Illegale migranten komen steeds vaker via Tsjechië

Screenshot_228

LET OP! Staatsgrens.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), demonstratief de grenscontroles met Oostenrijk handhaaft, wijken de smokkelaars en de illegale immigranten naar Tsjechië uit.

Contra magazine

Aan de grens met Tsjechië heeft de Duitse federale politie de afgelopen maanden duidelijk meer gesmokkelde mensen opgepakt dan aan de grens met Oostenrijk. Dat deelde het presidium van de federale politie in Potsdam mee aan de “Welt”. Dientengevolge werden in de eerste drie maanden van dit jaar aan de grens met Tsjechië 134 gesmokkelde personen in vrachtwagens en 133 in kleine transport-busjes ontdekt – bijna het dubbele aantal in vergelijking met de grens naar Oostenrijk. Daar waren het in dezelfde periode 67 personen in vrachtwagens en 70 in kleine transport-busjes.

Als je kijkt naar de cijfers vanaf juni verleden jaar, dan blijkt dat het totale aantal sindsdien gestegen is – de verdeling echter al dezelfde was. Volgens de informatie werden tussen juni en december 2017 aan de grens met Oostenrijk in totaal 128 gesmokkelde personen ontdekt. Aan de grens met Tsjechië waren het er duidelijk meer, namelijk 204. Dit is echter, gezien de honderdduizenden illegale immigranten, slechts een druppel op een gloeiende plaat. In feite spreekt men hier van aantallen in promillen, temeer daar het duizendvoudige aantal zonder ontdekt te worden naar Duitsland komt.

Jörg Radek, voorzitter van de vakbond van de politie bij de federale politie, zei: “Het risico op ontdekking wordt alleen maar vergroot door een aanwezige politie, die een hoge dichtheid van controle mogelijk maakt, en door opsporingsdruk.” Daarom, eiste Radek, zou “de personeelssterkte van de federale politie ook aan de grens met Tsjechië gestabiliseerd moeten worden.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Duitsland, Illegalen, Immigratie, Tsjechië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Illegale migranten komen steeds vaker via Tsjechië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s