeerd als advocaat, tandarts, architect en chirurg – een studie die een hogere intelligentie vereist – dan ga je geen poep ruimen. Daar zijn die domme Hollanders goed voor. Edoch, spitse lezer van “E.J. Bron”, het geschiedde dat door den toevloed van al dien geluk zoekende lieden den Nederlandsche burgers hun vaderland de rug toekeerden. Ze vertrokken naar verre oorden die nog niet door poep waren aangetast.

Langzaam maar zeker begon Nederland leeg te stromen en werd een stinkend poepland, bevolkt door een volk met andere ideeën over hygiëne. Enkele burgers dacht nog orde te scheppen, doch het was tevergeefs. Dank zij idioten als Jesse klaver, Mark Rutte, Pechtold en vele anderen die poep in hun ogen hadden, verpauperde Nederland zienderogen.

Er braken dan ook vreselijk besmettelijke ziekten uit die hun weerga niet kenden. De meeste vluchtelingen stierven aan allerlei vreemde ziekten. Het leek alsof wederom dien verschrikkelijke Pest was uitgebroken. De overgebleven ingenieurs en vele  andere hoogopgeleiden vertrokken ten einde raad maar naar hun landen van herkomst. Zij waren niet in staat gebleken een ordelijke samenleving te creëren. Logisch, met al dien dijken en waterkeringen en sluizen, dat is een zeer ingewikkelde materie waar vakkennis voor nodig is. Nederland lag er uitgeput en ongelooflijk vies bij. Het gansche land stonk naar poep en nog eens poep. Neen, daar was geen aardigheid meer aan.

En zo geschiedde dat vele jaren voorbij gingen. Nederland was tot een onbewoonbaar land verworden. Toen besloten al dien gevluchte Nederlanders terug te keren. Wat zij aantroffen, hoef ik den nieuwsgierige lezer niet te vertellen. Maar, let wel, in een mum van tijd was de poeplucht verdwenen. Nederland verkeerde in een staat van wederopbouw. Het werd weer een mooi en schoon land. Niet voor niets staan de Nederlanders bekend als een zindelijk en arbeidzaam volk. Doch de nieuwe regeringsleiders lieten, op enkele uitzonderingen na, niemand meer binnen.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Rotzakken, sarcasme, Satire, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op NEDERLAND – POEPLAND…

 1. paulzwueste zegt:

  Kijk.
  Dàt bedoel ik nou.
  Dit is ’n ècht verhaal geen gezeur en gezeik van ’n “boze ouwe vent” maar ’n creatieve gedachte verbeeld in verhaalvorm.
  Goed zo DRIEK!!!

  Like

 2. theresageissler zegt:

  Nou, eind goed, al goed! Leuk verzonnen, Driek!

  Like

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Maar wel een verhaal waar een luchtje aan zit.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Over onderhoud gesproken:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1957445/miljoenenstrop-voor-amsterdam-voor-herstel-kades-en-bruggen

  Dat blijkt uit een brief van het stadsbestuur aan de gemeenteraad, waarin wordt aangekondigd dat in elk geval voor tientallen miljoenen onderzoek wordt ingesteld en kademuren, bruggen en tunnels mogelijk voor miljarden moeten worden opgeknapt. „De komende jaren moeten we honderden bruggen en kilometers kademuur onderzoeken”, aldus waarnemend burgemeester Van Aartsen in de brief, die aangeeft dat dit een forse financiële consequentie voor de gemeentekas heeft.

  Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   @ Tistochwat 24 april 2018 om 21:13:

   Dit was een maand geleden ook al in het nieuws. Maar toen stonden er (meen ik) nog geen bedragen bij. Ze wilden de lezer niet teveel laten schrikken in één keer denk ik.

   Geliked door 1 persoon

 5. Helena zegt:

  Dit verhaal geeft de burger weer moed Driek! Hier kunnen wij realisten ‘hoop’ (woordspeling :-)) uit putten. Ik zie het al voor me welk een saamhorigheid: even verstand op nul, gewapend met flessen Dettol, een knijper op de neus, beschermende kleding aan en hoppa gààn met die banaan! Effe flink scheppen met z’n allen en weg is die poep(luncht)! We hebben voor hetere vuren gestaan nietwaar? Beter een land onder de poep dan een land in puin! Maar nu ben ik toch nieuwsgierig: en ik vraag waarschijnlijk naar de bekende weg waarde Driek, maar die nieuwe regeringsleiders daar bedoelde u toch wel het kabinet Wilders- Baudet mee, toch??

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  De “Onrechtvaardige” behandeling van deze Hoogbegaafde-opgeleiden, is ook in de buitenlandse pers doorgedrongen, zoals ook in Fr.
  Er werd echter een ander soort “toilet” afgebeeld…………..

  Les occupants du centre d’hebergement de Alkmaar (Hollande) ne sont pas contents du règlement intérieur qui indique qu’ils doivent nettoyer eux-mêmes les toilettes.
  “Ils veulent nous faire nettoyer nos propres toilettes sur les genoux », se plaint Ahmad, palestinien. Selon un autre envahisseur, « Même les prisons en Syrie sont meilleures! » Un autre syrien Abu Barak se dit « choqué » et demande « et c’est ça, la Hollande? »
  * * *
  Verder:
  ‘De “toiletten”hebben geen WC-papier, omdat de Clandos hun culo niet afvegen maar hier water voor gebruiken.
  Ze brengen flessen water mee of bloemen-spuiten…………….?

  Like

  • kampersrene zegt:

   Dat toilet hadden ze juist een beetje proper gemaakt , moet ge niet afvragen hoe het eruit zag voor de reiniging .In de koran staat niets geschreven over het reinigen van scheitpotten dat was Mohamed vergeten

   Geliked door 3 people

   • Luna Fay zegt:

    kampersrene zegt:
    25 april 2018 om 02:02 …………………………………………………………………………………….

    Misschien heeft mobrammetje dat niet in de koran vermeld omdat hij zelf een stuk st*nt was en niet als zodanig gezien of geroken wilde worden.

    Like

  • Cathja zegt:

   @delamontagne

   Varkens houden hun stallen schoner dan moslims hun schijthuizen.
   En dan noemen ze varkens ‘onreine dieren’….?

   Like

 7. ReaGluurder zegt:

  Een volk dat zich ‘de kaas van het brood laat eten’, is geen eigen land waardig! Op een paar na, de FUT is er uit! Boelevaar en andere PulpTV vanaf de loungebank is belangrijker dan de toekomst van de (klein)kinderen! Wat een ingedut Zooitje! En dat stemt jaar in/uit op Landverraders, Bedriegers, Leugenaars! Ja, zo’n volk vraagt er om om ten onder te gaan. Alles wijst er op dat dit gaat gebeuren. Oa. ervaringsdeskundige Ebru Umar ziet het op ons afkomen! En Geert Wilders natuurlijk!

  Geliked door 3 people

 8. Cathja zegt:

  Prachtig Driek! Vooral aan het eind van het verhaal, toen de Nederlanders weer huiswaarts keerden.
  Ach, we moeten toch iets hebben om naar uit te zien?

  Bedankt, Driek!

  Geliked door 2 people

 9. Guardiaangel zegt:

  Als het hier zo door gaat (niet u bedoeld heer Driek) dan ga ik er even tussenuit, frisse neus halen.

  Like

 10. Wakeupkitty zegt:

  Eind goed al goed. Wie geen stront ruimt kan er in verdrinken

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Het is streng verboden voor moslims en afrikanen om op de openbare weg te schijten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s