Wordt Zweden door het uitspreken van de waarheid “gedemoniseerd”?

Screenshot_241

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Enkele weken geleden zei Magnus Helgren, de Zweedse ambassadeur in Israël, in een interview dat er in Israël sprake zou zijn van een tendens om zijn land te demoniseren, sinds het Palestina erkende. Weinig mensen buiten zijn land weten veel over het huidige Zweden of zijn historie. Als bijdrage aan het debat hieronder een paar belangrijke feiten over Zweden´s houding tegenover Joden en Israël.

 • Heel weinig regeringschefs in West-Europa hebben Israël met de nazi´is op dezelfde hoogte geplaatst. Eentje, die dat wel deed, is Zweden´s bekendste naoorlogse minister-president, de sociaaldemocraat Olof Palme. Dat werd later tegenover mij ook bevestigd door de viceminister-president Per Ahlmark.
 • De voormalige Israëlische ambassadeur in Zweden, Zvi Mazel, zei dat de overleden Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Annah Lindt, – die door een geestelijk gestoorde Zweed van Servische afkomst in 2003 werd doodgestoken – “normaal gesproken de meest kwaadaardige aanvallen op Israël aanvoerde. Haar haat op Israël kan alleen maar als bijna pathologisch omschreven worden. Onder haar leiding publiceerde Zweden het grootste aantal eenzijdige veroordelingen van Israël van alle EU-landen.”
 • Zweden heeft een geschiedenis van het niet vervolgen van nazimisdadigers. De nazi-jager Efraim Zuroff van het Simon Wiesenthal Center schreef dat in 1999 de Zweedse journalist Bosse Schön onthulde dat er minstens 260 Zweedse vrijwilligers in de Waffen-SS dienden. Onder hen bevonden zich meerdere, die Hitler tegen het einde van de oorlog in zijn bunker in Berlijn beschermden en minstens eentje, die in Treblinka diende, ene Harald Sundin, nam deel aan executies; hij leefde nog steeds en woonde in Zweden. Zweden heeft niets tegen een van deze misdadigers, noch iets tegen de import van Baltische nazimisdadigers ondernomen, die naar het land vluchtten.
 • De Nederlandse auteurs Gerard Aalders en Cees Wiebes publiceerden een boek, waarvan de titel “Zakendoen tot elke prijs: De Wallenbergs” is. Dit boek documenteert de collaboratie van de machtige vooraanstaande ondernemers Jakob en Magnus Wallenberg met de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog. De schrijvers beweren o.a. dat de Enskilda Bank, die in het bezit van de Wallenbergs was, in grote omvang waardepapieren opkocht die van Nederlandse Joden werden gestolen. Aalders en Wiebes verklaarden dat de bank wist dat het om gestolen eigendom ging.
 • Zweden richtte een commissie op voor joodse vermogens. Een van haar belangrijkste conclusies was dat na de oorlog de morele kwesties van Zweedse zakenrelaties met nazi-Duitsland nooit werden ingebracht in discussies in het parlement of de regering.
 • In 2004 schreven vier voormalige voorzitters van de Zweedse joodse gemeente – Salomo Berlinger, Stefan Meisels, Torsten Press en Willy Salomon – een lezersbrief aan het Israëlische dagblad “Ha´aretz”, waarin stond: “Het aantal verbale en lichamelijke aanvallen op Joden is toegenomen in Zweden. Jongeren op scholen vertellen dat zij het feit Jood te zijn, verbergen, omdat zij zowel verbaal als lichamelijk aangevallen worden. Leraren zeggen dat scholieren het vaak afwijzen om deel te nemen aan de lessen als het Jodendom het onderwerp is. Overlevenden vertellen over hun angstgevoelens. De politie staat er passief bij wanneer extremisten pro-Israëlische en antiracistische manifestaties aanvallen. “Nu, veertien jaar later, beweert ambassadeur Helgren dat Zweden´s regering de strijd tegen het antisemitisme serieus neemt, dat er echter lange tijd nodig zal zijn om ermee om te gaan. Misschien kan de ambassadeur uitleggen wat elkaar opvolgende Zweedse regeringen in de afgelopen veertien geprobeerd hebben te doen om het antisemitisme uit te roeien. Kan hij duidelijk maken of ze zich niet echt inspanden of dat ze incompetent waren?
 • Van het wijdverbreide antisemitisme in Zweden werd in 2012 zelfs door Hannah Rosenthal, de speciale ambassadrice van de VS ter bestrijding van antisemitisme, notitie genomen. Ze bracht toen een bezoek aan Malmö, de op twee na grootste stad in Zweden. Rosenthal liet zich openlijk uit over antisemitische uitlatingen van de toenmalige sociaaldemocratische burgemeester Ilmar Reepalu. Bovendien merkte ze op dat Malmö onder deze burgemeester een “schoolvoorbeeld” van het “nieuwe antisemitisme” zou zijn, omdat een anti-Israëlische stemming als dekmantel voor Jodenhaat diende. In de stad vonden al enkele jaren lang antisemitische voorvallen plaats. Een recordaantal aangiften van haatmisdaden in de stad in de periode van 2010-2011 – in totaal 480 – leidde tot geen enkele veroordeling.
 • In Zweden vonden tijdens de Israëlische operatie “Cast Lead” in 2009 grote anti-Israëlische demonstraties plaats. Prominente leden van de sociaaldemocraten namen deel aan haatdemonstraties tegen Israël. Mona Sahlin, destijds partijvoorzitster, nam deel aan een manifestatie in Stockholm, waarbij de vlaggen van Hezbollah en Hamas getoond en een Israëlische vlag verbrand werden. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Jan Eliasson, en Wanja Lunby Wedin, de voorzitster van de Zweedse vakbond, namen eveneens deel aan deze manifestatie.
 • In 2013 stelde de EU-organisatie “Fundamental Rights Agency (FRA) in een onderzoek vast dat Zweden onder de onderzochte landen het hoogste percentage Joden bezit dat zijn religiositeit in het openbaar verbergt.
 • De voormalige Zweedse minister-president Göran Persson initieerde in 2000 het prijzenswaardige initiatief “Stockholm International Forum on the Holocaust”. Deze bijeenkomst leidde tot de oprichting van de “International Holocaust Remembrance Alliance “ (IHRA). De tegenwoordig meest gebruikelijke arbeidsdefinitie over antisemitisme is die van de IHRA. Voor haar aanname in 2016 was de instemming van alle 31 lidstaten van de alliantie nodig. Daartoe behoort ook Zweden. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, heeft een onderzoek naar het doden van terroristen door Israël geëist. Zulke eisen heeft ze niet gesteld aan andere democratische landen, waarin terroristen gedood werden. Volgens de definitie van de IHRA beging Wallström met de uitzondering van Israël een antisemitische daad. Als de Zweedse regering, zoals de ambassadeur beweert, antisemitisme bestrijdt, dan zou ze er een keer voor moeten zorgen dat haar ministers geen antisemitische daden begaan.
 • De BDS-voorstanders in Zweden stoken op deze wijze uitsluitend tegen Israël op. Dat maakt hun daden antisemitisch. Ambassadeur Helgren ondersteunt het recht van de anti-Israëlische BDS-voorstanders om zulke antisemitische daden te begaan. Dat maakt hem tot een verdediger van antisemieten.
 • Ambassadeur Helgren zegt dat het labelen van producten uit Judea en Samaria ingevoerd zou zijn, omdat de Zweden graag zouden willen weten waar de producten vandaan komen. Dat labelen in Zweden bestaat niet voor producten uit Oost-Timor, Noord-Cyprus, de Westelijke Sahara, het bezette Tibet, West-Marokko of andere bezette gebieden. Dat maakt van de Zweedse oproep om producten uit de “Westbank” te labelen een antisemitische daad. Het is er slechts nog een voorbeeld van dat ambassadeur Helgren antisemitische daden verdedigt.

Op-ed artikelen zouden niet overmatig lang moeten zijn. Daarom kunnen veel andere gevallen van Zweedse eenzijdigheid tegen Joden en Israël hier niet opgevoerd worden.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Arabieren, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wordt Zweden door het uitspreken van de waarheid “gedemoniseerd”?

 1. Claudia M. zegt:

  Is Zweden niet überhaupt verloren?

  Like

 2. Anneke zegt:

  Zweden is al decennia lang het meest rooie Europese land, nu eist deze houding zijn tol. Blij dat ik géén Zweed ben.

  Like

  • theresageissler zegt:

   Je kunt je langzamerhand zelfs zowat gaan schámen áls je Zweed bent.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   De linkse socialistische regeringen in Zweden zijn al meer dan honderd jaar aan de macht.
   Voor die tijd was Zweden een achterlijk land met een volkomen onderdrukt volk van lijfeigenen en horigen.
   Ook nu zouden de Zweden niet weten wat te beginnen zonder het ultieme socialisme.
   Ze zijn en blijven horigen en lijfeigenen.
   Vandaar…

   Geliked door 1 persoon

 3. J. Vulkanoloog zegt:

  Swedistan is geboren.. Hoe 9 miljoen kafirs nu naar de pijpen dansen van 1 miljoen mohammedanisten, dé modus operandi van de ‘islam’.

  Like

 4. theresageissler zegt:

  Ik verwachtte nog even, dat schrijver en ontdekkingsreiziger Sven Hedin in dit verhaal nog de revue zou passeren, maar toch niet.
  Een internationale bekendheid. Maar óók een aanhanger van het Nationaal-Socialisme.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De sociaal democraat Olaf Palme die Israël vergeleek met het nationaal socialisme werd vermoord onder omstandigheden die nooit werden opgelost. Kan natuurlijk zijn dat deze moord nooit opgelost mocht worden. Hij heeft niet alleen Israël vergeleken met de nazi. Ook de VS werd beschuldigd nazi praktijken te hebben gehad tijdens hun verblijf in Vietnam.

  http://www.historien.nl/moord-olof-palme/

  Like

 6. kraftavilqa zegt:

  Tja Zweden al vele decennia in de klauwen van de rooien de resultaten zijn ernaar; wat veel te weinig mensen beseffen is dat de griezelige partijtjes die zich thans sociaal democraten noemen vroeger nationaal socialistische partijen waren allen zusterpartijen van de NSDAP in NL. de sdap thans pvda. Sociaal democraten is trouwens ook al een bijzonder misleidende benaming want deze fascisten zijn allesbehalve sociaal en aan democratie hebben ze al helemaal een broertje dood. Ze hangen nog immer zeer aan die goeie ouwe tijd. Goldene Zeit, Alte Kameraden Jaȏh Jaȏh daβ war ein mal.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Weet men soms ook dat de Duitsers al eeuwenlang massaal naar hun buurlanden zijn getrokken waar ze hun cultuur, taal, wetenschap, kunst etc. meenamen en erin slaagden bloeiende gemeenschappen op te bouwen? Vooral in Oost-Europa wisten deze zogeheten Volksduitsers zich tot miljoenen mensen te vermenigvuldigen al waren ze lang niet overal even welkom! Na WO I voelden veel Volksduitsers zich zo benadeeld door hun thuislanden dat ze in WO II Adolf Hitler als hun bevrijder zagen en meestal massaal dienst namen in de Wehrmacht of de Waffen-SS! Jozef Stalin deporteerde echter 650.000 Wolga-Duitsers naar Siberie opdat ze nooit met de nazi’s gingen collaborateren!
  Helaas hebben in Noorwegen en Zweden ook honderden mensen dienst gedaan in de Waffen-SS en de ooms van de jodenredder Raoul Wallenberg (beiden bankiers) kochten goud van de nazi’s dat van miljoenen vermoorde joden afkomstig was! Heinrich Himmler, het hoofd van de SS, was zelfs een groot moslimliefhebber die in de oorlog tienduizenden moslims inlijfde bij de Waffen-SS en het is maar de vraag of hij een Duitsland had goedgekeurd waarin de islam de baas was geweest.
  Hopelijk zullen Noorwegen en Zweden zichzelf nooit verder gaan uitleveren aan de gehate moslimextremisten want dan kunnen ze inderdaad net zo goed hun eigen cultuur helemaal gaan verkopen voor een bord linzensoep!

  Like

  • Thom zegt:

   De moslim Waffen-SS was de Handschar en bestond voornamelijk uit Bosniakken en Kroaten. Dat waren moslims met een Turkse achtergrond. Albanese moslims vormden Freiwillige SS-afdeling Skanderberg. Erg gezien en gerespecteerd waren de moslims niet door de andere SS-eenheden. Het waren in de ogen van de Nazi’s meer nuttige moordende idioten.
   Onder Hitler zou Duitsland echt geen moslimstaat geworden zijn. De Germanen waren het Herrenvolk en alle andere volken waren in zekere zin minderwaardig (Untermenschen). Je kunt niet zeggen dat Zweden een uitzondering was om SS-ers te leveren. Alle Scandinavische landen leverden SS-ers aan de SS-afdeling Wiking. Zo had je een Nederlandse (Landstorm) en Vlaamse afdeling (Langemarck), die niet gemengd mochten worden om te vermijden dat ze op het idee zouden komen om Nederland en België weer te herenigen. Nederland leverde samen met de Baltische landen verhoudingsgewijs een veel groter deel SS-ers dan Zweden.
   Er was zelfs een Waalse SS-afdeling SS Freiwilligen-Grenadier Division Wallonien.

   Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  En het enige goed dat ze geproduceerd hebben afschaffen wegens discriminatie, namelijk Pipi Langkous, de powervrouw bij uitstek, nota bene.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s