Privatiseringswerking

Screenshot_79

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Voor de zorg werd geprivatiseerd, hadden we in Nederland een perfect, maar vooral een veel socialer en eerlijker zorgstelsel. Dat geldt overigens voor alle staatsgerelateerde afsplitsingen die door de jaren heen aan de inhalige zakenwereld zijn afgestoten. Het openbaar vervoer is nóg zo’n duidelijk voorbeeld van in welke maten dit er door de privatisering – lees; marktwerking – alleen maar duurder én slechter op geworden is sinds inhalige winst/reorganisatiegerelateerde managers de touwtjes in handen hebben gekregen. Noem een land en het is er qua openbaar vervoer vele malen beter én goedkoper (!) geregeld dan in het geprivatiseerde Nederland!

TV-spotjes?

Spotjes op tv moeten u duidelijk maken dat veel mensen in de zorg, van artsen tot verplegend personeel, van de verstikkende administratie af willen en hun tijd weer gewoon aan het geven van goede zorg willen besteden. Maar waarom komen die spotjes voor ú op tv…? Het is de politiek, en met name de Rutte-trilogie, die deze discrepantie en onrust in de zorg heeft veroorzaakt door de zorg uit te besteden aan inhalige ‘zorg’verzekeraars. Onder de noemer ‘marktwerking’ zou alles namelijk goedkoper worden… Het resultaat mag inmiddels pijnlijk duidelijk zijn: de ‘zorg’ is voor veel mensen volstrekt onbetaalbaar geworden én is daarnaast dusdanig uitgekleed dat van ‘goede zorg’ nauwelijks nog sprake is. Dat komt deels doordat allerlei managers binnen de eveneens vele ‘zorgverzekeringen’ steeds meer cijfertjes en administratieve handelingen eisen voor hun grafiekjes en hún af te leggen ‘verantwoordelijkheden’ en leggen die registratiewerkzaamheden neer bij de mensen op de werkvloer. Niet zo vreemd dus dat de inhoudelijke zorg steeds slechter wordt, omdat er meer tijd besteed wordt aan invoerwerk dan aan daadwerkelijk zorg. Daarnaast zijn er in de zorg zóveel ervaren krachten ontslagen (want te oud, dus te duur) dat wie er nú nog werkzaam is qua fysieke én geestelijke belasting tegen een totale burn out aan zit en op het punt staat elk moment uit te vallen, want iedereen weet wat stress en fysieke overbelasting met u doen. Stress, die voortkomt uit de vrees voor ontslag, daadwerkelijk ontslag, overbelasting en/of pijn vréten energie!

En dat komt omdat er – uiteraard naar Amerikaans model – slechts naar korte termijn en in te vullen poppetjes gekeken wordt en men niet (meer) beseft dat een goed op elkaar ingedraaid team veel meer werk verzetten kan dan een ‘team’ dat telkens weer nieuwe, maar goedkopere, krachten moet opleiden en inwerken, want ook dát kost extra (over)belasting op de werkvloer.

Zoals gezegd; stress, overbelasting en pijn vréten energie en naast uw dagelijkse zorgen over werk, scholing, uw veiligheid, de gezondheid van uw kinderen, uzelf en de zorg voor uw dementerende ouderen, maken de dagelijkse bangmakerij in de media voor allerlei klakkeloos overgenomen, niet onderbouwde onzinnigheden het er beslist niet beter op. Zelfs matig alcoholgebruik was ‘een week lang maar liefst ‘levens’gevaarlijk… tja, dan staat u als ‘onderzoeker’ misschien even in ‘de spotlights’, maar uw betrouwbaarheid is voor de rest van uw leven om zeep geholpen en dat heeft u zélf gedaan, het is maar wat het u waard is…  We leven in een bewust overstresst gedraaide maatschappij waar ‘managers’ en grafiekjes de dagelijkse standaard bepalen maar die de medewerker/gewone man hoorndol maken.

De media en Den Haag

Vanuit Den Haag roept men graag dat we de beste zorg ter wereld hebben – en de media nemen dat (uiteraard) wederom (!) klakkeloos over- maar in de praktijk hebben we slechts de duurste zorg. Spanje wordt door de artsen en ziekenhuizen hier als ronduit minderwaardig gezien en beoordeeld, maar qua zorgsysteem staat Nederland op plaats 17 en dat zijn maar liefst 10 plaatsen ónder datzelfde Spanje! Als u daarbij optelt dat u hier maar liefst 4 verschillende pilletjes (bijvoorbeeld voor het hart) krijgt – die allemaal hetzelfde doen, maar van 4 verschillende fabrikanten komen – en de arts/het ziekenhuis daarmee – over uw rug (!)- derhalve 4 x een premie van 4 verschillende farmaceuten opstrijkt, geeft dat te denken. Daarnaast betaalt u in Nederland voor diezelfde pilletjes maar liefst tussen de € 50,- à € 70,- en in Spanje slechts € 5,-. Let wel: ik heb het hier over exact hetzelfde geneesmiddel!

Nog een voorbeeld? Als u in Spanje naar het ziekenhuis moet, wordt u vanuit uw hotel of pension met de ambulance opgehaald én weer teruggebracht voor slecht € 30,- totaal. Als u in Nederland wordt opgehaald, ‘kost dat de ‘zorg’verzekeraar’ zomaar € 700,- tot € 800,- pér rit (!) en ziet u daarna zelf maar hoe u thuis komt… En de ambulances in Spanje zijn net zo nieuw en modern uitgerust als hier, dus waar dat astronomische prijsverschil in zit, is mij een raadsel. Sterker nog; als u die € 30,- in Spanje direct betaalt blijft het € 30,-. Geeft u de betaling echter over via de ‘zorg’verzekeraar, dan worden u hier de Néderlandse kosten (à € 700,-/€ 800,-) in rekening gebracht en kost het ú derhalve uw gehele eigen risico. Hoezo, u wordt keihard opgelicht en uitgekleed door de ‘zorg’verzekeraars/marktwerking.

Scheve verhoudingen

Als iedereen een gelijk deel van zijn/haar inkomen aan de zorg betaalt, is dat een eerlijk systeem. Hier echter betaalt iemand met weinig geld net zoveel premie als iemand met een zeer riant inkomen. Daarnaast krijgen nieuwkomers naast een premie van € 45,- per persoon/per dag (daar kunt u waarschijnlijk alleen maar van dromen) óók nog eens gratis of een sterk gereduceerde te betalen premie qua zorgkosten. Leve ons ‘geweldige’ zorgsysteem, waarbij slechts het hogere management van de vele zorgverzekeraars en de Rutte-trilogie het best voor zichzelf zorgen…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Privatiseringswerking

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Ziek zijn en er “beter”van worden. Ziek zijn is business en geboren en doodgaan ook. Zelfs als lijk in een familiegraf kost je nog geld. Niet betaald, wordt je weggehaald uit de grond waarop eerst stond R.I.P. Ik gun de artsen en verpleegkundigen een goed en eerlijk salaris. Bedenk echter wel dat de farma.industrie gewoon bedrijven zijn die winst moeten maken. Les 1 economie: vraag wat is het doel van de ondernemening? antwoord: het van maken van winst, punt. De socialisten zetten daar waar ik een punt zet, een komma met als aanvulling op die zin, : het scheppen van werk. Dat dat niet waar is mag duidelijk zijn. Zonder winst geen produkt of werk. Is ook zo in de farma.industrie..

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Verzekeringen zijn de grootste oplichters en dat is altijd alzo geweest.

  Geliked door 2 people

 3. Taljaard zegt:

  Die kan zo op Joop.nl.
  Maar daar mogen alleen gecertificeerde linksmiechels op schrijven, die dan luidkeels worden toe gejuicht door andere linksmiechels en miechaela’s wanneer zij een soortgelijke aanklacht zouden schrijven. De rest wordt weg gemodereerd en komt niet door de censuur heen.

  Wanneer drs. Schilder dit artikel daar geplaatst wist te krijgen zouden ze daar direct gaan zeuren om factchecks, bronnen en linkjes; het liefst nog ”peer reviewed.” Want rechtse mensen kunnen vanzelfsprekend alleen maar ”fake news” en subversieve, ondermijndende, verdelende, haatzaaiende, enz. propaganda naar buiten brengen.

  En het is daarom in hun ogen ook zo GOED dat de EU de vrije nieuwsgaring aan banden wil leggen. Opdat alle media voortaan ook slechts het exclusieve domein zullen worden van boven vermelde gecertificeerde linksmiechels/miechaela’s. De rest komt dan niet meer door de linkse censuur heen.
  En dan een grote mond hebben over Poetin……

  Geliked door 5 people

 4. Taljaard zegt:

  toe gejuicht

  Like

 5. Pingback: GezondheidsZorg Nederland: | toodlessss

 6. Marlies zegt:

  Uitstekend artikel. Toch vreemd, dat velen klagen, maar niemand echt begrijpt wat de oorzaak is van de enorm hoge kosten en de bijzonder slechte zorg. (VVD is nog steeds de grootste partij met 33 zetels, las ik bij Ipsos.) Heb je de pech, dat je boven de 70-jaar oud bent geworden, dan worden de kosten voor een operatie te hoog volgens GroenLinks, want je sterft dan toch meestal binnen een paar maanden na een ziekenhuisopname. Mengele zou trots op ze zijn. . . .

  Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Ondanks de goede kwaliteit van de Spaanse gezondheidszorg, zijn er wel bezuinigingen gaande. Dit heeft als resultaat dat wachtrijen enorm lang zijn en daarnaast is het erg lastig om een doorverwijzing naar een specialist te krijgen. Het duurt allemaal langer dan we gewend zijn in Nederland en ook de hygiëne laat wel eens te wensen over. Ook wordt niet alles wordt vergoed: bezoek aan een tandarts of oogarts wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Je moet je hiervoor particulier verzekeren.
   https://sirelo.nl/spanje/gezondheidszorg-in-spanje/

   Like

  • Jan zegt:

   Hier echter betaalt iemand met weinig geld net zoveel premie als iemand met een zeer riant inkomen.

   Dit is klinkklare nonsense

   Like

 7. Qvic zegt:

  Nederland is afgegleden naar een bananen republiek, door corruptie, afpersing en vriendjespolitiek door de overheden om alles in de uitverkoop te doen, wat ooit rendabel was voor de overheid. Terwijl ze in de politiek maar op hun borst blijven kloppen, dat het hier zo geweldig land is. Ja, enkel voor hun, maar niet voor de gewone burgers. Die betalen zich blauw aan al die geprivatiseerde staatsbedrijven, die nu zo veel mogelijk winst willen behalen. Dat noemen zij in de politiek marktwerking. De politiek blijft maar doorgaan om Nederland nog verder in de goot te trappen. Niets blijft gespaard voor de gewone burgers, over alles moet je tegenwoordig de hoofdprijs betalen.

  Geliked door 2 people

 8. BertG. zegt:

  Grote doorbraak in de ‘verplichte’ illegale zorgverzekering, die een schending zijn in uw burgerrechten!
  Weg met eigen risico zorgverzekering!
  https://www.stopdebankiers.com/brekend-het-gaat-beginnen-einde-verplichte-illegale-zorgverzekering/

  Geliked door 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Verzekeringen! Breek me de bek niet open. Marktwerking is dezelfde mantra multiculturele verrijking. Beide werken niet als er maar enkele grote spelers in het geding zijn. Ze gaan nu omdat het mode is en natuurlijk zeer winstgevend de premies verhogen om toekomstige klimaatschade te ondervangen. Het gaat maar door, het gaat maar door en het stopt pas als in Nederland honderdduizenden de straat opgaan om straatstenen uit te breken.

  Like

 10. Jan zegt:

  Verhaal klopt van geen kanten want de zorgtoeslag wordt niet vermeld:

  Toetsingsinkomen 2018 Zorgtoeslag Alleenstaanden Zorgtoeslag Meerpersoons
  geen inkomen € 94 € 176
  enz enz
  https://www.zorgwijzer.nl/faq/zorgtoeslag

  Veel gemeenten hebben in samenwerking met verschillende zorgverzekeraars collectieve zorgverzekeringen voor mensen met lage inkomens in het leven geroepen. Deze collectieve verzekering kan zowel voor je basis- als aanvullende verzekering worden afgesloten.
  …..
  In 2018 is het eigen risico vastgesteld op €385,-. Bij sommige gemeentelijke collectieve verzekeringen is dat bedrag dus meeverzekerd. Dat betekent dat je niet de eerste €385,- aan zorgkosten zelf hoeft te betalen. De eigen bijdrage geldt voor bepaalde zorg, bijvoorbeeld sommige medicijnen. Deze worden bij bepaalde gemeentelijke collectieve verzekering ook tot op zekere hoogte vergoed. Daarnaast geven bepaalde gemeenten een bedrag ter tegemoetkoming in de kosten van je aanvullende verzekering, dit bedrag ligt gemiddeld rond de €100.
  ….
  https://www.collectievezorgverzekering.nl/per-situatie/bijstandsuitkering.html

  Overigens mag bekend worden verondersteld dat het ziekenfonds totaal gedateerd was. leuk voor de burger maar niet voor de artsen en niet voor de burger als hij ineens op een enorm lange wachtlijst kwam te staan.
  De vergoeding die artsen kregen voor ziekenfondspatiënten lag namelijk lager dan die voor patiënten met een particuliere zorgverzekering. Het was daarom voor artsen winstgevender om die laatste groep (eerder en soms beter) te behandelen. Dat zorgde voor een tweedeling in de zorg: de minima met goedkopere zorg en een rijkere groep met de beste zorg.
  Tot slot maakte vergrijzing en andere kostenstijgingen de zorguitgaven onbeheersbaar.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Helaas ja, ons land is volkomen corrupt.
  En de oude media blijven ene heel ander beeld scheppen, zodat de Nederlandert meent dat het wel mee valt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s