Integratieraad: Opsporingsbenaming “Zuidlander” racistisch

Screenshot_266

(Vertaling: E.J. Bron)

Politie van de Duitse stad Bielefeld dient “discriminerende” opsporing van dader gevoeliger vorm te geven

Opdat een opsporing door de politie tot een positief resultaat leidt, is het van groot belang dat de gezochte zo goed mogelijk wordt omschreven. In de afgelopen jaren is voor de zoektocht naar de belangrijkste clientèle, de inmiddels tot alledaagse delicten gemuteerde diverse geweld- en roofdelicten, het hoofdbegrip “Zuidlander” [webmaster: bij ons “lichtgetintiërs”] ingeburgerd.

PI News (2)

De met zulke daders geconfronteerde burger weet zodoende meteen dat hij zijn blik niet op de blonde of roodharige Hans of Patrick, maar op bijvoorbeeld Ali, Mohammed of Mustafa zou moeten richten.

Dat er mogelijk efficiënt en ook nog openbaar naar deze daders gezocht wordt, is blijkbaar niet in het belang van diegenen die ons altijd mooie praatjes verkopen over uitstekend geïntegreerde nieuwe burgers. Eén groep van hen zijn de zogenaamde integratieraden, die immers uit de zogenaamd zo gelukte integratie van hun beschermelingen hun bestaansrecht halen. Ook behoren de hoge mensen van zulke organisaties meestal tot de groep van de professioneel beledigden.

Opsporingsoproepen van de politie racistisch en discriminerend

In dit patroon past nu een eis van de Integratieraad in Bielefeld. Deze eist van de politie in het vervolg in opsporingsoproepen niet meer van “Zuidlands uitziende” daders te spreken, want dat zou ressentimenten aanwakkeren.

In een persmededeling wordt hierover gezegd:

Met leedwezen vernemen wij dat een persmededeling van de politie van Bielefeld blijkbaar opnieuw vooroordelen en stigmatiseringen uitdrukt en ressentimenten aanwakkert, hoewel na een verhelderend gesprek in 2015 al een gevoeliger omgang met deze thematiek werd verzekerd. […] Vermoedelijk wordt hier geen Zuidlander uit Spanje, Portugal. Italië, Griekenland of Zuid-Frankrijk bedoeld – en al helemaal geen Duitser met zwart haar. Volgens onze ervaring wordt met de naam Zuidlander eerder een vluchteling, een Turk of een Marokkaan geassocieerd en zodoende wordt het vooroordeel bevestigd dat criminelen met grote waarschijnlijkheid in principe uit deze regio´s afkomstig zijn.

Dat heeft de Integratieraad echter goed gezien! Bravo! Exact deze groep personen kan met de meeste daders van deze delicten ook in verband worden gebracht, en daarom weet ook de nu alert geworden burger beter waar hij naar zou moeten uitkijken.

En precies dat past de dames en heren niet, want deze vorm van opsporing zou “Racial Profiling” zijn en zodoende een vorm van institutioneel racisme en discriminerend. Zo zouden namelijk bepaalde mensen op grond van hun etnische lidmaatschap, van fenotypische kenmerken of van nationale herkomst gecontroleerd of bewaakt worden, zegt men.

De “Neue Westfälische”, die zich wat dit betreft ook in het vizier van de integreerders van “Zuidlanders” bevindt, bericht:

De politie van Bielefeld reageerde prompt. In een actuele opsporing spreekt de persafdeling nu voor het eerst van een “Europees uiterlijk”.

Integratieraad eist meer sensibiliteit

Het bestuur van de Integratieraad van Bielefeld, onder voorzitterschap van Mehmet Ali Ölmez, eist in het vervolg een gevoeliger wijze van het politiewerk bij opsporing van daders en het volledig afzien van persmededelingen en statements in de media die een verband zouden leggen “tussen de etnische herkomst, het staatsburgerschap, de huidskleur of de religie enerzijds, en crimineel gedrag anderzijds.”

Wij beschouwen omschrijvingen als “Zuidlands” in opsporingsgevallen als niet ter zake doende en eisen uitsluitend concrete persoonsbeschrijvingen te gebruiken.

“Niet ter zake doende”? Welk doel wordt daarmee bedoeld? Dat kan vermoedelijk alleen maar het eigen belang van de bijna uitsluitend Zuidlandse functionarissen van de raad. Want het eigenlijke doel, namelijk de dader te pakken te krijgen, dient deze manier van opsporing net zo goed als het alom bekritiseerde “Racial Profiling”.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, discriminatie, Duitsland, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Integratieraad: Opsporingsbenaming “Zuidlander” racistisch

 1. Hendrik M. zegt:

  Beetje moeilijk zoeken dan met inwonertal van 85 miljoen, waarvan er ruim 80 miljoen voldoen aan de term ‘Europees uiterlijk’. en bij de overigen dus niet gezocht hoeft te worden.
  Wellicht dat de term “minder Europees uiterlijk” wel mag?
  Vind overigens ‘Zuidlander” een prima uitdrukking.
  Per direct dat overbodige clubje taxpoet vreters van “Integratieraad van Bielefeld”: opheffen.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Ik vind het woordje “Zuidlander” ook wel een beetje stigmatiseend, maar dan vooral voor de Zuid Europeaan.
  Hier worden dat soort lieden “Maghrébins”genoemd naar de streek Maghreb Noordelijk Afrika.
  Wat mij wel steeds opvalt, of het nu Duitsland, NL, België of Fr is, het is vrijwel altijd raak in negatieve zin met die lui.
  Op één dag in één stad in Fr:
  * * *
  Chalon-sur-Saône, tijdens een kerkdienst stormt ACHMED, een multi-culti-recidivist de kerk binnen en schreeuwt:”Het is de koran die julie moeten lezen”.
  Hierna dreigt hij een granaat te gooien.
  / / /
  Op dezelfde dag;
  Een andere allah-hakbarder, ene Ouled Aissa Mehrez, is ontsnapt uit een speciale psychiatrische instelling, slechts gekleed in pyjama.
  ( waarschijnlijk teveel in de koran zitten lezen ).
  Oproep bericht politie om hem niet te benaderen, omdat hij gevaarlijk kan zijn.
  Dit is Oeled………..

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Je moet het beest gewoon bij z’n naam noemen.
  Is het een Duitser, dan heet het een Duitser.
  Is het een Marokkaan, dan heet het een Marronkaan.
  Is het een moslim, dan heet het een moslim.
  Als het een analfabete Afrikaanse rat is, dan heet het een analfabete Afrikaanse rat.

  Waarom moeilijk doen als het feitelijk zo simpel is?

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Toekomstig opsporingsbericht ……Een “ni van hiere” met mooie zonnebankgekleurde huid is stout geweest , heeft een vrouw verkracht en vermoord…foei ! vermoedelijk was hij verward maar het blijft een broeder en een mensch .Hij heeft geen typische Duitse naam en is hulpbehoevend .Geen foto beschikbaar wegens de wet op racisme , onverdraagzaamheid , geen respect voor andere cultuur , Xenofobie , en al de fobies die ge maar kunt verzinnen . Indien U nuttige inlichtingen hebt over de gezochte persoon neem kontakt met “oom” agent …uw vriend …..bijkomende inlichtingen
  er zijn ongeveer 150.000 verdachten

  Like

 5. Steven zegt:

  Iedereen kan straks gewoon het verschil weten.
  Als het om een BLANKE gaat wordt dat zonder schroom benoemd…is het een allochtoon dat vermeld men NIKS! (want dicriminatie)
  De hele wereld lacht Europa inmiddels UIT!

  Like

 6. Cathja zegt:

  Een ‘Europees uiterlijk’? Marokkanen, Tunesiërs, Ethiopiërs, en nog meer van dat gespuis hebben alles behalve een Europees uiterlijk.
  Weer een uitvinding om te suggereren dat het ook best eens om een ‘gewone Duitser’ zou kunnen gaan, terwijl die kans vele malen kleiner is dan dat het een Arabier is.

  Ze proberen alles en iedereen om de tuin te leiden. Dat hun straf daarvoor ooit ondraaglijk zwaar moge zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s