IJSKOUDE ONTVANGST VOOR MERKEL IN WASHINGTON

Screenshot_243

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Nog nooit na 1945 werd een Duitse Bondskanselier zo ijzig ontvangen als Merkel. Dat betekent feitelijk haar politieke einde. Want in Europa gaat er niets zonder de VS. De volkerenmoordenares Merkel zal dat snel gaan merken. “Europa’s zwakste schakel”- zo hard rekenen de media in de VS af met Angela Merkel.

Merkel leerde in Washington wie de touwtjes in handen heeft: in ieder geval niet Berlijn, zoals zij denkt. Haar antidemocratische en autocratische manier van leiding geven heeft Duitsland en Europa op de rand van de afgrond gebracht. En haar onbeschaamde aanmaning aan Trump na diens inauguratie om zich alsjeblieft te zullen houden aan democratische principes, zal haar door Trump nooit worden vergeven. Merkel ligt er uit in Washington.

Michael Mannheimer Blog

DJANGO VERGEEFT. TRUMP NOOIT

Ze kwam aan gekropen als een vermomde inktvis in broekpak. Kusje hier, kusje daar – onbelangrijk statement hier en daar…. en verder onbeduidend tralala.

Het resultaat van het staatsbezoek van Merkel bij Trump was vernietigend!

Geen wonder: Trump is immers precies op de hoogte van de hoogmoedige kritiek van Merkel na zijn inauguratie. Ze hoopte, aldus Merkel toen, dat Trump zich aan de spelregels van de democratie zou houden. En dat uitgerekend uit de mond van de grootste politieke misdadigster uit de hele Duitse geschiedenis, die zichzelf aan geen enkele wet meer houdt – en zelfs de vonnissen van het Duits Constitutioneel Hof negeert. Dit heeft na de parlementsverkiezingen 2017 deze ongeldig verklaard wegens te veel restzetels – en opgeroepen tot nieuwe verkiezingen.

En? Kwamen er nieuwe verkiezingen? Heeft Merk überhaupt ook maar één woord gezegd over dit vonnis?

Integendeel: zij vormde, tegen het votum van het hoogste Duitse Gerechtshof in, totaal onbekommerd een nieuwe regering – net alsof het vonnis van het Duits Constitutioneel Hof helemaal niet bestond. Waar bleef de procureur-generaal? Had hij Merkel niet onmiddellijk moeten arresteren wegens het negeren van de gerechtelijke uitspraak van het hoogste Gerechtshof?

Alle staatsmachten werken samen sinds Merkel

Er was nog nooit zo weinig machtenscheiding als sinds Merkel. Er is daarentegen een enorme machtsconcentratie – en wel in het Bondskanselierschap. Daar wordt, net als in het Politbureau van de niet ten onder gegane DDR (deze bestaat tegenwoordig voort in de vorm van het Verenigd Duitsland) alles besloten:

 • Daar worden duizenden aanklachten van hooggeplaatste juristen tegen Merkel vanwege haar talloze rechtsbrekingen afgewimpeld,
 • Daar wordt de Antifa betaald,
 • Daar worden haar acties gecoördineerd,
 • Daar worden alle aangiften tegen Antifa-terroristen op bevel van de regering beëindigd,
 • Daar wordt de misdadigster Kahane ondersteund met miljoenen aan staatssubsidies,
 • Daar vandaan komen directe instructies aan de publiekrechtelijke media over wat en hoe ze hebben te berichten (ik heb daarover meerdere keren met bronvermelding geschreven),
 • En niet in de laatste plaats wordt daar de politiek van de genocide op het Duitse volk gepland en gecoördineerd.

Een dergelijke misdadigster waagde het dus om de machtigste man van de wereld te manen om zich aan recht en wet te houden – terwijl zij, de wetteloze, die, net als een feodale monarch – overigens daarin ondersteund door alle linksen- staande- boven-de-wet haar eigen volk vernietigt.

Dit alles wist men natuurlijk in het Witte Huis – en dienovereenkomstig ijzig was de ontvangst die men haar bereidde.

Sinds de naoorlogse geschiedenis was er waarschijnlijk geen ijziger ontvangst voor een Duitse kanselier, de openlijke marxist (“Ja, ik ben marxist”) Schröder inbegrepen.

Het bezoek aan Washington toont aan: De politieke coördinaten van Washington met betrekking tot Berlijn zijn veranderd.

Duitsland wordt daar nu behandeld als “zwakste schakel” van Europa – geleid door de ooit als machtigste vrouw ter wereld hoog bejubelde volksmoordenares (FORBES-Magazine).

Diverse media berichten daar al lang over:

“Europa’s zwakste schakel”- zo hard rekenen media in de VS af met Angela Merkel.

Kort na het pompeuze bezoek van Macron reisde Angela Merkel naar Donald Trump. Maar de Amerikaanse media hadden daar nauwelijks een goed woord voor over.

Washington: Reeds voor haar aankomst in Washington stond het bezoek van Angela Merkel bij Donald Trump niet onder een gunstig gesternte. De president van Frankrijk, Emmanuel Macron, had met de door Trump geënsceneerde, meerdere dagen durende pompeuze staatsontvangst de show van haar gestolen.

En dan was er ook nog de historische ontmoeting tussen de staatshoofden van Noord- en Zuid-Korea, waarvoor Trump zich dan ook later op de gezamenlijke persconferentie naar behoren liet fêteren.

Daarnaast was de reis van Merkel naar de VS met spanning tegemoet gezien. Want tussen Washington en Berlijn liggen vele strijdpunten. Daar zou bijvoorbeeld het Duitse exportoverschot zijn, waarover Tump zich net zo graag opwindt als over de uitgaven voor defensie, die naar zijn mening veel te laag zijn.

“Angela Merkel wordt Europa’s zwakste schakel”

Maar daarbij blijft het niet: Ook op punten als de mogelijke Amerikaanse accijnzen op staal en aluminium of het dreigende afbreken van atoomverdragen met Iran liggen de posities tussen Merkel en Trump, tussen Europa en de VS, ver uit elkaar. Of Merkel, volgens “Forbes” nog steeds “de machtigste vrouw ter wereld”, deze problemen kan oplossen?

Gelooft men de prognoses van de Amerikaanse media, dan is de tijd van Angela Merkel – tijdens de verkiezing van Trump nog bejubeld als “leidster van de vrije wereld” – ten einde gelopen.

De wereldpolitiek wordt door anderen beslist. Voor Berlijn blijft slechts de rol van toeschouwer over

Aldus de algemene teneur van vele commentatoren in de Amerikaanse pers. “Angela Merkel wordt Europa’s zwakste schakel”, heet het in een commentaar in de “Washington Post”. Zij aarzelt te zeer bij belangrijke beslissingen. Op vergelijkbare wijze schat ook de “New York Times” de rol van Merkel in: “Trump en Merkel ontmoetten elkaar privé, maar niet op ooghoogte”, heet het daar. Het blad baseert zich daarbij ook op het bezoek van Macron in de VS, dat werd gecelebreerd met een staatsbezoek en -banket, terwijl Merkel slechts voor een werkbezoek in de VS was.

De “New York Times” concludeert daaruit een “onderkoelde verhouding ten opzichte van de Duitse Bondsanselier”. En verderop heet het: “President Trump en de kanselier van Duitsland Angela Merkel ondernamen geen poging om hun verschillende opvattingen te verdoezelen.” De Amerikaanse media maken het bezoek nauwelijks tot onderwerp.

Zodoende lijkt de omgang van Trump met de kanselier al bijna het enige succes van Merkel: Het bleef bij de Amerikaans media niet onopgemerkt dat Trump, anders dan bij hun eerste ontmoeting, een jaar geleden, tegenover Merkel meer “warmte” heeft getoond, zoals bijvoorbeeld de “Wall Street Journal” vindt. Zo had Trump Merkel betiteld als een “buitengewone vrouw”, haar zowaar met kussen op de wangen begroet. Het vorige jaar was er niet eens een handdruk van de president geweest.

Ook dat interesseerde de Amerikaanse media slechts matig:

Reeds voor het vertrek van Merkel richting Berlijn werd haar bezoek op de nieuwspagina’s en op tv nauwelijks tot onderwerp van gesprek gemaakt. Alleen dat al laat duidelijk zien hoezeer de rol van Merkel op het toneel van de wereldpolitiek gesmolten is.

https://www.derwesten.de

http://www.sueddeutsche.de

Artikel OVERGENOMEN UIT EEN COMMENTAAR VAN schwabenland-heimatland

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Donald Trump, Duitsland, Merkel, VS. Bookmark de permalink .

37 reacties op IJSKOUDE ONTVANGST VOOR MERKEL IN WASHINGTON

 1. paulzwueste zegt:

  Laten we het hopen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Wachteres zegt:

  `Waarom Macron dan popie jopie was, is mij een raadsel.

  Moet hij de nieuwe Europese leider worden? Dan komen we van de regen in een hele grote drup.

  Geliked door 6 people

  • Trucker zegt:

   Dat is de media die dat uitbazuint, ik ga er vanuit dat de POTUS heel goed weet dat die Fanse ijdeltuit een kereltje is met een minderwaardigheidscomplex (dus los van de perspectieven dat dat opent) gemakkelijk te manipuleren is.
   Donald Trump is zijn meerdere in alle opzichten, het is evident dat de meidia het verschil in ontvangst optekent maar de verwachtingen die zij maken en de te verwachten realiteit weet ik zeker dat die ver uit elkaar liggen.

   Like

  • Merel zegt:

   Hij is door Trump volledig voor schut gezet. Zoals Trump zogenaamd de roos van zijn schouder veegde, haha ROFL terwijl Macron de narcist voor 30.000 euro besteedt aan
   zijn uiterlijk, Trump is een genie

   Geliked door 1 persoon

  • Iris zegt:

   “Dan komen we van de regen in een hele grote drup.”

   En dat lijkt mij nu precies de bedoeling daarvan. Merkel is té ongeloofwaardig geworden, dus nu mag een ander hetzelfde stokje overnemen.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Als je zo hoort en ziet wat Trump zo al zegt en doet, heb ik zo het gevoel dat hij de jopie popie aardig om de tuin heeft geleid en voor de gek heeft gehouden. Tevens hem ook eventjes aardig voo schut heeft gezet met z’n jasje met roos af te borstelen.

   Like

  • flo zegt:

   Inderdaad eigenaardig die macaron popie Jopie!

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Het kan niet koud genoeg zijn voor die ijskoude tante, als de vliedende steun en hulpkreten van je landgenoten je Siberisch koud laten, je hen in de kou laat staan, zo koud als een kaalgeschoren schaap, klaar voor het grote feest…….. das ist kalt.

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Wat Duitsland en de VS betreft is dat verhaal/artikel zeer zeker niet volledig. Ik heb, en dat niet een keer, maar meerdere keren hier uitgelegd hoe en waarom de verhoudingen/bestuur Duitsland vs VS zijn zoals ze zijn.
   Ik denk dat ik dat nog maar eens in artikeltje samenvat en het in een file wegzet. Iedere keer als het dan weer ter sprake komt, hoef ik dus alleen nog maar een copy/paste te doen. Dan zijn de newbe’s, de vergeetachtige en die er uit desinteresse? er overheen gelezen hebben ook weer geinformeerd. 😀

   Like

   • Jade zegt:

    Beste Nemesis, graag ontvang ik een link naar deze uitleg….

    Like

   • Nemesis zegt:

    Zal het nog een keer opschrijven en dan plaatsen. Ik had een pc crash die was totaal, dus er kon niks meer terug gehaald worden. Ik moet nu ook zelf even zoeken naar bepaalde data etc. Dus even geduld svp. De toestand zoals ze is, blijft nog wel een tijdje bestaan, zeker tot 1999.

    Like

   • Trucker zegt:

    Nemesis zegt:3 mei 2018 om 10:11

    “…De toestand zoals ze is, blijft nog wel een tijdje bestaan, zeker tot 1999…” ?

    “tot 1999”

    Is het ‘blast from the past’ (zeer leuke komische film) ipv ‘back to the future’ 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Sorry, ik weet niet waar ik nog meer zat met mijn gedachten :D. 2099 natuurlijk.
    Overigens Obama heeft die tijd verlengd. Voordien was het tot 2039. En hij zei er nog bij, dat als het aan hem lag ze hun autonomie nooit terug zouden krijgen. Het dan toch noemen van het jaargetal 2099 was dan ook meer bedoeld als doekje voor het bloeden. Waar het schip zal stranden staat in de sterren, wie weet hebben ze de wereld dan al helemaal naar de ratsmoddee geschoten.

    Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  De EU is de zwakste schakel want dat zijn de loopjongens van de deep state. Nu Trump de deep state afbreekt, breekt hij ook de EU af. Prachtig om te zien hoe hij Merkel en Macron af serveerde. Uiteraard behandelde hij Macron als de zonnekoning van Frankrijk maar Macron kwam met niks thuis en Merkel ook niet. Trump heeft Merkel als een “Mutti” behandeld. Geniaal! Go Trump en verlos ons van de EU.

  Geliked door 2 people

 5. Kees van Kesteren zegt:

  Maar uiteraard niet zomaar laten vertrekken naar haar luxe vluchtoord.
  Hangen zal ze, dat kreng!!

  Like

 6. Trucker zegt:

  Ik onthoud veel uit dit artikel en zeker als de auteur Michael Mannheimer zegt wat ik in bijna dezelfde bewoordingen al vaker geschreven heb : de grootste politieke misdadigster
  Ik heet haar de grootste naoorlogse misdadigster ooit.
  Is altijd prettig om uit onverwachte hoek (ongewild) een bevestiging te krijgen, wat het aardigste aan dit geheel is en daarom dat ik het dan ook in deze reactie giet:
  het ZOOITJE die mij “een grote muil/een grote bek/een praatjesmaker” heet kan de boom in, zij kwaken met deze dooddoener als de linkse multikulle islammofielen die zeiken bij het minste ook “racist” zonder verder enige argumentatie.
  Krék htzelfde met de lieden op deze blog die mijn proza niet waarderen.
  Dus bij deze aan het zooitje die nooit mijn comments lezen maar toch perfect weten wat ik gepend heb (met een kamerbrede grijns) : eat your heart out.

  Geliked door 1 persoon

 7. sharita zegt:

  Nog 10 jaar en dan woont heel Afrika hier en werkt er niemand meer en loopt iedereen te handelen in drugs en hoeren

  Like

 8. erik zegt:

  trump zette macron finaal voor gek toen hij een stukje roos van macron zijn schouder verwijderde,
  trump had voortdurend de gek met macron.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Met een borsteltje. Had hij snel ergens vandaan getoverd. De smiecht was het dus al van plan.

   Like

  • Margareta zegt:

   Misschien was het juist met opzet gedaan om het verschil tussen de twee ontvangsten nog extra te belichten. Hoe dan ook, die hele circusvertoning met Macron was ook niet normaal. Bovendien als hij door Trump echt was gewardeerd, dan zou hij niet met lege handen zijn vertrokken. Wat een schijnvertoning. En dat allemaal op kosten van de belastingbetalers.

   Like

 9. Merel zegt:

  Hoe ze in die tas kijkt, alsof er een beschimmelde boterham in licht, nou dit is echt lachen!!

  Like

 10. Merel zegt:

  O, ligt nou sorry

  Geliked door 1 persoon

 11. Nemesis zegt:

  Merkel niet ontvangen in het Oval Office, maar moch zoals ze hier zeggen aan de “Katzentisch” in een kantoor in een van de vleugels van het WH plaatsnemen. Het hele bezoek aan de VS heeft zo ongeveel 2 uur geduurd. Dat was inderdaad wel iets anders dan de ontvangst van Macron. Hoewel ik geloof dat daar ook een dikke adder onder het gras zit zijdens mr.President, alleen Mons Présidente weet het nog niet.

  Like

  • Nemesis zegt:

   mocht + t

   Like

  • E.J. Bron zegt:

   CHECK JE MAILBOX S.V.P.!

   Webmaster

   Like

  • fleckie zegt:

   Wat een…VERNEDERING, mag ze ondergaan,…..enfin,dan mag ze dat ook eens ondervonden , i.p.v. …HIELENLIKKERIJ…waaraan zij gewend is geraakt!.!.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Net goed. Ze denkt dat ze ondertussen ook de VS kan voorschrijven wat zij wil. Buiten dat moet je eens horen en lezen wat ze allemaal tegen de VS te keffen heeft en waar ze de president allemaal voor uitmaakt. Je kan vinden van Trump wat je wilt, maar hij is nu eenmaal de president van de VS. Wat zij zegt en vindt is al meer dan onbeschoft. Buiten het feit dat Duitsland een protectoraatje van de VS is en de bondsregering een NV (Firma) geheten BRD, die Duitsland heeft te besturen in naam van de VS en de andere twee geallieerden. Nou ja fatsoen is voor dat mens toch al een vreemdwoord.

    Like

 12. kampersrene zegt:

  Op de foto zoekt Merkel naar haar geldbeugel maar die is blijkbaar verdwenen ….Godverd….
  zouden mijn Islam bodyguards…dat kan niet , het waren zo’n lieve jongens

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s