Alexander Gauland (AfD): Antisemitisme mag geen nevenschade van een verkeerde vluchtelingenpolitiek worden

 

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Op 14 mei is het 70 jaar geleden dat de staat Israël werd opgericht. Nog in de nacht van de oprichting verklaarden zes Arabische landen – Egypte, Saoedi-Arabië, Transjordanië, Libanon, Irak en Syrië – de oorlog aan Israël en vielen het onmiddellijk aan. Het doel van de Arabische alliantie, die het bestaansrecht van Israël betwistte, was het uit de weg ruimen van de joodse staat die ontstond. Vele andere oorlogen volgden. Nu wonen er ongeveer 8,4 miljoen mensen in Israël, waarvan ongeveer 75% Joden en meer dan 20% Arabieren. In zijn opmerkelijke toespraak in het Duitse parlement benadrukte Alexander Gauland (AfD) de speciale rol van Duitsland tegenover Israël, waaruit een speciale morele verantwoordelijkheid zou voortkomen.

Het was en is moreel juist om het bestaansrecht van Israël tot een deel van ons openbaar belang te maken

De staat Israël zou zijn ontstaan, zo maakt Alexander Gauland direct in het begin van zijn toespraak duidelijk, uit een unieke civilisatiebreuk, die voorgoed met de Duitse naam verbonden zou blijven: de Shoah (Holocaust: de nationaalsocialistische volkerenmoord op de Joden van Europa).

En juist omdat wij op deze verschrikkelijke wijze met het bestaansrecht van Israël verbonden zouden zijn, was en is het juist om het bestaansrecht van Israël tot een deel van ons openbaar belang te verklaren. Dat was en is moreel juist, zou echter bovendien de pure bekentenis tot een verdergaande verplichting bevatten: in geval van een existentiële bedreiging van Israël aan diens zijde te vechten – en te sterven.

Het zou niet zeker zijn of de omvang van deze verplichting overal in Duitsland ingezien en begrepen zou zijn. Maar alleen daardoor zou het meer dan alleen maar een zuivere lippendienst en rituele symboliek zijn.

Israël is het land, waarin de mensen toevlucht zochten die in het door Duitsland beheerste Europa geen levensrecht hadden

Duitsland zou na twee Wereldoorlogen een post-heroïsch, binnen beveiligde grenzen levend land zijn. Israël echter zou iedere dag opnieuw worstelen voor zijn bestaan en erkenning in een vijandige omgeving. Met dit feit zou ook een tweestatenoplossing rekening moeten houden.

Daarom zou kritiek op de middelen van deze worsteling altijd oog moeten hebben voor onze historische verantwoordelijkheid voor de staat Israël. Israël zou gewoon voor ons geen staat zijn als iedere andere staat, wiens leiding en methodes wij naar hartenlust zouden mogen bekritiseren. Het zou veelmeer een land zijn, waarin de mensen toevlucht gevonden zouden hebben die in een kortstondig door Duitsland beheerst Europa geen levensrecht hadden.

Wie de Davidsster in brand steekt en de drager van een keppeltje aanvalt, heeft het gastrecht bij ons verspeeld

Israël zou gewoon niet alleen Duitse buitenlandse politiek zijn, het zou ook en hoofdzakelijk morele verantwoordelijkheid zijn. En daarom zou het onze plicht zijn om heel goed te kijken wanneer kritiek op deze staat de historische reflexen van de Joden-vijandigheid zou bedienen. Israël zou helaas nog steeds de enige democratie in het Midden-Oosten zijn. En ondanks alle benadelingen van Israëli´s van Arabische afkomst zou een vierde deel van de inwoners Arabieren zijn, terwijl in de Gazastrook geen enkele Jood onbeveiligd zou kunnen overleven.

Dat zou voor ons echter ook betekenen dat de bestaanszekerheid van Israël bij de Brandenburger Tor zou beginnen. Wie de Davidsster in brand zou steken en dragers van keppeltjes zou aanvallen, zou het gastrecht in dit land misbruikt en dus ook gewoon verspeeld hebben. Antisemitisme zou geen nevenschade van een verkeerde vluchtelingen- en immigratiepolitiek mogen worden.

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), antisemitisme, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Genocide, gezond realisme, Historie, Holocaust, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Alexander Gauland (AfD): Antisemitisme mag geen nevenschade van een verkeerde vluchtelingenpolitiek worden

 1. Hovawart zegt:

  Nevenschade? het ondermijnen van de rechtsstaat een nevenschade noemen, wat is terrorisme of antisemitisme dan? een volksgebruik…
  Het lijkt op de Linksche Looney Brigade, met gelijke bewoordingen.

  Like

 2. Marco Tebrugge zegt:

  Volkomen mee eens. In Nederland zou ook elke antisemiet het land moeten worden uitgezet.

  Like

 3. Lilith zegt:

  Met de komende dreigingen en loze woorden van politici en de linkse kliek die recht spreekt maar krom doet zijn wij joden beter af als we vertrekken! Probleem opgelost want zonder joden is er ook geen antisemitisme maar let wel als de kanaries vertrekken zijn jullie aan de beurt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Taljaard zegt:

  De bijl ligt aan de wortels van Merkel en de GroKo.
  En mensen als Gauland, Von Storch e.a. hakken kalmpjes aan, maar met zeer gerichte bijlslagen, op deze wortels in. Wanneer de GroKo valt, valt ook de EU. Want zonder Duitsland stort die hele wrakke zooi in elkaar. Op onvoorwaardelijke steun vanuit Washington hoeft men in Brussel niet meer te rekenen. En het ziet er naar uit dat ook Macron zich al bij Trump heeft ingedekt voor het geval dat.

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  ‘ANTISEMITISME’. NIW. 4.8.2018….HOE HET TIJ TE KEREN’?…………..ANTISEMITISME is een veelkoppig monster ,in OOST-EUROPA ziet het er anders uit dan in West-Europa. Dat monster te lijf gaan blijkt een ingewikkelde puzzel,een strijd die op alle niveaus moet worden gevoerd. … EEN. OVERZICHT
  …….In het Zweedse MALMÖ is de Joodse gemeenschap de afgelopen jaren teruggelopen van 1500 naar 500 leden. De kehilla heeft vier mensen in dienst,van wie er twee zijn ingehuurd voor de veiligheid. Waar vier medewerkers zich zouden moeten kunnen inzetten coor de gemeenschap,zijn dat er dus maar twee, want veiligheid boven alles. Maar in tegenstelling tot de Nederlandse,draagt de Zweedse overheid voor slechts 20 tot 25% bij aan de beveiliging voor de Joodse gemeenschap. Tel daarbij op dat de sociaaldemocratische burgemeester v.d.stad de Joodse gemeenschap opriep afstand te nemen van het Israelische beleid in GAZA, en het is begrijpelijk dat Joden uit MAMO. vertrekken. Malmö kent een groot aantal inwoners van niet-Westerse afkomst. De als Jood herkenbare Chabad-rabbijn die leiding geeft aan de gemeenschap heeft inmiddels meer dan honderd (!). keer te maken gehad met antisemitische aanvallen op zijn persoon, van scheldpartijen tot aanslagen op zijn leven. Toen hij op weg was van zijn huis naar de sjoel,heeft men geprobeerd hem te overrijden. Er werd eeen pragmatische oplossing gevonden, de rabbijn woont nu dichter bij de sjoel. De ontwikkelingen in Zweden aangaande extreemrechts zijn ook zorgelijk.Er word gesproken van een groeiend aantal actieve…NEONAZI’S, zo’n …1.000 staan nu op de radar v.d.overheid . Toch worden op antiekmarkten in het Scandinavische land nog steeds nazimemorabelia verkocht,zoals posters van nazi’s,naziuniformen en zelfs …SS-KWARTETTEN. ……………..Deze en veel andere voorbeelden passeerden de revue tijdens een seminar vorige week in FLORENCE!waar vertegenwoordigers en beleidsmakers uit Europese landen bijeen waren op uitnodiging van Katharina ..von.. Schurbein,de toegewijde Coordinator antisemitisme van de EUROPESE UNIE. …De bijeenkomst was georganiseerd door de European University Institute in samenwerking met het Robert Schuman Center for Advanced Studies. Wat dit seminar onderscheidde van vele André conferenties over antisemitisme was dat voor het eerst …ALLE…
  vormen van antisemitisme werden benoemd. En dat niet alleen, er werden ook oplossingen aangedragen, ook door aanwezige moslims. ………………..VERSCHILLENDE …VORMEN……….
  ROnny Naftaniel, vicepresident van CEJI, een Joodse organisatie die strijdt voor een inclusieve, Europese samenleving, zat het eerste programmaonderdeel voor,waarin alle verschillende vormen van antisemitisme werden benoemd. In Oost-Europa waar de kerk nog steeds veel invloed heeft, voeren oude vormen van antisemitisme de boventoon,: Joden zouden verantwoordelijk voor de dood van Jezus en christelijk bloed gebruiken voor hun rituelen. Daarnaast is er veel secondair antisemitisme:’ Joden gebruiken onze schuldgevoelens’.’Ik erger me aan de Joden die spreken van …POOLSE…HATECRIMES”. In Polen is het inmiddels per wet verboden om over de POOLSE. ROL…tijdens de HOLOCAUST..te spreken..Je kunt er tot 3 jaar celstraf voor krijgen,terwijl er ver na de Tweede Wereldoorlog …NOG…POGROMS…IN…POLEN..PLAATSVONDEN, …toen de Nazis al lang en breed weg waren. OOK zijn in OOST-EUROPA complottheorieén zeer gangbaar……..DE. PROTOCOLLEN. VAN?..DE…WIJZEN…VAN…SION, zijn een fictief RUSSISCH verslag van een vergadering tussen Joodse leiders die eind negentiende eeuw zou hebben plaatsgevonden in Basel,waarin wordt gesteld dat Joden uit zijn Op de wereldmacht, mist nog steeds zijn uitwerking niet. Niet in Oost-Europa, niet in Wesr-Europa, en niet in de Arabische wereld waar het geschrift uitermate populair is, net als Hitlers …’MEIN. KAMPF’. Hersenspinsels als ‘Joden handelen in het geheim’ en. ‘Joden willen de wereld overheersen in het geheim’, zijn nog altijd ,overal, aan de orde van de dag. Daar merkte een vertegenwoordiger vanuit Oost-Europese moslimhoek bij aan dat antisemitisme ook wordt misbruikt door politieke partijen in extreemrechtse hoek om moslims zwart te maken. Ook kwam de Engelse situatie aan de orde,onder meer het verbreken van het contact tussen de Joodse organisaties en Labour-leider Jeremy Corbijn. ..Uit onderzoek daar blijkt dat de overgrote meerderheid v.d. Middelbare scholieren tussen de elf en achttien het wel degelijk belangrijk vindt om over de Holocaust te leren, maar 68% had geen flauw idee wat antisemitisme inhoudt. Ook in het Verenigd Koninkrijk vinden leraren het moeilijk om hierover les te geven. …………..MAATSCHAPPELIJK. MIDDENVELD……………Tijden het tweede programmaonderdeel ,onder leidin van ARD- prminent Richard Schneider( inmiddels geemigreerd naar Irael), ging het gesprek over een verontrustende ontwikkeling . Namelijk dat antisemitisme inmiddels bon ton is in het hart van onze samenleving, de middenklasse. De Holocaust wordt veroordeeld,en daarmee denken partijen op het sociale middenveld dat de kous af is,terwijl bij velen wel degelijk …intisemitisme…heerst. Men staat pal achter de uitspraak dat ..Es milioen vermoorde Joden een zeer abstract begrip) een schande is., maar ‘s-avonds aan tafel gaat het gewoon weer over de ‘de JOODSE macht” , merkte een deelnemer op.Secondair antisemitisme-‘ Joden moeten stoppen met zeuren’,’ Joden kunnen niet vergeven’- is ook een belangrijk onderdeel. Maar ook: ‘zie wat Joden nu doen in Gaza, dat is hetzelfde als de Holocaust’. De middenklasse, ook de intellectuele klasse, sluit Joden uit, bijvoorbeeld de Womens March Movement tegen vrouwenhaat. …….En ook …LGBT+ – organisaties willen liever geen Joodse medestanders, Binnen links Europa gaat dat nog verder, terwijl historisch gezien Joden juist oververtegenwoordigd waren in linkse kringen die streden voor sociale gelijkwaardigheid. Door links worden Joden inmiddels gezien als het ‘witte establishment ‘. LInks ziet zichzelf traditioneel…als…antiracistisch, dus kan links niet antisemitisch zijn, is de grondhpuding. Dat geldt ook voor academici die antisemitisme zien als een eigenschap van de ‘onderlaag’ ,maar er intussen zelf. zeer antisemitische ideeen op nahouden. …………..ONDER…MOSLIMS…………..
  Het derde programmaonderdeel gong over bestrijding van antisemitisme onder leden v.d.moslimgemeenschap,onder leiding van ondergetekende. Hoewel dit beslist niet de enige vorm van antisemitisme is, is het in Eiropa anno 2018 wel degelijk. De meest agressieve . Bij verreweg de meeste dodelijke ..HATE..CRIMES… tegen de Joden zijn de daders moslims. Onderzoeken waarbij dit wordt verbloemd,zoals het kortgeleden uitgekomen Duitse onderzoek waarbij 95% v.d. HATE CRIMES.. tegen Joden wordt toegeschreven aan extreemrechts terwijl dat aanwijsbaar onjuist. Is, doen het probleem geen recht. Benoem je het niet, dan kan het ook niet worden aangepakt. Daarom was dit een waardevol seminar,dat op TWITTER de lucht inging onder de hashtag. # noelephantsintheroom( geen olifanten in de kamer). Experts toonden aan hoe geldstromen vanuit ARABISCHE landen richting Europa komen. Dit probleem werd kort daarop bevestigd door berichtgeving bij..NIEUWSUUR…en in het NRC,waar die feiten ook voor een groter publiek aan het licht kwamen. Het conflict tussen Israel en de Palestijnen wordt gebruikt als excuus voor ongebreidelde. JODENHAAT, waarbij het woord Joden soms ,maar lang niet altijd, wordt vervangen door het woord zionismen. …………..WAT…DOEN…ERAAN…………..
  Er werd een groot aantal aanbevelingen gedaan., qua niveau variërend van geopolitiek. tot individuele contacten, waarvan het NIE er een aantal noteerde. Het is een wenslijst,aanbe-
  velingen die misschien nooit uitkomen,of te laat of niet voldoende. Maar dit was een stap.Laten we hopen dat de tijd ons niet inhaalt.. WAT…DOEN…WE…ERAAN? …….>De financiering van moskeeen en mosliminstanties door Arabische landen moet worden stopgezet. Wie betaalt,bepaalt. Doe onderzoek naar organisaties als de. MOSLIMBROEDERSCHAP…die in EUROPA infiltreren. HOewel veel jonge moslims zelden tot nooit in de moskee komen, zien ze de antisemitische uitspraken die daar worden gedaan wel degelijk als een vrijbrief voor hun acties. …….Treed hard en adequaat op tegen haatzaaien. Ook als dat via de…SATELLIET binnenkomt.Hanteer daarbij eenduidig de regels die gelden in de. ( EUROPESE) landen waar het binnenkomt en niet die van het land. Dat het uitzendt. ……. Op sociale media moet de eigen gedragscode aangaan haatzaaien strenger worden nageleefd…… Geef meer positieve informatie, zoals over de bijdrage die Joden hebben geleverd aan de westerse samenleving…….. Regeringen moeten stoppen met wegkijken .Als er een antisemitische daad wordt verricht, benoem die dan als zodanig en veroordeel het in ferme bewoordingen…….. Geef duidelijk weerwoord aan complottheorieën . Daar is actieve burgerparticipatie voor nodig,burgers die dat soory theorieen tegenspreken en naar het rijk der fabelen verwijzen. ……. Leer al jong wat het begrip ‘burgerschap’ inhoudt. Wat de normen en waarden zijn waarmee we leven,zodat we kunnen blijven samenleven…….. Sluit moslimgemeenschappen niet in hun geheel uit. Daarmee werk je antisemitisme in de hand en polariseer je ……..Maak gebruik van religieuze leiders die in de kern van hun gemeenschap zitten,en ga daarmee samenwerkingsprojecten aan…….. Lokale leiders, zoals burgemeesters,moeten leiderschap tonen,:’ik sta dit niet toe in mijn stad’……..Blijf een- op-een de dialoog aangaan en betrek daar ook bijvoorbeeld ouders en andere leiders v.d.gemeenschap bij.<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>fleckie, op ejbron,17.1.2015, onder ‘Oostenrijk ,de Kath.kerk:’POLEN, EEN LAND zonder QUISLING’. ,…….op 23.1.2015: onder ‘Videobeelden uit de OEKRAINE’. …….15.11.2017: onder ‘geheim ooggetuigenverslag’,…….,!

  Like

 6. fleckie zegt:

  Correctie : de datum van dit artikel uit het NW.ISR.WEEKBLAD, moet zijn …4 mei 2018,,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s