Ministerie hield informatie over moskeeën achter voor gemeenten

Screenshot_94

(Door: Milena Holdert)

Het ministerie van Sociale Zaken en Integratie heeft vorig jaar informatie over moskeefinanciering achtergehouden voor gemeenten, met name gegevens over geld uit Saoedi-Arabië. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur.

Koeweit en Saoedi-Arabië hadden de namen van moskeeën die financiering hadden aangevraagd vertrouwelijk gedeeld met Nederland. Sociale Zaken zou de informatie op de lijsten vertrouwelijk doorgeven aan de gemeenten waar de moskeeën zijn gevestigd, zo werd de Tweede Kamer sinds de zomer van 2016 beloofd.

Aan de hand hiervan moesten gemeenten de betrokken moskeeën bevragen over hun financiering en in de gaten houden of met het buitenlandse geld ook ongewenste beïnvloeding meekomt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Arabische wereld, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, oliebelangen, Overheid, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Ministerie hield informatie over moskeeën achter voor gemeenten

 1. Steven zegt:

  Nog even het M.O. stuurt ons straks ook geld voor uitkeringen van haatkoppen..als we er maar zoveel mogelijk importeren!

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Concluderend, we worden geregeerd (als je dat nog zo mag noemen) en bestuurd door beroepsleugenaars die hun voorkeur voor moslims duidelijk laten blijken. Zo ook in Geleen waar 200.000 euro gemeensschapsgeld werd weggegooid aan de moslims om ze koest te houden. Het zal niet baten college van B en W Geleen. Ook uw kop gaat eraf t.z.t. Wat een schrijnend verschil in behandeling van de gemeente Geleen, de moslims worden gepamperd met geld van de christenen. Schande. Het ministerie van sociale zaken laat ik maar buiten beschouwing, daar komt het nooit eer goed want die liggen onder 1 deken met rutte. Alleen een staatsgreep kan ons nog redden. Moet dan niet te lang op zich laten wachten want dan is dat ook een gepasseerd station.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  De Rutte lll kliek doet toch niet anders dan informatie achterhouden !!
  Het is een ondemocratische bende !

  Geliked door 1 persoon

 4. christdus zegt:

  Beste kinderkens en klein-kinderkens van den linkschen goedmensch-generatie , veel
  plezier ende jolijt van den iSSlamitischen toekomst welke voor jullie reeds jaren wordt
  voorbereid .
  Jullie ouders hebben schavuiten als mij altijd versleten voor racist en fascist , ik gun jullie
  lieve kinderkens enen betere toekomst , maar – helaas – het is niet anders ,
  kinderkens STERKTE !!!!!

  Geliked door 2 people

 5. Elisah zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2018/04/25/krakende-illegalen-amsterdam-kosten-woningbouwcooperatie-inmiddels-tonnen/
  Krakende illegalen Amsterdam kosten woningbouwcoöperatie inmiddels tonnen
  Plus: Kabinet vindt kraken onwenselijk maar laat het aan Amsterdam

  Like

 6. De vooroorlogse NSB was kinderspel vergeleken met de huidige Islam!!!

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Past naadloos in het plaatje van de “dividendmemo’s” . De regering belazert ons waar we bij staan.
  Mark Rutte is nog beter dan Victor Mids in het “mindfucken”. Hij heeft dan ook jaren ervaring.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 8. Pietersen zegt:

  Zelfs al zouden de gemeenten de informatie hebben gekregen, dan nog zouden ze er niets mee gedaan hebben.
  En als ze er al wat mee doen laten zij zich graag door de islamieten met een kluitje in het riet sturen. Ook zullen de gemeenten zich verschuilen achter het feit dat ze al teveel taken van de overheid hebben moeten overnemen en geen mankracht hebben.
  Zo is de situatie in Nederland.

  Like

 9. Karel Dokter zegt:

  Democraten in het Amerikaanse Maine stemmen voor islamitische slachterspraktijken:
  https://fenixx.org/2018/04/23/democraten-in-maine-stemmen-voor-het-toestaan-van-genitale-verminking/comment-page-1/#comment-110723
  O ja, voordat u het vergeet: moskeeën zijn kazernes.

  Like

 10. klaas zegt:

  Like

 11. Republikein zegt:

  Vreemd dat linkse media dat uitzoekt, wit voetje?
  De honden lusten er geen brood van.

  Like

 12. M. zegt:

  Als het ministerie al onze kindjes onder afgoderij willen brengen moet men wel de waarheid verzwijgen anders gaan mensen door krijgen waarom de leerplicht is ingevoerd, en men houdt ze liever lekker dom.

  Like

 13. Hans Parcival zegt:

  Schokkende Nieuwsuur uitzending over financiering moskeeen door de Golfstaten. Zelfs Twan Huys trekt een erg zorgelijk gezicht in mijn waarneming, dan moet er echt wel wat aan de hand zijn. Nieuwsuur wijdt meerdere uitzendingen aan dit thema, is explosief materiaal.

  Asscher als minister van sociale zaken van Rutte 2 informeerde gemeenten niet over financiering moskeeen door de Golfstaten. Ook minister BuZa Koenders hield deze informatie onder de pet. En het was vertrouwelijke informatie voor kamerleden.

  Reden voor de zwijgcultuur was de zogenoemde kwetsbare samenwerking met de Golfstaten, houdt minister Blok ons voor. Maar wie vertrouwt de Golfstaten nu helemaal op dit dossier? Alleen onze onnozele ministers en dito kamerleden. Op de gewobde lijstjes staan bedragen tot op de komma nauwkeurig vermeld. Dat kan heel goed een manier zijn om naieve en domme Nederlanders zand in de ogen te strooien. En dat het om veel meer geld gaat en ook om meer moskeeen. Iemand als Elforkani van de Blauwe Moskee in Amsterdam vertelde onlangs uit zichzelf bij Pauw dat zijn moskee 2,6 miljoen euro uit Koeweit heeft ontvangen, waarvan 2 miljoen niet is terug te vinden in de lijstjes van Nieuwsuur aldus zijn eigen woorden. Hij zei overigens ook terecht dat het uiteindelijk om de invloed gaat en niet om het geld.

  Waar dit niet informeren van de gemeenten door de rijksoverheid b.v. in Geleen toe heeft geleid wordt duidelijk in de uitzending. De groei van het salafisme in NL onder invloed van de Golfstaten gaat nog een forse politieke rel worden, lijkt mij.

  Reageerders en lezers mogen wel eens kijken in hun eigen gemeenten die niet op de gewobde lijsten van Nieuwsuur staan wat daar rondom moskeeen speelt. Voordat het ook daar te laat is en er preken worden gehouden met jodenhaat, minachting voor vrouwen, tegen de democratie, voor de jihad, etc etc. En er steeds meer reactionaire moslimas en moslims in het straatbeeld verschijnen met boerkas en met salafistische baardgroei. Ziet u het al voor zich?

  Ik ben de bij sommigen bekende blinde Somalisch-Nederlandse jihadist Taymullah Somali, IS fan en Syrie uitreiziger, en zijn in zwarte gewaden gehulde vrouw of begeleidster eens in levende lijve tegengekomen. Dat was voor de uitreis van de man naar Syrie. Dat was geen prettige ontmoeting, eerder huiveringwekkend! Dus reageerders kom in actie waar het nodig is en waar het kan. De overheid beschermt u niet uit zichzelf. Voorkomen is beter!

  Like

 14. Eva110 zegt:

  Wie verbaasd het nog dat er van alles achter word gehouden, mij in ieder geval niet meer.
  Mocht door een wonder de deksel van de beerput eens open gaan is de stank niet meer te harden.
  Een debat hierover aanvragen is inmiddels ook zinloos gebleken, alles liegt en bedriegt door elkaar en voor elkaar en aan het eind van het liedje blijft alles zo als het was.
  Welkom in democratisch Nedrigland waar de werkende jan lul niet niet meer waard is als een vlieg op de muur.

  Geliked door 2 people

 15. Henk.V zegt:

  Ach ja, er zijn zaken die zo weinig verheffend zijn dat men er beter over kan zwijgen.
  Ben je als bestuurders daarbij ook nog van kwade wil, dan ga je natuurlijk gewoon in het geniep door, in de hoop dat het niet zo opvalt.
  In dat stadium zijn onze overheden inmiddels beland.
  Tja, wat moet je eigenlijk doen met lieden aan de top die alleen onze minachting verdienen?
  Er voor zorgen dat de meerderheid van het volk zo’n afkeer van deze minkukels krijgt dat men zich definitief van deze regenten -en de partijen die deze walgelijke lieden in het zadel houden- afkeert en beslist hen te vervangen…
  Zolang dat niet gebeurt vreet het verderf voort. Zij die politiek blijven slapen zijn hoe dan ook MEDEVERANTWOORDELIJK.

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Maar hoe brengen we die ommekeer tot stand , Henk ?
   Ik “bewerk” ook nogal eens wat mensen , die dan begrijpend zitten te knikken , maar als je er een paar weken later op terugkomt , hebben ze vaal alweer een paar stappen terug gedaan .
   Moet je weer bij het begin beginnen !
   Uiteraard schiet ik dan tekort , maar hoe doorbreken we die cirkel ?
   En ik probeer toch echt héél duidelijk te zijn , hoor !

   Like

   • Henk.V zegt:

    Het (schriftelijk en mondeling) ”bewerken” van mensen is eigenlijk het enige wat je zou moeten blijven doen, Harry. Telkens nieuwe feiten aandragen die verifieerbaar zijn. Net zo lang totdat er bij een paar mensen ”het kwartje valt”, die op hun beurt ook hun verbeterde inzichten gaan doorgeven. Alle veranderingen begonnen in het klein. Aan de AfD in Duitsland kun je zien hoe snel die veranderingen zich kunnen doorzetten. Een paar jaar geleden zat deze partij net onder de kiesdrempel en nu is het de tweede partij in Duitsland….. Eigenlijk zouden er ook posteracties moeten komen met boodschappen die hout snijden, zoals die partij dat laat zien, maar ik denk dat zoiets alleen maar kan wanneer er in de partij mensen zijn die teksten kunnen bedenken die aanslaan. En bovendien : zoiets kost veel geld. Ik denk dat de AfD inmiddels sponsors daarvoor heeft gevonden..

    Like

 16. Peter zegt:

  Armeense kinderen Howick en Lili mogen worden uitgezet !!!
  Wanneer gaat de Overheid over tot handelen ????

  Like

  • Elisah zegt:

   Die kinderen hebben dus gewoon de verkeerde religie….ze zijn helemaal geïntegreerd ze doen het goed op school en ze gedragen zich netjes…dus uitzetten die kinderen.

   Like

   • Peter zegt:

    Beste Elisah,
    Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.
    Dat was in oktober 2017.
    Daarna heeft weer eens een proces plaatsgevonden met weer de uitspraak dat de kinderen terug moeten.
    Einde oefening.
    De linkse advocatuur heeft zijn zakken hiermee goed gevuld en ook de organisatie Defence for children is debet aan dit toneelspel.

    Like

 17. bigljohn zegt:

  Dat gedoe rond die moskeeën, is het zoveelste bewijs dat de overheid een beleid voert om Nederland zo snel mogelijk ge-islamiseerd te krijgen. De motie Halsema sprak al boekdelen ! Zoals Amsterdam, met zijn illegalen die woningen kraakten. En u maar 6 tot 8 jaar op een huurhuis wachten. De rechtspraak is ook zo’n sprekend voorbeeld daarvan. Wie uit Afrika komt, en zeer zeker als men islamiet is, heeft bij voorbaat al een wit voetje gehaald bij de justitie. Justitie en overheden zijn net als die drie aapjes; horen, zien, en zwijgen. En om er aan toe te voegen; ons Nederlanders verneuken !

  Like

 18. leefbarbaar zegt:

  En dat brengt ons weer bij de sleepwet. De overheid wil alles weten maar gebruikt de informatie tegen ons en niet tegen de bezetter.

  Like

 19. Thoth zegt:

  En de lol daar van :

  Helft Turkse Duitsers (47%) stelt sharia boven Duitse wetten,

  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6924

  In Nederland zal het wel hezelfde zijn of nog meer…

  Like

 20. Jan zegt:

  PvdA zet traditiegetrouw Nederlanders mes in de rug en kruipt weer met moslims in bed

  De Partij van de Arbeid viel vanmorgen (het op de islam geïnspireerde) Nida in de armen toen het ging over de kwestie van de buitenlandse geldstromen aan moskeeën door voor te stellen deze discussie te verbreden naar politieke partijen. Hoe komen die aan hun geld? Partij van de Arbeid-raadslid Engbers (‘Rooie Co’) offreerde daarmee ook de Turkse beweging DENK een warm bad.
  ….
  https://dagblad010.nl/pvda-kiest-partij-voor-nida-en-denk/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s