Peilingwatch – Vertrouwen in Mark Rutte onderuit: van 42% naar 28% #Memogate

Screenshot_100

(Door: Bas Paternotte)

Meest genoemde woorden: ‘leugenaar’ en ‘onbetrouwbaar’

Het vertrouwen in minister-president Mark Rutte is flink gedaald na de ophef over de dividendmemo’s. Vorige week, voordat duidelijk werd dat er wel degelijk memo’s bestaan over het afschaffen van de dividendbelasting, peilde EenVandaag nog 42% vertrouwen in Premier Rutte. Nu, een dag na het dividenddebatis dat gedaald naar 28%.

Rutte heeft de meeste averij opgelopen deze week, maar ook het vertrouwen in de hele kabinetsploeg is gedaald. Drie op de tien (28%) hebben nog vertrouwen in het kabinet. Dat is lager dan bij de start van Rutte IIII in oktober, toen 35% vertrouwen had. Ruim een kwart (27%) van de deelnemers heeft nog het gevoel dat het kabinet ze voldoende vertegenwoordigt.

Als je kijkt naar de meest genoemde woorden die mensen geven voor het dalende vertrouwen, valt op dat ‘leugenaar’ en ‘onbetrouwbaar’ veel genoemd worden.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, ChristenUnie, D66, Hypocrisie, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

20 reacties op Peilingwatch – Vertrouwen in Mark Rutte onderuit: van 42% naar 28% #Memogate

 1. Guardiaangel zegt:

  De klojo vraagt hier zelf om.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  De leugen regeert !!!

  Guttegut, wat een walgelijke vertoning gisteren. Daar word je toch onpasselijk van.
  De Tweede kamer heeft een geel kaartje uitgedeeld. Waaom geen vette rode ???

  Pinokkio stond weer eens overduidelijk te liegen dat ie barste. Maar hij had een list bedacht. Hij kon het zich niet meer herinneren. Wel, hij lijdt dus aan geheugenverlies !!! En daar hebben we in de Nederlandse taal een woord voor. Dat noemen we “dementie”. We kennen nu dus ook zijn voledige naam, “Pinokkio Alzheimer”.
  Tjonge jonge, wat heeft Pinokkio zijn vazallen onder de duim !!!

  Kwiebes dacht kennelijk dat de volksvertegenwoordiging een kleuterklas was. Hij dacht met een stom verhaaltje de kleuters in slaap te kunnen sussen.

  En dan die christelijken met hun principes en hun waarden en normen. Om van te kotsen !!!

  Haersma Buma van het CDA heeft altijd van die mooie zoetsappige verhaaltjes op de tv in de zendtijd voor politieke partijen. Maar toen gisteren puntje bij paaltje kwam, liet hij zijn ware aard zien. De slappe tinus heeft knikkende knieën en geen ruggegraat. In zijn christelijke kerk vinden ze liegen blijkbaar niet onfatsoenlijk. Bah !!!

  Die Gert-Jan Segers van de ChrsitenUnie is ook al zo’n dominee met 2 gezichten. Als het erop aankomt, hangt hij zijn principes aan de wilgen. Een slappe dominee zonder karakter !!! Gatver, wat een kontenkruiper !!!

  De SGP, zo gereformeerd, zo streng streng in de leer. Ze halen altijd overal de bijbel bij, maar als het om liegen gaat, hebben ze opeens geen principes meer. Dan vergeten ze opeens hun bijbel. Dan knijpen ze stiekem de katjes in het donker. Van hun god mag kennelijk onwaarheid worden gesproken. Foei, foei, foei !!!

  Lexje Penthouse stond met een mond vol tanden. Hij durft niet tegen het kabinet in te te gaan. Het neukt zeker lekker in de kont van Pinokkio ???

  Geert Wilders kwam weer eens tamelijk mat uit de verf. Hij liet zich liet zich door Yasser Feras de kaas van zijn boterham vreten. Voor de zoveelste keer liet hij het momentum schieten.

  Geert, wanneer ga je om je heen slaan ??? Waarom zet je godverdomme de Kamer niet op stelten ??? Gisteren lagen alle kansen voor je voeten voor het oprapen, om het kabinet omver te werpen, maar je liet ze liggen. Je staat er warempel bij als het zielige jochie op het schoolplein, dat niet tegen zijn pestkop niet durft op te treden. De pestkop Pinokkio heeft een cordon sanitair om je heen getrokken en je accepteert het. Verdomme joh, laat zien, dat de PVV de tweede grootste partij van het land is en dat ze niet om je heen kunnen !!! Met een paar halve zachte slogans win je de oorlog niet !!! Je kiezers zeggen: “Geert, doe wat !!!”

  En Pinokkio Alzheimer was gisteren weer eens de grote ster van het toneelspel “List Leugen en Bedrog”. Aangeschoten wild, hoebedoelu ??? Hij lacht zich weer kriek.
  Ha, ha, ha, ha, ha, haaaa !!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Achtentwintig procent vind ik nog erg veel! Kennelijk vinden heel wat mensen dat het wel meevalt met de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van Rutte.
  Zijn deze mensen zelf soms ook niet vies van ‘leugentjes om bestwil’? Zouden dit voornamelijk VVD-ers zijn?

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Cathja (26 april 2018 om 19:15)

   Dames en heren.

   Het was op NPO-1 dat deze cijfers werden gebracht. Die zijn net zo onbetrouwbaar en liegen net zo hard als hun grote heersen Pinokkio Alzheimer.
   De cijfers zullen wel een beetje gemanipuleerd zijn.

   Like

 4. toetssteen zegt:

  Nu hopen dat de mensen beschikken over een goed geheugen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Ik verwacht geen secónde dat die liegende sokpop ooit zal verdwijnen.
  Morgen ‘koningsdag’ en dan zijn de meeste sukkels het incident alweer vergeten.
  De overige sukkels draaien na een weekje wel weer bij.

  Geliked door 1 persoon

 6. Roeland zegt:

  Ik hoop dat dit allemaal werkelijk wordt van dat ; “verlies in vertrouwen”. Tot nu toe zie ik die VVD steeds weer meer dan 20 zetels krijgen, het tegendeel dus. Dat na alles wat er reeds is voorgevallen! Dat stelt mij voor de toekomst niet erg gerust. Die Rutte is niet weg te krijgen. Zou dat toeval zijn? Het is net Merkel…brrrr.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tanya zegt:

  Onbegrijpelijk dat deze aartsleugenaar overal mee wegkomt. Hopelijk zullen degene die ooit op deze man gestemd hebben nu eindelijk eens de ogen openen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Helena zegt:

  Ach ja, de beroepsleugenaar kan het zich nu nog veroorloven, er zijn nog lang geen verkiezingen, en tegen die tijd gaat hij onze Geert weer na lopen te papagaaien, want dat werkt, heeft ie gemerkt (!) en dan stijgt hij weer gigantisch in de peilingen………. De sufmens vergeet snel en leert het nooit!

  Geliked door 2 people

 9. GT zegt:

  Dit kabinet onmiddellijk naar huis sturen, deze kan je niet meer serieus nooit gedaan trouwens wat een stelletje in competente lieden ik kan werkelijk niet begrijpen dat die Rutte zich nog durf te vertonen.

  Geliked door 1 persoon

 10. sharita zegt:

  Als hij praat dan liegt hij, steeds meer krijgen het door !

  Geliked door 1 persoon

 11. Henk der Niederlander zegt:

  Kun je nagaan.
  Meer als 2/3 van de bevolking heeft geen vertrouwen in deze leugenaar, maar tot vorige week nog iets vertrouwen terwijl hij al jaren niks anders doet als de zaak beliegen en bedriegen.
  Nou schrijft de msm dat hij onbetrouwbaar is en plots is de mening totaal anders.
  Moet Ik dan maar bedenken dat de bevolking het verstand heeft van een kudde schapen.
  Het lijkt er in ieder geval zeker op.
  Ook verdenk Ik dezelfde bevolking ervan dat het gesprek vanavond eerder over goede tijden en andere slechte onzin zal gaan.
  Bij sommigen zal het niveau natuurlijk hoger zijn en die lullen dan over boer zoekut vrouw oid.
  Over enkele weken weer een nieuwe peiling en de schade voor pinokkio bliijkt dan waarschijnlijk mee te vallen

  Geliked door 2 people

 12. paulzwueste zegt:

  Ik mis nog het meeste het woord “landverrader!”.
  Maar ach als er over vier jaar weer verkiezingen zijn maakt hij opnieuw ’n een-tweetje met een of andere islamitische schurk, en dan is hij opeens weer de krachtige leider waarbij iedereen in Nederland zo goed kan slapen.
  Tegen die tijd zijn de belastingen zo hoog dat er niemand meer in NL woont.
  De Nederlanders zijn naar Polen gevlucht om belastingvrij te werken en de moslims zijn terug naar de sahara omdat ze geen geld meer krijgen.
  Staat die daar alléén in zichzelf te mompelen….

  Like

 13. Republikein zegt:

  Bas moet je niet vertrouwen, vertrouw jezelf, heb je Bas niet voor nodig.

  Like

 14. theresageissler zegt:

  Ja, ja, het zal wel.
  Klinkt leuk, maar wordt het ook nog eens een keertje zichtbaar in iets concreets – definitief veranderend stemgedrag of zo?
  Want daar merk je nog steeds niets van, als puntje bij paaltje komt!

  Geliked door 1 persoon

 15. Mary zegt:

  Wel vreemd dat dat besef pas deze week is ontstaan, hij heeft namelijk al die jaren niets anders gedaan dan leugens verkondigen.

  Like

 16. Jean zegt:

  Vraagje: Welke politieker is WEL betrouwbaar?
  De enige die in mijn ogen “betrouwbaar” is is de PVV van Geert Wllders en in Vlaanderen het Vlaams Belang.
  Vertrouw NOOIT of te NIMMER linkse rotzooi zoals de roden en de groenen.

  Like

 17. Giny zegt:

  Oeps48
  Wat een belachelijke reactie dat Geert weer eens te tam was, mat uit de verf kwam, zielig jochie op het schoolplein, halve zachte slogans etc.ec.
  Je hebt 76 zetels nodig om het kabinet naar huis te sturen en die heeft hij niet alleen!
  Gelukkig heb ik juist heel veel goede reacties gelezen dat het weer eens de oude Geert was, zelfs uit de linkse hoek, u zou zich moeten gaan schamen om deze man zo naar beneden te halen.
  Als ik u reactie goed lees, had hij eigenlijk iedereen in elkaar moeten beuken, te walgelijk voor woorden!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s