De droom van de beveiliging van de EU-buitengrenzen: Europese Commissie wil Frontex uitbreiden

Screenshot_182

(Vertaling: E.J. Bron)

Waarnemers betwijfelen of de woorden ook gevolgd zullen worden door daden: de EU heeft nu plannen aangekondigd om Europa in de toekomst beter tegen illegale migratie te beschermen en daarom het Europese grensagentschap Frontex omvangrijk uit te breiden. Men zou het aantal personeelsleden van Frontex na 2020 “meer dan willen vervijfvoudigen”, was uit EU-kringen te horen. Via de financiële planning van de EU zou daarvoor voor de jaren van 2021 tot eind 2027 geld beschikbaar gesteld moeten worden.  

Duits - Zuerst

Reeds in het kader van de “vluchtelingen”crisis in 2015 was besloten om het aantal medewerkers van Frontex tot 2020 met ongeveer 1000 uit te breiden. Inmiddels bestaat er een ongeveer 1500 man sterke eenheid die onmiddellijk kan worden ingezet voor crisissituaties, waarvan het personeel door de lidstaten beschikbaar wordt gesteld.

Het plan dient de komende dagen officieel voorgesteld te worden. Dan presenteert de eurocommissaris Begroting en Personeelszaken, Günther Oettinger, een eerste voorstel voor de toekomstige financiële planning van de EU. Er worden ook concrete projecten voorgesteld, die in de periode 2012 tot eind 2027 ingevoerd moeten worden – op voorwaarde dat de Europese verkiezingen in 2019 tot de gewenste resultaten leiden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

31 reacties op De droom van de beveiliging van de EU-buitengrenzen: Europese Commissie wil Frontex uitbreiden

 1. BertG. zegt:

  Frontex, dat is toch die gratis taxi service van de EU.

  Geliked door 5 people

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Ik voel aan mijn water, dat er iets niet klopt aan dit verhaal.
  De EU wil nu opeens iets gaan bestrijden, dat ze zelf veroorzaakt hebben. Hoe zou ik dat moeten duiden ??? Zijn ze van hun geloof afgevallen ??? Zijn ze bij de duivel te biecht gegaan ??? Of hebben ze opeens het licht gezien ??? Of is het een verlate 1 april grap ??? Ik geloof er dus geen barst van. Het lijkt meer op dronkenmanspraat dan op fatsoenlijk beleid.

  Geliked door 5 people

  • Frans Brassens zegt:

   Wat dachten we híer van?
   Europese Unie
   “De Europese parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024.
   De verkiezingen vinden naar verwachting plaats in de periode van 23 t/m 26 mei 2019.[2] In België zullen zij dan op zondag 26 mei gehouden worden, in Nederland op donderdag 23 mei.”

   Geliked door 1 persoon

  • Margareta zegt:

   Nee. Zij hebben het licht niet gezien. Zij zijn al de zoveelste keer het volk aan het misleiden en aan het bedonderen. Als zij iets aan de bewaking van de buitengrenzen hadden willen doen, dan hadden zij het al lang gedaan. Als je de diverse berichten ziet, men is alleen maar bezig om steeds meer migranten naar Europa te krijgen, hun “rechten” nog verder uit te breiden en hun migranten-route nog makkelijker te maken. Als je naar hun reddenering zou moeten luisteren, dan zou wereldwijd iedereen in elk willekeurige land zich vrij kunnen gaan vestigen en het desbetreffende “gelukkige” land zou ze moeten opvangen, hen werk geven en met de zelfde middelen of ze hun eigen bewoners waren ouden ze moeten onderteunen of ze hun. Je hoort hier helemaal niets over in de televisie, de kranten schrijven niet over, maar heel Brussel, samen met Soros en zijn NGO-s zijn dagelijks druk bezig om de oprichting van hun superstaat stap voor staap te verwezenlijken
   Het gaat langzamer dan ze het dachten, dankzij de weerstand en het actief tegenwerken van de V4 landen. Dat is ook de reden dat zij er alles aan doen om deze landen politiek proberen te ontwrichten, zodat de weg vrij zou zijn om de migratiegolf ook in die landen te kunnen uitbreiden. Geloof geen woord van wat ze zeggen!!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  En Gekke Gerritje gaat dit betalen zeker, het land met de kleinste grenzen………..hahaha.

  Geliked door 2 people

 4. Johan zegt:

  Frontex :
  Dat is toch die organisatie met taxi-veerboten voor dobbernegers in de middellandse zee?
  Ze doen blijkbaar zulke goede zaken, dat ze nu gaan uitbreiden ?
  Wat een zwendel !
  We worden weer belazerd !

  Geliked door 4 people

 5. Nemesis zegt:

  Kan Frontex er nog meer binnenhalen zoals ze al deed. Misschien kunnen we nog een extra marineschip missen om nog meer drenkelingen bij de kust van Libie af te halen.

  Geliked door 2 people

 6. King Arthur zegt:

  Dit zal wel een heeeeeeel vieze natte droom zijn van de smerige alcohololist uit Brussel, dus 5x zoveel asielparasieten naar binnen halen met de taxidienst. T gaan zeker niet snel genoeg nu????

  Geliked door 3 people

 7. Nemesis zegt:

  Oh oh, even een OT (sorry)
  Merkel was in Washington om verplicht de “Kanzlerakte” te tekenen. Normaal tekent de US President tegen. Trump heeft echter geweigerd dat te doen. Merkel is eerst eens afgekeurd. CDU staat op z’n kop. 😀

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Ik opteer voor een gezamenlijke bijdrage voor de aanleg van een overdekte rozentuin naast het koninklijke EU-paleis in Brussel om de utopie te realiseren, ,……..ook pure geldsmijterij en verkwisting, maar ruikt vast beter dan dit stinkende instinkerdje, to keep the bad guys out or the good guys In……You Do the Math.
  (Juncker kan vast wel een paar handige hoveniers uit de Tuinen van Babylon rekruteren).

  Geliked door 1 persoon

 9. Een van de leden van de Aktie groep “Identitairen’ die een paar dagen geleden aktie voerden op de Col d’Echelle op de grens Italië – Frankrijk, om de z.g.n Migranten tegen te houden, wordt nu op de sociale media lastig gevallen.
  * *

  dit is Romain Espino, in het weekend maakt hij jacht op “migranten”en door-de-weeks werkt hij bij de Bank “Credit Agricole” in Mont d’Or ( Rhone ).
  Hallo Credit Agricole, staat U achter het initiatief van een van Uw werknemers ?
  BRON:
  https://www.valeursactuelles.com/societe/defend-europe-un-porte-parole-identitaire-harcele-sur-twitter-95069

  Geliked door 1 persoon

 10. Eva110 zegt:

  Dit lijkt heel sterk op het z,g. Rutte verhaaltje, het ene zeggen en het andere doen.
  Ik geloof dat hier heel wat anders achter zit, het zou me niets verbazen als hierdoor de taxidienst word uitgebreid en er nog veel meer boten opgevangen kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jean zegt:

  “… was uit EU kringen te horen” dus….. LEUGENS.

  Geliked door 1 persoon

 12. Hovawart zegt:

  “Open Grenzen bewaken is als een alcoholist de sleutel van de drankkast geven”…….proost

  Geliked door 4 people

 13. abouneenee zegt:

  Waarom bedenken ambtenaren nu altijd plannetjes waardoor er meer geld naar hun projecten moet in plaats van minder? Als er geen aanzuigende werking meer uitgaat vanuit EU-landen in de vorm van een geheel verzorgd leven op koste van de lokale bevolking, dank komt men niet en hoeven er ook geen kosten meer gemaakt worden. Amerikanen hebben ook geen vervijfvoudiging van de CBP nodig om de kleinere grens met andere landen te beschermen tegen ongewenste invloeden. Het cruciale verschil is evenwel dat de instroom van nieuwkomers voor de EU-Bilderbergers niet ongewenst is. In de hoop zich te kunnen beroepen op overmacht worden nu gigantische plannen neergelegd die gigantisch veel geld kosten en waar geen enkel EU-land die kosten zal ophoesten zonder hun volk verder te belasten. Hongarije zal niet bereid zijn te betalen en een paar anderen ook niet, om de simpele reden dat het geld bedoeld is om een gewenst probleem aan te pakken waardoor de aanpak zeker zal falen. Dan komt het riedeltje weer van verontwaardiging, bezinning en “met de kennis van nu hadden we het heel anders gedaan”, maar ondertussen moet het toch maar om problemen weg te poetsen en een mogelijke schuld af te kopen, willen we ons aan allerlei conventies houden. Want ja, die internationale afspraken gaan boven nationaal recht. Het nationale recht moet in alle gevallen zwaarder wegen dan nationaal recht. Geef mij 5 maanden en de baan van Rutte en ik heb heel Nederland weer klaargestoomd voor de toekomst. Ik heb er zin an.

  Geliked door 1 persoon

 14. leefbarbaar zegt:

  Niet doen. Frontex is pure zwendel. Kost een vermogen presteert niets, maar haalt ondertussen de handophouders per duizend op.

  Geliked door 3 people

 15. Hb.schwarz zegt:

  Hahahaaaaa frontex uitbreiden, dat is net zoiets als een taxibedrijf uitbreiden.
  Frontex moet de buitengrenzen controleren! Maar ze struinen de Middellandse zee af, of er nog mensen overgezet kunnen worden. Tegenhouden? Nee nog nooit van gehoord!

  Geliked door 1 persoon

 16. Hovawart zegt:

  Voor dat geld kun je net zo goed een brug bouwen over de Straat van Gibraltar……….net zo effectief.

  Geliked door 1 persoon

 17. bigljohn zegt:

  De mensensmokkelaars hebben er nu een geduchte concurent erbij gekregen, Het gaat zo goed met Frontex dat het zijn diensten uit breidt. Bij watertaxibedrijf Frontex hoeft men niets te betalen, en je word per luxe schip naar Europa gebracht, waar vervolgens alles ook gratis blijkt te zijn. Als er nu nog Afrikanen zijn die twijfelen om naar Europa te komen, dan weet ik het niet meer !

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Toch zijn er ook nog Fransen, ouderen, die ’t allemaal zielig vinden.
  Ze willen onbelemmerde toevloed van “vluchtelingen”………..
  200 Goede Menschen hielden een manifestatie…………..

  Like

  • Oeps48 zegt:

   @ delamontagne (29 april 2018 om 22:59)

   Dames en Heren.

   Sommige mensen zijn zo goed-gelovig en hebben zo weinig van de geschiedenis geleerd, dat ze oogkleppen opzetten en zich uitsloven, om als landverrader hun eigen ondergang tegemoet gaan. Zij zullen het nooit leren. En zelfs op bijltjesdag zullen ze het niet snappen.

   Like

 19. kampersrene zegt:

  Niets van geloven .Junckers vond het een goed idee , na een paar borrels ….maar nu hij terug nuchter is ……..

  Like

  • Oeps48 zegt:

   @ kampersrene (30 april 2018 om 08:58)

   Dames en Heren.

   Heeft u die Jean-Claude Juncker ooit nuchter gezien ???

   We zouden het met die oelewapper eens over een andere boeg kunnen gooien. We moeten hem niet langer tegenwerken, maar hem psychologisch aanpakken. Als we die dronkaard nu eens telkens gelijk geven en hem als beloning iedere keer een stuk of wat flinke borrels inschenken. Dan kan ie binnen de kortste keren niet meer op zijn benen staan en geen zinnig woord meer uitbrengen en dan krijgt ie van zelf wel een dilirium. En dan zijn we zo van hem af.

   Geliked door 1 persoon

 20. Margareta zegt:

  Zij willen langs de grens van Hongarije het hekwerk juist afbreken. Geloof geen woord er van wat ze je beloven.

  Geliked door 1 persoon

 21. Guardiaangel zegt:

  De Eu is niet te vertrouwen. Dus als ze met zulke voorstellen komen ………moet je gewoon lezen=uitbreiding van de watertaxies om nog sneller de volle bootjes naar Europa te loodsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s