Kroonprins van Saoedi-Arabië: “Palestijnse leiding belangrijkste hindernis voor een vrede”

Screenshot_206

(Vertaling: E.J. Bron)

De toekomstige koning van Saoedi-Arabië, kroonprins Mohammed bin Salman, schijnt de Palestijnse leiding als grootste hindernis voor een vrede in het Heilige Land te zien. Volgens een bericht van de Israëlische tv-zender “Channel 10” zou de kroonprins dat vorige maand tijdens een ontmoeting met joodse leiders in New York hebben gezegd.

Israel Heute

Mohammed bin Salman zou kritiek gehad hebben op de Palestijnse Autoriteit, namelijk dat zij gefaald zou hebben om vrede met Israël te sluiten.

“In de afgelopen 40 jaar heeft de Palestijnse leiding steeds opnieuw gelegenheden voorbij laten gaan en alle aanbiedingen die aan haar werden gedaan, afgewezen”, zei de kroonprins. “Het wordt tijd dat de Palestijnen de aanbiedingen accepteren en ermee instemmen naar de onderhandelingstafel terug te keren. Zo niet, dan moeten ze hun mond houden en niet langer klagen.”

De opmerkingen van de kroonprins herinneren aan een beroemd citaat van de voormalige Israëlische diplomaat Abba Eban, die zei dat de “Palestijnen nooit een gelegenheid voorbij laten gaan om een gelegenheid voorbij te laten gaan.”

Het bericht maakt ook duidelijk dat de gematigde Arabische wereld zijn geduld met de Palestijnse leiding verliest en de “Palestijnse aangelegenheid” niet meer als een centraal thema van de Arabische agenda beschouwt.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Arabische wereld, gezond realisme, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

27 reacties op Kroonprins van Saoedi-Arabië: “Palestijnse leiding belangrijkste hindernis voor een vrede”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Dat zegt deze (ex PLO/Hamas) Palestijn zelf ook.

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Wij op ejbron.wordpress.com sturen dagelijks dergelijke waarheden vanachter onze keyboard en links komt niet verder dan het afschilderen van deze website als een extreemrechtse site. Doe frequentie dat links onredelijk is en de realistische krachten afschildert als extreemrechts hebben ertoe geleid dat niemand meer luistert als links dit woord, “extreemrechts”, gebruikt / misbruikt. Als realisme gelijkstaat aan extreemrechts, dan ben ik er trots op als mensen mij als extreemrechts classificeren.

   Geliked door 3 people

 2. BertG. zegt:

  Het is niet de “palestijnse” leiding, maar het geloof wat dit gedrag van ze verlangt.
  Het zou helemaal niet uitmaken wie er daar de baas zou spelen.
  Zolang het mossels zijn, zal het zo blijven.
  En dat weet die arabier ook wel, zelf zal hij er net zo over denken.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Saudi-Arabië, althans de troonopvolger, probeert een moderne islam te creëren en dat juich ik toe. De Joden zullen een fijner leven tegemoet gaan als de focus op Jodenhaat weggehaald wordt, daartoe is het Palestijnse ‘probleem’ een eerste hindernis. Dit betekend evenwel dat andere landen bereid zouden moeten zijn om deze groep terroristen binnen hun landsgrenzen te halen, of, afgekeken van de EU, middels een verdeelsleutel deze opzettelijk kanslozen te verdelen over de moslimwereld.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ze weten dat dat nooit zal gebeuren, je mag namelijk geen letter veranderen in de koran.
    Laat staan het op je eigen manier interpreteren.
    Dat zou je dood vonnis inhouden, en dat weet die prins ook.

    Geliked door 4 people

   • abouneenee zegt:

    Islamitische geestelijken kunnen wel Fatwa’s uitvaardigen, waarmee een moderne interpretatie kan worden geïntroduceerd.

    Like

   • BertG. zegt:

    Met zulke Nederlanders onder ons, kan ik het net zo goed allemaal opgeven.
    Wat een kinderlijke naïviteiten .
    Er serieus van uit gaan dat het allemaal wel goed komt met de islam.
    Ze hebben je goed te pakken gehad tijdens 1 of andere uitleg.

    Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Ik snap dat de meerderheid niet wil veranderen en je zal altijd een groot genoeg deel hebben dat zichzelf de ware islamiet zal blijven noemen, maar als men zich aan onze wetten en regels houdt die absoluut seculier moeten zijn en juist moeten toezien op het behoud van die scheiding tussen gebedshuis en staat, waar DENK, CU, CDA, SGP als (crypto)religieuze partij gewoon in de Tweede Kamer zitten, kan ik geen probleem hebben met moslims, vooropgesteld dat men hun drang tot werelddominantie opgeeft en volledig integreert in hun gastland.

    We zullen altijd waakzaam moeten blijven voor islamisering van Nederland, dat is nu eenmaal een gevolg van de import van deze mensen die de meerderheid van de Nederlanders heeft toegestaan.

    Het is niet raadzaam op de man te spelen. Ik weet wie ik ben.

    Like

   • BertG. zegt:

    Op welk moment speel ik dan op de man.
    Of was dit al voldoende om gepikeerd van te raken.
    “Ze hebben je goed te pakken gehad tijdens 1 of andere uitleg.”

    Zolang jij nog denkt dat er een grote groep mossels bestaat die graag wil veranderen en mee draaien in de maatschappij, dan heb je er de ballen van gesnapt en blijkbaar niet zitten opletten.
    Dan hebben ze je goed te pakken gehad.
    Maar ik vermoed dat jij hier enkele “vrienden” onder heb zitten die het jou wel even uitgelegd hebben dat de islam vanzelf wel gaat veranderen.

    Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Totaal niet, beste Bert. Ik weet welke mogelijkheden er zijn binnen de islam onder het mom ‘ken uw vijand’. Ik laat mij niets wijs maken door moslims, althans niet over de islam, omdat zij bevooroordeeld zijn. Op de westerse cultuur is veel af te dingen, maar op de islamitische nog meer. 1,3 miljard moslims tegen je in het harnas is toch een klein probleempje, helemaal als ze dankzij de import dankzij Merkel in bepaalde gebieden een meerderheid hebben, daarom probeer ik niet in dezelfde haat te vervallen als de islam predikt, maar praktische oplossingen aan te rijken waardoor het negatieve effect dat de economische en koloniserende ‘vluchtelingen’ met zich meebrengen. Ik hoop dat ik je verontrustheid heb weggenomen door ongebruikte woorden, die hoorde bij mijn vorige reacties, nu wel te gebruiken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik wens je veel succes, maar het gaat je niet lukken.
    Wat in die koppies is gestampt vanaf dag 1 dat ze geboren werden, dat ga je er nooit meer uitkrijgen.
    En dat gaat een stuk verder dan de meest fanatieke refo maar kan bedenken.
    Hoe vriendelijk ze ook soms kunnen overkomen op jouw bij een gelegenheid.

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is niet meer dan een verhaaltje om de mossel beter te laten overkomen, zodat er altijd wel mensen te vinden zijn die dan zeggen, zie je wel, ze zijn niet allemaal zo, er zitten ook goede tussen.
    En dan zelf spreken over dat er haast wel een moderne islam moet bestaan.

    Geliked door 4 people

   • willie zegt:

    @abouneenee : moderne islam ???? Wat is dat nu weer?? Het is gewoon een 1400 jarige DOCTRINE , en de adepten hiervan zijn te stom om te helpen donderen,trouwens WIE in his right mind gaat er in t stof wentelen voor een laffe pedofiele moordenaar ?? Moet je echt niet goed snik voor zijn.En dan moet ik hier zien van modern ?? Zoals die moderne turkse hitler recent zei : ISLAM IS ISLAM , daar kan je geen millimeter langs: gewoon , t zijn vuile krankzinnige moordenaars en daar zal never wat aan veranderen , t’is zij of wij

    Geliked door 4 people

   • Oeps48 zegt:

    @ abouneenee (30 april 2018 om 19:08)

    Een moderne islam bestaat niet. De huidige islam is net zo star en stug als de islam van 1400 jaar geleden. De islam is een set wetten en leefregels. En deze regels laten geen interpretatie toe. En eraan tornen is al helemaal niet toegestaan. Het systeem is dichtgespijkerd.

    Dat kroonprinsje heeft uiteraard een goede opleiding achter de rug en heeft ook wat meer van de wereld gezien, dan zijn zandbak. Dat hij wat ruimer denkt is logisch. Maar de t Kroonprinsje zal heel erg goed moeten oppassen met wat hij zegt. Als hij dingen gaat zeggen, die niet stroken met de islam, is de kans groot, dat hij een typische islam behandeling zal krijgen.

    Vorig jaar was Trump in Saoedi-Arabië een heeft daar een miljarden deal gesloten. Die deal wordt nu uitgevoerd. Waar het bij deze deal precies om gaat, weten wij niet. Wij kennen de overeenkomsten, de bijlagen, de inlegvelletjes, de handshakes en de erewoorden niet. De hogere politiek achter deze deal gaat natuurlijk niet over de levering van wat wapentuig en speelgoed, maar over macht en invloed.

    Als we het een en ander analyseren van Trump en dat vergelijken met dat van Israël, Saoedi-Arabië, Rusland, aardolie, aardgas pijpleidingen Poetin, Syrië Macaron en Theresa May, dan ontdekken we een gemeenschappelijke noemer. En die Noemer is Iran, of beter gezegd de vernietiging van Iran. En dat dan is het bijbelse Armageddon (Openbaring 16:16), oftewel WO-3.

    En zodra heersers aan oorlog denken, gaan ze bondgenoten maken. Dan stappen ze over tegenstellingen heen en zien overeenkomsten. Dan doen ze lief naar elkaar met vriendelijke handtastelijkheden. Dat heet hogere politiek. Maar of dat allemaal ook echt gemeend is, is maar de vraag. Maar dat weten we pas ná de oorlog als, de poet binnen is. Dan zal de ware aard weer boven komen. Vossen verliezen immers wel hun haren maar niet hun streken.

    Geliked door 3 people

   • Taljaard zegt:

    @abounenee
    Dat heeft weinig met een modernisering van de islam te maken, maar des te meer met een buitengewoon lucratieve wapendeal van 7 miljard $, die Trump met de Saudi’s overeen is gekomen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ abouneenee 1 mei 2018 om 09:35

    OMG, weer iemand die in sprookjes over verschillende soorten islam gelooft.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Als je op voorhand pogingen van de Arabische kroonprins om een verschil te maken afschiet, wil je zelf dan wel dat er vrede komt? Natuurlijk is de islam wat hij is en dat kunnen we absoluut niet tolereren, waar heb ik dat beweerd? Je mag ook open staan voor nuances.

    Like

   • BertG. zegt:

    Een tijdje geleden nog 1 uit mijn huis gezet.
    Die kwam mij vertellen dat ie toch maar mossel ging worden, na eerst maanden in de war te zijn geweest in ze kop vanwege een geloof.
    Hij dacht dat ie de zoon van allah was, daar hebben ze ‘m maanden voor opgesloten want hij begon echt bijna gevaarlijk te worden voor ze omgeving.
    Zag ook overal ufo’s om zich heen vliegen die hem in de gaten hielden.
    En daar slikt ie nog steeds zeer zware medicijnen voor.

    Daar is het gat van de deur, en nou weg wezen jij.
    Ik heb een hoop geduld met de mensen, maar is een grens.

    Like

   • Anneke zegt:

    Moderne islam, is een grote Misleiding van Saoedi-Arabië!!! De joden hebben in Israel een goed leven, vele malen beter dan in het zogenaamde politieke Palestina. Overigens hebben de Palestijnen het in Israel eveneens goed, veel Palestijnen zijn in dienst bij Israélische werkgevers.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Weet ik.

    Like

 3. theresageissler zegt:

  Nou, dan is de kans aanwezig, dat die kroonprins door bepaalde fundamentalisten binnenkort tot “verrader” of, nog erger, “afvallige” wordt gebombardeerd.

  Geliked door 4 people

 4. Hovawart zegt:

  En met de Hamas en de Filistijnse al-Filasṭiniyya zijn er vele moslims in niet-islamitische landen die ernstig in verwarring zijn gebracht door ‘Het Verraad’ van de Arabieren, ook het opdrogen van de geldstroom uit de Sahara zal óf hun toon matigen óf hun strijd verharden, maar rottigheid zal ons deel blijven.
  De vijftig jaar van import van achterlijke Mohammedanen heeft Europa tweehonderd jaar teruggezet, in elke denkbare vorm, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Laat je niet voor de gek houden door de Saoedische “vredesstichters”. Ze financieren hier en overal de meest haatdragende vorm van islam namelijk het salafisme.
  Saoedi-Arabië heft Israël nodig om hun doodsvijand Iran de vernietigende slag toe te (laten) brengen. Om collega moslims als Palestijnen hebben ze zich nooit echt druk gemaakt, dat was maar voor de bühne. Nu ze de gevechtskracht van Israël nodig hebben om Iran te vernietigen, kunnen de Palestijnen de kleren krijgen.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Thom ,

   ik heb in ettelijke arabische landen gewerkt , in de Emiraten , in Kuweit , Bahrain , Egypte ,
   overal hebben die soepjurken een pesthekel aan palestijnen !
   Kennelijk is dat binnen hun soort ook nog een onderklasse .
   Ze worden regelmatig ingehuurd voor grondwerk en de bouw , maar het eindigt altijd in gedonder !
   Intriges , complotten , leugens , diefstal , bedreiging .
   Kortom , net moslims !

   Like

 6. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
  Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
  De leugen regeert.
  Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan.
  Het hemd is nader dan de rok.
  Luister niet naar de woorden, maar kijk naar de daden.
  Hogere belangen verduisteren de transparantie.
  Wat niet màg zijn, is niet.
  Wat moet zijn, wordt u voor gekauwd.
  De waarheid is verborgen in de volle openheid.
  Kijk en zie, wat ge niet ziet.
  Luister en hoor, wat ge niet hoort.
  In den beginne was het woord.
  En het woord was bij God.
  En het woord van God is onveranderlijk.
  En het woord van God is wet.
  Zalig zijn zij, die kijken en zien.
  Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
  Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
  Zielig zijn de onnozelen van geest.
  Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s