Na dreigingen: Joodse demonstratie in Berlijn wordt vroegtijdig afgebroken

Screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – Een manifestatie tegen antisemitisme op de Hermannplatz in het Berlijnse stadsdeel Neukölln is woensdag uit veiligheidsoverwegingen voortijdig gestaakt. Deelnemers werden beledigd en bespuugd, zoals op een video te zien is. Bovendien bewijzen beelden dat moslims een dreigend decor opbouwden. Een moslim ontvreemdde een Israëlische vlag en rende ermee weg.

Junge Freiheit

Een andere manifestatie verliep daarentegen zonder storingen. Onder het motto “Berlijn draagt een keppeltje” had de joodse gemeenschap in Berlijn opgeroepen tot een solidariteitsactie. Volgens de politie namen ongeveer 2500 mensen deel aan de manifestatie voor het joodse raadhuis in de Fasanenstraße in het stadsdeel Charlottenburg.

Dröge: antisemitisme is vorm van godslastering

Veel van de mannelijke deelnemers droegen een keppeltje om uitdrukking te geven aan hun verbondenheid met de joodse gemeenschap. De voorzitter van de joodse gemeenschap in Berlijn, Gideon Joffe, prees volgens een bericht van de “Jüdische Allgemeine” het “overweldigende signaal van de solidariteit” dat van de manifestatie zou uitgaan. “Het is vijf voor twaalf. Het wordt langzamerhand ongezellig in Berlijn. Maar nóg hebben we niet zulke omstandigheden zoals in Frankrijk of België”, zei Joffe.

De bisschop van de Evangelische Kerk Berlin-Brandenburg-Oberlausitz, Markus Dröge, benadrukte in zijn toespraak dat het antisemitisme in het christendom een vorm van godslastering zou zijn. Ook in andere Duitser steden, waaronder in Potsdam, Erfurt, Magdeburg en Keulen vonden gelijksoortige manifestaties plaats.

Achtergrond van de actie was de aanval op twee keppeltjes dragende jonge mannen door een Syrische asielzoeker verleden week in het Berlijnse stadsdeel Prenzlauer Berg. Tegen de 19-jarige dader, die op zijn slachtoffer insloeg met een riem, werd inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “D.G. Neree”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", antisemitisme, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Merkel, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Na dreigingen: Joodse demonstratie in Berlijn wordt vroegtijdig afgebroken

 1. Cleo zegt:

  Merkel kijkt ganz apathisch toe…

  Like

 2. Haksteeg Anton zegt:

  En denk niet dat de Duitse politie iets doetom duidelijk te maken dat zij dit nooit zullen tolereren. In tregendeel ze staan er bij en kijken er na. Soms lijken ze erg veel op de Nederlandse met Burka’s geblindoekte politie

  Like

 3. Bas zegt:


  Geen satire maar werkelijkheid. ”Er Ist Wieder Da”

  Like

 4. Elisah zegt:

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/04/oppositie-boos-waar-zijn-350-turkse-imams-gebleven-609352/
  Oppositie boos: waar zijn die 350 Turkse imams gebleven?
  Ook in Duitsland is reuring ontstaan over buitenlandse invloeden op moskeeën. De oppositie, in het bijzonder Die Linke (de linksen), is ontstemd over de komst van 350 Turkse imams naar Duitsland, gestuurd door het godsdienstministerie Diyanet, dat wordt aangestuurd door Ankara. De imams kregen visa voor een half jaar, maar niemand weet of ze het land al hebben verlaten.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Toch durf ik de groooten der aarde tegenspreken, de verkozenen des volks ,de Gutmenschen , de groen linksen , de roden en al die naastenliefhebbers ,die zelfs in moordenaars en koppensnellers hun broeders zien….Ik heb toch mijn twijfels of joden met arabieren in harmonie kunnen samenleven…Christenen met moslims , ongelovigen met gelovigen die met hun kont in de lucht bidden. Ik weet het , ik ben een onverdraagzame met een vleugje racisme .Ik hoop dat het uiten van twijfels en voorrang geven aan mijn eigen cultuur en leefgewoonte nog niet strafbaar is Ik hoop nog altijd op een mirakel , als een baardige moslim een oud joods vrouwtje een drukke straat helpt oversteken, maar in de realiteit zal hij ze eerder onder een auto duwen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s