Voor de Hongaren geldt: “Hongarije eerst!”

Screenshot_106

Standbeeld van Stefanus I de Heilige, de eerste koning van Hongarije. 

(Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerder van de Hongaarse regering, Zoltán Kovács, reageerde op een artikel in de “Washington Post” over de toestand van de democratie in Hongarije met een eigen brief aan de uitgever: “Voor de Hongaren geldt: Hongarije eerst!” De heer Kovács herinnerde aan het op 12 april onder de titel “Democracy is dying in Hungary. The rest of the world should worry”, verschenen artikel, dat eindigde met de merkwaardige opmerking dat het “grappig is hoe men zijn land op de eerste plaats en daarbij de democratie op de laatste plaats zet.”

Mitteleuropa

De verkiezingsopkomst in Hongarije bedroeg op 8 april 70,2%, de hoogste sinds 2002 en meer dan 85 meer dan in 2014. De opkomst bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 bedroeg slechts 55,7%, en in 2012 was ze nog lager”, verklaarde woordvoerder van de regering. “De democratie in Hongarije leeft en is goed”, verklaarde hij. Meneer Kovács noemde andere belangrijke factoren en cijfers: “De werkloosheid bedraagt op dit moment 3,8%, tegenover 11,9% in het jaar 2009. De groei van het bnp was in 2017 4,4% na min 7,9% in het jaar 2009.

De reële lonen zijn sinds 2014 met 44% gestegen en we hebben de laagste vennootschapsbelasting in de Europese Unie van slechts 9% ingevoerd, wat investeringen heeft opgeleverd. Kiezers houden van deze dingen.” Hij herinnerde aan een eerder artikel in de “Washington Post”, volgens welk de Hongaarse regeringspartij Fidesz “de twee derde meerderheid nodig heeft om haar macht te behouden”, onder verwijzing naar twee vroegere voorbeelden: het feit dat Tony Blair en de Britse Labour Party de verkiezingen in 1997 wonnen met 43% van de stemmen, maar 64% van de zetels in het parlement bezetten en van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, die in 2008 met 53% van de stemmen werd gekozen, maar 67% van het kiescollege behaalde. “Zo functioneert dat in kiessystemen met meerderheid van stemmen”, benadrukte hij. “Minister-president Viktor Orbán won opnieuw door een aardverschuiving, juist omdat de kiezers willen dat hun regering het land op de eerste plaats zet”, schreef de regeringswoordvoerder ter afsluiting.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", democratie, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Historie, Hongarije, kwaadaardige opzet, Linkse media, meningsdictatuur, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Voor de Hongaren geldt: “Hongarije eerst!”

 1. flo zegt:

  Hier, in het softe alles kan en mag, als het maar getint en moslim is en met de linkse en liberale klootzakken in de regering niet!

  Like

 2. abouneenee zegt:

  Wat is er mis met de uitspraak ‘eigen volk eerst’? We leven nu eenmaal niet op de meest liefdevolle planeet en dat is een harde helaas. De realiteit maakt het dus dat we naar bepaalde groepen of individuen niet blind kunnen vertrouwen. Zelfs of vooral de overheid ‘snapt’ dat. Het is niet voor niets dat alle ontvangers van een uitkering in min of meerdere mate in de afgelopen jaren het vuur aan de schenen is gelegd met als doel het ontnemen van het recht op een uitkering. Tot hier begrijp ik de overheid, maar het vervolgens te spenderen aan de volgende groep sprinkhanen die zelfs geen banden heeft met Nederland is gewoon hoogverraad. Onderwijl heeft de overheid ouderen berooft van hun appeltjes voor de dorst omdat zij met ons geld wanbeleid hebben gevoerd. Net als de bestuurders van een bv bij wanbeleid persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden, zo moet de dikbetaalde politicus ook opdraaien voor zijn fouten, althans voor zover zij niet in een cordon sanitaire, omdat de politiek vol zit met schijtlijsters die de zwaarbeveiligde en Wilders verbaal niet aankunnen, gehouden worden. Wilders is 1001 keer meer een vent dan de grootste niet-PVV’er in de kamer omdat die niet-PVV’er weigert (hardop) op te komen voor zijn collega. Men hoopt misschien stilletjes wel op de volgende Volkert van der Graaf of misschien, nu hij al jaren weer vrij rondhuppelt, op deze legende voor links zelf om te doen waar hij bekend om staat. Hij heeft zelfs geen enkelband meer… Zat linkse types die hem willen helpen natuurlijk, bang als ze zijn voor verandering. Links stond zo te springen om Obama’s ‘Change, yes we can’. Maar links kan helemaal niet veranderen, het is en blijft een zieke club die liefst de denkwijze van mensen wil controleren en bij een afwijking liefst mensen gedwongen wil opnemen..

  Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Schijnbaar hebben die oostblok landen niet meegedaan ten tijden van de afspraken van de resolutie van straatsburg om je EIGEN land te vernietigen…
  Hier houden ze steevast koers om de ondergang zo snel mogelijk te bewerkstelligen!

  Like

 4. Cathja zegt:

  De reële lonen zijn sinds 2014 met maar liefst 44% gestegen!
  In ons land mag je je handjes dicht knijpen als je er 1,5% bij krijgt, maar let op, want wat we er enerzijds bij krijgen wordt anderzijds weer afgenomen, en meer…
  Per saldo blijft er onder de streep niets over, of eindigen we zelfs weer in de min.

  Hoe kan het dat Hongarije het zo goed doet?

  Antwoord: “omdat de Hongaarse overheid zorg draagt voor de eigen bevolking”. Eigen volk eerst, en zó hoort het ook!

  Like

  • Margareta zegt:

   Wat de lonen betreft heeft Hongarije het e.e.a. in te halen, maar binnen de omstandigheden doet het land onder de Fidesz heel goed. De Socialistische partij heeft destijds het land bedolven onder de schulden sterven op dood achtergelaten. Toen de Fidesz begon het land verkeerde in een totale crisis, (nog erger dan destijds Griekenland) maar langzaam hebben zij nagenoeg al die moeilijkheden overwonnen. Het land presteert als nooit tevooren en vanwege de positieve investeringsklimaat de buitenlandse bedrijven staan in de rij. Binnen 1-2 jaar wordt Hongarije een nettobetaler aan de EU, maar desalnittemin kan Hongarije voor de EU niets goed doen en onder het motto dat door Hongarije de EU regels wordt niet nagevolgd en zogenamd de democratie uitholt, wordt geen middel geschuwd om het land regelmatig aan de schandpaal te nagelen. E.e.a. heeft natuurlijk met de migratiepolitiek te maken. Ook hier denkt Hongarije “eigen volk eerst”

   Like

 5. kampersrene zegt:

  Ik had liever gelezen …Voor de Europeanen geldt: “Europa eerst!”

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongaren !!

  Like

 7. Jan zegt:

  Geboortegolf in Hongarije

  Like

 8. Jan zegt:

  Interview van marxistische Christiane Amanpour met Hongaarse minister van BuZA Peter Szijjarto
  Luister hoe knettergek en geestelijk gestoord linksvolk is
  …..
  Amanpour: Your prime minister, Prime Minister Orban has repeatedly said that his main aim is to preserve “Christian Hungary.” And you said we don’t accept that multi-culturalism is a value by itself. Less than 2% of Hungarians were born outside the country. It’s weird, that kind of language. It’s very out of step…
  ……
  https://edition.cnn.com/videos/world/2018/10/03/hungary-peter-szijjarto-amanpour.cnn
  of
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/11/hungarys-top-diplomat-destroys-christiane-amanpour-weve-been-a-christian-country-for-a-millennium-let-us-reject-multiculturalism-video/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s