Lesbos: Rellen tussen inwoners en Afghanen

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een gewelddadige botsing tussen Grieken en illegale immigranten die asiel aanvragen in Europa, vrezen de Griekse autoriteiten en mensenrechtengroeperingen toenemende spanning en conflicten op de oostelijke eilanden in de Egeïsche Zee. Daar zitten tienduizenden zogenaamde vluchtelingen vast.

journalistenwatch

De gewelddadige botsingen op Lesbos duurden twee dagen en ontstonden n.a.v. een demonstratie van ongeveer 200 Afghanen, die betere leefomstandigheden en een snellere verwerking van hun asielaanvragen eisten. Daarvoor bezetten zij meerdere dagen lang een centraal gelegen plein in de havenstad Mytilene, het culturele en economische centrum van Lesbos.

Het eiland geldt als een van de meest door de zogenaamde vluchtelingen getroffen gebieden. Hier zijn ongeveer 8.700 van de 60.000 migranten die in Griekse kampen leven ondergebracht. Zondag kwamen omwonenden in Mytilene bijeen om tegen de bezetting van de Afghanen te protesteren. De demonstratie eindigde in geweld. Enkele van de demonstranten bekogelden de Afghanen met fakkels, vuurwerk en stenen, die ze uit de stoep haalden, en zouden volgens lokale media gedreigd hebben de immigranten “levend te verbranden”, bericht de “New York Times”.

Na meerdere uren van ongeregeldheden greep de mobiele eenheid vroeg in de ochtend van maandag in en bracht de migranten met de bus terug naar de overvolle kampen. De politie pakte korte tijd 120 migranten en twee Grieken op. Dertig mensen zouden wegens ademhalingsmoeilijkheden en duizeligheid naar een ziekenhuis zijn gebracht.

Agenten op de Egeïsche eilanden waarschuwen er al maanden lang voor dat de omstandigheden daar onhoudbaar zouden zijn en dat de spanningen over zouden kunnen koken. Ze riepen de regering ertoe op om een deel van de “asielzoekers” ergens anders onder te brengen. De politie registreert een toename van zogenaamde “haatmisdaden” in heel Griekenland.

De rellen van zondag zouden : een van de ergste nachten op Lesbos zijn geweest sinds jaren”, verklaarde de burgemeester van Lesbos, Spyros Galinos. “De woede van de burgers en de vastzittende migranten is niet verwonderlijk”, schreef hij op Twitter, en hij voegde er aan toe dat er geen tolerantie voor “rechts-extreme elementen” of voor “wetteloosheid en anarchie” zou mogen zijn.

De migrantenprotesten op Lesbos begonnen slechts enkele dagen nadat een Griekse rechtbank had beslist dat immigranten, die vanaf nu vanuit Turkije de Egeïsche eilanden bereiken, niet meer gehinderd mogen worden om door te reizen naar het vasteland. Deze beslissing stuit bij veel van de eerder aangekomen zogenaamde vluchtelingen op woede, omdat dit niet voor hen geldt en zij de eilanden nog steeds niet mogen verlaten.

Vanwege de opkomende vrees dat het gerechtelijk vonnis het akkoord tussen Turkije en de Europese Unie ondermijnt, probeerde de Griekse regering te reageren. De asielautoriteit van de staat zette de reisbeperkingen ook voor nieuwkomers voort en minister van Migratie Dimitris Vitsas zei tegenover de Griekse radio dat vluchtelingen gedwongen zouden worden om op de eilanden te wachten, zodat hun asielaanvragen verwerkt kunnen worden.

Een ambtenaar van het ministerie stelde vast dat een parlementaire commissie dinsdag begonnen zou zijn met de controle van de wetsontwerpen om de verwerking van de asielaanvragen te bespoedigen – een hoofdoorzaak van de overvolle migrantenkampen.

Dimitris Vitsas zei voor de parlementaire commissie dat het aantal aankomsten op Lesbos sinds 2017 bijna verviervoudigd zou zijn. Verleden jaar zouden er dagelijks ongeveer 54 illegale immigranten zijn aangekomen. Alleen dinsdag al zouden het 206 zijn geweest – een verontrustende ontwikkeling aldus Vitsas. Ook aan de grens tussen Griekenland en Turkije zou het aantal met 340 nieuwkomers dinsdag verder zijn toegenomen.

Van januari tot april zouden er meer dan 7000 mensen op de Egeïsche eilanden zijn aangekomen, maar in diezelfde periode zouden er slechts 112 naar Turkije zijn teruggekeerd, verklaarde Vitsas.

“Als de huidige situatie aanhoudt, zal de frustratie bij de burgers en de vluchtelingen verder toenemen”, zegt Theodoros Alexellis, de vertegenwoordiger van de vluchtelingenorganisatie van de VN in Lesbos.

De vluchtelingenstroom via de Egeïsche eilanden zou weliswaar geringer zijn dan in 2016, toen duizenden dagelijks probeerden de grenzen over te steken. Maar ze zouden nog steeds sneller aankomen dan de regering de asielaanvragen zou kunnen verwerken, zodat de sowieso te kleine kampen steeds voller worden.

Met het nu beginnende betere weer neemt het aantal vluchtelingen weer toe dat probeert de Europese kusten te bereiken – het zouden dagelijks weer tientallen zijn. Alleen maandag al zou het zes boten gelukt zijn om de Europese kust te bereiken, zei Alexellis.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Lesbos: Rellen tussen inwoners en Afghanen

 1. King Arthur zegt:

  Tja, wat zullen we hiervan zeggen??
  Dit zal het voorland worden voor heel Europa!!
  Laten de crimigranten ook maar eens bij de nacisten in Brussel tekeer gaan!!!

  Like

 2. Williaan zegt:

  de Griekse bevolking is het slachtoffer van het op alle fronten falend beleid. De EU geeft de extremisten een geldige reden gegeven om te rellen en in opstand te komen.

  Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  Merkel koos voor deze onhoudbare toestanden; waarom deed ze dat?

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Snap heel goed dat de Grieken moordneigingen hebben richting Brussel, Merkel etc etc. Je handen jeuken omdat SCHOREM in Brussel eens aan te pakken. Je zit ver weg, en er is amper iemand die het voor je opneemt! Griekenland zit ook in een hele lastige situatie. Kan niet zonder de miljarden uit Brussel! Nog even en je krijgt dit soort situaties ook in Groningen. De wanhoop en uitzichtloosheid neemt daar per dag verder toe. Onlangs zijn er al mensen naar Hongarije verhuisd. Hebben een regeling met de NAM (?) getroffen en zijn flink gedesillusioneerd vertrokken. Er zijn meer dan 15.000 schadegevallen en die moeten allemaal nog onderzocht worden. Half Groningen ligt nu in puin, over 25 jaar of nog eerder, half Europa!

  Like

 5. Mary zegt:

  Wat ik dan zo op de filmpjes zie en hoor is dat de Islamitische uitvreters s’avonds niet veilig zijn op de Griekse eilanden, de Grieken molesteren ze eigenhandig (het ziekenhuis ingeslagen worden), ach ja het is anders de autochtone bevolking die, en niet alleen s’avonds, het slachtoffer wordt van dat gajes, zie Duitsland, Italie, Zweden, Engeland etc.etc., prima geregeld door die Grieken!!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  ‘Zogenaamde vluchtelingen’ zijn geen vluchtelingen, dus wat komen die hier dan doen? Geen oorlog in je thuisland? Dan terug! Europa moet nu maar eens eensgezind optreden. We hebben ellende genoeg gehad met al die asielzoekers.
  Trouwens…, Brussel wil toch zo graag dat de EU-lidstaten eenheid uitstralen? Goed, laten we dan met elkaar die hele horde sprinkhanen terugvliegen naar hun landen van herkomst. Komt er eindelijk weer eens woonruimte beschikbaar voor onze eigen mensen, en is er een heleboel ergernis ‘de deur uit’.

  Like

 7. Daan Kranenburg zegt:

  Dit gaat zich op termijn in alle EU landen afspelen. Enige oplossing is Schengenverdrag opzeggen. Grenzen potdicht afsluiten en geen wereldbewoners meer toelaten die een land niets te bieden hebben. De illegalen opsporen en interneren en daarna op welke manier dan ook ergens naar toe uitzetten. Een utopie, gaat niet gebeuren, is niet de agenda van de elite en het klootjesvolk kijkt intussen voetbal en de TV modderprogramma’s en is met hun eigen dagelijkse belangetjes en problemen bezig. De feitelijke zaken die hun dagelijks en toekomstig leven voor een groot deel bepalen interesseert ze niets. Ratio? Nee dank u ik leef op mijn gevoelskompas.

  Like

 8. hans zegt:

  Alles wat die kut-lui doen is weggemoffeld en de reactie op hun gedrag word extreemrechts genoemd!? Lekker zo doorgaan, ik hoop dat de mensen furieus worden. Als iets op een gegeven moment als rode lap werkt is het dit soort wegschrijven als conclusie. Kapot slaan wat mij betreft.
  Mensen hoeven niet te accepteren dat ze in eigen land als tweederangs burgers behandeld te worden door dat linkse tuig! Vermoord, verkracht en bestolen te worden.

  Geliked door 1 persoon

 9. abouneenee zegt:

  “Mensenrechtenorganisaties” dienen enkel het doel om samenlevingen ten gronde te richten en dienen dus verboden te worden!

  Like

 10. Eva110 zegt:

  Wat een ramp voor de bewoners daar, eiland kapot, toerisme industrie kapot, en dagelijks overlast van een stel nietsontziende barbaren en eigenlijk moeten vrezen voor huis en haard.

  Geliked door 1 persoon

 11. Janszn zegt:

  Europa is in 1975 verkocht aan de islam . Halsema cs heeft dat in 2010 nog eens herhaald.
  Een volksrevolutie is de enige oplossing. Islam ontmoedigen, niet meer moskeeën, moslims niet meer zichtbaar of hoorbaar. Alleen nog heel echte vluchtelingen. Dat zijn er zeer weinig.
  Uitkeringen voor niet Nederlanders omlaag: ontmoedigingsbeleid invoeren.

  Like

 12. Cleo zegt:

  Zou Griekenland dan weer als éérste het beschavingsoffensief voeren, dan hoop ik dat de rest van Europa dit voorbeeldige gedrag snel navolgt: weg met die merendeels nep-vluchtelingen met hun grote bekken! Terug ermee naar hun zandbakken!

  Like

 13. Henk der Niederlander zegt:

  Wie zijn deze extremisten???
  Zou het mischien kunnen zijn dat deze extremisten gewone burgers van Lesbos zijn die economie aldaar in zien storten omdat vacantiegangers geen zin hebben om tussen arabisch en afrikaans tuig te zitten, en daardoor de inkomsten nog verder naar beneden gaan nu het toeristenseizoen aanbreekt.
  Het balt namelijk telkens weer op dat diegenen die het niet eens zijn met de EU politiek pertinent als extremisten of uiterst rechts weggezet worden.
  Het zou namellijk zo maar kunnen zijn dat de lesbossers gewoon de kost willen verdienen (wat momenteel toch al een ondoenlijke zaak is in Griekenland) en hun kinderen gewoon te eten willen geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s