Waarom conservatieve nationalisten in Europa sterker worden

Screenshot_136

De Stefanskroon van het voormalige koninkrijk Hongarije.

(Door: Pat Buchanan – Vertaling: E.J. Bron)

Het politieke landschap in Europa verandert successievelijk. Vooral conservatieve nationalisten profiteren van de ontwikkelingen. Pat Buchanan rekent af met de waardeloze “liberale democratie”.

Contra magazine

Twee weken geleden hebben Viktor Orbán en zijn partij Fidesz genoeg zetels in het Hongaarse parlement gekregen om de grondwet van zijn land te wijzigen. Voor progressieven in het Westen was dat verontrustend nieuws.

De lievelingsvijand van Orbán´s campagne was de opper-globalist George Soros. En Orbán´s verplichtingen bestaan erin om nog verdere opgave van de Hongaarse soevereiniteit en onafhankelijkheid tegenover de Europese Unie te stoppen en een immigratie-invasie uit Afrika en/of de islamitische wereld naar Hongarije te bestrijden.

Waarom komen autocraten als Orbán opzetten en mislukken liberale democraten in Europa? De autocraten richten zich tot de primaire en existentiële angst van de volkeren in het Westen – de dood van de verschillende en unieke stammen waarin ze geboren werden en waartoe ze behoren.

Moderne liberalen en progressieven zien naties als vergankelijk – nu zijn ze er, morgen zijn ze weg. De autocraten hebben zich echter gemengd in de machtigste stromingen van de nieuwe eeuw: tribalisme en nationalisme.

De democratieaanbidders van het Westen kunnen niet met de autoritairen concurreren, die de crisis van onze tijd de baas worden, omdat zij niet zien wat er met het Westen als crisis gebeurt.

Ze zien ons in een voortdurende mars naar een mooie nieuwe wereld, waarin overal democratie, diversiteit en gelijkheid bejubeld worden.

Om de opkomst van Orbán te begrijpen, moeten we ermee beginnen om Europa en onszelf te zien zoals veel van deze mensen ons zien.

Hongarije is duizend jaar oud. Zijn mensen hebben een eigen DNA. Ze behoren tot een unieke en traditierijke natie van 10 miljoen mensen met een eigen taal, religie, historie, helden, cultuur en identiteit. Hoewel het een kleine natie is, waarvan het territorium na de Eerste Wereldoorlog met twee derde deel verminderde, willen de Hongaren graag zo bestaan en blijven hoe ze zijn.

Ze willen geen open grenzen. Ze willen niet dat massa-immigraties Hongarije in iets nieuws veranderen. Ze willen geen minderheid worden in hun eigen land. En ze hebben democratische middelen gekozen om autocratische mannen te kiezen, die de Hongaarse natie op de eerste plaats zullen zetten.

De elites van de VS mogen dan wel zwetsen over “diversiteit”, hoeveel beter een land in het jaar 2042 zal zijn als blanke Europese christenen slechts een andere minderheid zijn en wij een “meeslepend mozaïek” van alle rassen, stammen, geloofsbekentenissen en culturen op Aarde geworden zijn.

Voor de Hongaren betekent zo´n toekomst de dood van de natie. Voor de Hongaren betekent het de vernietiging van hun historische natie, waarvan ze houden, de natie die ontstaan is om het Hongaarse volk te behouden wanneer miljoenen Afrikaanse, Arabische en islamitische volkeren zich in hun land vestigen.

De Franse president Emmanuel Macron zegt dat de verkiezingen in Hongarije, en andere Europese landen waarin autocraten sterker worden, de uitdrukking van “nationaal egoïsme” zouden zijn.

Wel ja, nationaal overleven kan als nationaal egoïsme gezien worden.

Maar laat de heer Macron zelf nog eens 5 miljoen voormalige onderdanen van het Franse imperium binnenhalen en hij zal ontdekken dat de edelmoedigheid en het altruïsme van de Fransen hun grenzen hebben en ene Marine Le Pen zal hem dan spoedig in het presidentiële paleis vervangen.

Denkt u er eens over na wat de “oudste democratie van de wereld” [de VS] in de afgelopen tijd aan de oorspronkelijke volkeren van Europa heeft aangeboden, die zich tegen een invasie van kolonisten uit de Derde Wereld verzetten, die hun land bezetten en nieuwe willen bevolken.

Onze democratie pocht op haar vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, die blasfemie, pornografie, smerige taal en het verbranden van de Amerikaanse vlag beschermen. We komen op voor een gegarandeerd recht van vrouwen hun ongeboren kinderen te aborteren en dat van homoseksuelen om te trouwen.

We bieden de wereld een godsdienstvrijheid, die het verbiedt ons geloof, dat we al sinds onze wieg hebben, en diens morele code op onze openbare scholen te doceren.

Onze elites zien dit als sociale vooruitgang vanuit een duister verleden.

In grote delen van de wereld is Amerika echter de meest geseculariseerde en meest decadente samenleving geworden en de titel “grote satan”, die ons werd gegeven door de Ayatollah, is niet helemaal onverdiend.

En als hetgeen “onze democratie” hier gebracht heeft, tientallen miljoenen Amerikanen sociaal isoleert, waarom zouden andere naties dan een systeem accepteren dat zo´n vergiftige politiek voortbracht en zodoende een cultuur besmeurde?

“Nationalisme en autoritarisme zijn in opmars”, schrijft de “Washington Post”: “De democratie als ideaal en in de praktijk schijnt onder belegering te liggen.” Ja, en daar zijn redenen voor.

“Onze grondwet werd alleen maar voor een moreel en religieus volk gemaakt”, zei John Adams. En omdat we ermee gestopt zijn een moreel en religieus volk te zijn, heeft de dichter T.S. Elliot ons gewaarschuwd wat er zou gebeuren:

“Het begrip ´democratie´… bevat niet genoeg positieve inhouden om alleen te staan tegen de krachten die haar niet mogen – ze kunnen gemakkelijk door hen veranderd worden. Als je God niet zal hebben (en hij is een jaloerse God), dan zou je respect moeten betonen aan Hitler en Stalin. “Herinnert u zich: Hitler is door een democratische verkiezing aan de macht gekomen.”

Democratie ontbreekt het aan inhouden. Als politiek systeem raakt zij het hart niet. En wanneer de Europese volkeren hun leiders hun leiders ontvankelijk beschouwen voor een transnationale EU en het hen lukt de nationale grenzen te beveiligen, zullen zij de democratie gebruiken om haar door actieve mannen te vervangen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Pat Buchanan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op Waarom conservatieve nationalisten in Europa sterker worden

 1. Hovawart zegt:

  En daarom worden er anderen geïmporteerd om onze samenleving te verkrachten en geweld aan te doen, om zodoende de regels en wetgeving te kunnen veranderen, het ontwortelen van de westerse maatschappij, want wil je de oranjeboom verwijderen, dan dien je ook de wortels mee te nemen. Wil je een nieuwe structuur “planten”, die stevig staat, in een gedegen systeem verankeren/doen wortelen, dan moet je de oude structuur ausradieren, dat wilt internationaal bezieë zègke dat aal wat neet in de èège ideologie paast, verwoest wert…….EU,de Agent-Orange

  Geliked door 2 people

 2. Elisah zegt:

  https://voiceofeurope.com/2018/04/italian-police-arrest-bosnian-with-big-arsenal-of-assault-weapons-who-was-heading-for-barcelona/
  A 54-year-old Bosnian has been arrested by Italian police in Northeastern Italy. The man, who was heading for Barcelona, hid a large arsenal of assault weapons in his car, El Pais reports.

  Like

 3. Elisah zegt:

  Ondertussen in de moskeet in Den Haag…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/gotspe-imam-haagse-moskee-roept-op-tot-kokende-olie-voor-ongelovigen-maar-mag-zich-goed-doel-blijven-noemen/

  Allah heeft voor ongelovigen „een vuur gereed gemaakt”, verzekert de imam. Het enige wat zij in de hel te drinken zullen krijgen, is „kokende olie”. Het wordt er zó heet, roept Aboe Ismail, dat „hun gezichten beginnen te ontvellen”. Vervolgens „worden al hun ingewanden uiteengerukt. Ze spatten uiteen door de hitte”.

  En weet je wat nog het ergste is, gaat hij verder. Als de ongelovigen al die pijn hebben doorstaan, dan is het nog niet voorbij, néé, dan wordt hun lichaam hersteld, en begint het hele proces opnieuw!

  Een volgende les gaat het over de besnijdenis. Die is verplicht voor de moslimman, voor vrouwen is de besnijdenis „aanbevolen”, zegt de docent. De gedachte hierachter is dat haar „lusten” worden verminderd. De ingreep zou moeten plaatsvinden als het meisje zeven dagen oud is. Op vrouwenbesnijdenis staat in Nederland twaalf jaar cel. “

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s