OM seponeert aangiftes over PVV-filmpje


AMSTERDAM – Het campagnefilmpje dat de PVV in maart uitzond in de Zendtijd voor Politieke Partijen is niet strafbaar. Het Openbaar Ministerie (OM) meent dat er geen sprake is van het beledigen van een groep mensen en vindt dat er ook niet werd aangezet tot haat, discriminatie of geweld of het ophitsen van mensen om iets strafbaars te doen. De aangiftes zijn dan ook geseponeerd.

De Telegraaf

Het spotje, dat ook op sociale media was te zien, veroorzaakte veel ophef. De aangevers vonden dat het aanzet tot moslimhaat. Het OM kreeg zeventien aangiftes binnen tegen de PVV en haar leider Geert Wilders.

In het filmpje wordt de islam in rode letters onder meer gelijkgeschakeld aan terreur en haat jegens Joden, homo’s en christenen. Bij de laatste tekst, „Islam is dodelijk”, druipt bloed van de letters af.

„De uiting in zijn geheel moet zo begrepen worden dat deze alleen gaat over de islam als godsdienst en niet over de aanhangers van die godsdienst”, oordeelt het OM.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Geert Wilders, gezond realisme, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Justitie, Nederland, PVV. Bookmark de permalink .

17 reacties op OM seponeert aangiftes over PVV-filmpje

 1. Neilven zegt:

  Het werd tijd dat ze het begrijpen, alles wat Wilders heeft verkondigd is namelijk uitgekomen, we moeten de Islamisering stoppen, het wordt ook tijd dat criminele islamieten het land worden uitgezet, het is in de wijken van Nederland niet meer te doen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ach het waren maar ’n paar aangiften.
   Niet belangrijk genoeg.
   Waren het er nu duizenden, dan zat Wilders al op water en brood.
   Ze zijn zó bang voor de islam.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Beter gezegd nog: volgens mij zijn die aangevers allemaal stapeldol op de islam al is dat niet bepaald wederzijds!

    Like

 2. Visje zegt:

  Gelukkig! niks gelogen door de PVV, Nederland wordt WAKKER aub.

  visje

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  De aanhangers van die ‘godsdienst’ hebben er (gelukkig voor Geert in dit geval) uiteraard helemaal niks mee te maken.

  Like

 4. Peter zegt:

  Goed nieuws !!
  Ik hoop dat de PVV dit filmpje ook kan laten vertonen in de Nederlandse bioscopen..
  De boodschap is duidelijk en helder.

  Like

 5. Peter zegt:

  Ook geschikt voor het onderwijs. !!!
  Ben erg benieuwd welke tegenargumenten de leraren maatschappijleer en godsdienst kunnen inbrengen tegen de beweringen die in het filmpje worden aangevoerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Wilders heeft natuurlijk altijd gelijk gehad, de Islam heeft nog nooit anders dan haat gekweekt.

  Geliked door 1 persoon

 7. theresageissler zegt:

  Wel, dat is inderdaad een stap in de goede richting:
  Het OM heeft haar (gezonde) oordeel geveld, dus….ruim baan met dit filmpje!
  Inderdaad, @Peter: Oók op het onderwijs loslaten (al zullen al die link(s)miechels van leraren zich daar wel met hand en tand tegen verzetten)!

  Like

 8. ReaGluurder zegt:

  Niet voor niks is Geert Wilders al een paar keer uitgeroepen tot ‘De Beste Politicus van het Jaar!! Bij een volgende stemming is er druk uitgeoefend om hem niet weer als beste te kiezen! Maar voor mij, en vele anderen, is hij nog steeds De Allerbeste! En het leven dat hij én zijn vrouw moeten leiden, hebben ze te danken aan collega-politici die als zgn. deugmensen door het leven gaan. En hoe staan we er na 45 jaar deugen en omvolken er eigenlijk voor? Ja, de economie draait als een tierelier, zegt men. Maar dat is elders ook het geval. De Tent hier wordt kunstmatig rustiggehouden met torenhoge belastingen om de torenhoge soepsidies te kunnen behappen, om het UItkeringsinfuus ongehinderd door te laten lopen. 500 M I L J A R D heeft U de Omvolking al gekost! Alleen Geert Wilders durft dit te benoemen, terwijl de deugmensen samenzweerderig op hun telefoon zitten te koekeloeren. Laf tot op het bot! Lang Leve Geert Wilders!

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  Dat is goed nieuws en het kon ook niet anders want er stond niks in de video wat aanzette tot haat tegen mensen. Het OM moet nog wel even leren dat de islam geen godsdienst is maar een ideologie.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Moslims zijn zelf ook slachtoffer van de terreur veroorzaakt door de islam. Ze willen het alleen nog niet snappen. De sociale controle op kritische uitspraken over de islam is moordend binnen moslim gemeenschappen.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Neen Islam predikt de liefde en rechtvaardigheid .Zij hebben alle begrip voor andersdenkenden en als zij varkenvlees lusten……waarom niet …. en als ge durft twijfelen aan die wijze woorden wordt ge onthoofd met een bot mess

  Like

 12. Lis zegt:

  Toch vind ik de reactie van het OM vreemd. Men zegt dat Geert Wilders het had over de ideologie en niet over individuele personen. Maar als het over het nazisme gaat, weet iedereen dat de geschiedenis in bloed is geschreven. Dat betekent ook dat mensen die het nazisme aanhangen, staan achter een ideologie van haat en geweld. Openlijk rondlopen met nazi-attributen mag niet. Maar openlijk rondlopen met attributen van een veel verderfelijker ideologie mag wel en wordt zelfs aangemoedigd. Het OM geeft hiermee zo duidelijk weer dat er met twee maten gemeten wordt. Dus je mag de islam afwijzen, als je maar niet aan die zielige mosseltjes komt. En je MOET het nazisme afwijzen en het liefst hun aanhangers naar het leven staan. Begrijpt u het nog? Ik niet.

  Like

 13. Peter zegt:

  Aan PVV:
  De tekst op stickers laten drukken en deze te koop aan te bieden.

  Ik vermoed dat vele Nederlanders bereid zijn om deze stickers op openbare plaatsen en op lantaarnpalen te plakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s