Oproep voor lawaaidemonstratie tijdens dodenherdenking

Screenshot_61

Op Facebook is een protest aangekondigd waarbij de demonstranten lawaai willen maken tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

‘Kom ook demonstreren tegen racistische 4 mei viering’, is te lezen op de pagina. De organisator van het ‘event’ is Geen 4 Mei Voor Mij, een comité dat al jaren klaagt over de dodenherdenking. Op 4 mei worden niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar ook militairen die sindsdien omkwamen. Dus ook de soldaten die deelnamen aan de politionele acties in Indonesië.

Geen 4 Mei Voor Mij wil juist aandacht voor de slachtoffers in Indonesië. ‘Nederland herdenkt echter wél de daders maar dus niet de slachtoffers van deze racistische volkerenmoorden.’ Ook vindt de groep het raar dat de Indonesische slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog niet herdacht worden. ‘Omdat wij dit soort hypocrisie zat zijn en een signaal aan de racisten die ons land regeren willen afgeven, hebben wij daartoe besloten om op 4 mei om 20.00 een (lawaai) manifestatie te organiseren.’

Lees verder>>>
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Barbarisme, Krankzinnigheid, Links fascisme. Bookmark de permalink .

62 reacties op Oproep voor lawaaidemonstratie tijdens dodenherdenking

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Zielepoten zijn het.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja.
   het is niet de eerste keer dat er opgeroepen werd om lawaai te maken tijdens een dodenherdenking.
   Toen van Gogh was afgeslacht wist burgemeester Cohen niks anders te bedenken dan veel lawaai te maken tijdens het herdenken.
   Ze, de zogenaamde heersers dus, hebben kennelijk iets met lawaai.
   Het kan ze niet lawaaierig genoeg zijn.
   Als er maar veel lawaai is, is het altijd goed.
   Niemand kan meer nadenken.
   En van nadenken krijg je hoofdpijn, maar dat had je al van dat lawaai.
   Tsja.

   Like

 2. Harry zegt:

  Ze zullen wel door blijven etteren totdat er niks van onze geschiedenis en cultuur overblijft .
  Met enkele tientallen normale lui zou je die dwarsdrijvers wel total loss kunnen slaan , dan is het waarschijnlijk meteen voorgoed klaar , maar we kunnen nu al raden wie er dan wel en wie er NIET opgesloten gaan worden !
  Het tuig heeft altijd het recht om te demonstreren .
  Maar de vaderlandslievenden hebben geen enkel recht om hun historie en gewoonten te beschermen .
  Alleen een beetje praten mag nog , maar dan wel heel beleefd !

  Geliked door 9 people

 3. rs zegt:

  het is nu toch zo, dat IEDER oorlogsslachtoffer herdacht wordt op 4 mei. ? Ook van de oorlogen die NU aan de gang zijn…………..Wat heeft men toch weer wat te zeuren……………ongelooflijk!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • hslot4 zegt:

   Bij mij wordt er maar een slachtoffer herdacht en dat zijn de 40/45 slachtoffers in de kampen de soldaten en verder niets nadda noppes ik doe niet mee aan de verbastering van onze geschiedenis en tradities .

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  O jee, o jee, als zijne doorluchtigheid dan maar niet schrikt. Ik weet niet of hij nog steeds zo goed kan hardlopen als in 2010. Kijk ‘m eens rennen op ongeveer 0:45.

  Is het onderhand niet beter om de doden te gaan herdenken die zijn gevallen vanwege de import-mohammedanen?
  Ik walg bij de gedachte aan de ‘oranjes’ die straks weer met een uitgestreken smoel ‘een krans komen leggen’. Ze kennen werkelijk geen enkele schaamte.

  Geliked door 5 people

 5. BertG. zegt:

  Met die inmiddels schijnheilige, Dat nooit meer, herdenkingen, daar mogen ze van mij wel een keer mee ophouden.
  Inmiddels zitten we daar weer midden in.
  Begin daar weer mee als het ook echt niet meer bestaat.

  Geliked door 1 persoon

 6. Edgy Veggie zegt:

  Ik vind het werkelijk te walgelijk voor woorden.Deze extreem-linkse dolle honden hebben werkelijk voor niets of niemand respect.

  Geliked door 2 people

 7. Pietersen zegt:

  Dat is nou het resultaat van het te grabbel gooien van onze nationale dodenherdenking van 1940-1945 door het in een nieuwe vorm te hebben willen gieten.
  Was men niet zo gaan rommelen aan iets wat altijd strak omlijnd was, dan was men er met z’n poten vanaf gebleven. Maar nee, het moest zo nodig anders, en nu wordt het aan alle kanten misbruikt.
  Nederland wat ben je een rotland geworden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jules Vismale zegt:

  Ik meen me te herinneren dat een zekere Christa Noëlle in 2015 verantwoordelijk was voor deze ‘Geen 4 Mei Voor Mij’ en zij riep toen zelfs op om Sinterklaas te vermoorden! Erg veel dankbaarheid kennen echter haar soortgenoten van dit comité niet bepaald voor alle gastvrijheid in Nederland, overvloed aan eten, drinken en blijdschap en het jarenlang steunen van bijvoorbeeld de Islam!
  En nog even terug te komen op de racistische (?) moorden in Indonesie waar Nederland zo “hypocriet” over zou zijn: Weet Christa Noëlle soms wat misschien ook heel hypocriet kan overkomen: dat bepaalde Russen, Oekraïners, Balten, Wit-Russen, Kaukasiërs, Kozakken, Krim-Tartaren, Wolga-Duitsers e.v.a. volkeren in Rusland daarginder zelfs niet eens naar een dodenherdenking zouden gaan om aan te kaarten hoe vele miljoenen van hun landgenoten in de 20ste eeuw meer dan 30 jaar lang door de Stalinistische communisten tot slavernij zijn gebracht, naar Siberië toe zijn gedeporteerd in Russische concentratiekampen of zijn doodgehongerd, doodgevroren, vermoord, neergeschoten etc.!
  Of wil Christa soms, buiten het fascisme dat hier in Nederland zou opkomen (?), ook de moslimextremisten gaan bestrijden die hier in Europa aanslagen plegen of mensen, die de doden in Parijs, Brussel en Londen herdenken, na de gruwelijke aanslagen daarginder, hypocriet noemen?
  Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen en ik ging ooit in de zomer van 2016 samen met mijn schoonzus en twee neefjes naar het oorlogsmuseum in Overloon toe waar ik hen eens geschiedenisles gaf geven over WO II! en daar hebben ze meer van opgestoken dan Christa Noëlle ooit had gekund met haar lawaaidemonstratie!
  Ik was zelfs anders misschien nog bereid geweest om met Christa naar Treblinka en Auschwitz toe te gaan waar zij in de bossen van het eerstgenoemde vernietigingskamp vast nog wel de brandlucht van 800.000 vermoorde, vergaste en gecremeerde Europese joden had kunnen ruiken!

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Goed geschreven Jules.
   Ik ben ’n keer naar Auschwitz geweest.
   Zou je ook moeten doen.
   Onvoorstelbaar.
   Het gematerialiseerde kwaad zèlf dat dan echt levend wordt voor je.
   En dat halen we al decennia lang binnen in Europa.
   Ik hoop bij God dat alle politici, inclusief koninklijk huis, captains of industrie en de zelfbenoemde fascisten van de EU die daarvoor verantwoordelijk zijn, te zijner tijd in Neurenberg hun verdiende loon zullen krijgen.

   Like

 9. Hendrik zegt:

  stakkers!

  Like

 10. Rust zegt:

  Malloten

  Like

 11. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Totaal respectloos en onbeschoft .
  Zijn er al vluchtwegen voor W.A. in kaart gebracht??

  Geliked door 5 people

 12. Hovawart zegt:

  Door dit comité een podium te bieden, bereikt men ,op een achterbakse wijze, dat er wederom een traditie en eerbetoon aan de slachtoffers word aangetast, misschien wel een wens van Brussel en de elite, om het nationalisme volledig te annihileren.
  Alles voor de Europese heilstaat………

  Geliked door 2 people

 13. Cathja zegt:

  Ik ga dit jaar NIET kijken naar de kranslegging op de Dam.
  Ik zal uit respect voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog om 20:00 uur wel 2 minuten stil zijn.

  Geliked door 3 people

 14. theresageissler zegt:

  Het komt niet echt uit de lucht vallen: Al in de jaren ná WO II , en dan gedurende de hele jaren ’50 en ’60 was het een grief onder vele repatrianten uit Nederlands Indië, dat ze in Nederland zo weinig begrip en erkenning vonden voor wat z i j allemaal hadden moeten doorstaan tijdens de Japanse Bezetting – daar werd altijd maar achteloos overheen gepraat, was de klacht. Inderdaad maakte ik o.a. uit de commentaren van mijn eigen moeder op dat onderwerp op, dat “Oud-Indisch-gasten” door de rest van Nederland nogal werden beschouwd als feodaal ingestelde, verwende poppetjes, die niets gewend waren en daarom zo klaagden: Dat de Japanners, alleen al door het cultuurverschil, in de praktijk vaak erger geweest waren dan de Duitsers sijpelde pas vanaf de jaren ’80 of daaromtrent nog eens mondjesmaat door….
  En dat gebrek aan erkenning voor het door de Nederlands-Indiërs ondergane leed zie je ook in dit protest dus nog steeds terug. Tja….
  Maar wat het argument ‘racisme’ er nu weer bij doet…Zeker, omdat zich onder die Nederlands-Indiërs velen van Maleise afkomst bevinden of zo.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tom Hanks en Spielberg hebben over de oorlogsjaren 1940-45 twee bijzonder realistische TV-reeksen gemaakt, waarin het verschil in cultuur perfect in beeld wordt gebracht.
   “Band off Brothers”, gaat over de deelname van de VS in de oorlog in Europa
   Hierin zien we dat er alléén tijdens en in de weken na D-Day praktisch geen Duitse krijgsgevangen werden gemaakt.
   Maar in de tweede TV-reeks: “The Pacific”, die na de ramp de herovering van alle door Japan bezette eilanden in beeld brengt, werden in de twee jaren dat die oorlog duurde in principe alle Jappen na overgave zonder pardon alsnog neergeschoten, verbrand, gebajonetteerd of opgeblazen.
   Dit in antwoord op de gewetenloze aanval op Pearl Harbour, die geboren werd uit het verschil in cultuur.
   Over die Jappenkampen is in bezet Nederland nooit bekendheid gegeven.
   Er was geen TV en praktisch niemand had ’n radio.
   Tegenwoordig, in het informatie-tijdperk, is het mogelijk om hele werelddelen psychologisch te beïnvloedden.
   We zijn dan ook nu opnieuw slachtoffers van de informatie.
   Dit maal niet door het gebrek aan informatie, maar juist door het gemak waarmee de massale beschikbaarheid aan informatie kan worden ingezet juist om de mening van hele volkeren te beïnvloedden.
   Het is niet langer de bedoeling om te informeren, maar om het volk politiek te beïnvloedden.
   We noemen deze vorm van des-informatie dan ook “politieke propaganda”.
   Want juist met en door die politieke propaganda” wordt door de hogere politieke en zakelijke machten keihard gewerkt aan het elimineren van het oude Europa.

   Geliked door 1 persoon

 15. Roeland zegt:

  Amsterdam en zeker de Dam is allang geen representatie van het Nederlandse volk meer. Schaf het daar maar per direct af. Ze kunnen beter een groenlinkse stadsstaat van Amsterdam maken en er een groot hek omheen zetten..

  Waalsdorpervlakte herdenking , die moet blijven en als alternatief voor Amsterdam, beveel ik op 4 mei voormalig kamp Westerbork aan. Waar ALLE doden op plechtige ingetogen wijze herdacht zullen worden.
  Die twee minuten stilte zijn wat mij betreft Heilig! Ik voorzie geen problemen nog op de Waalsdorpervlakte nog in Westerbork.

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   *Like*

   Like

  • Cathja zegt:

   @Roeland

   Mee eens!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik begrijp iedereen die kiest voor rust, stilte en sereniteit in verband met de herdenking van het grote kwaad van de jaren 1940-45.
    Toch moet ik tegelijk onweerstaanbaar denken aan “De Schreeuw”.
    Het bronzen beeld van Zadkine, te vinden op de Maaskade in Rotterdam, dat de verschrikking van het Duitse bombardement op die stad in beeld brengt.
    Ook het schilderij van Edvard Munch “De Schreeuw” goed bekijken.
    De Schreeuw van Zadkine balt machteloos zijn vuisten tegen de lucht en schreeuwt onhoorbaar zijn ontzetting uit omdat zijn hart uit zijn lichaam werd gerukt.
    Munch perst onhoorbaar gillend zijn handen tegen zijn oren om het gegil en gebulder van de stemmen te stoppen die hem geestelijk terroriseren en tot zelfmoord dwingen.

    Like

 16. Aegolius cs zegt:

  Het schreeuwen neemt steeds maar toe, zelfs op ONZE dodenherdenking:

  **Toch zijn er nog nooit de 150.000 moslims herdacht die vermoord werden tijdens de volkerenmoord die Nederland verdoezelt als “politionele acties”. Nederland herdenkt echter wèl de daders maar dus niet de slachtoffers van deze racistische volkerenmoorden.**

  En demonstreren, heb inmiddels elders gelezen bij E.J., is een recht…. Welk plekje kunt u bedenken?

  Like

 17. jantjeuitnl zegt:

  Hopelijk zijn is de militaire erewacht goed bewapend en knallen ze dat tuig af.

  Geliked door 1 persoon

 18. Petra DeBoer zegt:

  Laat ze lekker hun gang gaan dan zijn de autochtone Nederlanders snel met ze klaar.

  Je kunt deze lui in elk geval niet beschuldigen van enige vorm van kennis. En enige vorm van empathie hebben ze ook niet voor de slachtoffers en gevallenen.

  Geliked door 1 persoon

 19. boorzalf zegt:

  Ach,laat ze maar komen die lawaaimakers, krijgen we misschien een herhaling van 1970.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het probleem met zogenaamde “democratieën” zoals in Nederland is, dat monumenten in zo’n land die zoals ’n “Voorwoord van ’n boek”, duidelijk moeten maken waar het om gaat… uitermate kwetsbaar zijn.
   Ze worden namelijk niet bewaakt, zoals bijvoorbeeld in Moskou.
   Het probleem is echter dat wij vinden dat als je monumenten gaat bewaken je bewijst dat je verloren hebt.
   Persoonlijk vind ik dit ’n dwaling van de geest, kortom ’n wangedachte.
   Het zou Amsterdam sieren om al het ongewassen moslimtuig de stad uit te drijven.
   Daarnaast zouden onze Mariniers dag en nacht het “Monument Op De Dam” moeten bewaken.
   En dit met groot vertoon van uniform en massieve militaire uitstraling.
   Dit heeft helemaal niets met het schaamteloos uitdragen van de dictatuur te maken.
   Neen.
   Het bewijst dat wij eerbied hebben voor hen die hun leven gegeven hebben voor het Nederland zoals het vroeger was.
   Het kostbaarste goed van ’n land!
   Maar aangezien wij eind vijftiger jaren in principe besloten hadden om nu werkelijk in de praktijk te boeten voor de nederlaag tegen ’n overmacht… en tegelijkertijd het verraad van het goddeloze koningshuis in 1940 wilden bewijzen, waarvan het tuig ons land ontvluchtte, werd dus Amsterdam als broedplaats voor de masochistische vernietiging van Nederland gekozen.
   Vandaar het gesol met het belangrijkste uithangbord van vrijheid en democratisch Nederland goed in Nederland.

   En dan moet je je realiseren dat we al decennia lang geleden de democratie in NL hebben afgeschaft, dus kom op met die stahlhelmen op De Dam…!!!

   Like

 20. Henk.V zegt:

  Het lijkt mij een verstandig idee dat – met het oog op het schandelijke voornemen van ”linkse idealisten”- er enkele pelotons vaderlandslievende mariniers achter de hand worden gehouden aan wie volledig vrijheid van handelen is toegezegd. Een goed uitgevoerd schoonvegen van het plein zal een therapeutische handeling zijn, die de ware betekenis van 4 en 5 mei zal versterken.
  De oorspronkelijke gedachte achter ”4 en 5 mei” was toch echt wel : stilstaan bij een verregaande wrede onderdrukking, die miljoenen mensen de dood in joeg EN de bevrijding ervan.

  Ik begrijp ook wel dat er door linkse modernistische verruiming van de interpretaties ervan er een vervaging in de beleving van deze herdenking optreedt, die in zekere zin 4 en 5 mei van hun betekenis ontdoen, maar het verstoren van deze -in betekenis afnemende- stille momenten van overpeinzing is niet acceptabel.
  Er zal zeker een nieuwe vorm van (her)denken moeten optreden, zeker ook bij de overheden die een paar minuten zogenaamd staan te ”treuren”. terwijl ze tegelijkertijd de nieuwe Jodenhaters met vele duizenden tegelijk gastvrij binnenhalen en alle speelruimte van de wereld geven. Dit is een vorm van verregaande hypocrisie waar een einde aan moet komen.
  Dat dit ogenblik dichterbij komt zagen wij al een paar jaar geleden aangekondigd, toen een vorstelijk persoon, bij het horen van een wilde kreet in record tijd zich in veiligheid bracht.
  De symbolische waarde van die sprint zal mij altijd bijblijven.

  Geliked door 7 people

  • paulzwueste zegt:

   Henk.
   Echt waar, ik lees nu pas je reactie.
   In dat verband, leuk dat we dezelfde gedachte koesteren wat betreft het plein te Amsterdam.

   Like

 21. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Ze hebben gelijk. Ik stel voor de dag voor de ramadan gaan we plechtige met een half uur stilte alle slachtoffers herdenken die t.g.v. deze misdadige ideologie gevallen zijn. En op de start van de ramadan gaan we stilstaan bij alle mohammedanen die ‘gevallen’ zijn en dan gaan we uitbundig vieren.

  Geliked door 3 people

 22. Pietersen zegt:

  Misschien dat iemand een oplawaai-demonstratie kan organiseren tegen deze ziekers van onze nationale waarden…

  Geliked door 1 persoon

 23. Thom zegt:

  Meteen als ze schreeuwen het leger erop met scherp. Dan kunnen ze meteen mee herdacht worden

  Geliked door 2 people

 24. Trucker zegt:

  Kan dit eigenlijk wel een in moderne maatschappij een eerbetoon willen verhinderen met lawaai of enige andere vorm van verstoring.
  Is mijn inziens eenvoudig op te lossen door een eenheid van politie in gevechtsuitrusting een perimeter te laten instellen en de burgemeester een verordening op laten maken, dat valt binnen zijn bevoegdheid (in belgie toch) waarbij het op die bepaalde dag verboden is van de orde te verstoren in welke zin dan ook (hij kan een lijstje maken).
  Wie zich niet houd aan het uitgevaardigde order oppakken (en hier is het leuk te maken) arresteren met buitensporig geweld, de schijters en de dametjes in de korpsen worden dus thuisgelaten.
  Ik weet zeker dat menige echte agent niet bang zo u zijn om het tuig eens goed in elkaar te meppen en er zou van ordeverstoring niet veel te merken zijn.

  Like

 25. scherpschutter1943 zegt:

  De nederlandse oorlogsslachtoffers zijn volledig te wijten aan het koningshuis en de nl.regering. Met onvolledige bewapening, uitrusting en commandostructuur, werden de nl.dienstplichtigen ingezet tegen een in alle opzichten superieur duits leger. Militair gezien had dat nooit mogen gebeuren. Gaf alleen wel het koningshuis de gelegenheid om naar engeland uit te wijken. (eufemisme voor vluchten, de benen nemen). Prins Bernhard kreeg direct na de oorlog van zijn schoonmoeder de hoogste militaire onderscheiding, de militaire Willemsorde. Voor mij werd daarmee die onderscheiding gedevalueerd tot een stukje blik aan een lapje, van nul en generlei waarde. Nu terug kijkend op die tijd, moeten de nieuwe generaties Nederlanders (of wat daarvoor doorgaat) zich eens realiseren dat al die militairen in wo2 hun leven voor janlul is afgenomen (zij hebben niet hun leven gegeven)want wij, als nakomelingen van deze gesneuvelden, hebben de door hen bevochten vrijheid zonder slag of stoot afgegeven aan de moslims en wat daarvan nog komen gaat. Onze regeerders zijn daarvoor verantwoordelijk maar die staan straks met een uitgestreken postzegel de doden te herdenken. Herdenk ook maar vast vooruit de nieuwe doden die deze handlangers van de olieboeren van allah straks op hun geweten hebben. Maar zoals Pontïes Pilatus, wassen zij hun handen in onschuld. Dus ophouden met dat hypocriete gedoe van die 4 mei herdenking en overgaan tot de orde van de dag. (psp. zag die bevrijdingsdag ook per direct maar af want we zijn nooit bevrijd. We hebben vrijwillig, de ene bezetter ingeruild voor de andere. Reken er maar niet op dat er ooit nog 1 amerikaanse soldaat zal sneuvelen voor de bevrijding van euopa. We liggen zwaar onder de knoet van de europese unie en haar handlangers. Rutte c.s. En we hebben het zelf gewild.

  Geliked door 2 people

 26. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Een bekende Nederlandse helderziende Anno Mundi, alias voor wijlen André Molenaar, heeft dit al jaren geleden voorspeld.

  Amsterdam
  Tijdens dodenherdenking een serieuze verstoring van de stilte.

  Zie hier zijn voorspellingen voor 2018:

  https://www.anno-mundi.org/

  Like

 27. Guardiaangel zegt:

  Ik begrijp iets niet. Waarom is er inderdaad weinig erkenning van zowel de overheid als van de Nederlandse bevolking als het gaat om ook herdenken op die dag van de gevallen strijders in Ned.Indië. Ja er is een herdenking kleinschalig bij het Indië monument Den Haag en dan houdt het op. Ook dat is hypocriet en het feit dat de gevluchte Nederlanders, want ze hadden Nederlands Paspoorten, hier in Nederland rampzalig werden opgevangen. Ik zeg dit omdat mijn familie, een groot gezin van vaders kant, met elf kinderen, overal gespreid ondergebracht werden. Mijn opa bij de Nederlands Indische Geografische Dienst werkzaam was om nog beter de fouten uit landkaarten te halen. Maar hier als minderwaardige vluchteling werd behandeld.
  Ik lees tegenwoordig de verhalen en verslagen op deze site: (voor mij zijn het extra geschiedenis lessen)……….http://indisch4ever.nu/2018/03/26/kasten-vol-schuldgevoel/

  Geliked door 2 people

  • Guardiaangel zegt:

   En mijn vader zelf al op jonge leeftijd direct naar Engeland ging om bij de RAF/MLD het Vaderland te dienen dit te helpen bevrijden van nazi Duitsland. Ik heb in mijn leven ook veel militairen gekend, die uit Indonesië kwamen en hier een hoge militaire rang bekleedde als Major Generaal, Kolonel Generaal, kolonel, let wel, ik gunde het die mensen.
   Voor mij leek dit als een of andere beloning. Ook hypocriet vanuit de overheid gezien.

   Like

  • kraftavilqa zegt:

   @Guardiaangel Door de onmiddellijk na de oorlog krachtig ingezette verlinksing – de hoofdafdelingen 12 en 13 van de KGB draaiden overuren – waren de Indische Nederlanders opeens veranderd in koloniale uitbuiters daarom werden zij onder de nieuwe policor norm als oud vuil behandeld. In deze zelfde tijd werd de gemene leugen dat Hitler’s nationaal socialisten ‘extreem rechts’ waren gelanceerd om te voorkomen dat alle socialisme een overigens zeer verdiende slechte naam zou krijgen. Mochten Uw (klein)kinderen ooit vragen ‘wat is fascisme?’ Vertel hun dan gerust dat fascisme een lelijk woord is voor socialisme. Wellicht geraken ze dan door de ‘extreem rechtse’ connotaties (i.e. de onzin die ze in de indoctrinatiefabriek genaamd school geleerd hebben) in opperste verwarring; leg hun dan uit dat ‘extreem rechts’ een nonexistent fenomeen is een verzinsel van de fascisten (= socialisten) een imaginaire vijand om hun eigen wangedrag en misdaden op te projecteren.

   Geliked door 1 persoon

 28. Guardiaangel zegt:

  Misschien is nog het beste om onze eigen gedachte te hebben op deze avond en het branden van een kaars.

  Geliked door 2 people

 29. Haksteeg Anton zegt:

  Mijn vader was vanaf het begin in het verzet hij wordt nog genoemd in het boek “·Ik draag U op” Hij wilde er na de oorlog niet over praten. Hij had zijn plicht gedaan was al dat hij wilde zeggen. Wat ik weet is wat zijn vrienden mij vertelden toen zij in 1962 naar zijn begrafenis kwamen. Die lawaai schoppers zullen wel de familie van de NSB’ers zijn wel wat Jonge mensen van de Marine of een 20 tal Mariniers kunnen met hun wapens een snel einde maken aan die lawaaimakers wat een tuig. Ze VERDIENEN het om van de wereldbol weggeschoten te worden.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Met alle respect voor je vader Anton wil ik je toch ’n goede raad geven.
   Stuur die 20 mariniers maar liever op die zooi in Soestdijk af.
   Of waar dat tuig ook ’n postbus heeft…

   Geliked door 1 persoon

   • Haksteeg Anton zegt:

    Neen die mariniers zijn uitsluitend bedoeld om tegen lawaaimakers definitief op te treden dat zijn namelijk echte NSB schoften die thuis geen opvoeding hebben genoten.

    Like

 30. Hier word ik nu doodziek van. Wat heeft dit nu met ONZE dodenherdenking en bevrijdingsdag te maken.
  https://pbs.twimg.com/media/Dbnn4-WW0AEzul2.jpg:large

  Geliked door 2 people

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Helemaal niets! Misschien heb ik het verkeerd geïnterpreteerd maar ik zag het juist als waarschuwing. In deze tijd dat we stil staan bij de dodenherdenking en bij onze (restanten van) vrijheid. Mohammedanen kennen geen vrijheid ironisch bedoeld denk ik.

   Like

 31. Haksteeg Anton zegt:

  Gerard de Boer als je het tegen mij hebt zeg dat dan duidelijk dan weet iedereen wat je bent en wie je bent.

  Like

 32. Jan zegt:

  Actiegroep die Dodenherdenking Amsterdam wil verstoren stapt naar de rechter
  ‘Verbod lawaaidemonstratie moet van tafel’
  ..
  http://nieuws.tpo.nl/2018/05/01/actiegroep-die-dodenherdenking-amsterdam-wil-verstoren-stapt-naar-de-rechter/

  Like

 33. Jules Vismale zegt:

  Het is helaas nog niet gedaan met die linkse snertfiguren (vooral van het linkse dagblad NRC) die de Dodenherdenking op 4 mei willen verpesten want ze weten gewoon niet van ophouden! Lees maar eens wat ik op de Dagelijkse Standaard voor een walgelijk verhaal hierover was te lezen:

  NRC-stukjesbakker Robert Vuijsje slaat volkomen door: ‘Geen geschreeuw op 4 mei willen = extreem-rechts!’

  Ja, dat lees je goed. Het ann0 2018 van extreem-rechts is om de doden te gaan herdenken die vallen als gevolg van een extreem-rechts (!) regime dat in de jaren ’40 Europa plunderde, kapotschoot en het concentratiekamp injoeg al stonden en keken de westerse geallieerden aanvankelijk alleen maar toe. Tenminste, als we de NRC-schrijver Robert Vuijsje mogen geloven.

  Robert Vuijsje zei juist op Facebook: ” Voor NRC schreef ik over een curieuze ommekeer: Iedereen die (extreem)rechts zijn in Nederland zijn namelijk de meest fanatieke verdedigers van 4 mei daar zij denken dat dit een vaderlandse traditie is die men hen wil afnemen. De linkse antiracisten daarentegen (die blijkbaar toch zo lief, goed, aardig, perfect en zonder enige zonden zijn!) maken terecht bezwaar tegen een herdenking van de meest racistische moordpartij (hebben WIJ hier in Nederland tijdens WO II soms vernietigingskampen op de Hollandse bodem gehad, hebben wij hier in Nederland 6 miljoen joden op onze bodem vermoord en was Adolf Hitler anders soms een Nederlander?) uit de geschiedenis!”

  Ja hoor, we hebben in Nederland de volgende identiteitsdiscussie te pakken waarbij we allemaal in politieke kampen gedreven worden. Althans, als de leden achter De Grauwe Eeuw en Geen 4 mei voor mij (en hopelijk voor 1000% van NIET!) hun zin krijgen. En, kennelijk, ook de schrijver Robert Vuijsje die vandaag op zijn Facebook-pagina uitpakt over de jaarlijkse Dodenherdenking.

  Volgens Vuijsje is het namelijk een extreem-rechts fenomeen geworden dat je vindt dat 4 mei gewoon in ere moet worden gehouden. Geschreeuw van enkele links-activistische onverlaten (de drie grootste communistische massamoordenaars uit Rusland; Lenin, Trotsky en Stalin, probeerden rond 1920 zelfs Europa te veroveren om het gehate communisme hier te verspreiden maar werden daarin tegengewerkt door Polen) tijdens de twee minuten stilte niet willen tolereren? Pech gehad, dan ben je of je het nu wil of niet met één pennenstreek ineens gecategoriseerd als aanhanger van Himmler en Mussolini.

  Laten we even wel eerlijk wezen: degenen die 4 mei om zeep willen helpen, zijn alleen ZELF de radicaalste van de allerradicaalste extreem-linkse actievoerders. Je hebt het dan over een clubje van nog geen twintig man. Het is echt heel summier, die ‘linkse antiracisten’ (het grootste en huichelachtige uitschot dat hier thans bestaat!) die van de Dodenherdenking af willen vanwege de VOC en slavernij.

  En degenen die zich zogenaamd storen aan de aangekondigde verstoringen van 4 mei? Dat zal vermoedelijk meer dan 90% van de Nederlandse bevolking zijn en zijn die opeens allemaal dol geworden op het antisemitisme, de Holocaust, massamoorden op mede-Europeanen en het verenigen van Europa?
  Hun motivaties hebben totaal NIETS te maken met ‘vaderlandse tradities’, maar het eren van degenen die sneuvelden voor de vrijheid of onschuldige burgers en verzetsstrijders die werden vermoord in vernietigingskampen.

  Robert Vuijsje gaat hier dus véél te kort door de bocht of anders gezegd: totaal UIT de bocht!

  Like

  • Haksteeg Anton zegt:

   Volledig met je eens die Robert Vuijsje is kennelijk geen echte Nederlander. Mijn vader was een Verzetstrijder die ook genoemd wordt in het boek “Ik draag U op” Na de oorlog was al wat hij zelf zei over het gebeuren is “Ik heb mij plicht gedaan voor God, Koningin en Vaderland” hij wilde er ook met mij moeder verder niet over praten. Wat ik weet is wat zijn vrienden mij vertelden in 1962 toen hij gestorven aan een hart infarct gestorven was 50 jaar oud zijnde en zij kwamen voor z’n begrafenis. Hij had ook bij de Grebbeberg gevochten en direct na de oorlog weer gediend zoals dat toen ging. Ik heb ver weg van Nederland altijd 4 Mei gerespecteerd zoals dat hoort.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s