Orbán naar Brussel ontboden: Hongaarse Fidesz splijt de Europese christendemocraten

Screenshot_257

De Hongaarse minister-president en voorzitter van de conservatieve christendemocratische partij Fidesz, Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel/Boedapest – Officieel is de Hongaarse regeringspartij Fidesz lid van de overkoepelende organisatie van de christendemocratische partijen van Europa, de Europese volkspartij (EVP). Er klinken echter steeds meer stemmen die Fidesz en vooral de Hongaarse minister-president Viktor Orbán als niet te handhaven beschouwen en Fidesz het liefst kwijt zouden zijn.

Duits - Zuerst

Nu staat het lidmaatschap van de partij van Orbán in de EVP opnieuw ter discussie. De top van de EVP heeft Orbán nu voor een “crisisbijeenkomst” ontboden. De voorzitter van de EVP, Joseph Daul, en de fractievoorzitter van de EVP, Manfred Weber, willen Orbán vandaag in Brussel op zijn geweten werken, bevestigden de EVP en Fidesz tegenover de internetsite “Politico”.

Het Duitse nieuwsblad “Spiegel” weet meer. Het tijdschrift citeert de fractievoorzitter van de EVP, Weber, met de woorden: “Ook voor hem [Orbán] bestaan er grenzen, en die zullen we heel duidelijk bespreken.” Kennelijk vreest de EVP na de duidelijke verkiezingszege van Fidesz dat Orbán de reorganisatie van Hongarije naar een “onliberale democratie” zal voortzetten. Nu dient er een “vriendelijke waarschuwing” te komen, staat er verder in de mediaberichten, mede met het oog op de Europese verkiezingen in 2019.

Orbán´s EU-kritische koers, de afwijzing van de opname van “vluchtelingen” en zijn optreden tegen uit het buitenland gefinancierde NGO´s stuiten in Brussel steeds weer op kritiek. Na het jongste verkiezingssucces van Orbán begin april klonken er opnieuw stemmen binnen de EVP die de uitsluiting van Fidesz eisten. Orbán zou “meermaals buiten acceptabele normen gehandeld hebben”, verklaarde de Belgische christendemocraat Pascal Arimont. Daarop sprak de delegatie leider van de Oostenrijkse ÖVP in het Europees Parlement, Othmar Karas, zich tegen een uitsluiting uit, eiste echter een inhoudelijke discussie. Vorig jaar nog hadden er bij de EVP eisen naar een uitsluiting van Fidesz geklonken.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, demoniseren, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, meningsdictatuur, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Orbán naar Brussel ontboden: Hongaarse Fidesz splijt de Europese christendemocraten

 1. koddebeier zegt:

  Wees wijs Viktor Orbán en stap uit die club van christelijke huichelaars en moslim knuffelaars EVP.!
  Dat zijn voor het merendeel landverraders en volks verlakkers !

  Liked by 1 persoon

 2. Henk Beije zegt:

  Orban,houd je rug recht,en zet die z.g.n. Christenen maar te kakken !
  Het zijn de nieuwe NSBers,ze verraden ons volk,en willen Nederland.cq Europa omvolken,en samen met de moslims een wereld dictatuur stichten.
  Daarom zijn ze zo voor de import van moslims,en zal men de Islam als totaal heerschappij gebruiken,om ons met de moslim ideologie te onderdrukken.
  Want verzet je je,dan is het snel gebeurd met een kromzwaard.

  Liked by 4 people

 3. Flo zegt:

  Een domme Belg ,een nederlandse socialist en een zuipschuit uit luxemburg ,die alle drie naar de pijpen dansen van een achterlijk wijf uit oost Duitsland ,en Europa in een moslimstaat willen veranderen ,expoteer deze vier naar Jemen, kunnen ze daar de lakens uit gaan delen .

  Liked by 2 people

 4. King Arthur zegt:

  FF pootje stijf houden hoor Orban.
  De EVP is de Europese Verraders Partij (NSB-ers dus) en daar wil je helemaal niets mee te maken hebben. De helft van die EVP zal vast wel lid zijn van de Sorosclub!!!

  Liked by 1 persoon

 5. Wouter Eenhoorn zegt:

  Er zijn nog echte kerels. Orban naai ze een oor an.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Dus als je geen ‘vluchtelingen’ wilt opnemen (want: niet komend uit crisisgebieden én aantoonbaar moslim/geweldpleger), en als je kritisch bent over het functioneren van ‘Brussel’ (hun geld verkwistende gedrag en hun stompzinnige regels), dan hoor je er opeens niet meer bij…?
  ‘Brussel’ voelt zich beledigd. Orbán waarschijnlijk ook, maar dan vanwege de valse aantijgingen, waar niets van klopt.

  Heer Orbán, houd uw rug recht. Steek geen middelvinger op, maar laat alle kritiek van uw rug afglijden. Andere Visegrádlanden zullen achter u staan en u steunen.
  Geef niet op! Hongarije wordt straks misschien één van de weinige landen waar mensen nog in een zekere vrijheid kunnen leven. Een land waar wij met jaloerse blikken naar zullen kijken.

  Liked by 3 people

 7. Hendrik M. zegt:

  Natuurlijk moeten ze in die EVP blijven en hun collega’s op hun verraad der christenen te wijzen. Maak dat EVP van binnenuit kapot!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Goed zo, verbannen maar, moeten ze zelf ook inkrimpen, normaliter, echter doen ze dat?
  Zie Brexit.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Blinde paniek bij de ongekozen technocraten in Brussel.

  Like

 10. dondorp zegt:

  gepredikt wat ezechiel 38 en 39 over de brave turken die opm israel bergen komen verwelkomd door israel god met zo zegt boek daniel met meteoriet gesteente met 200 miljoen doden tot gevolg vanmorge voelde ik me geschawduwd het blijkt dat er paki s in de regering van een de moll winkelcentrum zitten en werd zogenaamd niet persoonlijk gefotografeerd maar had indruk agent perongelukexpres in mijn richting fotgrafeerde.Is het hongarije van orban nog veilig??? Ontmoete vanmorgen mijn para joods vriend de synagoge uitgegooit vanwege zijn uitgesproke profetien Hij schijnt profetisch te zijn. op de trap bij mij 2 gezinnen uit syri en buur restaurant uit paki een mosk aant einde der straat er nog net geen sprake van mosli boedapest en krijg de indruk de paki musli hier onder de musli zijn oververtegenwoordigd!!!! Moeten de grenzen nog opener dan ze al zijn????? wanneer gat er oud en nieuw vuurwerk in budapest knallen??

  Like

 11. dondorp zegt:

  ik zou het koningschap terug willen heb je geen gezeik van rechters en advocaten die anarchie creeeren door het voor aanvaalers zoals in heuseden op te nemen.Als nass het 200 400 jaar gelede niet vertrouwde verdween die persoon terwijl ze nu door een leger advocaten en rechters worde beschermt. Wanner er realistisch gezien iemand terecht is gedood uit zelfverdediging ruiken de jongens een zaak waarmee ze goed kunnen verdienen;dat ze daar anarchie mee kweken is niet van belang

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  Ontboden, nog wel… Deze man is met een forse meerderheid door de Hongaren gekozen, hopelijk laat ie ze een ‘poepie’ ruiken, het fiat van zijn volk heeft hij! Wat een Leider!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Ik begin maar vast met een cursus Hongaars !

  Like

 14. koosv8 zegt:

  Het is echt niet te geloven, zoals de christelijke tak zich tegenwoordig gedraagt binnen de EU. Het is je reinste verraad naar al de Mensen die na de tweede wereldoorlog het land weer hebben helpen opbouwen, en nu 70 jaar later weer in het verderf gestort gaan worden. Maar er zijn toch een aantal lichtpunten en daar is zeer zeker Hongarije er één van, maar ook Polen, Oostenrijk, en de politiek in meerdere landen binnen de EU.
  GEEF NOOIT OP!!!!!!

  Like

 15. Mary zegt:

  “Christendemocraten”?, volgens mij niets Christelijks aan laat staan democratisch, een stelletje ongelooflijke huichelaars, volkeren moordenaars etc. dat wel, gelukkig heeft Hongarije Orban en die laat zich niets vertellen door die in en in rotte EU clubjes maar zal de democratie in Hongarije handhaven tot grote woede van de dictators.

  Like

  • Margareta zegt:

   Waren maar meer landen die zich bij hun visie aanslooten in plaats van continu kritiek uitoevenen en via de media met beledigende boodschappen het land en met name Orban Viktor overspoelen. In welk land in het westen heerst nog het gezond verstand?

   Like

 16. Nemesis zegt:

  Rug recht en poot stijf houden meneer Orban. Voor ze de kans krijgen u eruit te gooien, zou ik zelf uitstappen. U kunt zich altijd nog aansluiten bij de club waar de PVV lid van is. Hoe kleiner die EVP wordt, om te beter.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s