Koningsdag 2028. . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in humor, Hypocrisie, Koningshuis, lafheid, Rotzakken, sarcasme, Satire. Bookmark de permalink .

31 reacties op Koningsdag 2028. . .

 1. boorzalf zegt:

  Prachtig!!!

  Liked by 1 persoon

 2. Kees van Kesteren zegt:

  Hijs goed…. Ik had het niet beter kunnen bedenken!

  Liked by 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Het zou zo maar kunnen.
  Als er stront aan de knikker is zijn de Oranjes snel verdwenen.
  Neem Wilhelmina !!
  Nanda Van der Zee stelt in haar boek Om erger te voorkomen dat de vlucht in mei 1940 van koningin Wilhelmina en haar familie naar Engeland al een jaar eerder werd voorbereid. Deze opvatting berust op ooit geheime maar nu toegankelijke Britse regeringsdocumenten uit deze periode.

  Liked by 2 people

 4. Eva110 zegt:

  Hoe treffend, en dat nog wel op deze dag!

  Liked by 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Komt bekend voor .

  Liked by 1 persoon

 6. flo zegt:

  Niet ondenkbaar(d) de dikkerd heeft al een beveiligd villaatje annex bunker her en der no doubt….

  Liked by 2 people

 7. Steven zegt:

  Zo ongeveer zal het ook wel gaan als vluchten nog de enige optie wordt…

  Liked by 1 persoon

 8. Joannes den Hollander zegt:

  De bekende strategie van ons koningshuis. Wegwezen als het te heet onder je voeten wordt.

  Liked by 2 people

 9. Yvonne zegt:

  ja hoor hij wenst zijn onderdanen veel sterkte toe, makkelijk lullen ver van het land waar je vandoor bent gegaan, jammer dat het zgn de toekomst is, ik zou zeggen ga met madame Maxima en je 3 dochters nu al naar Buenos Aires ipv koekhappen op het plein, of doen ze dat niet meer? ik kijk al jaren niet meer naar dat achterlijke volks vermaak, oranje tompoezen voor slechts € 0,99 heb ik ook niet, ik heb NIETS met het koningshuis, u allen toch een prettige dag

  Liked by 1 persoon

 10. alwine kerkhof zegt:

  Houd stand, houd stand!
  Wilhelmina in de 2wereldoorlog, veilig achter een microfoon in Engeland.

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ alwine kerkhof 27 april 2018 om 13:12

   Lekker volgevreten je ‘onderdanen’ toespreken:

   Kijk toch eens wat een stom volk:

   6 juli 1945 – Koningin Wilhelmina keer terug in Nederland. Ze wordt hartelijk ontvangen door een grote menigte. De vorstin maakt een rijtoer en betreedt Paleis Noordeinde.

   Liked by 1 persoon

   • alwine kerkhof zegt:

    Dat zwaaien van haar wel eens bekeken? Met het handje naar zich toe, op een manier van, alles is van mij.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ alwine kerkhof 27 april 2018 om 18:58

    Ja.
    Dat heet ‘wuiven’ in die kringen.
    Wát een mormel met die twee dooie vossen om haar nek.

    Liked by 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Wat zou je je ge-ergert hebben als je het bezoek van Juliana in 1944 aan de “koloniën” Curacao, meegemaakt mocht hebben.
    Wat een eerbetoon voor die verder onbekende, WITTE vrouw die uit ’t Noorden met vliegtuig kwam gevlogen om haar onderdanen te bezoeken.
    Wild enthousiast waren de inlanders. Ik hoor m’n moeder nog gekscherend zeggen:”na, na mis dushi, het is ook maar een “Makamba-stinky”.
    Ergens in ’t filmpje zie je dat er bloemen worden gestrooit waarop hare majesteit dan heur voeten kan zetten.
    Ik denk niet dat ik ergens bij die zingende kindertjes sta, was toen pas 6 – 7 jaar, maar m’n zussen wel.
    De oudste was toen 15 jaar.
    Wisten die kinderen veel, ,t werd ook maar opgedragen.
    Ik kan ’t me allemaal niet meer zo herinneren, te jong.
    Maar herinner me nog wel de laatdunkende opmerkingen van m’n ouders.
    Alhoewel, toen kon je daar publiekelijk nog minder uiting aan geven dan nu.

    Liked by 1 persoon

 11. jungleelephant zegt:

  Wel de zeer luxe lusten;niet de lasten!Typisch onze koninklijke familie!

  Liked by 1 persoon

 12. Guardiaangel zegt:

  IE…….WIE……WAAI……..WEG…..!
  Dat riep ik als kind al………aftellen…….met verstoppertje spelen.

  Like

 13. Jade zegt:

  Koning Willem Muhammad de Eerste…

  Liked by 1 persoon

 14. Roeland zegt:

  In Vlaanderen hebben velen nog de illusie , dat als ze ” orangist “zijn, het met de eenwording met Nederland wel goed zal komen. Dat Oranje staat voor een “Heel Nederland”.
  Ik denk dat de Vlaamse Beweging zich goed moet gaan beseffen , dat ze aan de Oranjes niets (meer) hebben. Koning Willem 1 heeft veel voor het “Heel Nederland” gedaan. Maar dat is al heel erg lang geleden…

  Liked by 1 persoon

 15. Mary zegt:

  Zou zo maar kunnen!!.

  Like

 16. bigljohn zegt:

  En de eeuwige premier Rutte, die alweer een 6e kabinet Rutte leidde, was met hem mee gegaan. Van uit de buitenlandse microfoon beloofd Rutte ons koeien met gouden horens. Als hij weer onder ons is zal hij Nederland weer terug brengen in de vaart der volken in een zevende kabinet Rutte. Iedereen krijgt dan van hem geen €1000,- als we op hem stemmen, maar €10.000,-.

  Liked by 1 persoon

 17. Edwin Lauxen zegt:

  (stadshouders?) Brief gestuurd !

  Commissaris van de Koning: ‘De burgemeester en ik hebben de koning een brief gestuurd, waarin we hebben gezegd: ‘Het zou mooi zijn als u bij ons langskomt, we zijn een beetje aan de beurt en er spelen hier ook een paar dingen’, bekent Paas. ‘Daarbij hebben we de gaswinning wel genoemd, maar hoe de besluitvorming heeft plaatsgevonden weten we niet.’

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/193413/Paas-Koningsdag-in-Groningen-is-nog-net-geen-doekje-voor-het-bloeden

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  Als ik dit artikel door blader over Willem-Alexander, die gelijk aan zijn overgrootmoeder Wilhelmina naar het buitenland uit zou wijken na de puinhoop omtrent de multiculturele samenleving, en wat de staat en de Nederlandse burgers uitgeven aan asielzoekers dan kan ik me goed voorstellen dat de laatstgenoemde groep (en natuurlijk niet allemaal) er lang niet altijd happig op is om asielzoekers te onderhouden en hen een gratis bed, bad en brood aan te bieden daar je hier beter voor je eigen geld kunt werken dan te parasiteren (of beter gezegd jezelf afhankelijk maken en ik zie Willem-Alexander niet bepaald een heel leger van 200 asielzoekers in zijn riante onderkomen opnemen!) op anderen.
  Nou las ik 20 jaar geleden in 1995 een Donald Duck Extra waarin geld en goed cadeau worden geven aan bepaalde personages (en die beslist GEEN asielzoekers zijn!) wel op een zeer idiote manier wordt gedaan die ik al helemaal niet goed zou keuren!
  In dit verhaal stuurde Dagobert Duck twee zogenaamde overvallers op zijn personeel af, waaronder ook Donald Duck, om te testen hoeveel dezen om hun geld, baan en hun baas gaven. Tot zijn grote woede gaf het stomme personeel, zelfs Donald terwijl juffrouw Eugenia hen zelfs thee met koekjes wou aanbieden (!), op een zeer meegaande, brave en enthousiaste manier al hun geld en hun bezittingen aan de “boeven” waarbij zij eerst allerlei suffe schapengezichten trokken en daarna opeens blije gezichten alsof ze helemaal niets gaven om hun geld en bezit! Ze wilden hierna zelfs het geluksdubbeltje en de inhoud van de kluis aan de “criminelen” overhandigen in de hoop zo gespaard te blijven.
  Dagobert werd, al was hij een vrek, een uitbuiter en een misselijke vals-alarm-slaander, terecht woedend op dit zooitje nietsnutten (hierna kregen zij, gelijk naar hun baas, heel erg boze gezichten!) en hij joeg ze later allemaal de straat op, zonder baan en salaris, en het was dan ook weer de vraag hoe het laffe personeel eraan dacht om eventueel weer aan een nieuwe baan en geld te komen. Tenslotte zou Dagobert hen om hun ontrouw toch niet meer in dienst willen hebben daar hij geld niet zomaar cadeau geeft.
  Wie namelijk zichzelf opzettelijk laat beroven en net doet of hij/zij niets om geld geeft moet natuurlijk evenmin gaan denken dat anderen hen gaan onderhouden, een uitkering geven of dat zij naar de voedselbanken kunnen voor gratis maaltijden terwijl ze zichzelf bewust arm maken!
  Ik zou er niet aan moeten denken dat de staat en talloze Nederlanders zichzelf scheel betalen aan bepaalde groepen asielzoekers die hier geen enkele moeite doen om aan werk of een huis te komen en zelfs geen dankbaarheid kennen voor onze gastvrijheid!
  Daarbij vraag ik me af of zulke asielzoekers nog dankbaarheid aan Willem-Alexander vertonen als hij hen zou gaan oververwennen of anders zal hij vast om een beeld van een gouden stier met gouden horens gaan dansen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s