Koningsdag… Hoe lang nog…?

Screenshot_119

(Door: Theresa Geissler)

Ergens in de eerste helft van de jaren ’60 van de vorige eeuw verscheen er een maatschappijkritisch ‘luisterlied’ van de toenmalige “zingende onderwijzer” Hans van Deventer, getiteld “Ja en amen- paladijnen”. Wie mij inmiddels zo’n beetje kent, begrijpt waarschijnlijk waarom met name het tweede couplet ervan mij duidelijk bijgebleven is:

EEUWEN HEEFT U SLAAFS GEBOGEN VOOR DE ARROGANTE KROON
VAN UW VORSTEN EN VORSTINNEN OP EEN DAMESBLADEN-TROON
HOE LANG BLIJFT U NOG GEWILLIG DRAGER VAN EEN MONARCHIE?
DE SERVIELE ROSSINANTE VAN EEN DONQUICHOTTERIE?
IEDER DIE NOG VORST WIL SPELEN IN DIT HUIDIG TRANENDAL
MOET DAT DOEN OP EIGEN KOSTEN EN ALLEEN MET CARNAVAL!

De man raakte in de vergetelheid; overschreeuwd door tijdgenoten, die hun protestsongs ‘agressiever’ brachten dan hij… Maar de tekst staat, voor degenen die er óór voor wensen te hebben, tot op de dag van vandaag als een huis! Helaas is ten opzichte van 1963 één ding nog steeds nauwelijks veranderd: dat zijn er nog steeds te weinig.

Mogelijk is, vergeleken met tóen, het aantal Nederlanders dat volkomen kritiekloos in devote aanbidding opkijkt naar het instituut “Koningshuis” wel wat afgenomen. Wat echter bleef, of, zo men wil, ervoor in de plaats is gekomen, is een grote mate van onverschilligheid (“mij zitten ze niet in de weg”), gekoppeld aan de verslaving aan oppervlakkige trivialiteiten (“Het hééft toch wel iets” en “Welke republiek kan nog zeggen dat zij zoiets óók heeft?”) alsmede de illusie dat het wezenlijk iets bijdraagt aan de samenleving, al was het maar de aanleiding om op een dag als vandaag “lekker uit je dak te kunnen gaan en feest te kunnen vieren.” Brood en spelen, dat is nog steeds alles wat het volk verlangt. Als hongerige dieren in de dierentuin, die hun rantsoenen krijgen toegeworpen, opdat zij maar hantéérbaar blijven.

Dat is – ook vandaag weer – de actuele situatie. Of moet ik zeggen: het actuele sprookje?

Het klinkt iets vriendelijker, dat is waar: Wijlen Hans van den Bergh, oprichter van het Republikeins Genootschap en het Nieuw Republikeins Genootschap, een onvervalste eminent gris en voor het overige eigenlijk allesbehalve een revolutionair, gebruikte de term al. Maar beantwoordde de retorische vraag wat er dan eigenlijk mis was met sprookjes, op zijn eigen gedecideerde wijze: “Met sprookjes is niets mis. Maar sprookjes horen hun plaats te kennen.”

En aan dát besef ontbreekt het het doorgaans toch als nuchter te boek staande Nederlandse Volk anno 2018 nog steeds ten ene male:

Ze kunnen zichzelf nu wel wijsmaken dat ze “echt niet langer onder de indruk zijn van het Koningshuis”, maar daarmee houden ze zichzelf voor de gek

– zolang ze die hele kliek hier ongemoeid laten zitten,
– zolang ze niet gericht in opstand komen tegen de krankzinnige bedragen die er in tijden als deze nog steeds aan één familie worden gespendeerd,
– zolang ze weigeren oog te hebben voor het feit dat dit ongekozen staatshoofd dan misschien wel een marionet is (zij het dan een zéér geldverslindende marionet), maar dat dit des te kwalijker is, omdat de touwtjes waarmee deze pop tot kunstmatig leven wordt gewekt nog steeds in handen liggen van een zekere elitaire – linkse – elite, die dit al te kostbare object arglistig inzet ter verwezenlijking van de eigen snode plannen, te weten: globalisering, multiculturalisme, concentratie van de macht in “Brussel”, en ten langen leste: omvolking en wegvaging van de eigen identiteit. Juist ter camouflage van deze plannen laat men wél hardnekkig een instituut zitten dat het volk een schijn van soevereiniteit moet geven zolang het nodig is datzelfde volk ‘koest’ te houden.

DAAROM verzetten partijen als D66 en GroenLinks zich niet tegen deze poppenkast. DAAROM gedogen ze dat deze familie Goudfazant op triviale ‘damesbladenmanier’ wordt gekoesterd, naar de ogen gezien, en onevenredig wordt BEvoordeeld, terwijl de landgenoten in het ergste geval tot de voedselbank worden VERoordeeld! Ook nu. Ook op een “klatergouden” feestdag als vandaag.

Daarom zeg ik: De ware Realist houdt zich vérre van deze dag, doordrenkt van drogering-van-het-volk en reserveert elke vorm van feestelijkheid voor de dag dat hij er réden toe heeft: De dag, waarop wij van de EU, de massa-immigratie, de multikul, de linkse intrige EN dit wanstaltige instituut “Koningshuis” verlost zullen zijn.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Linkse Kerk, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

189 reacties op Koningsdag… Hoe lang nog…?

 1. Stef zegt:

  Zodra de islam hier gaat regeren zijn ze weg naar Argentinië met en vliegtuig vol.
  Wat er al is in het buitenland zal ook al weg zijn.
  En denk je dat ze nog terug denken aan dat klotevolkje in Nederland?

  Liked by 4 people

  • koddebeier zegt:

   Vast niet.

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik mis die Anton Houthakker of Bijlsma hier om de koninklijke familie te verdedigen en te koesteren met allemaal hoofdletters en leugens.
   Gek dat je die lui nooit ziet of hoort, als ze merken dat het foute boel voor ze wordt als vereerders van een schurftige criminele zooi.

   Opzouten die zooi!!!

   Liked by 2 people

   • delamontagne zegt:

    Wat een hatelijke opmerking nou weer. Je moet niet vergeten dat dikwijls; “Hoe verder van NL, hoe koningsgezinder men wordt”.
    Heeft misschien met heimwee te maken. ?
    Maar als je in ’t buitenland bent als NL-er, mag je ook op de Ambassade of Consulaat een “Oranje-börrel” komen drinken met Koningsdag, met de eventuele hallal-hapjes erbij. ?
    Maar ik denk niet je ’t type bent om bij de diplomaten onder ’t genot van de oranje-bitter, Lang-leve-de-Koning te roepen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Je hebt helemaal gelijk.
    Ik zie die Anton al bij zijn ambassade in z’n beste zondagse pak aan ’n cocktailtje nippen en “Leve de koning” roepen…
    Trouwens ik heb dat boekje “Oranjebitter” en al die stripboeken over die Nazi-oplichter bernhard.
    Maar weer terug naar het onderwerp.
    Oranjebitter op ’n ambassade nippen… nee daar ben ik geestelijk te fijn voor gebouwd.
    Geen idee waar die Anton uithangt.
    Ik denk Panama of de Kaaimaneilanden.
    Dat niveau denk ik zomaar.

    Dan zit jij toch nog goed, vind je niet.
    La France, dat klinkt toch (nog steeds) tamelijk cultureel…

    Liked by 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Microsoft heeft mij de toegang tot mijn eigen mailbox geblokkeerd. Eerst spreken ze me aan alsof ik een kind ben. Dan moet ik mijn ouders halen.

  Als ik Microsoft Nederland bel krijg ik de keuze tussen 1. het gesprek wordt opgenomen. 2. het gesprek wordt niet opgenomen. Als ik 2 kies krijg ik een bandje waarbij ik met een kluitje in het riet wordt gestuurd, en niemand te spreken krijg. Als ik 1 kies gebeurd hetzelfde.

  Als ik toegang wil krijgen moet ik de nummers van mijn bankpas invullen, iets waartegen zelfs de overheid waarschuwt dat niet te doen.

  Per saldo beschikt Microsoft over mijn email-verkeer, en ik niet.

  Ik kreeg wel de keuze het account op te heffen. Dat zal ik ook doen.

  Ik zoek ook een ander besturingssysteem!

  Liked by 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Nog erger is dat ze kleine kinderen misbruiken voor hun eigen verering.
  Zo zag ik vorige week een complete lagere school waar iedereen met een oranje shirt liep om iets te vieren. Ik heb nog idee waar het voor was.
  En zo krijg je weer een nieuwe generatie van oranje fans waarvan het bij sommige nooit meer verdwijnt.
  We komen ze hier ook regelmatig tegen, helemaal lijp worden ze als je iets zegt over die neppers.
  Ik heb dan ook altijd een soort van medelijden met dit soort mensen, toch best zielig.
  Ben je al zo oud, geloof je nog steeds in sprookjes, terwijl ze genaaid en besodemieterd worden waar ze bij staan.

  Liked by 5 people

  • Luna Fay zegt:

   Ons naaien dat kunnen de oranges en onze bestuurders HEEL goed. En het maakt ze niet uit of ze ons al 100 keer hebben genaaid, ze blijven het lekker vinden.

   Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    De Russische methode.
    En dat voor die hele familie…
    Die op onze kosten zo ontzettend vruchtbaar gemaakt wordt dat je straks overal die oranjes ziet lopen.,.. en wij maar betalen natuurlijk….
    Zo van, hallo U daar, ik moet hier parkeren met mijn “Guilione 2000 Romeo Fortussimo Maserati” hebt u even 105,- Euro voor het eerste kwartier voor mij.
    Ja, dank u….
    Stomme burger…!
    U kunt nu wel gaan.

    De vuile flikkers…
    He Anton,waar blijf je nou…?

    Liked by 1 persoon

  • Trucker zegt:

   @ BertG. 27 april 2018 om 10:12

   in belgie was het de gewoonte als de poppenkast uit Laken ergens naar toe ging alle omliggende scholen opgetrommeld werden ende kinderen een vlaggetje in hun handjes gestopt kregen.
   Ze werden dan ook geïnstrueerd om als de NAR en zijn vrouwmens er waren te juichen.
   Ik heb dat gelukkig nooit meegemaakt woonde in een, dorp waar die clowns nooit een voet zouden geplaatst hebben wegens te onbelangrijk.
   Wat moet ik vandaag de dag nog steeds de vieze smaak in mijn mond wegspoelen als ik dat zooitje hoor of zie, wat een poppenkast wie daar van vol loopt is mijn inziens niet in staat tot kritische denken.

   Liked by 2 people

 4. Ach als overtuigd republikein heb ik toch al een bloedhekel aan volwassen. De in het oranje geklede idioten met oranje vlaggetjes die op deze wijze hun kinderen indoctrineren. Het Koninklijk charme offensief en de daarbij gepaard gaande feestelijkheden is gewoon bedoeld om de politieke kleuters (reguliere partijkartels stemmers) verder over de streep te trekken. Ik ga liever een paar biertjes drinken met mijn ideologische broeders.

  Liked by 3 people

  • Doodziek word je er van….het lijkt gv… Noord Korea wel, wat voor ophemelende info wordt uitgestort….de prinsesjes zijn zoooo fotogeniek, driekwart van NL vindt Willempie wel okay…….. om het even in goed duits te zeggen: Ich könnte kotzen. Maar kan niet zoveel eten om uit te kotsen wat ik zou willen.

   Liked by 2 people

 5. BertG. zegt:

  Volgens mij zat jij in de 1ste helft van de jaren 60 nog op de lagere school.
  Knap dan, dat dit jou bij gebleven is.
  Vooral de woordenkennis die jij toen al bezat is verbazingwekkend.
  ” SERVIELE ROSSINANTE VAN EEN DONQUICHOTTERIE”
  Dat zal dan wel een school geweest zijn voor zeer hoog begaafde kinderen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Je hebt het wéér niet begrepen, Bert. Het zijn niet de woorden van Theresa, maar van een gedicht, waar ze uit citeert.
   Hou nou toch eindelijk eens op met dat gedoe om op elke slak van Theresa zout te leggen. Bovendien zijn het door jou gefantaseerde slakken.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Daar heb ik toch ook over, dat ze dat onthouden heeft.
    Ik beweer nergens dat het haar woorden zijn.
    jij hebt zeker op dezelfde lagere school gezeten, waar ze daar allemaal zo slim.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Bert G.: “Vooral de woordenkennis die jij toen al bezat…”

    Woordenkennis bezitten is iets anders dan zich een gedicht herinneren. Woordenkennis bezitten zijn jouw woorden.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • theresageissler zegt:

   Nee, natuurlijk niet! Met alle vormen van studenten-cabaret, protestsongs en wat dies meer zij maakte ik pas kennis, zodra mijn aandacht er op liep, zo begin jaren ’80 of zo.
   Jij merkte toch ooit op, dat ik geschiedenis-juf had moeten worden?Nou, dit zit zo’n beetje op dezelfde lijn.

   Like

   • BertG. zegt:

    Het kwam even over als sommige mensen ook ergens een herinnering aan hebben, die ik dan meestal met een korreltje zout neem.
    Zo als iemand die b.v. beweerd, ik kan nog mijn 1ste hapje appelmoes herinneren toen ik 9 maanden oud was, en het was mooi weer die dag, en ik vond het meteen lekker.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bert laat je niet doen door Heer Köhler.
    Ga zo door, en blijf vooral zo door gaan.
    Theresa begrijpt dat en ik ook dus wat let je.
    Ga zo door.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @paulzwueste, 18.53u: Begrijpen is een wat erg groot woord; ik begrijp inderdaad, dat hij niet te veranderen is, ja.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Had je dat dan graag gewild, Theresa?
    Vervelend hè, mensen die niet te beïnvloeden/ veranderen zijn.
    Dat blijft moeilijk om mee om te gaan, daar zijn ze veel te eigenwijs voor.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Gewild? ik had vrijwel direct al door, dat daar bij jou niet aan te denken valt!
    Nooit illusies gehad, in die richting, eigenlijk.
    Jij bent een ongeleid projectiel en dat blijf je nu eenmaal.
    Niets aan te doen.

    Like

  • texel zegt:

   Ik denk het niet maar gewoon een school met goed onderwijs. Ik ben van ongeveer dezelfde leeftijd maar de Nederlandse taal foutloos schrijven werd er in gestampt. Dit soort scholen zijn verleden tijd en komt op de generatie van na 1965 vreemd over, maar wij hadden nog onderwijzers en onderwijzeressen met hart en ziel voor het onderwijs. En toen was er ook nog niet die knettergekke administratie ballast waar de onderwijzer bezig is met van allerlei zaken behalve goed onderwijs geven.

   Like

   • BertG. zegt:

    Alsof ik op een achterlijk schooltje gezeten heb.
    Ik heb nog ouderwets les gehad van nonnen en een handschrift waar een notaris jaloers op zou zijn.
    Daar werd nog echt les gegeven, in alles.

    Like

   • BertG. zegt:

    Het was zo goed als verplicht om met een vulpen te schrijven vanaf klas 4.
    En ik kom uit ’63.

    Geef iemand van 20 jaar een vulpen, en ze weten niet eens hoe dat werkt.
    Schrijven kennen ze niet meer.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Wie schrijft die blijft.
    Kijk naar mij en naar jezelf.
    Het is dat je nog weleens schrijft want anders verzink je zo snel in de vergetelheid.

    Liked by 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Als ik op de lagere school zat was er een onderwijzer die kinderen die links schreven met een lat (hard) op de vingers sloeg “om het af te leren…”
    Moet je vandaag eens proberen, onderwijs heeft veel kapot gemaakt in die jaren en kinderen in de vernieling geholpen.
    De onderwijzer werd toen nog aangesproken met mijnheer (net als de dokter en de notaris), dat was eind jaren vijftig begin zestig.

    Like

   • BertG. zegt:

    Trucker, ik ben volledig linkshandig.
    Kan nog geen spijker in de muur rammen met rechts.
    Wat denk jij wat dat voor vlekken op levert met een vulpen.
    Ik ben dus gewend om mijn papier ongeveer 45 gr. te draaien om te schrijven.
    Ik schrijf dus bijna van onderen naar boven i.p.v. links naar rechts.

    Liked by 2 people

   • Jules Vismale zegt:

    Sommige vaders zijn, zoals ik in boeken over de Kameleon en Pietje Bell las, wel eens té goed voor hun kinderen mits hun kroost anderen schade berokkenen en die vaders er zelf geen slachtoffer van worden daar die vaders kinderen iets teveel verwennen, gelijk daar de oranje-kinderen.
    In een bepaalde tekenfilm over Casper, het vriendelijke spookje, uit 1963 (getiteld ‘A Visit From Mars’) was de bevelhebber van een Marsvloot van Mars blijkbaar ook iets te soft geweest voor zijn zoontje Marty. Dit hooghartige, verwaande, onnadenkende en domme kereltje scheen niet bepaald streng door zijn vader te zijn opgevoed daar de snotaap op een dag ging spijbelen van school en een vliegende schotel “leende” om daarmee een uitstapje te maken naar de Aarde.
    Hij veroorzaakte hiermee onbedoeld een korte oorlog daar de Marsmannetjes de schotel terug wilden en Casper daarmee Marty bijstond. Nadat Marty bij zijn (aanvankelijk) blije vader was afgeleverd en beiden terugkeerden naar Mars leek Casper zich af te vragen hoe de bevelhebber ging reageren op het stoute gedrag van zijn zoontje.
    Via een zender die het spookje puur toevallig bemachtigde ontdekte Casper dat Marty’s vader beslist NIET alle misdragingen van zijn bengel meer kon gedogen, accepteren of vergeven al was het nooit de bedoeling van die Marty geweest (hij had tenslotte zichzelf in zijn blijdschap verraden wat erg dom van hem was en schijnbaar rekende Marty niet echt op een strenge straf) om een ruimteoorlog te veroorzaken.
    Zijn vader wilde echter voorgoed voorkomen dat Marty deze ellende opnieuw zou gaan herhalen en de eerste besloot om nou het voorbeeld van strengere vaders te gaan volgen! Hoewel het jammer genoeg niet werd afgebeeld hoorde Casper tot zijn grote blijdschap hoe de verwaande Marty van zijn boze vader een verschrikkelijk pak voor zijn broek kreeg gezien de tientallen kletsen en Marty’s langdurige gejammer en gehuil dat het spookje hoorde!
    Marty had pijnlijk geoogst wat hij allemaal had gezaaid met de nieuwe oorlog die zijn vader op Marty’s zondige achterwerk ontketende! Hij had gelukkig zijn welverdiende loon rijkelijk ontvangen.

    Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Theresa, de spijker op zijn kop, het hele “koninklijk huis” project is al jaaaren out of date, weg ermee!

  Liked by 2 people

 7. Thom zegt:

  Het koningshuis is niks, maar een president is nog minder. Je moet je toch niet indenken, dat de “niet liegende onwaarheid’ sprekende Rutte president is en zijn “onwaarheid sprekende niet liegende D’66-, CDA- en CU-secondanten” niet eens meer nodig heeft. Dat is nog erger dan een koningshuis.

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Thom 27 april 2018 om 10:32

   Klootzak Rutte zou je nog weg kunnen stemmen, die overbodige ‘oranjes’ niet!

   Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   ’n President kost net zo veel als het hele zooitje koninklijke wangedrochtelijke nageboortes van ’n inteeltige familie samen…!!!!
   En is dan ook nog minimaal 10% goedkoper.
   Moet jij eens nadoen.
   Ik heb dat nooit begrepen, maar ik begrijp nu pas dat die president in z’n eentje vreselijk duur moet zijn….
   Hahahahahahaha!!!!

   Liked by 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Ik kies een president of kan toch een poging doen.
   Monarchie…die levende spermazoïde is er of je het wilt of niet en je krijgt er tevens de opeenvolgende producten bij generatie na generatie.

   Liked by 1 persoon

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Koningsdag… Hoe lang nog…?”

  Vijf minuten?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 1 persoon

 9. Wachteres zegt:

  http://nieuws.tpo.nl/2018/04/26/koning-willem-alexander-is-kapot-populair/

  Koning Willem Alexander kapot populair onder leden opiniepanel EenVandaag
  Vorst in nek aan nek race met koningin Máxima
  26-04-2018, 10:43 Tags: koning Willem-Alexander

  Koning Willem-Alexander is in zijn vijfde jaar op de troon populairder dan ooit. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koningsdagonderzoek onder ruim 25.000 leden van het opiniepanel van het televisieprogramma EenVandaag.

  Helaas, het is niet anders.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat 1 vandaag panel is ook iets waar je je voor kan aanmelden na wat vragen ingevuld te hebben.
   Als je dan alle oranje fans zo’n vraag gaat stellen, dan kan iedereen bedenken dat je zo een uitslag krijgt.
   Zo werkt Maurice de hond ook, daar vul je b.v. eerst je politieke voorkeuren in.
   dan weet je ook van tevoren naar wie je bepaalde vragen wel of niet naar moet opsturen.

   Liked by 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 27 april 2018 om 11:20

   En daarom zal er nooit iets ten goede veranderen in dit land vol dociele ‘oranje-kontenlikkers’. Ik word er kotsmisselijk van.

   Die ‘oranjes’ lachen zich kapot om dat klootjesvolk! Hun acteerprestaties werpen volop vruchten af. De leve-de-koning-blaters hebben nog nooit gehoord van het verschijnsel ‘charmeoffensief’.

   In Duitsland zijn ze stapeldol op Amalia’s lange, blonde lokken. Bwaèh, wat een idioten!
   Alsof er geen andere vrouwen bestaan met hetzelfde haar.
   Voor wie het kan opbrengen:

   Liked by 2 people

  • Roeland zegt:

   Bij mij in de straat (doorsnee “witte” wijk) hangt geen enkele vlag. Er wonen uitsluitend autochtonen.
   Vroeger hingen er tenminste nog minstens 10.
   Over populariteit gesproken….

   Liked by 2 people

  • boorzalf zegt:

   20.000 zijn voor, de rest van de 17 miljoen zijn tegen, tis maar hoe je het bekijkt.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik sluit mij helemaal aan bij de ware woorden van “Tistochwat”.
    Reagluurder terug in je hoek!
    En hou onmiddellijk op met je zo aan te stellen anders mag je niet meer mee…!!!!

    Ik zou eigenlijk iets moeten zeggen maar ik zal het maar niet doen…

    Liked by 1 persoon

 10. renato zegt:

  Bij afschaffing van het koningshuis en het installeren van een president komt er een storm van kritiek en collectieve verontwaardiging los die zijn weerga niet kent. De onderhuidse frustraties over andere zaken in dit land zijn niet te onderschatten en de uiting van onvrede zou bij een dergelijke omwenteling van gezag makkelijk en veilig zijn. Het ware verstandiger om een collectief verontwaardigd verzet te bieden tegen een veel groter gevaar dat onze samenleving bedreigt.

  Like

 11. Eva110 zegt:

  Voor mij is het een prima dag, ben druk aan het werk en vermaak me ook zonder wc potten kostelijk.

  Liked by 2 people

 12. Martin A. de Koning zegt:

  Het sprookje van de republikein. Zeiken over het koningshuis van 100 miljoen , maar geen woorden over de miljarden verkwisting van je eigen linkse volkshaat. Waar zijn die linkse republikeinse 4,5 miljard euries , alleen al van de Amsterdamse republikeinse dieven en fraudeurs. Liever een koning dan linkse republikeinse volksverraders die het volk inde uitverkoop doen met Straatsburg verdrag 1975. Een verdrag van linkse republikeinse idioten.

  Like

 13. ReaGluurder zegt:

  Van mij mag het blijven zoals het nu is. Willem/Max hebben al 1000x meer voor de BV Nederland gedaan dan ik en 99,99% van de andere Kaaskoppen! En de uitgaven voor het Koningshuis vallen in het niet bij de 500 M I L J A R D belastingcenten die al zijn uitgegeven aan de ons opgelegde Omvolking. Ik kijk zo nu/dan even naar het bezoek Groningen. Ik weet dat Groningen een multi-cultistad is, maar ik zie voornamelijk witte Nederlanders. Zegt genoeg!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ ReaGluurder 27 april 2018 om 12:51

   de 500 M I L J A R D belastingcenten die al zijn uitgegeven aan de ons opgelegde Omvolking

   Dat hadden de ‘oranjes’ als ‘staatshoofd’ toch tegen kunnen houden?
   O nee, dat is waar ook: ze ‘kunnen en mogen’ niets.
   Wat héb je dan aan die gasten?

   Als ik niks ‘kan en mag’, krijg ík nergens een baan, laat staan een luizenbaantje.

   Liked by 2 people

  • Taljaard zegt:

   @ReaGLuurder
   Ten eerste zijn dat geen ”witte” Nederlanders, tenzij ze in Groningen blanketsel op hun gezicht smeren, of allemaal voor Pierrot spelen. En ten tweede kun je succesvol lobbyen voor het Nederlandse bedrijfsleven net zo goed aan Rutte overlaten. Want die heeft in opdracht van Brussel al een flinke hoeveelheid smeergeld, in de vorm van een belastingvoordeel, namens ons aan Unilever c,s, betaald. Met het oogmerk om hen uit Londen weg te lokken als ”straf” voor de Brexit.

   En die miljardairs, Bilderberg- en bankiershaaien, profiteurs, mega-huisjesmelkers en Soros adepten van de Oranje familie worden door mij echt niet (meer) toe gejuicht.
   Een jaar of twintig geleden kon je geen grotere monarchist en Oranjeklant vinden dan ik.
   Maar daar echt wel afgebracht.

   Liked by 2 people

   • Taljaard zegt:

    En dan heb ik het nog niet eens gehad over Joris Demmink, het zoontje van de houtvester van het Loo, en de doofpot rondom die stinkende zaak.

    Zie J. Poot ; ”De Demmink doofpot”
    Zie ook; ”Ronde Huis Nunspeet” (voor wie een sterke maag heeft)
    Kun je gewoon googelen.

    Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Reagluurder.
   Je blijft toch ’n hele onwetende man.
   Gelukkig dat jij het zegt en niemand die enige macht en wetenschap vertegenwoordigt want dan zou het echt héél erg worden.
   Zo,en nu terug in je hoek…!!!

   Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Nou Reagluurder ,

   ik ken toevallig een paar grote zakenjongens .
   Die soms ook mee mogen \ moeten op koninklijk bezoek .
   Die hebben me allemaal al eens toevertrouwd dat ze vaak maanden of zelfs jaren bezig waren om grote deals af te sluiten .
   Vaak waren die deals al maanden rond en werd er al begonnen met de werkzaamheden ,
   maar werd met de ondertekening “officieel” gewacht tot Willempie er bij was !
   Tamelijk onnozel om te denken dat er ineens miljarden extra te verdienen zouden zijn , als die plofkop mee gaat !

   En grote deals worden ook nooit zó maar éven geregeld .
   Zo worden we continu bedonderd , trap er toch niet in !
   Allemaal om het sprookje in stand te houden .

   Liked by 1 persoon

 14. Steven zegt:

  Dit zijn nou mooie dagen voor de ‘verrijkende cultuur’ in Nederland om ons op grote schaal iets aan te doen, net als de kerstmarkt in Duitsland.
  Het zal mij dan ook verbazen als het vandaag overal goed afloopt. En er zal ooit wel een dag komen dat ze dit gaan afschaffen om redenen van veiligheid.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Opgevoed met de trits God, Vaderland, Oranje.
  Maar genoeg gekregen van deze familie.
  Wat een koning doet zou een staatssecretaris van buitenlandse handelsbelangen net zo goed kunnen doen. En veel goedkoper. Een representatief staatshoofd als president hebben we niet nodig. Want de daadwerkelijke functie van staatshoofd zou gewoon aan de MP kunnen toevallen. Dat is in de praktijk toch al zo.

  Wanneer het in West Europa tot een burgeroorlog komt zal Willem Alexander waarschijnlijk ook worden gewipt en zal de hele poppenkast worden afgeschaft. Tenzij hij een draai van 180 graden maakt en voor het volk kiest. Maar ook dan is het nog maar zeer de vraag of een dergelijk weerhanengedrag niet zal worden doorzien. Want zijn eurofiele en islamofiele houding en zijn Bilderberg- en Soros-connecties mogen Willem Alexander niet worden vergeven.

  Wat mij betreft zetten ze hem en zijn hele familie op een economy class ticket vliegtuig; enkele reis Argentinië met niet meer dan de kleren aan hun lijf. En wordt hun hele bij elkaar geroofde fortuin geconfisceerd. Dan komen ze er nog genadig vanaf. Want die Laurentien Brinkhorst, dochter van de hyena Laurens Jan Brinkhorst, en die Soros groupie en gangsterhoer Mabel Wisse Smit horen in de bajes thuis. Evenals die ex werkneemster van een internationaal crimineel syndicaat (HSBC James Capel inc.) en goudgraaier van een Maxima.

  Liked by 7 people

 16. Guardiaangel zegt:

  Volgens mij heb ik met die Hans in dienst gezeten, ik herinner me hem als een zeer opstandige die probeerde er uit te komen door van alles tegen de zin van de commandant te presteren. Hij speelde gitaar en zong zijn eigen gemaakte liedjes, allemaal protestsongs. Elke dag voor apel uit zijn bed geschopt te moeten worden, met alles wat gedaan moest worden onder luid protest. Op een dag presteerde hij het om in onderbroek op apel te verschijnen onder groot hilariteit van het peleton en kreeg hij weer twee weken straf en mocht de weekenden niet naar huis. Altijd lachen met hem. Ze lieten hem niet vroegtijdig uit de dienst gaan en heeft het helemaal moeten uitzitten.

  Liked by 1 persoon

 17. Jules Vismale zegt:

  De meeste sprookjes (vaak met allerlei “prinsen of prinsessen” daarin die meestal gewone burgers zijn en door toverkracht of door pure slimheid in het koninklijk wisten te komen wat dan meer een gouden kooi bleek te zijn) beginnen vaak met: “Er was eens….” en eindigen dan met: “En ze leven nog lang en gelukkig.”
  Ikzelf wil niet eens meer iets weten van de huidige koningshuizen daar veel leden van historische vorstenhuizen op de achtergond een gigantische puinhoop van hun macht maakten, overspel pleegden, aan enorme geldverspillingen deden, machtsbelust de boventop voerde, talloze koningskinderen de volwassenheid niet haalden, sommigen als een kwartje werden geboren om later als een dubbeltje te eindigen en heel wat vorsten of hun echtgenotes werden later door hun eigen fouten vermoord of geëxecuteerd!
  Voor velen van die koninklijke lui zou eigenlijk beter klinken: “Ze leefden nog kort en ongelukkig!” want zoals een vroegere buurman van mij ooit eens zei: “Koninklijk bloed? Val op je snoet!”

  Liked by 1 persoon

 18. kraftavilqa zegt:

  Als conservatieve traditionalist ben ik lange tijd nogal een royalist geweest.Echter constaterende hoezeer de monarchie tot een verpolicord en en in wezen nutteloos maar niettemin extreem prijzig instituut is verworden moet ik aan mezelf toegeven dat ook voor een conservatieve traditionalist de monarchie niet langer te verteren is. Maar ach Theresa (mag ik Theresa zeggen, te laat ’t is al gebeurd) wat jij achetst : “De dag, waarop wij van de EU, de massa-immigratie, de multikul, de linkse intrige EN dit wanstaltige instituut “Koningshuis” verlost zullen zijn.” Dat zou een ware feestdag zijn! Vlaggen uit, vuurwerk en champagne voor iedereen! Ik neem er vast een snuifje partymix ( dat is 50% cocaïne + 50% crystal meth) en een sigaartje op.

  Liked by 1 persoon

 19. Petra DeBoer zegt:

  Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de 80-jarige oorlog in 1568 begon en tijdens deze oorlog ontstond Nederland. Nederland werd onafhankelijk en dat is vooral aan Willem van Oranje, alias Willem de Zwijger te danken. Ook toen waren er al godsdienstoorlogen want de rooms katholieken vonden de protestanten ketters maar de protestanten uit de noordelijke Nederlanden wilden hun vrijheid hebben en niet onder het juk van het Vaticaan staan. Willem van Oranje, Vader des Vaderlands, heeft daar mede aan bijgedragen dat het Vaticaan nauwelijks tot geen invloed meer had in Nederland. Het koninklijk huis is altijd tegen het Vaticaan geweest. Stel u zich eens voor dat Nederland zoals Italië zou zijn met socialisme en een republiek. Met een elite zoals Berlusconi die het volk uitmelkt maar ook een Vaticaan wat het volk uitmelkt. Of de fascist Mussolini. Het verheerlijken van een republiek is een gotspe want een republiek brengt vrijwel nooit stabiliteit en welvaart. De kosten van het koninklijk huis wegen niet op tegen de opbrengsten en de stabiliteit.
  Dat er politieke partijen zijn die ons land te grabbel hebben gegooid is verschrikkelijk maar dat zijn wel allemaal partijen die in wezen niks met de monarchie hebben.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Keep on dreaming, Sunshine!

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 4 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Petra DeBoer 27 april 2018 om 16:12

   Het koninklijk huis is altijd tegen het Vaticaan geweest.

   O ja, joh?
   Goh, dat zou je niet zeggen?

   Wat een onzinnig gezwets?

   Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tistochwat, ja muts want ik heb het over het koninklijk huis en niet over de koninklijke familie.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Hij, de paus, vertelt waarschijnlijk een mop in ’t Castellano

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 27 april 2018 om 23:24

    Petra DeBoer zegt: 27 april 2018 om 16:12
    Het koninklijk huis is altijd tegen het Vaticaan geweest.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijk_Huis_(Koninkrijk_der_Nederlanden)

    Het Koninklijk Huis is in Nederland dat deel van de koninklijke familie dat gerechtigd is tot de troon én onder de ministeriële verantwoordelijkheid valt. Daarnaast zijn ook de afgetreden monarch en de echtgenoten van bovengenoemde personen leden van het Koninklijk Huis.

    Like

   • Trucker zegt:

    ha die had ik nog niet gezien, ik heb respect voor het Katholiek Geloof maar die kerel die daar staat en de paus voorstelt is in mijn ogen de eerste die ik daar nooit zou willen zien zitten.
    Hij is een linkse communist die begaan is met de islam (meer als de Christelijke leer) en is die functie onwaardig.
    Ten andere ik zie hem glunderen op de foto’s, zal vast zijn omdat de Tangtrut aan hem frunnikte.
    Hij zal vast even glunderend s’avonds bj de haard aan zijn sjarel gefrunnikt hebben.
    Waar is de tijd van paus Ratzinger en paus Wojtyła, zeker de laatste heeft zowat eigenandig voor het “vallen van de muur” gezorgd.

    Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tistochwat, een aantal leden van de koninklijke familie behoren tot het koninklijk huis maar het verschil begrijpt u nog steeds niet. Maxima is rooms katholiek en na haar huwelijk (vooreerst) gebleven maar het koninklijk huis, oftewel de monarchie, dus Willen Alexander, de kroonprinses en haar zusjes werden/worden protestants opgevoed, zijn gedoopt in een protestantse kerk en zijn lid van een protestantse kerk, en ze kregen/krijgen protestants onderwijs.
    Maxima is getrouwd met Willem Alexander in een protestantse kerk en heeft zich verdiept in het protestantisme. Of ze nog lid is van de rooms katholieke kerk is niet bekend maar het kan zijn dat ze al gedoopt is in een protestantse kerk.
    Beatrix en haar voorgangers op de troon waren fel tegen de rooms katholieke kerk en het Vaticaan. De noordelijke Nederlanden hebben iets te vaak oorlogen met de rooms katholieken gehad en willen niet onder hun juk zuchten van uitbuiting en machtswellust want hun tentakels hebben ze overal op de wereld.

    De foto’s die u hebt geplaatst waren tijdens een privé bezoek in 2016 en dat mag. U weet niet wat er besproken is en de drie meiden waren mee en zal dan vast meer educatie zijn geweest.
    Toen prinses Irene trouwde met de katholieke Hugo was Juliana niet eens bij hun huwelijk omdat Hugo geen afstand van de Spaanse kroon wilde doen en hij katholiek was. Irene zou dan geen toestemming van het kabinet krijgen voor hun huwelijk en daarom heeft ze afstand genomen van het koninklijk huis. Natuurlijk behoort ze nog altijd tot de koninklijke familie maar meer is het niet.

    Die foto’s die u plaatste waren dus uit 2016, en in 2017 zijn Willem Alexander en Maxima op staatsboek naar Italië geweest en gelijktijdig ook naar het Vaticaan. Het staatsbezoek valt onder de verantwoording van het kabinet en de keus om er heen te gaan beslist het kabinet. Minister Koenders en Ploumen waren mee en dat zijn linkse kerk aanhangers en zien de linkse paus beslist wel zitten. Ik persoonlijk moet niks van het Vaticaan hebben en ook niet van islamitische landen maar begrijp dat bepaalde staatsbezoeken en handelsmissies in het belang van Nederland zijn en ministers ook diplomatieke banden onderhouden met mensen die ik nooit maar dan ook nooit de hand zou schudden of mee op een foto zou willen staan. Dat kan ook voor Willem Alexander en Maxima gelden maar zulke gevoelens mogen zij natuurlijk niet laten blijken.

    Kortom het koninklijk huis is protestants en blijft dat ook. Dat er familieleden rooms katholiek zijn zoals de kinderen van Irene en Hugo is zo maar zij zullen nooit op de troon komen. Voor Maxima geld hetzelfde.

    Onze grondwet en de monarchie beschermen ons tegen een federale EU en dat is een hele mooie bijkomstigheid. In alle verdragen die we hebben, met de EU of internationale verdragen, is onze grondwet verwerkt. We zijn dus niet alleen afhankelijk van het kabinet als het er echt op aan komt.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 28 april 2018 om 17:17

    Je denkt toch zeker niet dat ik dat verwarde gezwets van je ga zitten lezen?
    Waarom reageer ik dan?
    Nou, om je te laten weten dat je voor mij geen moeite hoeft te doen om ellenlang gezever te typen.

    Domme tikgeit.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Tis, ik heb net gelezen hoe je van Petra afkomt.
    Zeg je een Breivik fan bent, dan heb je als mens afgedaan en reageert ze nooit meer op je.
    Is dat niet een geweldige oplossing.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 28 april 2018 om 18:14

    Waar ik vandaan kom, zeiden ze altijd: ‘Gewoon laten lullen, een olifant heeft tóch de grootste.’
    Laat Petra haar kromme theorieën maar lekker typen, hoor.
    Dat houdt haar van de straat.

    Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Petra de Boer.
   in Godsnaam wat ’n stupiditeit weer!

   Liked by 3 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, projecteer uw eigen tekortkomingen eens niet op anderen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ paulzwueste 27 april 2018 om 19:15

    Het verbaast me niets dat een land naar de knoppen gaat vanwege het grote aantal dociele, blatende ‘oranje’-aanbiddende schapen. Je ziet die afwijking vaak bij ‘christenen’, die eigenlijk alleen maar ‘hun God’ mogen aanbidden. Zij aanbidden daarentegen liever een mens, een geldzuchtige ‘oranje’ die zich wentelt in schaamteloze weelde.
    Dergelijke schaapachtige ‘christenen’ zien niet eens dat het ‘koninklijk huis’ en de paus heulen met de islam, de vijand van het christendom.
    Ik heb medelijden met dergelijke ‘christenen’, stakkers zijn het.

    Liked by 4 people

  • Harry zegt:

   Ik wacht vol spanning op het moment dat Petra Degeus , Petra de zwijger wordt .
   God wat word ik moe van dat godsdienstgez**k !

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    In goed Nederlands zou het zijn: “Paul Zwueste. Projecteer uw tekortkomingen op anderen. Niet altijd op uzelf.”
    Hahahahahaha!
    Dit is een dóórdenkertje.
    Kan je het aan Petra…?

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, de punt heb ik er niet tussen gezet en is dus geen doordenkertje. Maar ja sommigen denken met leugens en halve waarheden verder te komen.

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Mag ik me bij je aansluiten?Geloof maakt meer kapot dan je lief is!

    Like

  • Trucker zegt:

   @ Petra DeBoer 27 april 2018 om 16:12

   Ik ben onomwonden voor een republiek, folklore is voor carnaval (optochten) en musea.

   Liked by 4 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Trucker, jammer dan en uw mening. Voor zover ik weet bent u een Belg en ik weet te weinig over het Belgische koninklijk huis en de Belgische wetten.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    Wees jij nu maar blij dat je zo ongelofelijk hel beschenen in het eeuwige licht leeft.
    Na je dood stijg je natuurlijk met ’n bloedgang naar je hemelse hemel.
    Weet je, je bent gewoon ’n lastig wijf dat iedereen zo nodig moet bekritiseren die niet helemaal op jouw hemelse eeuwige Christelijke golflengte zit.
    Alles wat anderen dan jij vinden van de hemel, jouw God en de hele koninklijke pleurisbende zal bij jou geen genade vinden.
    Het is, en zal altijd zo blijven, zoals Petra vindt en denkt.
    Daardoor ben je dus niet geschikt voor deze site… waar iedereen het met elkaar oneens kan en mag zijn, maar ook begrip tonen kan voor het standpunt van de ander.
    Jij blijft daardoor eenzaam en verbitterd achter.
    Zielig.

    Liked by 2 people

   • theresageissler zegt:

    @Trucker: Goedzo, Truck”: Zie het lied van Hans van Deventer, dat ik aan het begin van mijn relaasaanhaalde!

    Liked by 1 persoon

   • theresageissler zegt:

    “…..van mijn relaas aanhaalde”, uiteraard. Twéé woorden.

    Liked by 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ Petra DeBoer 28 april 2018 om 17:22

    Monarchiën (peins dat dat woord zelfs niet bestaat want krijg een foutmelding) zijn uitwisselbaar, Nederland, belgie, en overal in eurabia waar er een monarchie huist is er geen verschil.
    Ze denken van zichzelf dat ze door God gezonden zijn en mogen niet aangesproken worden met (zeg zo maar iets) “hey Willy die laatste WC pot vloog nogal ne eind hebde gij spek gegeten of zo”.
    Bekakt protocol en een tomeloze arrogantie is eigen aan dat inteelt gebroed.
    Een vis in een paardenstal maakt het geen paard maar een spermazoïde in het juiste huishouden maakt van een niksnut of klaploper dat hij opeens een bovenaards wezen is, hou eens op met die zever.
    Als die folklore in de stad of gemeente komt moeten alle Vlaamse vlaggen binnen, mag er geen protestbord verschijnen en moet ge op uw tellen passen want de ambtenaren (bij monde van politie en rijkswacht) zijn MASSAAL opgetrommeld.
    Doet je iets dat niet past in het verwachtingspatroon (lees zwaaien/juichen of zwijmelen) en denken ze dat je iets wil tonen (protestbord-vlag/vuist) komen ze als vliegen op de stroop op je afgerend en ze houden zich niet in om wat “klapjes” te geven.
    Kan van die materie meespreken in mijn jonge jaren, dus in zoverre de populariteit van dat soort gebroed, ze mogen/willen (net als in communistische dictaturen) alleen vrolijke mensen zien.
    TO HELL

    Liked by 1 persoon

   • Trucker zegt:

    @ theresageissler 28 april 2018 om 18:45

    Opletten hé want straks evenaard je mij met fouten.
    Ligt aan mijn keyboard, is versleten is reeds de tweede die ik binnenkort op de afvalberg mag gooien.
    En soms let ik niet op doe net als vroeger ram zo snel op die toetsen dat ik maar half oplet of het er goed op staat. 😦

    Liked by 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @TheresaGeisller, uw relaas is te dom voor woorden en kan er niks mee. Het is een relaas van een socialiste die tegen kapitalisme is en niemand iets meer of iets groter mag hebben dan een ander en vooral niemand mag iets meer of iets groters hebben dan uzelf.U bent in hart en nieren een echte linkse kerk aanhanger. Maar goed u bent de GROOTSTE, en BELANGRIJKSTE, dat wilt u toch zo graag horen. A.u.b. en veel plezier ermee.

    Like

   • Harry zegt:

    Goed verhaal , Paul , 18.20 .
    Niet dat het ook maar iets uit zal halen .
    Je krijgt er gewoon geen vat op .
    Of , zoals ze in mijn dorp zeggen : nét een eend , al donder je er een héle emmer water over , zijn ze nóg niet nat !

    Die leeft in een geheel andere wereld .
    Met vastomlijnde “waarden” .
    En alles wat niét protestant is , daar deugt geen moer van .

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Ze wordt ook steeds bijdehander in haar opmerkingen.
    Ze zit hier ons werkelijk voor van alles en nog wat uitmaken.
    Socialist, zo links als de pest. Het gaat maar door.
    En dat enkel omdat je iets anders denkt over die neppers.
    Ben je dan eigenlijk wel helemaal normaal, vraag ik me af.
    Die adoratie gaat wel heel erg ver bij haar voor die neppers, ziekelijk gewoon.

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 28 april 2018 om 20:18

    Ik krijg sterk de indruk dat Petra soms vergeet om haar pilletje in te nemen.
    Je hebt van die mensen die lijden aan een afwijking waardoor ze denken overal verstand van te hebben. Zo meent Petra ook zeker te weten dat een neger wit wordt geboren en dat verschillende kenmerken van mensenrassen niet bestaan.

    Ze kan ook precies uitleggen hoe iemands persoonlijkheid is (denkt ze).
    Ach, elke site heeft zijn dorpsgek, zullen we maar zeggen. Ik zie dat vaker.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 28 april 2018 om 21:11

    Het woord ‘projecteren’ vindt ze ook heerlijk om te gebruiken.
    Net een papegaai die zojuist een nieuw woordje heeft geleerd, die blijft dat dan ook alsmaar roepen.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Ach, gut, Petra kan niets met mijn relaas!
    Nou, dan bent U één van de zeer weinigen hier, wat anderzijds óók weer zijn functie heeft, omdat uitzonderingen de regel bevestigen.
    En over dom gesproken: Mij bij de linkse kerk willen indelen vanwege het lullige feit, dat ik het verdóm om bij de klakkeloze gezag-aanbidders te horen, dát is pas dom geredeneerd:
    Dat is nog steeds de indeling van vóór WO II: Goddeloos= socialistisch/communistisch; Godvrezend=rechts, gezagsgetrouw, comme il faut.
    Zo simpel ligt het echter tegenwoordig niet meer!
    Uw grote manco is, dat U nog steeds veel te zwart-wit denkt, wat bij U een realistische kijk op de dingen in de weg staat:
    Wijlen Professor Hans van den Bergh, waar ik in mijn relaas al aan refereerde, was zo ongeveer het tegendeel van een socialist. Maar niettemin een overtuigd republikein, en daarnaast een buitengewoon ontwikkeld mens!
    Zult U zich wel niet kunnen voorstellen, die combinatie, maar niettemin bestáát hij!
    Er is echter zo véél, dat U zich niet zult kunnen voorstellen: Uw beperkte horizon wordt duidelijker, naarmate U meer probeert, uw ‘bezonken denkbeelden’ te etaleren!
    Ook zou ik maar wat zuiniger zijn met die laatste sneer in mijn richting: Die getuigt nl. van dezelfde gedachtekronkel als die, waarmee iemand anders hier behept is; iemand, die voor U juist opgehouden is, als mens te bestaan, te oordelen naar uw eigen woorden elders op dit topic.
    En ik neem aan, dat u daarmee niet geassocieerd wilt worden. Of tóch wel…?
    Tja, de menselijke verhoudingen zijn nu eenmaal niet altijd even simpel meer vast te stellen: Het overlapt elkaar nogal.
    Daar kunnen zéker gelovigen van de oude stempel niet altijd even goed mee overweg. Toch zullen ze wel moeten – in deze tijd.
    Uw enige uitweg is de SGP: DIE zijn nog steeds zowel Godvrezend als koningsgetrouw.
    Geknipt voor Ú, lijkt mij onwillekeurig.

    Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, prachtige onnozele reactie en had ik al verwacht. Een socialist ten voeten uit met ook nog eens anarchistische trekjes. Bah!

    Ik citeer u: “Mij bij de linkse kerk willen indelen vanwege het lullige feit, dat ik het verdóm om bij de klakkeloze gezag-aanbidders te horen, dát is pas dom geredeneerd”.

    Oké, en hoe zit het dan met moslims die geen gezag in Nederland accepteren. Dan is dat ook oké. Wie redeneert hier nu als een kip zonder kop.

    Het socialisme zit zo diep in u zodat u het zelf niet eens door hebt. Dat zie je hier regelmatig op deze site en is al vaker opgemerkt door anderen.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @tistochwat, ja zo kunt u natuurlijk ook uw tekortkomingen op mij projecteren. Toegeven dat u fout zit en geen kennis hebt en uit onkunde van alles beweerd wat verre van de realiteit is, is natuurlijk een forse drempel waar u met uw jaloezie niet overheen komt.

   Laat de jaloezie heerlijk verder vreten want alleen u hebt daar last van. Het is dezelfde jaloezie wat socialisten en communisten ook hebben en van deze ideologieën bent u nog steeds niet verlost. U weet wel die socialisten die tegen kapitalisme zijn want o wee als iemand iets meer heeft dan een ander. U bent dus een echte socialist net zoals al die andere monarchie haters.

   Like

   • BertG. zegt:

    Nou gaan we dit weer krijgen. Ze blijft maar doorgaan.
    “U bent dus een echte socialist net zoals al die andere monarchie haters.”
    Werkelijk niet te geloven waar jij het allemaal vandaan haalt.
    Wat een vermoeiend mens ben jij.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja Harry.
    Overigens wel weer hartstikke leuk, want ik zie de eend dan ook echt voor me die helemaal droog onder de emmer vandaan komt met z’n halsbandje waarop staat: “Ik heet Petra en ik ben nog nooit nat geweest…”
    Hahahahahaha!

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Paul, dat laatste wil ik wel geloven, nooit nat geweest.
    Dus laten we hopen dat er geen kleine Petra’s of Peters rond lopen om deze onzin verder te verspreiden.
    Wat een vervelende mensen zouden dat wezen in de echte wereld.
    Die maken geen schijn van kans.

    Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 28 april 2018 om 20:54

    Ik vind het werkelijk komisch. En ik zou nog jaloers zijn ook. 😆
    Nou, ik geef totaal niets om materiële zaken. Ik draag geen sieraden, dure kleding boeit me niet en verder ben ik ook totaal niet veeleisend.

    Dat kan Petra van de ‘oranjes’ niet zeggen.

    Het is hier in huis een vrij kale boel en dat vind ik prima. Allerlei pronk, prots en frutsels moet je afstoffen en dat is niet bepaald mijn grootste hobby.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ze wordt werkelijk helemaal ingemaakt hier, van alle kanten, en ze blijft maar doorgaan.
    Heb je dan een bord voor je kop of niet.

    Liked by 2 people

   • theresageissler zegt:

    Er schoot me daarnet iets te binnen: Kom op, Mensen; even allemaal tegelijk voor Petra:
    (op de wijs van de “toffe jongens”):

    “En datteme sosjaliste zijn, dat willen we we-he-ten!
    En daarom benne wij – voor de republiek!
    En datteme sosjaliste zijn, dat willen we we-he-ten!
    Sosjalist, republikein en zonder God!”
    (De logica rammelt hier en daar wel wat, maar zó ziet het plaatje er volgens mensen als Petra uit.)

    Liked by 4 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, u denkt toch niet dat ik me ook maar één woord aantrekt van deze bende socialisten die een droom najagen wat nooit werkelijkheid word. Ik trek meningen nooit persoonlijk aan want het zegt meer over diegene die het zegt/schrijft dan over mij.
    Verder vind ik het vooral heel hilarisch want de rooien komen er als gekken op af. Als ik bepaalde reacties zo lees dan zijn bepaalde opmerkingen van mij al aangekomen en word er zelfs al aan zelfreflectie gedaan. Te weinig maar alle begin is moeilijk.

    Ik heb mijn mening gebaseerd op kennis e.d. en als dat niet bevalt, jammer dan, maar daar zal iedereen het mee moeten doen. Bovendien ben ik niet laf en meng me gewoon met mijn ongewenste mening in het hol van de “socialistische” leeuw. Ik wist gisteren waar ik aan begon met mijn eerste reactie.

    Na mijn reactie en de aanval van de socialisten die tegen kapitalisme zijn kan ik me zo voorstellen dat mensen die het me eens zijn het wel laten om te reageren.

    Zo, ik ben erg blij met de omzet die elke ondernemer gisteren extra gedraaid heeft vanwege Koningsdag. Ook voor alle kinderen die op vrijmarkten een zakcentje verdient hebben ben ik blij maar ook voor mensen met weinig inkomsten ben ik blij als ze gisteren wat verdient hebben. Lang leve de Koning en zijn vier mooie dames en dat ze nog maar mooier worden en de jaloerse mens van binnen opgevreten word.

    Enne…overmorgen op 1 mei niet vergeten de internationale te zingen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @theresa, zing de internationale want dat past precies bij u getuige de tekst van het walgelijk lied.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Petra Deboer, 28April, 23.57u.: Dan geef ik toch de voorkeur aan dít lied:

    (Je bent anarchist of je bent het niet.)
    By the way: Ik aanvaard heus wel bepaalde vormen van gezag, maar dan op voorwaarde, dat ik er zèlf voor gekozen heb. -Wat nu eenmaal van dat stel goudfazanten in Den Haag/Wassenaar niet kan worden gezegd.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, ik citeer u:
    “By the way: Ik aanvaard heus wel bepaalde vormen van gezag, maar dan op voorwaarde, dat ik er zèlf voor gekozen heb”.

    U bevestigd wederom dat u een rooie anarchist bent en op één lijn te zetten bent met moslims die democratie en Nederlands gezag afkeuren. Zij bepalen ook zelf het gezag waarvoor ze gekozen hebben. De Imam in hun geval. Nou, dan zou ik als u was maar geen kritiek meer leveren op moslims want ze doen hetzelfde als u predikt. Hypocriet tot op het bot en typisch een linkse anarchistische rooie en ook nog eens te dom om het zelf door te hebben.

    Like

   • theresageissler zegt:

    @Petra de Boer: Een róóie anarchist nog wel!
    Nou nou…..
    Mens, houd toch op met Uzelf belachelijk te maken:
    Uw redenering is zo króm als een banaan, wat U met enige goede wil zèlf ook zou kunnen beseffen:
    Als ik dus maar mijn trouw en aanhankelijkheid zou betuigen aan dé representanten van de Bilderbergkliek, in het zadel gehouden door het – onder meer – LINKSE establishment, dat de islam hier juist binnenlaat èn de vrije teugel geeft, dan zou ik volgens U dus góed bezig zijn?
    Petra, Petra….Ik merkte het al op: U koestert een achterhaald wereldbeeld!

    Schaamt U zich trouwens niet om zeker driekwart van de reageerders hier op één lijn te willen stellen met de islam? Want toevallig staan die híer nu eens niet anders in dan ík.
    Ik zei het immers al: De tijden van uw overzichtelijke maatschappijvisie, waarin alles rotsvast lag, zijn voorbij: Tegenwoordig overlapt dat elkaar allemaal.
    Neem me niet kwalijk, dat ik ú op mijn beurt wat dom vind: Er zijn naar schatting oudere reageerders dan U hier langsgekomen, die over deze zaken een verstandiger oordeel gehad hebben, wereldwijzer vooral!
    Om maar een paar namen te noemen: Wijlen “meneertje”, wijlen Lenie Meiman, Eline….En ook Laura (van der Storm) die, naar ik begrepen meen te hebben, eveneens tot deze generatie van ‘senioren’ behoort, maakt absoluut niet de indruk, hierin met U op één lijn te zitten.
    Dus zou ik in uw plaats me maar eens afvragen, of U zich hier wel in het voor U meest geschikte gezelschap bevindt. En dat níet vanwege uw geloofsovertuiging, maar wel vanwege uw mate aan ‘hermelijnkoorts.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, u predikt hetzelfde als de islam qua geen gezag te willen accepteren en dan stel ik uw uitspraken op dezelfde lijn. Niks onlogisch aan maar juist logisch. Iedereen word in dezelfde omstandigheden gelijk behandeld toch! Of geld voor u een uitzondering! Vast, want u aanvaard geen gezag en dat zijn de belangrijkste kenmerken van een rooie oftewel socialistische anarchist.

    Sluit u aan bij socialisten van GroenLinks of de SP want zij willen de monarchie afschaffen. Past precies bij uw gedachtegoed. Dat ze ook de islam ondersteunen hoort ook bij uw gedachtegoed om het christendom van de kaart te vegen met hun marxisme of maoïsme. Tja, je kunt niet alles hebben en dat de moslims nu niet zo bevallen is eigen schuld maar de socialistische anarchistische ideologie zit in uw haarvaten en ligt er duimendik bovenop.

    Over de Bilderberg conferenties heb ik tot nu toe niks maar dan ook niks negatiefs kunnen vinden behalve dan van de complot gekkies en ik zou als ik u was maar niks meer beweren waar u geen bewijs voor hebt.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De vermoeidheid sloeg kennelijk toe bij Petra.
    Nadat ze ons allemaal had uitgemaakt voor rooje rotsocialisten en jan lul lex de nagemaakte koning met zijn vier buitenlandse dames met hun dubbele paspoorten had bejubeld, viel ze plotseling stil.
    Wat ’n rust.
    Maar het is dan toch gelukt om ze (voor nu) stil te krijgen.

    Like

   • theresageissler zegt:

    1@paulzwueste, 29 april, 22.16u.:Te vroeg gejuicht,Paul: Kijk maar eens vlak boven je om 22.07u.!
    Ergens snap ik het wel: Ze beseft, dat, als ze zich laat wegpesten, haar kwelgeesten gewonnen hebben.
    Daar heeft ze gelijk in: Ik ben er ook zo één, die zich niet tot zwijgen laat brengen omdat ánderen het willen, dus ik snap dat.
    Kranig, heus wel! Ze heeft alleen de pech, dat ze híerin nu eens níemand van betekenis mee zal krijgen.
    “Socialisten”! Hoe krijgt iemand het over de reaguurders op dít blog verzonnen!

    Liked by 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, Paul heeft inderdaad veel te vroeg gejuicht. Rooien oftewel socialisten zijn in elk geval diegenen die een republiek willen maar ik heb het niet over alle reageerders hier op de site. U legt mij woorden in de mond die ik niet heb gezegd oftewel geschreven.

    Lees trouwens die longread over cultureel marxisme nog maar eens.

    Wegpesten? Ik zie het niet als wegpesten als iemand het niet met me eens is. Ook niet als het er meerdere zijn en ook niet als het om domme reacties gaat of van die uitermate domme projecties. Door projecties weet je al gelijk hoe iemand zelf is.
    Hoezo? Ik citeer u: “Ze heeft alleen de pech, dat ze híerin nu eens níemand van betekenis mee zal krijgen”. Dit is weer zo’n opmerking wat alles over u zegt en niks over mij. Wie zijn het dan met betekenis. Ik zou het niet weten en daar hou ik me ook niet mee bezig.
    Stel ik ga om met beroemdheden, ben ik dan ook van betekenis?

    Like

   • theresageissler zegt:

    @PetraDeBoer: Het is inderdaad wat ongelukkig geformuleerd. Lees het maar als: “Ze zal hierin nagenoeg niemand meekrijgen.”
    En dat is dan ook een feit. Niet hier. Daarom doet het er ook niet toe, of U het over alle reageerders op deze site hebt, of niet: Uw overtuiging in deze brengt automatisch met zich mee, dat U ze hier bijna allemaal wel dom zult vinden redeneren, want ze staan hier ècht totaal anders in, dan U.
    En dat stuk over cultureel marxisme heb ik heus wel gelezen hoor: Best goed, maar inderdaad wordt er wel wat eenzijdig in gesteld, dat republikanisme en atheïsme persé zouden moeten samengaan met márxisme.
    Dat gelooft alleen iemand, die zich consequent verre gehouden heeft van alle drie: In werkelijkheid lijkt het mij eerder, dat alleen de doorgewinterde márxist ze waarschijnlijk alle drie in zich verenigt. Maar omgekeerd hoeft dat niet zo te zijn: Een republikein of atheïst hoeft echt niet automatisch een marxist te zijn.
    Dat weet ik als geen ander, omdat ík zeer zéker een republikein ben, maar in geen geval een marxist, aangezien ik daarvoor veel te individualistisch ben ingesteld.
    Voor marxisme is nog veel meer nodig dan vrijgevochtenheid alléén. Maar dat ziet ú duidelijk weer niet.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Theresa, zeer ongelukkig geformuleerd dan, en het is goed dat u dat zelf nu ook ziet. Het zou uzelf namelijk ook tekort doen.

    Ik beweer niet dat u voor 100% een marxist bent maar u hebt op bepaalde vlakken wel degelijk een groot stuk ideologie van het marxisme in uw denken. Het socialisme, het atheïst zijn en de monarchie af willen schaffen, en het tegen gezag zijn. Dat zijn allemaal kenmerken van het cultureel marxisme. Ik heb dat als christen niet en ben gelukkig zonder de invloed van het marxisme opgevoed. Thuis, op school, mijn familie, mijn omgeving, werk enz. Mijn moeder haar ogen spoten vuur als ze het over de rooien had en moest niks van de rooien hebben en al helemaal niet van de NSB-ers.

    Ik zou als ik u was maar eens aan zelfreflectie gaan doen en lees die longread nog maar eens en daarna weer zodat u uiteindelijk op alle fronten uw eigen denken en gedrag kunt analyseren. Dan zult u ook zien dat er hier op de site veel marxisten zijn en alleen op bepaalde fronten zoals de islam anders zijn dan de marxisten die de islam nog altijd omarmen.

    In mijn reacties hier op de site heb ik al veel vaker geschreven dat atheïsme voortkomt uit het cultureel marxisme en dat komt voort uit het marxisme maar dringt bij verschillende mensen niet door omdat ze zelf niet door hebben dat ze waarschijnlijk van jongs af aan geïndoctrineerd zijn met het marxisme of cultureel marxisme. Heel triest maar helaas waar en dat zie je terug in de maatschappij. Deze mensen werden voor 1968 en nog vele jaren daarna gewoon openbaren genoemd of heidenen. Het atheïsme behelst een ideologie en is door het cultureel marxisme de standaard geworden voor ongelovigen die naar een openbare school gingen want ze werden onderwezen met de ideologie van het cultureel marxisme en daar hoorde het begrip atheïsme bij, zoals Karl Marx zichzelf noemde, en niet het begrip openbaren zoals ze zichzelf eerder noemden of ongelovigen. Mede door het openbaar onderwijs zijn de cultuur marxisten gekweekt en dat is schandalig. Helaas hebben de cultuur marxisten ook hun invloed uitgeoefend op de kerken en dan krijg je een maatschappij zoals we nu hebben. Een maatschappij die ziek is en dat heeft ook zijn weerslag op politieke partijen met als gevolg cultureel marxistische beslissingen.
    De christenen hebben voordat het cultuur marxisme zijn intrede in de kerken deed dit onderwijs niet gehad en nog lang daarna ook niet want het ging stapje voor stapje, en van hun moeten we het hebben om het land op te schonen van het cultuur marxisme. Mensen die de objectieve morele waarden van God als wetgever nastreven en niet de subjectieve van de atheïsten met allemaal seksuele uitbuiting en andere vreselijk dingen omdat het van hun mag en voorkeuren goed zijn. Er komt nog heel wat bagger vanuit de U.S.A. aan het licht en wat ik nu allemaal al meekrijg via internet is werkelijk vreselijk. De #metoo is nog maar het begin maar op de computers van Weinstein die in beslag zijn genomen staat wel zoveel ellende aan kindermisbruik, slavernij e.d dat dit allemaal uit gaat komen.

    Ik sluit hiermee deze discussie want ik heb meer te doen en hoop dat u inzicht krijgt in uw eigen denken en uiteindelijk het socialisme en anarchisme vaarwel zegt.

    Like

   • theresageissler zegt:

    Als U méér te doen hebt, begrijp ik eerlijk gezegd niet goed, waarom u er uw kostbare tijd in steekt om hier nog zo’n ellenlang comment aan te wijden.
    Als ik U nu toch verzeker, dat ik absoluut geen marxist bèn, wat is er U dan aan gelegen om mij van het tegendeel te overtuigen? Acht U zichzelf een autoriteit op dit gebied of zo?
    Enige pedanterie is U ook absoluut niet vreemd, hè: Net als laatst, toen U eventjes dacht tedecreteren, dat ik aan een derde mijn excuses zou moeten maken.
    Je bloed blijft er af en toe van stilstaan, wat sommige mensen zich t. o. v. anderen allemaal menen te kunnen permitteren!
    Helaas heb ik alweer een tijdje geleden besloten, dat ik, wat dat betreft, mijn grenzen heb, dus wat dat betreft…. De groeten, ‘Petra DeBoer’!

    Like

 20. Qvic zegt:

  Hoezo praten over het Nederlandse koningshuis? In mei 1940 heeft koningin Wilhelmina officieel afstand gedaan van haar koningschap en daarmee kwam het tot een einde van het Nederlandse koningshuis. Want in het wetboek stond dat het koningshuis niet in ballingschap voort gezet kan worden. Dus om nu van koning Alexander te spreken, is dan ook niet meer dan een illusie. Hij heeft enkel het voorzitterschap over Nederland, dit is het gevolg van de afspraak tussen prins Bernard en Hitler. Zo ook het fenomeen van 5 mei, dan vieren we zogenaamd de Bevrijdingsdag. Maar deze akte is nooit officieel getekend door rechtsgeldige personen, dus met ander woorden Nederland is nooit bevrijd van Nazi Duitsland. Maar Nederland is nog steeds officieel een soevereine deelstaat van Duitsland. Nederland wordt dan ook meer door de Bilderberg groep geregeerd en het kabinet in de 2e kamer moeten deze opdrachten van de Bilderberg groep dan ook uitvoeren. Vandaar dat het kabinet enkel de grote internationale bedrijven bedienen en het volk constant bedonderen en voorliegen. Want het volk heeft nog steeds de illusie dat het kabinet er voor hen is en dat we een koningshuis hebben. Deze illusie wordt met hand en tand o.a. door de media in stand gehouden, door middel van propaganda.

  Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Ik heb nergens een document gezien dat ze afstand van de troon deed en wil graag de wet zien die u aanhaalt.

   Er gold ten tijde van WOII staatsnoodrecht en was legitiem.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 27 april 2018 om 17:32

    Waarom lik jij die ‘oranjes’ zo af?
    Moet dat van ‘jouw God’?
    Maar ‘jouw God’ weet toch dat de ‘oranjes’ heulen met ‘allah’?
    Vanwege de olie en het bijbehorende geld?

    Staat er niet ergens in de Bijbel dat God ‘een jaloerse God is die exclusieve toewijding eist’ en dat je ‘niet én God én Mammon kan dienen’? (Matteüs 6:24)
    Stapelgek op de ‘geldduivel’ zijn die ‘oranjes’.
    En die wil jij dus aflikken.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    Je maakt jezelf zo oneindig belachelijk.

    Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tistochwat, projecteer niet op mij want u “likt een niet bestaande republiek” af. Ja, ik hou van de monarchie want die heeft ons heel veel stabiliteit gebracht. Het laat onverlet dat ik bepaalde zaken die ze doen in opdracht van de regering niet waardeer. Eigen keuzes maken mogen ze niet want ze staan onder ministeriële verantwoordelijkheid van de regering. Net zoals ik ook bepaalde leden van de koninklijke familie niet waardeer maar het gaat om de monarchie oftewel het koninklijk huis en is het beste visitekaartje wat Nederland wereldwijd heeft.

    God is nooit jaloers op de manier die u omschrijft want hij heeft er geen problemen mee dat de één een grotere auto heeft dan de ander. Hij is een jaloerse God als een mens een afgod zoals Allah boven hem stelt. Jaloezie is in de bijbel een zonde maar niet als je man vreemd gaat met een andere vrouw. Mammon is een afgod maar rijkdom op zich niet, het hangt er vanaf of je God op de eerste plaats stelt of geld. Mensen die geld op de eerste plaats stellen en geen plaats voor God hebben zullen te maken krijgen met een jaloerse God. Het koninklijk huis is protestants en hebben God op de eerste plaats. Het geld wat naar naar het koninklijk huis gaat is niet op de eerste plaats voor eigen gewin.

    Het is wel heel toevallig dat u over jaloezie begint want dat is nu juist waar u zelf heel veel last van hebt. Ik heb de afgelopen tijd wat reacties van u gelezen waar de jaloezie van af droop. Daarnaast lees ik alleen maar haat over het koninklijk huis en de koninklijke familie. Gelukkig hebt u alleen uzelf daarmee te pakken want die emoties komen uit uzelf en wens u er veel succes mee en het is dezelfde haat en jaloezie wat socialisten en communisten ook hebben ten opzichte van het koninklijk huis en de koninklijke familie.

    Wat moet die jaloezie en haat aan u vreten en dat is ook merkbaar.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, wederom projecteer uw eigen tekortkomingen niet op mij. U denkt toch niet heus dat ik me laat indoctrineren door een stel domme jaloerse en haatdragende lui.

    Liked by 1 persoon

   • Onno zegt:

    Wilhelmina heeft (ijskoud baatzuchtig proactief!) haar eigen eed op de grondwet geschonden juist door in oorlogstijd (uitdrukkelijk verboden) de kuierlatten te nemen buiten het internationaal erkende grondgebied van de Staat der Nederlanden. Dit is (ondenkbaar) hoogverraad en betekent automatisch afdanking voorgoed.
    Bovendien zijn de staatsrechtelijke gevolgen verschrikkelijk en heeft dit duizenden keurige Nederlandse staatsburgers AANTOONBAAR EN BEWEZEN rechtstreeks, veelal op onvoorstelbaar gruwelijke wijze ONNODIG het leven gekost.

    Vele door Oranje staatsmanipulatie tot (hoogst ongezonde) idolatrie gedrevenen, huppelen nietsvermoedend (eigenlijk dit niet willend!) mee…..OVER LIJKEN van deze Nederlandse medeburgers.

    Goed beschouwd is dit natuurlijk SCHANDALIG.

    Liked by 3 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 28 april 2018 om 00:31

    Zelden zo’n oliedomme, kinderlijke reactie gelezen.

    het hangt er vanaf of je God op de eerste plaats stelt of geld.

    Ik weet zeker dat jouw teerbeminde ‘oranjes’ doller zijn op geld dan op ‘hun God’. Ze heulen namelijk met ‘allah’ = satan. Was satan niet Gods grootste tegenstander?

    Liked by 2 people

   • Harry zegt:

    OH ! De Oranjes zijn protestant !
    Nee, dán is het goed , hoor Petra .

    Dat het secreet Beatrix een heel grote aandeelhoudster van SHELL is , dat is toch bekend .
    Dat Shell een mede eigenaar van de NAM is , is ook geen geheim .
    Dat Shell zich probeert onder haar verantwoordelijkheid uit te wurmen , hebben we ook kunnen lezen .
    De NAM zit al jaren te traineren en probeert een heleboel schades zelfs te ontkennen ,
    terwijl ze vele miljarden uit de grond hebben gehaald .
    Heb je dan wél of géén fatsoen ?
    Het geld zit bij o.a. Beatrix in de knip en haar “beminde landgenoten” kunnen mooi verrekken .

    Verkijk je niet op haar lach en wapperende handjes .
    Het is een driftig secreet !

    Zie je die schijnheilige bolle rotkop van Wimpie Alexander al vóór je , als er mensen in hun huis bedolven worden ?
    Kijkt ie nét zo geschokt als bij de herdenking van die holocaust slachtoffers .

    Waarom heeft het Beatrix-secreet haar gewicht niet in de strijd gegooid als groot-aandeelhouder om Shell – en dus de NAM – die sloebers in het Noorden wiens huizen nu gewoon in brokken uiteenvallen , te helpen en schadeloos te stellen ?
    Had dat die part-time lorrenkop niet gesierd ?

    “Hee jongens , dit kan écht niet” , had wellicht al volstaan .
    Ze hield haar smoel !
    Maar wél Wilders op een achterbakse dubbelzinnige manier zieken , dát wél !

    Nee , Trix maakt anti-reclame voor het protestantisme .
    Ik zou me zo snel mogelijk afkeren van die club !

    En die eeuwige god van jou lost ook niks op hoor !
    Hij is vast en zeker allang morsdood .

    Wat een ROTBENDE !

    Liked by 3 people

   • Harry zegt:

    Petra , heb ik als eens verteld over het koninklijk jacht , dat Juliana en Bernhard hadden ,
    de Piet Hein ?
    Gekregen van de Nederlandse bevolking .
    Dat was voor toen een zeer luxe schip .
    Het is nog steeds een geweldige boot , maar ze hebben hem zwaar verwaarloosd .
    Men is nu al meer dan tien jaar aan het restaureren !

    Afijn het huwelijk van die twee ging niet zo lekker , de hut waar Juliana en Bernhard sliepen , daar stond een flink tweepersoonsbed in , daar hebben ze op enig moment een schot in lengte richting midden over het bed getimmerd !
    Hadden ze dus elk een eigen hutje . Met een enkele kooi .
    Maar er was maar één gemeenschappelijke badkamer , met twee ingangen .
    Die was zodanig aangepast , dat als Juul in de badkamer stond , dat Benno’s deur dan geblokkeerd was .
    En vice versa .

    Maar verder is er niks mis mee , hoor , prima protestanten !

    Liked by 4 people

   • Trucker zegt:

    Wil toch ook eens mijn mening ventileren over de monarchie aka poppenkast/folklore/levend anachronisme (voor dat laatste heb ik eens gespiekt hoe het foutloos schrijven 🙂 ) en al de verdere negativiteit die dit produceert.
    Ik haat (veel) en daar is zeker een gebeuren als een koningsgedoe onder te verstaan.
    Ben een trotse republikein en heb dat in het verleden toen ik nog jong sterk (en knap 🙂 was meermaals geventileerd, dit kon op weinig bijval rekenen van het ambtenaren apparaat.
    Wie koningsgezind is en de veredelde poppenkast die dat is ophemelt en zwijmelt bij het zien van die aangeklede narren is mijn inziens héél (opgelet Petra de Boer) héél fout bezig.
    Misschien zijn het wel atheisten die koning Pils met zijn Tango Trut en bijbehorende familie, enkel begaan met het eigen gewin en hun eigen vel.
    Wat dat laatste betreft…, koning Pils heeft dat tot in het kleinste detail gedemonstreerd door als een blinde kip met een drol in zijn broek en een borst vol met brouwerij-medailles de 100m te sprinten omdat er ergens gegild werd wie of wat had geen belang.
    Wat volgde was massa hysterie en koning Pils gaf het voorbeeld vergat zelfs zijn eigen familie.
    Men mag wat lacherig doen over die schijters die als kippen uit elkaar stoven maar die vent liep voor zijn leven en liet zijn vrouw en kinderen het maar zelf uitzoeken WAT EEN RAT BEN JE OP DAT MOMENT.
    En Petra de Boer ferme koning hé, een borst vol hangen met blik dat hij ergens op zolder in een doos met prullaria gevonden heeft en tussen zijn benen een sabel of zwaard net alsof hij koen en onbevreesd is, nou dat laatste heeft de halve wereld gezien hoe snel die beentjes hem konden voortbewegen.
    PS meisje Tistochwat beschuldigen (gebaseerd op uw foute intuïtie) van onder meer “…jaloezie…” is NOT DONE, als er een reageerder/ster is die duidelijk is zal het Tistochwat wel zijn, proef ik daar wat afgunst ?

    Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Trucker 28 april 2018 om 15:16

    Ik heb onderstaand fragment uit een van mijn artikeltjes al eens eerder geplaatst, maar ik kan het niet laten om het nog een keer te doen:

    Tegenwoordig heeft de prins zich echter bekwaamd in het hardlopen en dat doet hij niet onverdienstelijk.
    Dat is wel gebleken tijdens de dodenherdenking op de Dam in 2010.
    Toevallig heb ik hiervan enkele leuke fotootjes op het Internet gevonden.
    Kijken jullie maar eens even mee hoe fraai de looptechniek van onze kroonprins is!
    Uiteraard beoefent hij deze sport geheel in keuninklijke stijl, met een borst vol niet-verdiende medailles, fladderende broekspijpen en de gouden kerstlametta nog wapperend aan zijn jasje.

    Ondanks zijn slanke en afgetraind ogend lijf, is zijn conditie kennelijk nog altijd niet optimaal. Op de foto hieronder, zien jullie dat hij er behoorlijk wat moeite mee heeft om die hoge trap op te klimmen. Dat komt natuurlijk door al dat zware goud dat hij mee moet torsen.

    Jullie zien ook dat onze onversaagde Hoop des Vaderlands zich – ondanks zijn imposante sportkleding – totaal niet bekommert om zijn eigen moeder (het zogenaamde staatshoofd) en net zo min om zijn eigen echtgenote (moeder van zijn drie bloedjes). Hij is alleen maar bezig om het eigen vege lijf te redden. Mocht er ooit weer oorlog komen, dan zit HIJ als eerste op de boot naar Engeland; net als zijn overgrootmoeder!

    Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ mezelf 28 april 2018 om 15:46

    Als jullie op de tweede foto klikken, komt zijne doorluchtigheid groter in beeld.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Tistochwat 28 april 2018 om 15:46
    Dat schijterig gedoe van hem en die duizenden schijters die daar gilden…
    Ik wil me niet voordoen als een stoere ijskoude van niks bang zijnde man ben ik natuurlijk niet maar toch eventjes een anekdote dat me wat recht van spreken heeft.
    Vele jaren terug was ik bij men buurvrouw (één van de weinige huizen die dichtbij zijn), zie ik opeens blauwe zwaailichten verschijnen (het was al avond), ik kijk en ze stoppen voor mijn deur, ga zien bleek er zich enkele buren verzameld op mijn erf.
    Ik tegen hun “wat doen jullie hier” zij ” …uw huis staat in brand” pas dan zag ik de dikke rookwolken en vlammen uit mijn dak…
    Paranoia is mij niet vreemd (kan de webmaster an meespreken 🙂 ) daarom da ik eerst focuste op hun.
    Ik naar binnen mijn katje gaan zoeken en zij roepen naar mij buiten blijven en meer van die overbodige kreten.
    Katje niet gevonden bleek later dat ze niet binnen was (gelukkig toch), brandweer kwam binnen met gasmaskers en de hele hap en ik liep daar gewoon in het rond 🙂 uitmaken wat mee te nemen case of…
    Brand bleef beperkt tot keuken waar het merendeel het plafond betrof, politie kwam voor te zien kwaad opzet of niet maar dit was vlug gedaan want oorzaak frietketel.
    Wel veel geluk gehad dat er een dochter van een buurman net voorbij reed toen de brand ontstond.
    Een dag uit leven 🙂

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @tistochwat, @paulzwueste, @onno, @Trucker, de onkunde straalt van uw reacties af en van geschiedenis hebt u ook geen kaas gegeten, laat staan van wetten.
    U uw mening en ik de mijne, samen met mensen die dezelfde mening als ik hebben en dat is de ruime meerderheid van Nederland. Die 15% burgers zonder kennis en veel onkunde kunnen hier op deze site mooi hun gal en jaloezie spuien. Hopelijk lucht het op en vreet het niet zo aan u. De realiteit van een republiek word vergeten want oh wat is dat koninklijk huis erg. De Duitsers missen nog altijd hun monarchie met een keizer en zien ons koninklijk huis een beetje als de hunne. Zij weten wat hun presidenten kosten en het presidentieel paleis e.d., en over Trump is het één en ander ook bekend.

    https://www.volkskrant.nl/buitenland/trump-duurste-president-vs-120-miljoen-dollar-extra-voor-reis-en-beveiligingskosten~a4493481/

    P.s. Op die Breivik aanhanger reageer ik niet meer, hij heeft als mens voor mij afgedaan.

    Like

   • BertG. zegt:

    Petra, vind je het dan niet ontzettend vermoeiend om telkens maar steeds weer opnieuw die neppers te verdedigen.
    Want gelijk ga je toch niet krijgen hier, en winnen ga het zeker niet hier.
    Of je het nou over die neppers heb of over je fantasie vriendje.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, aha, een sterk staaltje van “de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”. Nog iets inhoudelijks meneer? Vast niet wat dat zit er niet in.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 28 april 2018 om 18:56

    Petra spreekt net zo ‘deskundig’ over de ‘oranjes’ als een ‘islamgeleerde’ over de koran.

    Liked by 1 persoon

  • Lot zegt:

   Wij zijn geen Nederlanders. Die nederduitsers die in holland wonen (wij in zuid, oosten en noorden zijn geen Hollanders) zijn al 500 jaar een probleem. En ook al 1000 jaar geleden, hoewel het mogelijk is dat zij in de spaanse oorlog het rivierengebied is uitgemoord.
   Deze drammerige luide mensen moesten het voor het zeggen krijgen en hebben Nederland bepaald. Onnederlands moet ik zeggen, want het volk dat hier is 70% is niet zo en zijn geen Nederlanders, ondanks dat ik een nederlands paspoort heb. Het is een volk, geen gebiedsaanduiding.
   Zie deze link

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12916:hoera-de-koning-is-populairder-dan-ooit&catid=9:binnenland&Itemid=22 (over cocaineverkoop koningshuis, en moord van miljoenen en veel geld verdienen, meewerken depopulatie Europa bilderberg duitsland etc) Goed verhaal.

   Dan kun je zien dat de vrije friezen die de slavenboot tegenhield in middelburg, dit volk niet is. De wereld denken wel dat zij Nederlanders van hier zijn, maar dat zijn zij niet. Zij zijn de saksen, zoals in London en in Amerika en Rusland, Want 1500 jaar geleden kwamen de Slavische/Turkse/khazaarse mensen duitsland binnen en mengde zich met hen, wat naar mijn mening nare mensen heeft gegeven. Een vleugje narigheid over een mooi germaans volk, eentje met een gemene streak. Dit volk heeft niet alleen de duitsers naar de slachtbank 2x gedaan, en ook nepjoden/slavisch gedood. Hoewel zij zelf half slavisch waren de nazi’s, maar alleen na 1850 aantoonbaar was je jood. Velen hebben het dan ook gewoon overleefd.( dat is buiten het punt wat ik maken wil)
   Naar mijn mening zijn zij niet van hier, doen alsof het volk van hier zijn de friezen en franken (belgie) en doen vreselijke dingen in de wereld. Ik wil dat niet met mij geassocieerd hebben.
   In het canon van 100, komt slavernij 3x voor, waarvan wij weten dat 10 families geld genoeg hadden in amsterdam om schepen daarvoor beschikbaar te stellen. Dat waren criminelen. En niet een canon dat de geschiedenis aangeeft van alle Nederlanders! Friezen komen 0 keer voor in het canon. Wat te denken dat wij zout en zoet water rivieren van elkaar gingen scheiden (een hoogstaand unicum prestatie) en het brakke land klaar maakten, waar ZIJ op gebouwd hebben. Om wat te noemen. De vrijheid (ons Freya’s heim/freedome) en dat aan de wereld ten toon spreiden en het vervolgens vertwisten en omdraaien en dat is heel gewoon en gewoon gaan worden. Nee het is een ander huichelachtig volk. En nee wij waren geen achterlijke mensen die zaten te wachten op de duitsers of arabieren/joden. Want het schrift is 6000bc ontwikkeld door odin, en wij de nehalenna priesters hebben deze taal naar het oosten gebracht 4000bc, met het wiel dat zij niet kenden, met nog wat… en ook de godsdienst van het licht. Zij is de ishtara god, omdat zij zo veel hebben betekend daar. Ik weet het ook van een Iraakse gids die wij hadden in egypte. Zij weten het wel daar. Of ze het willen toegeven nu is een andere. Deze geschiedenis is van ons afgepakt. De jaartallen kloppen geen van allen, om maar te passen in het 5000 jaar verhaal van de hebreeuwen. Zoals het ulebord op boerderijen wat zwanen heeft van elkaar afziend. Dat is van 1700! Nee fout, toen hadden we geen zwanen meer. Het hoogtepunt wat wij herinneren was 800-1200 en ervoor lange tijd ook al. Voor de eieren. En dus kun je samenstellen dat wat zij aan jaartallen vertellen nooit klopt. En de zwanen waren een lofzang… Want het had de krullen van de odal, wat het eigendom aangeeft van huis of land. De odal krul op de dollarbiljetten!. Nee dat is niet van de duitsers uit Alpenland. Odin was overal geeerd, omdat hij ons volk gered heeft toen al van inkomende zwarten uit het oosten, maar dat is een ander verhaal.
   Je kunt je afvragen waarom wij toen al zo stom waren om onze kennis te verspreiden. Geef een vinger en men wil alles.
   Net als de lamp en nog wat uitvindingen gevonden zijn via visioenen en dromen en vragen aan de spirituele wereld om mee te helpen met de oplossingen. Zo heeft odin het ook gehaald. Zo gewoon voor iedereen en waar zouden wij zijn zonder schrift. Ook is bekend dat schrift en religie gecorrumpeerd is door verschillende volkeren aldaar en het net wat anders werd dan het was.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Harry.
    Vrouwen zullen in beginsel nooit zwijgen.
    Maar als een man het geduld kan opbrengen om te luisteren kan hij er redelijkerwijs gesproken af en toe toch wel wat van opsteken.
    Maar bij Petra is het echt verloren tijd.
    Pas op.
    Ik respecteer haar houding hier.
    Het achter haar principes staan, en het niet opgeven inzake geloofsaangelegenheden. Maar bij haar geleuter over “het koningshuis” gaan bij mij alle waterdichte schotten dicht en op slot, ook nog.
    Dat kan niet meer.
    Toch probeer ik ze nog te waarschuwen.
    Zo van “meisje pas op, je maakt je belachelijk…”
    Maar ze snapt het ècht niet.
    Net als die Anton Hakbijl of Haksteeg.
    Ook zo’n dwars gebakken mogogem.
    Schrijft zelfs ‘koninklijk huis’ met hoofdletters!!!
    Wat moeten we er mee?
    Weet je wat, als die hele criminele ‘koninklijke bende’straks naar Argentinië zal vluchten zullen zij wel tussen het landingsgestel van het vliegtuig hangen.
    In wezen zijn het stumperds….

    Dat wel natuurlijk.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Lot.
    Vraag excuus, maar ik heb je hele verhaal niet gelezen.
    Ik wilde wel even kwijt dat ik de indruk heb dat het best goed in elkaar zit en op zich best de moeite waard zou zijn.
    Ook dat gedeelte over die zwanen met die krullen van Odal.
    Is dat een nieuw cosmetica product of ’n wasmiddel?
    Ik zou zeggen ga zo door.
    Laat je niet afschrikken.

    Like

   • Harry zegt:

    Paul ,

    Ik zit hier te genieten van een zalige rust , Petra reageert niet meer op mij .
    Want hoewel ze ons regelmatig verwijt niet te kunnen lezen , heeft ze zelf daar ook soms een beetje moeite mee .
    Wij snappen de godsdienstwaanzin niet en sommigen de twee-voeten-op-de grond realiteit niet .
    Ik ben dus een Breivik vereerder ( sorry die hoofdletter doet mijn i-pad zelf , die is net zo verdomd eigenwijs als sommige anderen ) , maar omdat ik niet gelovig ben , ben ik ook nog een communist , een socialist en een fan van hitler ! ( Verrek , nou doet ie geen hoofdletter ) .

    Als ze er achter komt dat ik nog stiekem voorzitter ben van de hitler fanclub , komt het zéker nooit meer goed .
    Zelf heb ik nog een beetje moeite om dat met mijn deels Joodse achtergrond te rijmen .
    Maar als ik daarop gewezen word , dan trek ik gewoon een gereformeerd bakkes en ga ik stom staan lachen zoals die refo’s altijd doen als je ze klem zet .

    Liked by 2 people

 21. boorzalf zegt:

  Ik moet toe geven, hij heeft toch maar geschopt met een uitkering van 9 ton. En dat zonder belasting te betalen. Tja, Willie vlamt goed.

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ boorzalf 28 april 2018 om 12:36

   WIJ krijgen geen uitkering als we vele miljarden bij elkaar gegraaid hebben.

   Arme, weerloze bejaarden, die de hele dag in een vieze luier moeten zitten/liggen…
   Arme, zieke mensen die op hoge kosten worden gejaagd…
   Arme mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank…
   Arme Nederlanders die zich kapot moeten werken voor de belastingdienst…
   Denk maar niet dat de ‘oranjes’ daarvan wakker liggen.

   Ik begrijp niet waarom die hebzuchtige figuren zo gek zijn op goud en andere materiële zaken.
   Waarom moeten die lui overal lust- en vakantiepaleizen bezitten?
   Waarom moeten WIJ hen onderhouden?
   Waarom staan ze geen deel van hun schandalige vermogen af aan ‘hun volk’? Aan de mensen die niet eens geld hebben om eten te kopen? Aan de mensen wier kinderen nooit eens een leuk uitje hebben?
   Waarom zetten ze zich niet in voor het bestrijden van dierenleed? En dan niet pas nadat je bijna alle olifanten in Afrika voor de lol hebt neergeknald, een vage functie bij het WNF gaan bekleden.
   Waarom zo ontzettend gierig zijn als je alleen al van de rente over je rente tot aan je kist zeer royaal kan leven?
   Waarom aan de lopende band dure kleding, hoeden en schoenen kopen, die maar één keer worden gedragen. Nou ja, misschien wel twee keer, poeh poeh.
   Waarom zo’n dure, luxe auto onder je reet om naar je ‘werk’ te worden gereden?
   Waarom krijgt die snotneus Amalia straks 1.500.000,00 euro per jaar? Kan haar pappie haar zakgeld/studie/personeel/kleding niet betalen?
   Waarom moet IK aan al die flauwekul meebetalen? Dat ‘koningshuis’ is toch niet MIJN hobby?!

   Ik heb mijn ouders zien lijden onder de ‘bezuinigingen’ in de ‘zorg’ en als ik dan aan die schofterige weelde van die ‘oranjes’ denk, breekt mijn hart.

   Die ‘oranjes’ dragen geen ene moer bij. Een land moet geleid worden als een bedrijf.
   Met aan het hoofd een deskundige, onbaatzuchtige, gewetensvolle (en nog een woord waar ik even niet op kan komen) ‘leider’ die deze taak uitvoert tegen een ‘normaal’ salaris.

   Je hebt niets aan een ‘koning’, aan ‘politiek’ en aan ander vaag gezwam.

   Liked by 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    Integere. . .!?

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 28 april 2018 om 13:53

    JA! Dat woord bedoelde ik. Ik kon er met geen mogelijkheid opkomen!
    DANK!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tistochwat.
    Je hebt zo’n ongelofelijk groot gelijk, vooral dat over ’n land dat geleid moet worden als een bedrijf.
    Zo vanzelfsprekend dat niemand het meer weet.
    85% Van de NL-ers denkt dat ’n land geregeerd moet worden vanuit ’n Gouden Koets door inzittenden die gekleed in nep uniformen en scheef hangend van het blik op de schouders en de de taille, al middelvinger vinger opstekend eenmaal per jaar door Amsterdam zullen rijden.
    Daarna gaan ze alwéér 14 maal per jaar op vakantie en is elk staatsbezoek ’n uitje…

    Lichtpuntje.
    Binnenkort zullen ze wel naar Argentinië vluchten.

    Liked by 1 persoon

   • Harry zegt:

    Dit vind ik nou wél weer een heel goed verhaal , TTW .
    Voor een vrouw , dan .
    Goed gezien ook -denk ik dan- dat een land als een bedrijf gerund moet worden .
    Dat is wat Trump ook doet en hoewel ik het een vreemde kwiebus vind , doet ie dat tot op heden best goed . Voor Amerika dan . Maar dát is dan ook ZIJN belang !

    Zo heerlijk ook , een duidelijk verhaal zónder godsdienstwaanzin .
    De persoonlijke ellende waar we door geteisterd en bedreigd worden is al erg genoeg .
    Waarom zouden we nóg meer op ons dak halen ?

    Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 28 april 2018 om 20:44

    Dat een land als een bedrijf gerund moet worden, wist ik als kind al.
    Ik heb dat ‘koningshuis’ en die ‘politiek’ altijd al onbegrijpelijke, nutteloze en dure dwaasheid gevonden. Ik had er altijd al de schurft aan.
    Weg met die pronkerwten in die ‘gouden koets’, weg met alle overbodige dure ‘politici’ en andere schurken met hun zalvende (verkiezings)praatjes.
    Er is geen tijd meer voor gelul (excusez le mot).
    Wat dat betreft, ben ik nuchterder dan menige ‘vent’.
    Neem nu dit exemplaar, daar hoef je niks van te verwachten:

    Like

   • Wachteres zegt:

    `”Dit vind ik nou wél weer een heel goed verhaal , TTW .
    Voor een vrouw , dan ”

    Wordt het geen tijd dat Harry eens met flinke vrouwen in aanraking komt, @TTW? 😛

    We laten zo’n opmerking toch niet straffeloos voorbij gaan?

    Liked by 1 persoon

   • Harry zegt:

    Ach Wachteres , ik gok er op dat je toch niet helemaal uit Duitsland komt rijden om mij eens flink aan te pakken !
    Daarom kan ik best een grote mond hebben , op die enorme , voor ouderen haast niet te overbruggen afstand .
    Ik doe soms ook nog een beetje aan kansberekening .

    Mocht je de tocht tóch wagen , dan krijg je hier tenminste wel eerst een prima kopje Barista koffie, om je mild te stemmen .
    Haal Tistochwat dan ook even op als je toch in de buurt bent !?

    Tot ziens dan maar ?

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 28 april 2018 om 21:33

    We laten zo’n opmerking toch niet straffeloos voorbij gaan?

    Och, oude mannetjes hebben wel vaker stoere praatjes. Ik merk dat dagelijks in mijn omgeving. Daar moet je gewoon doorheen kijken. 😆

    @ Harry 28 april 2018 om 22:38

    Haal Tistochwat dan ook even op als je toch in de buurt bent !?

    Lijkt me reuzegezellig.
    Ik verwacht dan wel een glaasje 1811 Château d’Yquem en daarna zou ik graag je maserati even willen testen op de snelweg. 😛

    Like

 22. Jules Vismale zegt:

  ik zou haast nog medelijden krijgen met de drie prinsesjes Catharina-Amalia, Alexia en Ariane omdat die meiden later vast een leven in een gouden kooi moeten gaan leiden en overal als pronkobject worden beschouwd!
  Maar je hoeft zelfs tegenwoordig niet eens meer lid van een koningshuis te wezen als men hieronder gaat lezen hoe bepaalde wereldsterren hun kinderen als verwende prinsjes en prinsesjes doen opgroeien alsof het voor hen elke dag konings- of koninginnedag is:

  Extravagant is een understatement: hoe deze sterren hun kinderen verwennen is absurd!!!!!!

  Iederéén had vroeger wel die ene klasgenoot die alles kreeg waar hij of zij maar om vroeg. En als je het toen al tenenkrullend vond, dan heb je dit lijstje van verwende nesten nog niet gezien. Deze bekende kinderen leiden een waar luxeleven. Zonder dat ze daar iets voor hebben moeten doen.
  Kate Middleton en prins William zijn maandag de ouders geworden van hun derde kind. Hoewel velen een leven vol luxe en weelde verwachten, staat de jongen – gezien de omstandigheden – toch een relatief normaal leven te wachten. Je kon er eerder deze week bij ons al alles over lezen. Benieuwd of de kleine prins straks jaloers wordt als hij ziet hoe deze kinderen in de watten worden gelegd.
  Maakt geld nou gelukkig of gek? De aankopen van deze sterren hou je écht niet voor mogelijk zoals talloze voorbeelden hieronder zijn te lezen:

  Suri Cruise (12), dochter van Tom Cruise & Katie Holmes

  Over deze minifashionista is al heel wat inkt gevloeid. Suri Cruise is dan ook loslopend wild voor de paparazzi, sinds de scheiding tussen haar beroemde ouders. Al van bij haar geboorte wordt ze als verwend nest bestempeld. Suri staat op veel paparazzi foto’s dan ook met een pruillip, hoewel ze steeds de duurste designerkleren en accessoires draagt én steevast met het laatste nieuwe speelgoed en technologische snufjes wordt gespot. Suri zou er volgens haar nanny trouwens een hekel aan hebben dan andere kinderen haar spullen aanraken.
  Suri Cruise krijgt alles waar ze om vraagt. Toch ziet ze er vaak erg ongelukkig uit.
  Toen Suri vijf jaar oud was, was haar schoenencollectie al zo’n 132.000 euro waard. Daar zaten onder meer op maat gemaakte en speciaal voor haar ontworpen exemplaren van Marc Jacobs en Christian Louboutin en andere topmerken tussen. Wanneer mama Katie en haar dochter samen gaan winkelen bij luxelabels, spenderen ze op enkele uren tijd duizenden euro’s. Haar garderobe wordt nu dan ook op zo’n 826.000 euro geschat!
  Enkele jaren terug kwam Vogue te weten dat Suri ook een 82.000 euro kostende speelhut kreeg om in te vertoeven. The Huffington Post meldde dan weer dat papa Tom jaarlijks zo’n 5,7 miljoen euro uitgeeft aan een privéjet die Suri overal naartoe vliegt. Van Cruisen door het leven gesproken.
  Dit is de hut van 82.000 euro waar Suri naar hartenlust kan in spelen.

  North (4), Saint (2) en Chicago (3 mnd) West, de kinderen van Kim Kardashian en Kanye West

  Al meer dan een decennium lang domineren de Kardashians realityland. Ieder lid van de familie heeft miljoenen volgers op de sociale media, en ze timmeren nog volop verder aan hun imperium. Kim spant nog steeds de kroon, en dat brengt natuurlijk ettelijke miljoenen op. En die geeft ze met veel plezier uit aan alle mogelijke spullen voor haar kinderen.
  Nog voor de kleine kids geboren waren, vulden Kim en Kanye al een hele kleerkast voor hun kleine wondertjes. Natuurlijk enkel met designers als Chloé, Christian Dior, Alexander Wang en Chanel. Er werd zelfs gefluisterd dat North, Saint en Chicago al een persoonlijke stylist hadden, nog voor ze ter wereld kwamen. En opmerkelijk detail: het trio zou honderden kledingstukken bezitten die ze nooit hebben gedragen.
  Tijdens de modeweken zitten de kids steeds front row. Toen kleine it-girl North haar mama vergezelde naar de Paris Fashion Week in september, kreeg ze samen met haar nanny een eigen penthousesuite van 28.000 euro per nacht in het Royal Monceau-hotel. Om in de Franse hoofdstad te geraken maakten ze gebruik van een privéjet. Maar ook tijdens andere feestdagen worden ze in de watten gelegd. Om niet te zeggen: iedere dag van het jaar!
  Kim en Kanye spendeerden bijvoorbeeld ruim 32.000 euro aan een wieg van Dolce en Gabbana. Een schommelpaard dat volledig werd versierd met Swarovski-kristallen kostte hen 112.000 euro. Een teddybeer van Luis Vuitton? Een duizelingwekkende 140.000 euro. En voor een unieke gouden fopspeen van luxemerk Suommo legden ze nog eens zo’n 78.600 euro neer.
  Van links naar rechts: de teddybeer, het schommelpaard en de gouden fopspeen.

  Brooklyn (19), Romeo (15), Cruz (13) en Harper Beckham (6), kinderen van Victoria & David Beckham

  Nadat ze drie zonen op de wereld had gezet, was Victoria door het dolle heen met haar dochtertje. Harper wordt door haar designer-mama dan ook steeds getrakteerd op de meest stylish outfits. Toch willen papa en mama Beckham hun kinderen naar eigen zeggen “niet te hard verwennen, tenzij met liefde”. Zo zouden de kids enkel zakgeld krijgen als ze klusjes afgewerkt hebben. Maar met vijf man personeel in huis, waaronder een nanny, poetsvrouw, tuinman en persoonlijke kok, is het natuurlijk maar de vraag welke klusjes de mini-Beckhams nog moeten doen.
  Voor de geboorte van hun zusje Harper kregen de drie jongens een luxueuze boomhut ter waarde van 44.000 euro cadeau. Daar bleef het niet bij, want net als Suri Cruise kregen ze ook nog een speelhuis. Een klein Beckingham Palace, zeg maar. Dit kostte 165.000 euro. Victoria deelde op Instagram al beelden van de boomhut, die ’s avonds knap wordt verlicht. “Groetjes vanop het platteland X”, schreef ze bij de foto. Dat ze gewoon in haar eigen tuin zat, leek ze wel even vergeten te zijn.
  Dochter Harper draagt steevast outfits van duizenden euro’s van ontwerpers als Chloé en mocht tijdens de New York Fashion Week naast Anna Wintour zitten, de beroemde hoofdredactrice van de Amerikaanse ‘Vogue’. Ook de kleine Romeo heeft een passie voor mode en mocht al schitteren als model voor Burberry. Hij poseerde in 2013 voor het eerst, en voor één dag werken kreeg hij toen 55.000 euro. Dat is op een draaidag van 8 uur omgerekend 114 euro per minuut. Spend it like Beckham, Romeo! Al hadden mama Victoria en papa David ongetwijfeld iets te maken met dat contract.
  RomŽo was destijds het gezicht voor de Kerstcampagne van Burberry.

  Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (11), Vivienne (9) en Knox (9) Jolie-Pitt, de kinderen van Brad Pitt en Angelina Jolie

  In 2016 kondigde ‘Brangelina’ hun scheiding aan. Die verliep heel moeizaam, omdat Brad en Angelina ruzie bléven maken over de voogdij van hun kinderen. Desondanks de moeilijke periode kwam hun kroost nooit iets te kort, wel integendeel.
  De kinderen verdelen hun tijd over de verschillende huizen van hun ouders in Californië, New Orleans, Frankrijk en Italië en vergezellen Brad en Angelina tussendoor naar filmsets en trips over de hele wereld. Daar wordt tijd gemaakt voor qualitytime: tijdens een uitje naar Parijs spendeerde Brad bijvoorbeeld 16.740 euro aan kleding in dure boetieks.
  Angelina Jolie en haar kinderen trokken er begin dit jaar samen op uit in Parijs.
  Reporters Angelina Jolie en haar kinderen trokken er begin dit jaar samen op uit in Parijs.
  De kinderen staan erom bekend de meest extravagante verjaardagsfeestjes van Hollywood te hebben. Zo was Shilohs feestje eentje met graffiti en skateboardlessen, vierde Zahara haar achtste verjaardag op een privéresort op de Caraïben en kreeg zoon Maddox een feestje in Londen in het thema van de Olympische Spelen. Inclusief mini-atletiekpiste en basketbalveld. Pax zijn 7de verjaardag werd in de bloemetjes gezet in Parijs, waar hij een ballonvlucht over de stad en een luxueuze boottocht over de Seine kreeg.
  Maar ook voor andere gelegenheden zoals Halloween gaan ze ver: een medewerker van een verkleedwinkel lekte in 2013 uit dat de kids er elk een outfit kregen aangemeten van zo’n 830 tot 850 euro!

  Louis Bardo Bullock (8), zoon van Sandra Bullock

  De geadopteerde Louis werd voor zijn eerste verjaardag niet alleen verwend met duizenden euro’s aan speelgoed en taart. Hij kreeg van zijn beroemde mama ook een schilderij van Andy Warhol ter waarde van 12.350 euro. Nu maar hopen dat hij er niet zelf op is gaan kleuren.

  Blue Ivy (6), Sir en Rumi Carter (10 mnd), de dochter en tweeling van Beyoncé & Jay-Z

  “Ik weet dat ik allicht het meest verwende kind ooit zal opvoeden”, biechtte rapper Jay-Z al op aan Oprah nog voor hun dochtertje Blue Ivy ter wereld kwam. Hij en Beyoncé doen er alles aan om die voorspelling waar te maken: voor haar geboorte huurden Beyoncé en Jay-Z de hele vloer van het Lenox Hill-ziekenhuis in New York af.
  Na de geboorte kochten haar beroemde ouders een stoel bezet met kristallen ter waarde van 10.000 euro, een met roze kristallen bezette badkuip van 4.280 euro, een wieg van 33.000 euro, een gouden hobbelpaard van 493.000 euro en een mini-Bugatti, mini Cadillac en mini Ferrari. Die kosten elk meer dan 25.000 euro. Net als elk ander meisje droomde Blue ook van een eigen pony, en die kreeg ze. Een Arabische volbloed nog wel, die 68.000 euro waard is.
  Haar garderobe is intussen enkele miljoenen waard en bevat op maat gemaakte Tom Ford-schoentjes, Jay-Z-tour-T-shirts in kindermaatjes en tiara’s. Ze werd bijvoorbeeld al gezien in een kleedje van Mischka Aoki dat ruim 9.000 euro kost, en in een zijden T-shirt van zo’n 4.200 euro.
  Dit is het kleedje van Mischka Aoki. Het is ruim 9.000 euro waard.
  Op 13 juni vorig jaar stond de wereld even in rep en roer: Beyoncé is toen bevallen van tweeling Rumi en Sir Carter. De overgang van één dochter naar drie kinderen is natuurlijk veeleisend, en dus namen de superster en Jay Z liefst 18 extra mensen in dienst. Volgens Radar Online bestaat het team van nanny’s uit acht dames: twee voor Blue Ivy, drie voor elke baby. Die wisselen elkaar af in shiften van acht uur, zodat er 24 uur op 24 iemand aanwezig is. Ze verdienen naar verluidt zo’n 85.000 euro per jaar.
  Ze namen verder ook dokters, schoonmaaksters en huishoudsters, bodyguards, chauffeurs, en een financiële expert aan. Want de tweeling heeft nu al een marktwaarde van bijna 7 miljoen euro.
  Ook op tournee willen Beyoncé en Jay-Z niet aan luxe inboeten. Zo eisen ze bijvoorbeeld twee reiswiegjes voor Rumi en Sir die met 18-karaats goud bekleed moeten zijn. Vanbinnen moeten ze bekleed zijn met pure zijde. Beyoncé wil ook dat het altijd 25 graden warm is in de ruimte waar de kinderen verblijven. Bovendien moet de kamer gevuld zijn met geurkaarsen die naar rozen ruiken en moet er altijd een chef-kok ter beschikking staan. Beyoncé eist te allen tijde minstens zes bodyguards en een aantal nanny’s in de kamer.

  Kingston James McGregor (11), Zuma Nesta Rock (9) en Apollo Bowie Flynn (4), de kinderen van Gwen Stefani en Gavin Rossdale

  “Ze zijn zo verwend, ik weet niet meer wat te doen”, gaf Gwen Stefani zelf al toe aan People Magazine. En ze liegt niet, want voor Kingstons vierde verjaardag spendeerden zij en Gavin meer dan 13.000 euro aan het feestje in superheldenthema. If I was a rich boy, horen we hem al meezingen met zijn mama.
  Misschien is het een normaal bedrag voor hen, maar ook voor Kerstmis gaf de zangers veel geld uit: zo’n 24.500 euro aan kleding van Gucci voor haar oogappels. Zoon Kingston Rossdale wordt in Hollywood overigens aanzien als de tegenhanger van Suri Cruise.
  Gwen Stefani en haar kinderen
  SPLASH Gwen Stefani en haar kinderen
  Max (10) en Emme (10), De tweeling van Jennifer Lopez en Marc Anthony
  De ouders van de tweeling zijn intussen niet meer samen, maar dat weerhoudt hen er niet van om hun kids als echte diva’s te behandelen. Als baby waren hun rammelaars bezet met diamanten, en sliepen ze enkel in 100% gekamd Egyptisch katoen. Er werd een ‘Welcome to the world’-feestje gegeven, dat 164.000 euro heeft gekost.
  Ze kregen meteen een hele garderobe, waaronder veel stuks van Chanel. Zo kregen ze elk een outfit 1.900 euro, die versierd werd met een persoonlijke borstspeld van 250 euro per stuk. Ook rugzakjes van 1.700 euro mochten niet ontbreken. Nu hebben Max en Emme elk hun eigen shetlandpony – Prijskaartje: 54.125 euro – en krijgen ze geregeld een professionele massage. Hun bezittingen worden nu al op zo’n 2,1 miljoen euro geschat!

  Valentina Paloma Pinault (10), de dochter van Salma Hayek en François-Henri Pinault

  Ze is amper 10, maar nu al gaat de dochter van Salma Hayek mee naar kunstgala’s in Italië of rode loper-events op Saint-Barthélemy. Daar kan ze met een gerust hart praatjes maken met de andere gasten, want Salma zou erop gehamerd hebben dat haar dochter minstens drie talen – Engels, Spaans en Frans – kon spreken.
  Met 17 miljard euro op de bankrekening behoren Salma Hayek en haar man veruit tot de rijkste koppels in Hollywood. En dus is investeren in de toekomst van hun dochter geen probleem: haar vader heeft al 9,8 miljoen euro aan vastgoed gekocht is Los Angeles. Allemaal op naam van Valentina, uiteraard!

  Ik zou haast gaan wensen dat die afschuwelijke snertouders al hun rijkdommen nog VEEL sneller gaan verliezen dan dat hier in Nederland koningsdag wordt afgeschaft want vriendschap, liefde, geluk, blijdschap en een goede gezondheid zijn namelijk met al het aardse geld en rijkdommen voor geen goud te koop!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   He Jules.
   Ik begrijp je bedoeling, maar ’n artikel met meer dan 200 regels dat niet over sex, moord of doodslag gaat wordt niet gelezen beste jongen.
   Zoek ’n leuke vriendin om de avond door te komen zou ik zeggen…

   Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik vind ze verhaaltjes over donald duck of peter pan, met ze spannende vriendinnetjes in strakke spijkerbroekjes een stuk leuker overkomen.

    Liked by 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Die Jules maakt op mij ’n ietwat verwarde indruk.
    Is voor mij geen probleem, het èchte probleem is dat die mensen vaak niet meer kunnen ophouden met schrijven.

    Like

  • BertG. zegt:

   Wat maak jij je toch allemaal druk om mensen met wat meer geld.
   Wie het breed heeft, laat het breed hangen.
   Lijkt wel of je bijna ziekelijk jaloers bent op andere met wat meer geld.
   Ik mocht vroeger ook veel meer dan andere, ben verder niks te kort gekomen.
   Ik had geen rijke ouders, me pa was vrachtwagen chauffeur, maar heeft het toch maar mooi geflikt met 3 kinderen om ze een leuke jeugd te geven.
   Daar waren andere dan weer jaloers op, omdat ze zelf niks mochten en stijve ouders hadden.
   Maar bij jou zit het nog veel dieper als ik dit zo lees, afgunst bijna.
   Een eigenschap die ik niet ken.

   Liked by 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    @BertG., afgunst? Als ik van mijn ouders namelijk zo was oververwend naar wat ik hier heb vermeld dan was ik in werkelijkheid doodongelukkig geworden en had ik nooit geleerd om zelfstandig te worden! Gelukkig ben ik met normen en waarden opgevoed, ik kreeg ook niet altijd overal mijn zin in en ik heb nog niet eens de behoefte gehad om achter schatten uit allerlei verhalen aan te gaan! Daarbij hoef ik niet eens jaloers op die verwende kinderen te zijn want ik zou namelijk nog voor geen miljoen met al die kinderen (hun meningen werd natuurlijk ook totaal NIET door hun ouders gevraagd omtrent die vreselijke en opgedrongen oververwennerij!) willen ruilen, laat staan met kinderen uit de huidige koningshuizen!
    Roald Dahl had namelijk in ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ juist gewaarschuwd voor het feit dat vier kinderen in dit verhaal; Casper Slok (Augustus Gloop), Violet Beauderest (Violet Beauregarde), Veruca Peper (Veruca Salt) en Joris Teevee (Mike Teavee), zo gruwelijk waren oververwend dat ze hierdoor ontzettend gulzig, hebberig, zelfzuchtig, arrogant, ondankbaar, brutaal en bedorven waren dat ze op een gegeven moment een ware plaag voor hun omgeving werden en hierdoor later in de grootste problemen kwamen. Sjakie Stevens (Charlie Bucket), de hoofdpersoon, was daarentegen arm, bescheiden, werd niet oververwend en hij verafschuwde overdadige luxe.
    En @paulzwueste, ik heb geen behoefte aan een vriendin omdat ik door mijn zelfkennis en mijn tekortkomingen allang weet dat een relatie bij mij op een totale mislukking zou uitlopen! Daarbij heb ik in Arnhem een aantal kennissen met soortgelijke tekortkomingen die ooit eveneens aan een vriend of vriendin begonnen en 9 van de 10x werd dat bij hen een grote mislukkeling. Bovendien mogen jullie zelfs nog weten dat het Oranjehuis in de jaren ’80 evengoed een preoccupatie van mij was maar dit hierna al vrij snel verwierp!

    Like

   • BertG. zegt:

    Jules, misschien moet je eens ophouden om iedereen met een strakke spijkerbroek over de knie te willen leggen.
    Dat vinden niet alle meisjes even leuk.

    Like

   • BertG. zegt:

    Aanvulling op mijn laatste reactie.
    Bekijk het wat vrolijker, dan kom je die leuke vriendin ook wel tegen.
    Maar dan niet meteen over strakke spijkerbroekjes beginnen, dan komt het vanzelf wel goed.
    Je merkt vanzelf wel of ze daar wat mee hebben, je kan ze er niet op selecteren.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jules, je weet ontzettend veel over alles wat er allemaal gebeurt is.
    Maar leef ook eens in het heden, dat is waar het om gaat.
    Over alles wat gebeurt is, daar zijn boeken vol over geschreven.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kop op Jules!
    Koop anders ’n slavin.
    Mag van de imam van die Haagse moskee
    Je kunt ook ’n kindbruidje importeren.
    Maar ook in Polen, Roemenië, Albanië, Montenegro noem maar op, kun je hele leuke online bruiden bestellen.
    Nooit vergeten de gewenste minimum-borstmaten te vermelden.
    Méér mag altijd, te weinig zou ’n ramp zijn… want zie ze maar weer terug te zenden.
    Het enige probleem is dat ze altijd zo’n g-klank achter in de keel hebben.
    Zo van, wordt er nog ggggggeneukt of niet…?
    Laat dan onmiddellijk zien wie er de baas is.

    Like

 23. Jules Vismale zegt:

  BertG., nou heb je mijn verhaal hierboven niet eens goed gelezen omdat ik het hierin totaal NIET eens had over vrouwen en meisjes in spijkerbroeken maar over kinderen die, buiten hun schuld om, zo oververwend zijn. Helaas had jouw voorganger, Anti-fascist, met wie op de site van Michel Krielaars evenmin goed was te discussiëren en al helemaal niet over zijn voorliefde voor de gehate Stalinistische communisten!
  Meneer voelde zich al zwaar beledigd toen ik de soortgelijke communisten vervloekte en toen ik aan hem vroeg hoe het zou zijn als hij een vrouw was en in 1930 had geleefd om daar Peter Kürten, de Vampier van Düsseldorf, te ontmoeten wist hij het evenmin hoe Anti-fascist het had, gelijk wat ik tegen hem over Donald Duck vermelde!
  Overigens, als jij Peter Kürten nou eens had ontmoet als hij eventueel naar de 21ste eeuw was overgeplaatst; was je dan gezellig met hem op bezoek geweest bij Willem-Alexander en zijn familie om daar gezellig met hen koffie met appeltaart met slagroom te nuttigen?
  Ik vrees anders dat Kürten zowel Maxima, Catharina-Amalia, Alexia en Ariane had verkracht, hun hoofden had ingeslagen en daarna hun bloed had geconsumeerd en misschien zelfs dat van jou en Willem-Alexander!

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat heb ik nou weer met al die andere mensen te maken die jij bent tegen gekomen op internet. Ik ken ze niet eens.
   Ik vind jou Donald Duck verhaaltjes gewoon veel leuker.
   En die strakke spijkerbroekjes helemaal geweldig.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Vindt je Peter Kürten anders ook zo geweldig? Die kerel zag er namelijk heel knap uit, hij was altijd sjiek gekleed, smeerde zichzelf steeds in met Eau de cologne en de beul die hem op 2 juli 1931 executeerde in Keulen, Carl Gröpler, leek bijna sprekend op hem alsof het zijn tweelingbroer was al droeg Gröpler wel een snor.
    O ja, ik kende Anti-fascist en zijn kameraden, allemaal neo-communisten evenmin, gelijk aan bepaalde figuren op Sargasso, want ik werd vaak gewoon doodziek van die lui met hun linkse en huichelachtige gekakel!

    Like

   • BertG. zegt:

    Jij hebt het vaak over mensen van ver voor de 2WO waar nog nooit iemand van gehoord heb of een enkeling, maar waar jij de complete geschiedenis van schijnt te kennen.
    Nou weer over ene Peter Kürten.
    Ook vaak over Sargasso, waar ik nog nooit 1 min. iets gelezen heb.
    Allemaal mensen die niemand hier kent.
    Soms lijken het wel documentaires die jij een keer gezien heb.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Jules.
   Allemaal interessante verhalen.
   Kürten was vlak voor WOII een gewelddadige massamoordenaar.
   Maar die Kriebelaar en al die andere kennissen van jou waarmee jij kennelijk een levendige fantasierelatie onderhoudt, heb ik nooit van gehoord.
   Maar je kunt niet alles zo exact weten als jij.
   Bravo!

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @paulzwueste, als je nou dit artikel op google indrukt: ’70 jaar Molotov-Ribbentrop’, een van de weinige artikelen die door Michel Krielaars is overgebleven en afkomstig is van de neo-communist Rik Min dan zou je al wensen dat je niet eens met al die neo-communisten in discussie was gegaan!

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Peter Kürten was trouwens met een prostituee getrouwd die, sarcastisch genoeg, haar eerdere verloofde of man had vermoord!

    Like

 24. Jules Vismale zegt:

  Wees daar trouwens maar blij om ook! In 2016 had ik namelijk al problemen gekregen met de site van Sargasso omdat ze zelfs niets snapten van een bepaalde vergelijking die betrekking had tot Roodkapje. Stel dat deze nou eens, in plaats van de wolf, in het bos op weg naar oma en dan in een park in Düsseldorf de desbetreffende Peter Kürten was tegengekomen! Roodkapje was dan meteen door de Vampier van Düsseldorf aangerand, verkracht, vermoord en van haar bloed ontdaan!
  Daarbij heb ik pas in de jaren ’90 van de vorige eeuw, bij puur toeval in 1993, voor de eerste keer van Kürten gehoord in een roddelblad en rond 1997 in een boek over monsters een politiefoto van hem aanschouwd op de dag toen mijn eerste achternichtje werd geboren. Ik heb toen nog jaren moeten wachten voor ik mijn eerste computer kreeg en rond 2006 leerde ik pas zijn geschiedenis kennen via Google om mij pas daarna uitgebreid in hem te verdiepen.
  Gelukkig ben ik allang gestopt met het reageren op Sargasso daar alle huidige onderwerpen daarop tegenwoordig zo oersaai zijn geworden dat ik ze niet meer de moeite van het reageren meer waard vindt. De site van Michel Krielaars is al een paar jaar geleden opgeheven door de talloze twisten over en weer van nati-fascisten en hun tegenstanders en stel dat de desbetreffende reageerders van beide sites nou eens E. J. Bron hadden ontdekt: de anti-fascisten zouden hier namelijk beslist alle reageerders, inclusief de webmaster, voor neo-nazi;’s, fascisten, xenofoben en moslimhaters hebben uitgemaakt!
  Het was toen voor mij al een grote opluchting dat ik nooit meer met alle eerder opgenoemde figuren eindeloze discussies heb hoeven te houden en het laat mij thans zelfs verder nog koud of Willem-Alexander en zijn gezin een leven als van een sprookje zouden leiden.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Nati-fascisten moet eigenlijk anti-fascisten zijn en daarvan heb je er op de site van Dagelijkse Standaard ook een hoop van en om te weten; Sylvania Simons, Ernst Quispel, Frits Jansen, EU-kok, Echt links, Guus Geluk, Meester Kong enz.!

   Like

 25. Jules Vismale zegt:

  Zou de webmaster trouwens ook eventueel koningsgezind zijn? Dat is tenslotte ieders keuze!

  Like

 26. Jules Vismale zegt:

  ik vraag me trouwens af of Willem-Alexander en Maxima ook niet toevallig een soort van helikopterouders zijn en wie niet weet wat dit betekent zal ik dan hieronder tonen en ook wat voor vreselijke ouders dat eigenlijk zijn;

  Helikopterouders: ouders die hun kinderen constant blijven controleren en hen daarmee alleen maar kwaad dan goed doen. Overbezorgde ouders veroorzaken hierdoor gedragsproblemen bij kinderen:
  Ze bestaan helaas: ouders die hun kinderen het liefst overal ter wereld willen volgen. Vooral helikoptermoeders bemoeien zich extreem veel met hun zoon of dochter. Dat doet eerder kwaad dan goed.

  Willy Alberti zong het vroeger al: ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen. Je bouwt het liefst een muurtje om haar heen.’ Maar wat Willy niet wist, en wij wel, is dat er daadwerkelijk ouders zijn die muurtjes bouwen. Virtuele muurtjes waarbinnen ze elke stap van hun kind vanaf hun smartphone kunnen controleren.

  Alleen naar school fietsen was er voor Amber (11) totaal niet meer bij. Veel te gevaarlijk vond haar moeder. Tot ze op een dag naar de middelbare school ging en haar moeder haar alleen naar de andere kant van de stad moest laten fietsen.
  Gek werd ze totaal bij het idee dat haar kind door het Amsterdamse verkeer moest. En terecht, want het meisje had tenslotte nooit eerder alleen gefietst en ineens moest ze de drukste wegen oversteken. Daarom plaatste haar moeder een chip in Ambers rugzak waardoor ze haar tocht door de stad op haar telefoon kon volgen.

  E-mail

  Laura (17) heeft gelukkig niet zo’n moeder, maar wel zo’n school. Ze deed dit jaar eindexamen op het St. Nicolaaslyceum, waar ouders direct een e-mail ontvangen wanneer hun kind te laat is of spijbelt.
  Zowel Laura als haar ouders worden er knettergek van, zeggen ze. Laura’s moeder Titia: “Ik wil helemaal niet weten dat ze te laat is. Dat is haar eigen verantwoordelijkheid. Ik spijbelde vroeger ook en ik stond stiekem om de hoek te roken of jongens te zoenen. Ik moet er niet aan denken dat mijn ouders dat allemaal wisten.”

  Niet alleen absenties worden gedeeld met de ouders, ook alle cijfers. Met Magister – dat op meer scholen in Amsterdam wordt gebruikt – hebben ouders toegang tot de cijferlijst. Het systeem is uiteraard niet ingevoerd om de leerlingen dwars te zitten, het is bedoeld voor de ouders die meer controle over hun kind willen (blijkbaar willen ze dat hun kinderen altijd hoge cijfers halen en alles feilloos doen) en dat dankzij de elektronische middelen nu ook kunnen krijgen.

  Stiekem

  Laura: “Ik heb vrienden van wie de ouders elke dag hun cijfers controleren en die geen stap mogen zetten zonder dat hun ouders weten waar ze zijn. Die doen dan dus alles stiekem. Bovendien is het een schijn-veiligheid, want ouders hebben vaak geen idee waar wij mee bezig zijn.
  Als je dochter van veertien zegt: ‘Ik ga naar iemand toe voor Netflix en chill,’ dan zijn er ouders die gerustgesteld zijn en hierna denken dat je dan samen op de bank tv gaat kijken, terwijl dat iets is waar je voorbehoedsmiddelen voor nodig hebt, zeg maar.”
  Veel kinderen spijbelen trouwens nog niet zozeer omdat ze dat leuk vinden maar ook omdat ze de enorme druk op school vaak niet aankunnen, gestrest raken, zich schamen voor lage cijfers of daar vreselijk worden gepest!
  Hoe kwetsbaarder je kind, hoe meer gevaren je als ouder ziet. Ze kunnen verdwalen, struikelen of aangereden worden. Overal lopen honden die kunnen bijten en in elke portiek kan een kinderlokker staan.
  Toch moeten kinderen gewoon leren met die gevaren om te kunnen gaan. En jammer genoeg die gevaren verdwijnen nooit, want ze groeien mee met je kind. Zijn ze eenmaal zo groot dat ze hun eigen weg gaan, dan zijn er altijd te hard rijdende taxi’s, vrachtwagens met rondom dode hoeken en xtc-verkopers met vervuilde pillen.

  Appje

  Mijn eigen kinderen (15 en 19) moeten wanneer ze uitgaan bij thuiskomst een appje sturen zodat ik, wanneer ik midden in de nacht wakker word, op mijn telefoon kan zien dat ze thuis zijn.

  Maar ik ken ook ouders die net zo lang opblijven tot hun kinderen thuis zijn, zelfs als dat vijf uur ’s ochtends is. Mijn dochter heeft zelfs een vriendin (19) die erin heeft toegestemd dat haar ouders haar telefoon mogen traceren.
  Terwijl zij ’s nachts door de stad fietst, kunnen haar ouders vanaf hun telefoon zien hoe ze van de Melkweg naar Paradiso loopt en dan heel langzaam naar huis fietst.
  Als trouwens talloze aanranders en verkrachters ook eens wat harder aangepakt werden dan kunnen meisjes ook gewoon veiliger op een fiets rijden.

  De Amerikaanse journaliste Alissa Quart schreef tien jaar geleden al een boek over ‘extreme parenting’: ouders die zich extreem bemoeien met de opvoeding en hun kind als een botanisch kasplantje behandelen.
  Deze helikopterouders zijn intensief betrokken bij het leven van hun kind, hoe oud het ook is. Ze nemen belangrijke beslissingen voor hun kinderen, lossen problemen voor hen op en mengen zich snel in conflicten die het kind heeft. En ze zullen ongetwijfeld die kinderen ook blijven behandelen als prinsjes en prinsesjes die nooit kritiek mogen hebben of dat verkeerd gedrag van hen wordt goedgekeurd!
  Denk dan aan de overbezorgde zandbakmoeder die zichzelf in de strijd gooit zodra twee peuters met zand naar elkaar gooien of als menselijk vangnet onder het klimrek blijft staan.

  Klimmen

  Natuurlijk is het doodeng, de gedachte dat je kind naar beneden kukelt, maar kinderen moeten juist leren omgaan met gevaar. In bomen klimmen, met messen spelen en vuurtjes kunnen stoken zonder dat hun ouders er met een blusdekentje naast staan. Kinderen hebben ruimte nodig om gevaarlijke dingen uit te proberen en dat gebeurde al tijdens de oertijd.
  De Noorse professor Ellen Beate spreekt zich fel uit tegen overbeschermende ouders die hun kinderen ervan weerhouden om vies te worden, te vallen of te verdwalen. Volgens Beate hebben kinderen juist angstige spanning nodig. Ze heeft een indeling gemaakt van de gevaren die elk kind moet meemaken (zie kader). Ze moeten leren omgaan met gevaar, of beter gezegd de dreiging van gevaar.

  Hebben we namelijk vroeger niet allemaal in bouwputten gespeeld, onze knieën tot bloedens toe opengehaald en tot na zonsondergang over straat gezworven? Mijn stiefkinderen (7 en 9) mogen – zo lang ze samen zijn – alleen de straat op, en alleen naar de speeltuin vier straten verderop.
  Ze mogen ook met scherpe keukenmessen spelen en zelf een vuurtje stoken in de tuin op een verantwoordelijke manier. Dat hun vader en ik vanaf een afstandje toekijken hebben ze niet eens door, zo spannend is het allemaal.
  Misschien extra spannend omdat hun moeder hen door de week op een woonerf buiten de stad niet eens alleen naar school laat lopen.

  Misbruik

  Een bevriende en een tikje bezorgde journaliste wijst me erop dat Amsterdam vroeger minder druk was en er geen pedofielen rondliepen. Dat laatste is sowieso niet waar. Seksueel misbruik komt vaker voor door een semibekende dan door een engerd die uit de bosjes springt.
  Ook is het bekend dat kinderen thuis meer gevaar lopen om te vallen of zichzelf te verwonden dan buitenshuis, zeker als ze zich alleen maar met smartfones en iPads bezighouden. Meer dan een half miljoen kinderen belanden jaarlijks op de Eerste Hulp met sportletsel. Voor geen enkele ouder een reden om een kind hierna niet meer te laten sporten.

  Maar de angst van de overbezorgde ouders is helemaal niet te temperen met statistieken: het is een irreële angst. Angst om je kind los te laten. De angst voor de beelden in je hoofd bij wat er allemaal zou kunnen gebeuren als het met dat kleine fietsje de grote boze buitenwereld in gaat.

  Aka-pygmeeën

  De Amerikaanse antropoloog Barry Hewlett ontdekte dat Aka-pygmeeën in de rustperiodes tijdens de jacht hun bijlen, speren en messen aan de kinderen geven om mee te spelen. De Aka behoren bij de laatste jagers-verzamelaars ter wereld en Hewlett volgt ze al decennia. Opvallend vindt hij hoe Aka-ouders hun kinderen de hele dag door dingen leren.
  Ze laten zien hoe je gereedschappen gebruikt, touwen knoopt of een vuur stookt, waarna ze hun kinderen de gelegenheid geven hen na te doen. Autonomie is volgens Hewlett de beste manier om kinderen dingen te laten leren. Of zoals peuters zeggen: ‘zelluf doen.’ Ouders die – ook al is het uit oprechte bezorgdheid – voortdurend hun kind voor potentieel gevaar willen behoeden, beletten hun kind dan om dit te leren.

  Vrij buiten spelen, zonder ouders die toekijken of ingrijpen, is niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen, maar ze leren ook zelf conflicten oplossen, onderhandelen, compromissen sluiten, samenwerken en met elkaar in competitie gaan.
  Vaardigheden die voor onze toekomstige kantoorkinderen net zo belangrijk zijn als het villen van een hert voor een pygmeekind. Toch speelt een op de vijf Nederlandse kinderen tussen de zes en twaalf niet meer dan één keer per week buiten, blijkt uit onderzoek van Jantje Beton.

  De Amerikaanse journaliste Alissa Quart schreef 10 jaar geleden al een boek over ouders die zich extreem (blijven) bemoeien met het leven van hun zoon of dochter, hoe oud ook. Ze nemen belangrijke beslissingen, lossen problemen voor hen op en mengen zich snel in conflicten die het kind heeft.
  Denk aan de (al eerder) overbezorgde zandbakmoeder die zichzelf in de strijd gooit zodra 2 peuters met zand gooien of steeds als vangnet onder het klimrek blijft staan. Natuurlijk is het doodeng, de gedachte dat je kleintje naar beneden kukelt, maar kinderen moeten juist leren omgaan met gevaar. In bomen klimmen, met messen spelen en vuurtjes kunnen stoken zonder dat hun ouders er met een blusdekentje naast staan.
  Kinderen hebben gewoon ruimte nodig om met gevaar om te leren gaan en moet je dan ook niet als zielige koningskinderen behandelen.

  Spanning

  De Noorse professor Ellen Beate spreekt zich fel uit tegen overbeschermende volwassenen. Volgens Beate heeft wie opgroeit ook angstige spanning nodig. Hebben we vroeger (ook al eerder vermeld) niet allemaal in bouwputten gespeeld, onze knieën tot bloedens toe opengehaald en tot na zonsondergang over straat gezworven?
  Veel van dat soort ouders proberen zelfs kinderen hobby’s, talenten, luxe enz. in de strot te duwen terwijl ze zelfs niets aan die kinderen vragen!

  Sturen en loslaten

  Helikopterouders zijn niet alleen overbezorgd over het welzijn van hun kinderen, ze proberen het natuurlijke leerproces van het kind ook te sturen en te versnellen, aldus Alissa Quart.

  Wanneer houden de helikopterouders eens een keer op hun kinderen overal te volgen? Niet als ze het huis uit gaan. Ook dan blijven sommige volwassenen zich nog bemoeien met het leven van hun kinderen terwijl die gewoon hun eigen weg willen opgaan. Dat doen ze tegenwoordig meer dan 25 jaar geleden, stelt hoogleraar gerontologie Karen Fingerman in een studie uit 2014.
  Onderzoek onder studenten laat zien dat degenen met helikopterouders vaker depressief zijn en minder tevreden zijn met hun leven dan de studenten zonder extreem bemoeizuchtige vaders en moeders. Ze zijn angstiger, minder zelfverzekerd en minder bestand tegen stress.

  Verschillende types

  Niet alle helikopterouders zijn hetzelfde. Volgens het boek ‘Parenting with Love and Logic: Teaching Children Responsibility’ van Foster Cline en Jim Fay bestaan er 5 verschillende types. Start de test hieronder en vind uit welk type jij bent.

  En hoelang zal het nog duren eer curlingouders, helikopterouders etc. eens leren dat kinderen gewoon NIET maakbaar zijn, niet altijd beschermd, verwend en zielig gevonden kunnen worden! Overdadige liefde is een van de slechtste dingen die je kinderen kunt aandoen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s